آموزش: چگونه برنامههایی را که بیشترین مصرف باتری در ویندوز 10 را دارند پیدا کنیم؟
ویندوز 10، بهترین نسخه از سیستمعامل Windows میباشد که توسط مایکروسافت در اختیار کاربران قرار گرفته و در عرض 1 سال نیز تعداد کاربران آن تا حد زیادی افزایش پیدا کرده است. ویژگیهای جدید و بسیار خوبی در ویندوز 10 وجود دارند که پیشتر و در نسخههای قبلی ویندوز نبودند که یکی از این ویژگیهای […]
ویندوز 10، بهترین نسخه از سیستمعامل Windows میباشد که توسط مایکروسافت در اختیار کاربران قرار گرفته و در عرض 1 سال نیز تعداد کاربران آن تا حد زیادی افزایش پیدا کرده است. ویژگیهای جدید و بسیار خوبی در ویندوز 10 وجود دارند که پیشتر و در نسخههای قبلی ویندوز نبودند که یکی از این ویژگیهای بسیار خوب، صفحهای با نام “Battery Use” میباشد که میتواند به شما دقیقا نشان دهد که کدامیک از نرمافزارهای در حال اجرا، باتری لپتاپ شما را با سرعت بیشتری تخلیه میکند.
پیدا کردن پنجرهی Battery Use
برای پیدا کردن پنجرهی Battery Use، کار سختی پیش روی شما قرار نداشته و تنها باید وارد بخش تنظیمات ویندوز یا اپلیکیشن Settings شوید. همانند بسیاری از ویژگیهای دیگر ویندوز 10، این ویژگی نیز از امکاناتی بود که پیشتر در ویندوزفون شاهد آن بودیم و به صورت اختصاصی برای این سیستمعامل طراحی شده بود، اما همراه با عرضه ویندوز 10، این ویژگی بسیار خوب نیز در ویندوز 10 جای گرفت.
اما چگونه باید این پنجره را پیدا کنیم؟ از آنجایی که این یک ویژگی جدید است که در ویندوز 10 قرار گرفته نباید در پنجره قدیمی Control Panel به دنبال آن باشید. همانطور که اشاره کردیم، این ویژگی در بخش تنظیمات قرار گرفته، بخشی که کاربران میتوانند از طریق دکمهی Start ویندوز به آن دسترسی داشته باشند. پس از باز کردن بخش تنظیمات، باید وارد بخش “System” رفته و از این بخش هم پنجرهی “Battery Saver” را انتخاب نمایید. همچنین این امکان وجود دارد که مستقیم عبارت Battery Saver را در منوی جستجوی کورتانا تایپ نموده تا مستقیما به این پنجره هدایت شوید.
در قسمت راستی این پنجره ما شاهد نمایش اطلاعاتی اجمالی از وضعیت باتری همچون میزان باتری باقی مانده هستیم. اگر میخواهید اطلاعات کاملتری در مورد اینکه کدام یک از اپلیکیشنها استفادهی بیشتری از باتری دارد مطلع گردید، باید بر روی “Battery Use” که با رنگ آبی مشخص شده، کلیک کنید.
آنالیز کردن مصرف برق
در حالت پیشفرض، این بخش مصرف برق باتری شما در 24 ساعت گذشته را نمایش میدهد که میتوانید چارت مربوط به آن را به 48 ساعت و یا 1 هفتهی گذشته تغییر داده تا اطلاعات کاملتری در این زمینه داشته باشید. برای انجام این کار نیز تنها کافیست منوی کشویی که تصویر آن در ادامه قرار گرفته را انتخاب کرده و حالت نمایش باتری و زمان آن را تغییر دهید.
اگر کمی پایینتر بیایید میتوانید اطلاعاتی مربوط به وایفای، سیستم و صفحهنمایش را مشاهده کنید. در این بخش، ویندوز 10 به شما نشان میدهد که هر کدام از این قسمتها تا چه اندازه و چند درصد باتری دستگاه شما را مصرف میکنند.
شاید در این بخش توجه شما به این موضوع جلب شده باشد که صفحهنمایش دستگاه شما، مصرف باتری زیادی دارد. در این مورد باید بدانید که همواره صفحهنمایش، بیشترین مصرف باتری در هر دستگاهی، چه موبایل، تبلت، لپتاپ، کامپیوتر و … را دارد و برای جلوگیری از مصرف بالای آن نیز راهی جز کاهش دادن شدت روشنایی صفحهنمایش وجود ندارد. همچنین فراموش نکنید هنگامی که دیگر قصد کار کردن با لپتاپ خود را ندارید، آن را بر روی حالت Sleep قرار دهید تا از روشن بودن بیهوده دستگاه و بالاتر رفتن مصرف باتری، جلوگیری نمایید.
در ادامه، دو بخش دیگر با نامهای “In Use” به معنی در حال استفاده و “Background” به معنی پشت صحنه مشاهده میشود. بهتر است اشاره داشته باشیم که منظور از قسمت دوم، نرمافزارهایی هستند که ما آنها را مشاهده نمیکنیم اما در حال اجرا هستند. برای دیدن چنین نرمافزارهایی کافیست وارد بخش “Task Manager” یا مدیریت وظیفه ویندوز (Ctrl+Alt+Delete) شوید تا طیف وسیعی از آنها را در این بخش ببینید.
اگر بخواهید از مصرف باتری چنین نرمافزارهایی جلوگیری کنید، باید بر روی گزینهی اول یعنی Change background app settings کلیک کرده و مشخص کنید که نمیخواهید چه نرمافزارهایی در پسزمینه یا پشت صحنه اجرا شوند. البته باید اشاره داشته باشیم که این ویژگی تنها با نرمافزارهای Windows 10 Universal سازگاری داشته و قابلیت متوقف کردن هر گونه سرویس یا اپلیکیشنی را نخواهد داشت.
خب حالا در این بخش باید کمی پایین بیایید تا لیست نرمافزارهای بیشتری پیش روی شما قرار داشته باشد. باید بگوییم که این بخش از پنجرهی Battery Use، بهترین قسمت آن میباشد چرا که اطلاعات بسیار خوب و زیادی را در اختیار کاربران قرار داده و علاوه بر آن، کاربران به سادگی میتوانند تغییرات مورد نظر خویش را نیز اعمال نمایند. همچنین این بخش میتواند اطلاعاتی مربوط به اینکه اپلیکیشنها در بازههای زمانی مشخص شده، تا چه اندازه از باتری دستگاه شما را مصرف نموده نیز در اختیارتان قرار دهد. اگر در این بخش نرمافزار خاصی را نبینید، معنای آن، این است که در مدت مشخص شده شما هرگز از آن استفاده نکردهاید.
در این بخش حتی این امکان وجود دارد که کاربران با کلیک کردن بر روی گزینهی Detalis، بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد مصرف باتری اپلیکیشنها و نرمافزارهای مختلف را کسب کنند. یکی دیگر از ویژگیهای بسیار خوبی که این بخش دارد، این است که کاربران میتوانند در این بخش به تفکیک نیز اطلاعاتی در مورد اینکه هر کدام از نرمافزارها چند درصد از باتری را هنگامی که کاربران در حال استفاده از سیستم خود بودهاند و همینطور هنگامی که نرمافزارها در پشت صحنه در حال اجرا بودند، به دست آورند. فراموش نکنید که مدت زمانی که این بخش میتواند اطلاعات مربوط به آن را نمایش دهد، از همان بخشی که در ابتدا میزان آن را از 24 ساعت میتوانستیم به 48 ساعت و یا 1 هفته افزایش دهیم، قابل انتخاب میباشد.
در تصویری که در ادامه آن را مشاهده خواهید کرد، اطلاعات مربوط به عملکرد و مصرف باتری مرورگر کروم در 48 ساعت گذشته سیستم ما مشخص شده که میتواند اطلاعات دقیقی در مورد را پیش روی ما قرار دهد:
هنگامی که در حال مشاهدهی اطلاعات مربوط به مصرف باتری نرمافزارهای مختلف بودیم، ممکن است با گزینهای به نام “Allowed” یا “اجازه داده شده” در زیر برخی از نرمافزارها روبهرو باشید. مفهوم این بخش، این است که اگر تیک آن را فعال نمایید، به نرمافزار مورد نظر این اجازه را دادهاید تا در پشت صحنه سیستمعامل شما، این نرمافزار در حال اجرا بوده و از باتری دستگاه شما نیز مصرف استفاده کند.
البته این بخش مستقیما در زیر هر نرمافزار مشخص نشده، بلکه برای دسترسی داشتن به این قسمت، باید ابتدا بر روی گزینهی “Details” که زیر هر کدام از نرمافزارها قرار دارد، کلیک کرده و سپس در پایینتر، تنظیمات مربوط به این بخش را انجام دهید. اگر به تصویری که در ادامه قرار دارد توجه کنید، دو گزینه را میتوانید مشاهده کنید.
در قسمت اول و با فعال کردن آن، شما این اجازه را به نرمافزار مورد نظر میدهید تا در بخش پشت صحنه اجرا شده و فعالیت داشته باشد. اگر به تصویر بالا دقت کنید، ما این بخش را فعال کردهایم، یعنی این اجازه را به مرورگر کروم دادهایم تا هنگامی که حتی ما در حال انجام یک بازی بوده و حتی در جای دیگری از ویندوز سرگرم هستیم، کروم اجرا شود. اما گزینهی دوم که ما آن را غیر فعال کردهایم، یک بخش اضافی در قسمت آخر توضیحات خود دارد که با فعال کردن این گزینه، ما این اجازه را به کروم میدهیم تا حتی زمانی که حالت “ذخیره انرژی” نیز فعال است، این نرمافزار باز هم در پشت صحنه اجرا شود.
سعی کنید اگر میخواهید به صورت تک به تک برای نرمافزارها این تنظیمات را اعمال کنید، همیشه گزینهی دوم را غیر فعال نگاه دارید، هر چند در حالت پیشفرض، این گزینه برای تمامی نرمافزارهای ویندوز در حالت غیر فعال یا Off قرار دارد.
اما چگونه میتوان طول عمر باتری تبلت یا لپتاپ را افزایش داد؟
پس از این همه توضیح، حتما این سوال برای شما هم پیش آمده که چگونه میتوان با کاهش دادن مصرف باتری، طول عمر آن را نیز افزایش داد. در این مورد باید بگوییم که واقعا راه خاصی وجود ندارد چرا که همهی نرمافزارهایی که در حال اجرا هستند، باتری را مصرف میکنند. در این میان نرمافزارها و اپلیکیشنهایی وجود دارند که میتوانند مصرف باتری کمتر و یاب یشتری داشت هباشند. به عنوان مثال بازیهای رایانهای میتوانند باتری دستگاه شما را تا حد بیشتری مصرف کنند.
به یاد داشته باشید که پنجرهی Battery Use، این امکان را به شما میدهد تا بتوانید کنترل بهتری را بر روی میزان مصرف باتری نرمافزارهای در حال اجرا و همینطور نرمافزارهایی که در پسزمینه در حال اجرا هستند، داشته باشید. هدف مهندسین مایکروسافت از توسعه این بخش، این نبوده که کاربران بخواهند با کم و زیاد کردن اطلاعات مربوط به نرمافزارها و مصرف باتری، طول عمر باتری و عملکرد آن را بهتر نمایند. بلکه در این بخش میتوان از اجرای اپلیکیشنهای اضافی جلویگری نمود. همچنین این بخش تنها به نرمافزارهای Universal مربوط میشود و شما نمیتوانید اطلاعات مربوط به مصرف باتری هر نرمافزاری که در ویندوز وجود دارد را مشاهده و تغییر دهید.
اگر اپلیکیشنی در پسزمینه ویندوز در حال اجراست که علاوه بر مصرف باتری بسیار زیاد، شما هیچ استفادهای از آن نداشته و حتی نمیتوانید آن را در بخش مربوط به مصرف باتری نیز مشاهده کنید، تنها کاری که میتوانید انجام دهید، این است که نرمافزار مورد نظر را از طریق Task Manager ببندید. بسیاری از نرمافزارها هم هستند که در پسزمینه ویندوز در حال اجرا بوده و شما نیز از آن استفاده نمیکنید، اما مصرف باتری آنها به قدری نیست که بخواهد تاثیری بر روی باتری دستگاه شما داشته باشد. پس لزوما نیازی به بستن هر گونه نرمافزاری که در پسزمینه ویندوز اجرا میشود، نخواهد بود.
یکی دیگر از کارهایی که کاربران میتوانند به منظور کاهش مصرف باتری انجام دهند، غیر فعال کردن پخش خودکار محتوای ویدئویی در مرورگرها و همچنین حذف افزونههای اضافی از مرورگرها و یا بستن تبهای اضافی میباشد، مواردی که شاید کاربران توجه کمتری به آن داشته باشند. در مورد باز بودن تبها (زبانهها) در مرورگرها و مصرف بالاتر باتری، ممکن است بپرسید که چگونه این اتفاق خواهد افتاد. در این مورد باید اشاره کنیم که با باز بودن تبهای بیشتر در مرورگر و همچنین نصب بودن افزونهها متعدد، مرورگر از حجم بیشتری از حافظهی رم برای پردازش اطلاعات استفاده خواهد کرد که در نتیجه، مصرف حافظهی رم و به صورت کلی، دستگاه شما بیشتر خواهد شد.
در نهایت باز هم اشاره میکنیم که نباید از بخش Battery Use ویندوز 10، انتظار بالاتر رفتن بازده باتری دستگاه خود را داشته باشید. این بخش از ویندوز 10 شاید بهترین و موثرترین روش برای دسترسی به اطلاعات مربوط به مصرف باتری نرمافزارهای مختلف ویندوز 10 باشد، اطلاعاتی که نمیتوان آن را پنجرهی Task Manager پیدا نمود.
امیدواریم حالا بتوانید نگاه بهتری به این موضوع داشته و بتوانید نرمافزارهای اضافی و در حال اجرا در پسزمینه ویندوز را که به آنها نیازی ندارید، غیر فعال نمایید.
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰