به گفته محققان فلوئور می تواند تا ۲۴۰۰ برابر سریعتر آب را نمک زدایی کند

محققان از فلوئور برای ساخت نوعی فیلتر با هدف نمک زدایی از آب استفاده کردند. این محققان معتقدند استفاده از نانو ساختارهای فلوئور می تواند ۲۴۰۰ برابر سریعتر نمک زدایی را انجام دهد. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، مهندسان دانشگاه توکیو در ژاپن به جای استفاده از نانولوله های کربنی در نمک […]

محققان از فلوئور برای ساخت نوعی فیلتر با هدف نمک زدایی از آب استفاده کردند. این محققان معتقدند استفاده از نانو ساختارهای فلوئور می تواند ۲۴۰۰ برابر سریعتر نمک زدایی را انجام دهد.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، مهندسان دانشگاه توکیو در ژاپن به جای استفاده از نانولوله های کربنی در نمک زدایی از نانوساختارهای فلوئور استفاده کردند. روش جدید این محققان در نمک زدایی آب استفاده از حلقه های فلوئور به قطر یک تا دو نانومتر است.

به دلیل وجود خاصیت آبگریز در این ماده امکان فیلتر کردن مولکولهای نمک با سرعت بالاتر وجود دارد. یوشیمیتسو ایتو مهندس مواد از محققین این مطالعه می گوید: از دیدن این نتایج هیجان زده هستیم. زیرا با کمک این روش می توان در کانال های آزمایشی کوچکتر با موفقیت عملیات نمک زدایی را انجام داد و کانال های بزرگ تر نیز نسبت به دیگر تکنیکها پیشرفت قابل توجهی را داشته است.

نوآوری در روش جدید محققان استفاده از فلوئور است. این عنصر قابلیت آبگریزی داشته که معمولاً در تفلون ها و تابه های نچسب برای جلوگیری از چسبیدن غذا مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق نیز از این خاصیت استفاده شد تا از طریق فلوئور بتوان بار منفی کلر موجود در نمک را دفع کرد. همچنین فلوئور دارای خواص الکتریکی است که با شکستن توده هایی از مولکول های آب باعث جریان آزادانه مایع خواهد شد.

در حال حاضر برای نمک زدایی آب از دو روش گرما دادن برای تبخیر و یا فشار برای هل دادن آب به داخل غشایی که نمک را فیلتر می‌کند استفاده میشود. این دو روش به انرژی بسیار زیادی نیاز دارد. اما استفاده از نانو ساختارهای فلوئور می تواند در نمک زدایی آب کارآمدتر بوده و علاوه بر نیاز به انرژی کمتر پیشرفت بزرگی را در این فرایند ایجاد کند. با وجود چشمگیر بودن این تحقیق تا تبدیل آن به یک نمونه کاربردی فاصله زیادی وجود دارد.