هزینه تزریق پی آر پی PRP جهت دردهای زانو و مفاصل در تهران
ناراحتی زانو درد به علت آرتروز یا کمر درد به علت دیسک بیماری های بسیار شایعی در کلینیک های ارتوپدی است. بسیاری از بیماران با استراحت و یا مصرف داروهای ضد التهاب از این درد ها رهایی می یابند. گاهی اوقات یک تزریق کورتون می تواند در تسکین درد کمک کند، اما این داروها برای همه بی […]

ناراحتی زانو درد به علت آرتروز یا کمر درد به علت دیسک بیماری های بسیار شایعی در کلینیک های ارتوپدی است. بسیاری از بیماران با استراحت و یا مصرف داروهای ضد التهاب از این درد ها رهایی می یابند. گاهی اوقات یک تزریق کورتون می تواند در تسکین درد کمک کند، اما این داروها برای همه بی خطر نیستند و دارای عوارض جانبی بالقوه ای می باشند. اگر این نوع درمان های محافظه کارانه جواب نمی دهند و درد شما همچنان ادامه دارد، درمان با تزیرق پی آر پی PRP (درمان با پلاسمای غنی از پلاکت) ممکن است گزینه درمانی موثر برای شما باشد.
پی آر پی چیست و چه مزایایی دارد؟
پلاسمای غنیشده با پلاکت (PRP) روش غیر جراحی نسبتا جدیدی است که با تحریک و بهبود مکانیزم طبیعی ترمیمی بدن در ارگان های عضلانی – استخوانی باعث کاهش آسیب بافتی و ترمیم بافت می شود. ازاین تکنیک امروزه برای درمان بیماری های اسکلتی – عضلانی، آرتروز، تاندونیت، و کشیدگی یا پارگی رباط و آسیب های ورزشی و بازگشت به فعالیتهای عادی و ورزشی با حداقل ناراحتی و درد استفاده می شود.
در تزریق پی آر پی توسط بهترین متخصص ارتوپدی در تهران میتواند نتایج درمانی بلند مدت برای فرد به همراه داشته و می تواند یک روش دائمی برای بهبود فرآیند طبیعی ترمیم بدن باشد و دوام و ماندگاری آن در مقایسه با روش های سنتی کاهش درد، طولانی تر است.
کاربردهای پی آر پی
پلاسمای غنی شده با پلاکت دارای بیشترین تاثیر در درمان کشیدگی یا پیچ خوردگی مزمن رباطها و تاندونها در شرایطی است که سایر روشهای درمانی محافظه کارانه تاثیر درمانی مناسب برای درمان و رفع مشکل نداشته باشند. به هر حال، از این روش پی ار پی میتوان برای رفع مشکلات زیر استفاده کرد:
- درد دیسک ستون فقرات
- آسیب دیدگیهای عضله چرخاننده شانه شامل سوختگیهای با ضخامت جزئی
- درد و بیثباتی شانه
- مشکل آرنج ورزشکاران تنیس و گلف
- پیچخوردن عضله ران و زرد پی
- پیچخوردن زانو و بی ثباتی آن
- سندروم درد پاتلوفیمورال و تاندونیت کاسه زانو
- پیچ خوردن قوزک پا
- تاندونیت آشیل و خار پاشنه
- آرتروز مفصل زانو، ران و سایر مفاصل بدن
- سندروم گیرافتادگی عصب همچون سندروم تونل کارپال
- نارسایی و درد در مفصل خاصرهای خاجی
- نارسایی و درد در ستون فقرات و مهرههای گردن
کلینیک فوق تخصصی زانو خانه درد با مجموعه از پزشکان متخصص زانو در تهران آماده خدمات رسانی در زمینه زانو و درمان دردهای این ناحیه می باشد!
آیا درمان با پی آر پی ما را از جراحی بی نیاز می کند؟
نتایج حاصل از تمام روشهای درمانی تا حد زیادی به میزان آسیب وارد شده بستگی دارد. برای مثال، در مورد آرتریتهای خفیف، پی آر پی میتواند مانع پیشرفت بیماری و فرسودگی بیشتر شود.
اما در فرسودگیهای شدید هدف از درمان، کاهش درد و افزایش کارآیی است. پی آر پی (اگر پشت سر هم و با استفاده از سلولهای بنیادی انجام شود) میتواند مانع نیاز به جراحیهایی همچون تعویض مفصل و فیوژن نخاع شود.
پی آر پی مناسب چه کسانی است؟
دانشمندان همچنان در حال تحقیق و بررسی در این زمینه هستند. اما آنچه مشخص است این است که کاندیدای اصلی پی آر پی زانو، افرادی هستند که درمانهای ابتدایی مانند استراحت و فیزیوتراپی برای بهبود وضعیت آنها موثر نبوده و قصد به تاخیر انداختن عمل جراحی را دارند. همچنین این تکنیک مناسب افراد جوانی است که در مراحل نخست بیماری به سر میبرند.
چه کسانی نمی توانند PRP انجام دهند؟
به افرادی که شرایط زیر درباره ایشان صدق میکند، توصیه میشود که تزریق پی آر پی را انجام ندهند:
- بیماران مبتلا به سرطان، مانند سرطان پروستات یا سرطان سینه، که بیماریشان حداقل 5 سال در مرحله خاموشی نبوده است.
- تحت درمان ناهنجاریها یا بیماریهای مادرزادی خونی بودن
- وجود عفونت
- مصرف دوز بالای کومادین
- بیماران مبتلا به فلج مغزی یا بیماری پارکینسون
- موارد منع انجام کلی درمان
- افرادی که به طور همزمان مبتلا به چند بیماری هستند، نیز متقاضی ایدهآلی برای PRP محسوب نمیشوند.
تزریق PRP چگونه انجام می شود؟
تزریق PRP درمانی سرپایی است که در آن خون از بیمار گرفته میشود، محلول PRP آماده و در نهایت در موضع مورد نظر تزریق میگردد.
برای انجام این مراحل به صورت زیر عمل می شود.
- خون از رگ بازوی بیمار درون ویال کشیده میشود، معمولاً 50 ـ 15 میلی لیتر خون لازم است.
- اجزاء تشکیل دهنده خون با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ جداسازی میشود.
- پزشک پلاسمای سرشار از پلاکت را برای تزریق آماده میکند.
- ناحیه مفصل دردناک با الکل یا ید ضدعفونی میشود.
- اگر قرار باشد که از سونوگرافی استفاده شود، ژل مخصوص روی پوست نزدیک ناحیه تزریق زده میشود. متخصص پروب سونوگرافی را روی پوست پوشیده شده با ژل فشار میدهد. تصویر زنده مفصل روی صفحه نمایش منعکس میشود.
- از بیمار خواسته میشود که آرام باشد تا تزریق راحتتر و با درد کمتر انجام شود.
- پزشک مقدار کمی از پی آر پی را با سرنگ و سوزن داخل کپسول مفصل تزریق میکند.
- ناحیه تزریق تمیز و پانسمان میشود.
پی آر پی واکنشهای زیستی متعددی را برمیانگیزد. محل تزریق به مدت 3 روز متورم و دردناک خواهد بود.
چقدر طول میکشد درد با تزریق پی ار پی درمان شود؟
مزایای درمان با تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت در اینست که بر خلاف سایر روش های درمانی، این درمان دارای نتایج شگرف و بلند مدت است. مدت زمان لازم برای مشاهده نتایج این درمان بستگی به ناحیه آسیب دیده و مقدار آسیب دیدگی دارد.
بطور میانگین، اکثر افراد بهبود در شرایط بیماری خود را به صورت کاهش درد یا بهبود عملکرد با گذشت چهار تا شش هفته از تکمیل درمان مشاهده خواهند کرد.
بیمار میتواند با ادامه دادن برنامه فیزیوتراپی و اجتناب از انجام فعالیتهای شدید یا وارد نکردن فشار زیاد به بافت های آسیب دیده در هفته های پس از تزریق به فرآیند بهبود خود کمک کند. به این ترتیب فرآیند بهبود بافتها در بهترین حالت خود خواهد بود.
عوارض جانبی پی ار پی زانو چیست؟
معمولاً تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت یک روش درمان بی خطر است که به خاطر استفاده از خون بدن خود فرد در آن احتمال مشاهده واکنش آلرژیک به درمان وجود ندارد.
به هر حال، هر زمان که یک سوزن به بدن وارد میشود، احتمال ایجاد خطر عفونت، خونریزی و وارد شدن آسیب به اعصاب همواره وجود خواهد داشت.
این خطرات در اکثر مواقع برای افرادی که با این روش درمان میشوند، ایجاد نشده و در حقیقت بسیار نادر هستند. سایر خطرات این درمان بهطور خاص به ناحیه تحت درمان با این روش بستگی خواهند داشت.
مراقبت های بعد از تزریق PRP
- 72 ساعت پس از تزریق، هر ۲-۳ ساعت یک بار یک کیسه یخ روی محل تزریق قرار دهید.
- ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از تزریق محل زخم را خشک و تمیز نگه داشته و روی آن را باند ببندید.
- از هر ده بیمار، یک نفر به علت تحریک بیش از حد سیستم ایمنی دچار سوختگی خواهد شد. این مشکل باعث میشود بیمار ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از تزریق درد بسیاری داشته باشد. اگر در چند ساعت اول پس از تزریق احساس کردید درد در حال شروع شدن است، میتوانید از داروهای ضد درد استفاده کنید. پیشگیری از ایجاد درد بسیار آسانتر از این است که صبر کنید تا درد شروع شده و سپس دارو مصرف کنید.
- 3-4 روز قبل از تزریق از مصرف هر گونه داروی ضد التهابی تجویزی یا غیر تجویزی مانند آسپرین، مورتین، ادویل، ایبوپروفن، آلو، ناپروسین، ناپروکسن، ولتارن، دیکلوفناک، ملوکسیکام، موبیک، سلبرکس، دیپرو، فلدن، لودین، اورودیس و فلوربی پروفن خودداری کنید. بهتر این است که چنین داروهایی به مدت 10 تا 12 هفته مصرف نشوند.
- مصرف پردنیزون یا دیگر کورتیکو استروئیدهای خوراکی یا استنشاقی نیز باید از سه هفته قبل تا چهار هفته بعد از تزریق قطع شود.
- برای تسکین درد در صورت نیاز میتوانید تیلنول (استامینوفن) یا اولترام (ترامادول) مصرف کنید.
- اگر تب کردید یا محل تزریق خونریزی یا ترشحی داشت، به پزشک مراجعه کنید.
- ممکن است در محل تزریق کمی تورم و کبودی دیده شود اما این حالت پس از سه تا هفت روز به خودی خود برطرف میشود.
- به طور کلی، تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده نمیتوانید حرکات سنگین تکراری یا کششی یا رانندگی انجام دهید!
هزینه تزریق پی آر پی چقدر است؟
پی ار پی یک روش درمانی به نسبت گران قیمت است. با این وجود به دلیل مزایای زیاد و عوارض جانبی کم آن در اغلب موارد یکی از بهترین گزینه ها برای درمان درد در نقاط مختلف بدن به شمار می رود.
هزینه درمان پی ار پی دربیماران مختلف متفاوت است و به تعداد و وسعت بخش های تحت درمان بستگی دارد. علاوه براین میزان هزینه پی ار پی به تخصص و تجربه پزشک نیز بستگی دارد. به منظور اطلاع بیشتر در رابطه با میزان هزینه پی ار پی با پزشک خود تماس بگیرید.
آیا هزینه درمان با PRP تحت پوشش بیمه قرار دارد؟
اکثر طرحهای بیمه خدمات درمانی هزینه درمان با تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت یا پی آر پی (PRP) را تحت پوشش خود قرار نمیدهند. به هر حال در برخی موارد خاص، ممکن است این موسسات بخشی از هزینه درمان زانو درد با پی آر پی را به بیمار پرداخت نمایند
مرکز پی آر پی در تهران
مرکز پی آر پی “کلینیک خانه درد” با آدرس اینترنتی www.painhouse.irبا توجه به تجهیزات مدرن و پیشرفته در قسمت پی آر پی، جهت رفاه حال بیماران مشاوره رایگان تخصصی قبل از مراجعه ارائه می دهد.
تلفن ثابت
02126703126
آدرس:
تهران، شهرک غرب -بلوار دادمان – روبروی پمپ بنزین – پلاک ۱۰۹- طبقه ی اول – واحد دو
سلام ممنونم از مطلب کاملتون. من مادرم دیسک کمر داره و یه مدت طولانی از روش های خانگی و فیزیوتراپی استفاده کردیم ولی جواب نمیده آیا روش پی آر پی میتونه گزینه بعدی باشه؟