کسب و کارها

طراحی لوگو | اهمیت طراحی لوگو و 10+4 عامل موفقیت لوگو

اگر شما در حال مطالعه این مقاله هستید , هدف شما موفقیت در طراحی لوگو می باشد.در این مقاله , نشان بصری و آرم مترادف با لوگو به کاربرده شده است . برای طراحی نشان بصری توسط یک متخصص گرافیک , مولفه های بسیاری مطرح می باشد. یک لوگو موفق , با دانش , مهارت […]

اگر شما در حال مطالعه این مقاله هستید , هدف شما موفقیت در طراحی لوگو می باشد.در این مقاله , نشان بصری و آرم مترادف با لوگو به کاربرده شده است . برای طراحی نشان بصری توسط یک متخصص گرافیک , مولفه های بسیاری مطرح می باشد. یک لوگو موفق , با دانش , مهارت , تجربه های یک گرافیست ماهر اتفاق می افتد.ما در این مقاله به قوانین طلایی اشاره خواهیم کرد. این قانون های نسبتا ساده کمک میکند که شما این پروژه را موفق به اتمام برسانید.

طراحی لوگو

این مقاله می توانید برای طراحان و کارفرماها نیز مفید باشد . کارفرماها می توانند با پروسه طراحی در این مقاله آشنا شوند و پس زمینه ای از طراحی لوگو در ذهن آنها شکل گیرد.

باید لوگو , متناسب با پیام برند باشد. در اینصورت این نشان بصری , تبدیل به یکی از با ارزش ترین دارایی های این کسب و کار خواهد بود. اگر لوگوی برندهای موفق دنیا مانند مکدونالد , اپل و …را در نظر بگیرید مطمینا نشان بصری طراحی شده , جز لاینفک آن برند شده است.

چرا طراحی لوگو مهم است؟

طراحی لوگو موفق برند را در مسیر موفقیت و پیشرفت همراهی میکند . این نشان بصری , بهترین دوست برند است. لوگو , اولین تصویری از برند می باشد که با مشتری دیدار میکند. قبل از اینکه مشتری محصول و خدمات را تست کند , این تصویر و آرم را می بیند , ارتباط برقرار میکند. آرم با مشتری صحبت میکند و داشتان برند را برای او تعریف میکند.

آیا طراحی لوگو به تنهایی می تواند موفقیت یک برند را تضمین کند؟

پاسخ منفی است . مطمینا لوگو به صورت تنها نمی تواند برند را موفق کند ولی یکی از قطعات پازلی هست که اگر وطیفه خود را به خوبی عمل نکند , کل ساختار با خطا مواجه می شود. نشان بصری, عامل مرکزی استراتژی برند می باشد.

1 اولین قانون طلایی – ارتباط هویت بصری و لوگو

طراحی هویت بصری , اولین قانون طلایی در این مقاله می باشد . در بازار رقابت امروزی , میلیون ها لوگو برای جذب مشتری در حال فعالیت هستند. برندها به دنبال متمایز بودن هستندتا در این مسابقه سخت , برنده شوند. توجه به هویت بصری می تواند آرم برند را در این میدان , موفق کند . هویت بصری , مجموعه ای عناصری هست که در کنار هم کار میکند تا تصویری جذاب از برند را در ذهن مشتری ایجاد کند.

طراحی هویت بصری شامل چیست؟

طراحی هویت بصری شامل کارت ویزیت , یونیفورم ها , بسته بندی محصولات , پوسترها , بنرهای شهری , عناصر تبلیغاتی مانند تقویم , لیوان , خودکار و فونت و …می باشد. تمامی عوامل هویت بصری به صورت موازی همراه با نشان بصری , کمک میکند که برندینگ در ذهن مشتری اتفاق بیافتد و تصویری مناسب در ذهن مخاطب القا شود .

وقتی یک برند می خواهد توجه ما را جذب کند , ابتدا به صورت ناخودآگاه به شکل و رنگ آن خیره می شویم و اگر بتواند توجه ما را جلب کند , شروع به توجه بیشتر میکنیم. یک قدم دیگر به محصول نزدیک تر می شویم تا داستان را درک کنیم. رسالت طراح گرافیک , این است که نشان بصری را دیزاین کند که جذاب و ماندگار باشد.در زندگی روزمره با حرکت در جداره شهری , با حرکت در کنار قفسه های فروشگاهی , تعداد زیادی محصول و برند , در صدد آن هستند که توجه مخاطب را جذب کنند.مطمینا کمتر از یک درصد آنها موفق می شوند.

2 مطالعات پایه ای در شروع طراحی

ما طراحان در طراحی پروژه های جدید , با موضوعات تازه برخورد میکنیم . با مشتریان و کارفرماهای متفاوتی آشنا می شویم . برای شروع یک طراحی موفق , باید از ابتدا و مقدمه ی پروژه , به صورت کاملا حساب شده و اساسی حرکت کنیم. آشنایی با کارفرما , محصول و خدمات کسب و کارش , می تواند بزرگترین کمک در طراحی باشد . در حقیقت این شروع یک تعامل بین کارفرما و طراح می باشد. این مطالعات و تعامل , برای طراح نقش اساسی دارد . لوگو در مقابل این خدمات چه وظیفه ای را دنبال می کند ؟ خدمات در مقابل این طراحی , چه وظایفی را عهده دار می شوند ؟

رسالت یک طراح بسیار مهم تر از یک پزشک می باشد .مطمینا طراحان نیز , نقش بزرگی را در ناخودآگاه تصمیم های مشتریان و مردم دارند , به همین سبب باید در به کاربردن این رسالت دقت کنیم. ما طراحان , نباید لوگویی را طراحی کنیم که مشتری را به دروغ جذب کنیم.

اگر در لوگو , این اطمینان را برای مشتری ایجاد میکنیم که محصول و خدمات ما خوب است . مشتری خرید میکند . تناقض را مشاهده میکند. بهتر است کارفرما و صاحب برند را متقاعد کنید که در قبال این طراحی , باید محصولی را به مشتری ارایه دهد که ذهنیتش را در مخاطب ایجاد کرده ایم.اگر مشتری از خدمات و محصولات راضی باشد , لوگو کمک میکند که تبدیل به مشتری وفادار شود . اگر متوجه تناقض شود , تمامی مسیر طی شده بیهوده خواهد بود و کسب و کار با شکست مواجه خواهد شد.

طراح , باید محصول و خدمات برند را تست کند. متوجه نقاظ ضعف و قدرت برند شود و رقبا را بررسی کند . مزیت نسبت به رقبا , ضعف نسبت به رقبا بررسی شود . مطمینا این مطالعات اولیه در کانسپت طرح , موثر خواهد بود.

3 شروع با اسکیس دستی

برای طراحی لوگو , ابزارهای متفاوت دیجیتالی , در دسترس همه طراحان است . ولی برای شروع سمت آنها نروید. پیشنهاد میکنم ابتدا با یک اسکیس دستی شروع کنید.اسکیس دستی , سریع تر و آزادانه تر افکار شما را در کاغذ ترسیم میکند. قلم و کاغذ همیشه در دسترس است .ولی ابزارهای دیجیتالی محدودیت دارد. محدودیت ابزارهای دیجیتالی , خلاقیت شما را کم میکند.

بعد از نهایی شدن اسکیس , زمان کافی برای دیجیتالی شدن هست. پس ایتدا سراغ کامپیوتر نروید.حتی شما می توانید قبل از دیجیتالی شدن , اتود های دستی را به مشتریان نشان دهید. هر چند توصیه نمی شود که تمام اتودها را کارفرما ببیند و بهتر است فقط اتود نهایی را مشاهده کند.

4 شروع طراحی لوگو بدون پالت رنگ

همانطور که عنوان شد , انتخاب رنگ نقش موثری در جذب مخاطب دارد . رنگ می تواند میزان محبوبیت لوگو را افزایش دهد. رنگ می تواند , نشان بصری را موفق تر کند . ولی پیشنهاد می شود که در مراحل اولیه طراحی , پالت رنگ را کنار بگذارید.بهتر است فقط از سیاه و سفید , پر و خالی ها استفاده کنید. بعد ازتایید لوگو , در مرحله بعدی از رنگ استفاده کنید . مهمترین عامل موفقیت در طراحی آرم , طراحی خصوط و خود ایده است. آرم باید بدون رنگ نیز معنا را انتقال دهد و به رنگ وابسته نباشد . رنگ در مرحله ی بعدی برای موفقیت بیشتر , انتخاب و طراحی می شود .

5 طراحی متناسب با ماهیت کسب و کار

طراحی لوگو باید متناسب با ماهیت کسب و کار باشد . مطمینا آرم یک شرکت بورسی و مهدکودک تفاوت زیادی دارد .از ساختار حروف , رنگ  و تصویر ….پس بهتر است تناقض آشکاری در این مورد مشاهده نشود. شما می توانید از یک سیستم نظرسنجی در بعضی از مراحل طراحی استفاده کنید. نشان طراحی شده را برای یک جامعه آماری ارسال کنید و از آنها بخوهید که حدس بزنند که لوگو ارسالی برای چه کسب و کاری طراحی شده است؟ !

6 طراحی منعطف

یک کسب و کار در صورت موفقیت , در آینده برنامه هایی برای گسترش دارد . ما نباید آرم را طوری طراحی کنیم که این امکان را از آنها بگیریم و مجبور باشند به طور کل لوگو را تعویض کنند. طراحان باید از سیاست های بلند مدت شرکت خبر دار باشند و لوگو را صرفا با دید یک محصول طراحی نکنند و مسیر را برای بزرگ شدن شرکت باز بگذارند.

طراحی لوگو

7 طراحی ماندگار در ذهن

لوگو باید در ذهن مشتری بماند . یک طراحی لوگو موفق , سریعا در ذهنیت مخاطب تثبیت می شود . بهتر است آرم طراحی شده , با خطوط ساده طراحی شود و زیاد پیچیده نباشد. یک آرم ساده , وظیفه خود را بهتر انجام می دهد و پیام را بهتر منتقل میکند. نیاز نیست کل داستان کسب و کار را در یک لوگو به مخاطب انتقال بدهیم و بهتر است فقط توجه او را جلب کنیم وبرای درک مابقی داستان , به محصول و خدمات رجوع کند.

8 لوگو را متفاوت طراحی کنیم

اگر تمام رقبای برند , از یک نوع ساختار در طراحی لوگو خود استفاده کنند. دنبال ترکیب یا پیروی از آنها نباشید . بهتر است کاملا متفاوت رفتار کنید و شجاع باشید. از متفاوت و متمایز بودن نترسید . البته که این به معنای طراحی بی ربط نمی باشد. ولی کمی شجاعت می تواند مفاهیم جدیدی را تولید کند و ذهن مشتری را درگیر کند.

9 کمک به آگاهی کارفرما

لطفا کارفرما را آگاه کنید. کمک کنید تا کارفرماها اطلاعات بیشتری در مورد موفقت نشان بصری بدانند . همچنین آنها باید بدانند که آرم به تنهایی آنها را به مقصود نمی رساند و باید به هویت بصری بیشتر توجه کنند. شاید آنها حاضر هستند بیشتر هزینه کنند ولی آگاهی  اطلاعاتی در این موضوع ندارند . طراحان باید با برگزاری جلسات مشاوره , اطلاعات کارفرما را افزایش دهند .

طراحی لوگو نباید در انزوا اتفاق بیافتد. نشان بصری  باید در یک مسیر مشترک همراه با عوامل هویت بصری , وظیفه برندینگ را شکل دهند . حضور لوگو و انسجام با هویت بصری , می تواند برند ما را برای مخاطب بسیار قدرتمند نشان دهد.

10 سمبلیک یا تایپ

لزومی ندارد آرک طراحی شده , حتما سمبلیک باشد . گاهی اوقات نام یک برند , خاص است و می توان از نام برند نیز با طراحی فونت خاص , یک نشان تاثیرگذار خلق کرد. طراح تشخیص می دهد که از ترکیب حروف و تصویر , یک آرم را خلق کند . شاید فقط با قدرت تایپوگرافی این کار را انجام دهد.

 10+1  شوخی ها و جدیت ها

تزریق مقدار کمی شوخ طبعی در طراحی لوگو می تواند موثر باشد.البته که این مورد برای تمام کسب و کارها مناسب نیست. برای مثال برای کارخانه اسلحه سازی و یا شرکت های اقتصادی می تواند فاجعه آفرین باشد . اما برای یک شرکت خرید و فروش اینترنتی مانند آمازون بسیار هم خوب است.

طراحی لوگو

فراموش نکنید در تمامی  موارد باید تعادل را رعایت کنیم . لوگو تاثیر زیادی بر روحیات و رفتار مخاطبانش دارد . برای مثال تزریق شوخی به آرم یک کارخانه اسلحه سازی , تاثیر بدی بر افکار مخاطبانش خواهد داشت و استفاده از اسلحه را تسهیل خواهد کرد. این می تواند میزان استفاده از اسلحه و آمار جنایت را افزایش دهد. پس طراحی لوگو وطیفه بسیار خطرناکی دارد که باید در طراحی آن بسیار دقت کنیم.

مفهوم جدیت نیز که در تناقض آشکار با شوخی می باشد , در طراحی بعضی آرم ها نیاز است. برای مثال آرم  اسلحه سازی , لوگو یک شرکت بورسی , لوگو سازمان قضایی و ….

 10+2 نظرسنجی

چشم دوم , چشم سوم و…. همیشه ارزش دیدن دارد . همیشه ارزش نظر دادن را دارد. بعضی وقتها احتمال دارد شما مواردی را در پروسه طراحی فراموش کنید , این فرصتی برای بازنگری هست. اگر شما برای یک فرهنگ و کشوری دیگری طراحی انجام می دهید , احتمال دارد بعضی مناسبت های فرهنگی آنجا را نادیده بگیرید. نظرسنجی می تواند کمک کند که اقبال همومی از طراحی لوگو را بسنجید.

10+3 لوگو موشن

شما لوگوی ثباتی را طراحی کرده اید . بهتر است با تزریق حرکت به این لوگو , جان بیشتری به آن بخشید. برای موفقیت بیشتر در بازار امروزی , لوگو متحرک طراحی کنید . می توانید از متخصصان انیمیشن برای این پروژه کمک بخواهید.

10+4 پذیرای انتقادات طراحی لوگو

در شبکه های اجتماعی , تمامی افراد در مورد هر پیزی نظر می دهند . تخصصی هم ندارند . شما به انتقادات به چشم مزاحمت نگاه نکنید . متاسفانه انتقادات فقط از متخصصان نیست . البته این در بعضی موارد خوب است . کامنت های مخاطبان این شبکه ها را رصد کنید. گاها , احمقانه ترین صحبت ها , می تواند جرقه ای جدید , نگرشی نو در افکار شما راه اندازد.

نظرات را بشنوید . ولی نیازی نیست واکنش نشان دهید . نیازی نیست حتما در طراح بازبینی کنید . .واکنش مخاطبان و عموم همیشه سازنده نیست. اصلا نظرات آنها برای موفقیت نیاز نیست. حتی گاها لوگوهایی موفق می شود که انتقادات بالایی در عموم جامعه دارد . چون مردم به قدری در مورد این لوگو صحبت میکنند به صورت ناخودآگاه در ذهن آنها تثبیت می شود . البته که نباید حاوی مطالب توهین به ملیت , فرهنگ و  قشر خاصی باشد .

امیدوار هستیم این مطلب برای شما مفید و سازنده باشد . لطفا تجربیات خود را از ارتباطات مابین طراح و کارفرما در بخش نطرات برای ما بنویسید . اگر تجربه ای از طراحی دارید , منتظر پیام شما در بخش نظرات هستیم.