ایجاد پارک اینترنت اشیاء در کشور

امیرحسین دوایی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از وجود ۳۷ میلیون کاربر اینترنت و ۲۸ میلیون کاربر اینترنت پرسرعت در کشور خبر داد که حدود ۱۹ میلیون از این تعداد اتصال از طریق تلفن همراه صورت می‌گیرد و تعداد ارتباطات مشترکان موبایل ۷۶ میلیون نفر برآورد می‌شود. دوایی در خصوص شاخص‌های کلان بخش ICT […]

امیرحسین دوایی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از وجود ۳۷ میلیون کاربر اینترنت و ۲۸ میلیون کاربر اینترنت پرسرعت در کشور خبر داد که حدود ۱۹ میلیون از این تعداد اتصال از طریق تلفن همراه صورت می‌گیرد و تعداد ارتباطات مشترکان موبایل ۷۶ میلیون نفر برآورد می‌شود.

دوایی در خصوص شاخص‌های کلان بخش ICT کشور گفت: در ابتدای دولت زیرساخت اصلی شبکه فیبر نوری ۵۱ هزار کیلومتر بود که امروز این شاخص به ۵۷ هزار و ۱۵۸ کیلومتر رسیده است. در همین حال ظرفیت شبکه دیتای کشور ۶۲۴ گیگابیت بود که امروز به ۴ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به رشد ۸ برابری ظرفیت دسترسی بین‌المللی و رسیدن به ظرفیت ۵۶۴ گیگابایت، تصریح کرد: توسعه مراکز داده استانی ۴ برابر شده و ارتباط دستگاه‌های اجرایی به شبکه تبادل داده ملی (NIX) به ۱۰۹ دستگاه رسیده است. در همین حال پوشش پایش فضای فرکانسی کشور ۵۶ درصد شده و ۱۱۰ گیگاهرتز از این فضا تحت پوشش قرار دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ۳۲۰ هزار میلیارد ریال معادل ۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه باندپهن تحت بستر شبکه ملی اطلاعات، در جهت توسعه کسب و کارهای مرتبط با این حوزه، کاهش میزان ارجاعات خارجی و ایجاد فضایی رقابتی تولید محتوا در داخل کشور، پیش بینی شده است که حدود دوسوم آن را بخش غیردولتی محقق خواهد کرد. طبق گفته دوایی، سرمایه گذاری ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای توسعه زیرساخت، ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی برای نظارت بر طیف امواج فرکانسی، ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیاردی برای توسعه خدمات روستایی و ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای توسعه فناوری فضایی خواهد بود که حدود ۵ هزار میلیارد ریال آن توسط بخش غیردولتی محقق خواهد شد. در توسعه فناوری اطلاعات امسال باید ۳۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری از سمت دولت و ۲ برابر آن توسط بخش خصوصی صورت گیرد که امیدواریم در مجموع به ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این بخش برسیم.

به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجم سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در برنامه ششم توسعه ۶۰ هزار میلیارد تومان است که  ۲۰ هزار میلیارد تومان از این هدف توسط دولت و ۴۰ هزار میلیارد تومان از آن باید توسط بخش خصوصی انجام پذیرد که زمینه‌ای برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.

دوایی گفت: ایجاد کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از طرح‌های دولت یازدهم تا پایان دولت نهایی می‌شود. در این راستا شهر فناوری اطلاعات و ارتباطات در منطقه اقتصادی ویژه پیام در کشور راه‌اندازی می‌شود. در همین حال در حال ایجاد پارک اینترنت اشیاء (IOT) در فضای ۲۰ هکتار در جاده کرج هستیم که رویکرد آن تولید اپلیکیشن‌هایی در تراز بین‌المللی با استفاده از زیرساخت‌های سخت‌افزاری اینترنت اشیاء است.

وی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی پیام‌رسان‌های ایرانی در جهت توسعه محتوای فارسی گفت: این پروژه به این معنی نیست که بخواهیم شبکه پیام‌رسان دولتی ایجاد کنیم بلکه قصد داریم ضوابط و مقررات و نحوه ایجاد آن را تسهیل کنیم و تولیدکنندگان این بخش را تحت حمایت قرار دهیم.

معاون وزیر ارتباطات از راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی بومی (OTT) و شبکه‌های ایرانی توزیع محتوا در جهت تولید محتوای داخلی فضای مجازی خبر داد و اظهار کرد: با ایجاد مراکز تبادل اطلاعات داخلی (IXP) و رسیدن تعرفه آن‌ها به حداقل، علاقه‌مندی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه مشهود است.