مصاحبه

مخترع ایرانی موفق به کسب مدال برنز مسابقات بین‌المللی اختراعات کره جنوبی شد

آذین حاجی احمدی همدانی پژوهشگر و مخترع 42 ساله ایرانی، با ارائه سیستمی نوآورانه برای ارزیابی کیفیت فضاهای معماری، مدال برنز مسابقات بین‌المللی اختراعات سئول (SIIF 2024) را از آن خود کرد. این دستاورد در حوزه طراحی شهری و معماری مورد توجه ویژه داوران این رویداد بین‌المللی قرار گرفت. معرفی و پیشینه آذین حاجی‌احمدی همدانی، […]

آذین حاجی احمدی همدانی پژوهشگر و مخترع 42 ساله ایرانی، با ارائه سیستمی نوآورانه برای ارزیابی کیفیت فضاهای معماری، مدال برنز مسابقات بین‌المللی اختراعات سئول (SIIF 2024) را از آن خود کرد. این دستاورد در حوزه طراحی شهری و معماری مورد توجه ویژه داوران این رویداد بین‌المللی قرار گرفت.

معرفی و پیشینه

آذین حاجی‌احمدی همدانی، دکترای شهرسازی و متخصص طراحی شهری، با بیش از 15 سال تجربه در حوزه پژوهش و طراحی تمرکز خود را بر بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها در فضاهای شهری گذاشته است. او در طول سال‌های فعالیت خود با تحقیقات میان‌رشته‌ای در حوزه معماری، روانشناسی محیطی و طراحی شهری که بر ارتقای کیفیت زندگی انسان‌ها متمرکز بوده‌اند، توانسته ایده‌هایی نوآورانه برای حل چالش‌های طراحی محیط ارائه دهد. این تجربه‌های عملی و تحقیقاتی، زمینه‌ساز شکل‌گیری اختراع اخیر او شده است.

در مورد اختراع

او درباره اختراع خود توضیح می‌دهد: «فضاهای معماری تأثیر زیادی بر زندگی روزمره انسان‌ها دارند، اما نبود یک سیستم جامع برای ارزیابی کیفیت این فضاها همیشه یک خلأ بزرگ بوده است. این اختراع با ترکیب فناوری‌های حسگرهای محیطی و تحلیل داده‌های چندبعدی این مشکل را با یکپارچه‌سازی فناوری‌های پیشرفته حل کرده است.

این سیستم با هدف بهبود کیفیت فضا با اندازه‌گیری عواملی مانند نور، صدا، دما، رطوبت، هندسه، تناسبات و رنگ به‌صورت بلادرنگ (Real-Time)است و با استفاده از ترکیب حسگرها و تکنولوژی‌های پردازش تصویر طراحی شده است. این سیستم از Raspberry Pi 3 Model B برای پردازش داده‌ها استفاده می‌کند. حسگرهایی مانند DHT22 برای اندازه‌گیری دما و رطوبت،  BH1750FVI برای نور، و KY- 037 برای صدا به کار می‌روند.

یک دوربین Pixy هندسه و رنگ فضا را ثبت کرده و از OpenCV برای پردازش تصویر استفاده می‌کند. همچنین هندسه و تناسبات فضا مانند نسبت طلایی و اشکال فضا که بر رفتار و راحتی انسان تاثیر می‌گذارند، تجزیه و تحلیل می‌شود». این فناوری علاوه بر بهبود آسایش روانی و فیزیکی کاربران، می‌تواند در کاهش مصرف انرژی و بهینه‌سازی عملکرد سیستم‌های تهویه و روشنایی نیز مؤثر باشد. او می‌گوید: «برای مثال، در یک فضای آموزشی این سیستم می‌تواند با تنظیم نور و کاهش نویز محیط، به ایجاد فضایی مناسب‌تر برای یادگیری کمک کند .»

برنامه‌های آینده

آذین حاجی‌احمدی برنامه دارد این سیستم را به مرحله تجاری‌سازی برساند و نسخه‌های پیشرفته‌تری از آن را برای شهرهای هوشمند توسعه دهد. او در این باره می‌گوید: «در نسخه‌های آینده قصد دارم از فناوری هوش مصنوعی برای یادگیری رفتار کاربران و ارائه پیشنهادهای پیشگیرانه استفاده کنم. همچنین به دنبال توسعه یک اپلیکیشن کاربردی هستم تا دسترسی به این فناوری برای مدیران شهری و معماران ساده‌تر شود.

نسخه آینده این سیستم قابلیت یادگیری از رفتار کاربران را خواهد داشت و می‌تواند به‌طور خودکار پیشنهادهایی ارائه دهد که حتی پیش از بروز مشکلات، کیفیت محیط را بهینه کند. همچنین قصد دارم با توسعه یک اپلیکیشن، امکان استفاده از این فناوری را برای عموم مردم ساده‌تر کنم.»

تجربه حضور در مسابقات

او در مورد حضور در مسابقات SIIF 2024 می‌گوید: «این مسابقات فرصتی بی‌نظیر برای آشنایی با فناوری‌های نوین و ارتباط با متخصصان از سراسر جهان بود. به دلیل مشغله‌های متعدد متاسفانه نتوانستم شخصاً در این رویداد حاضر شوم، کسب مدال برنز در این رقابت جهانی، برای من یک افتخار بزرگ است و نشان‌دهنده ارزش ایده‌هایی است که بر بهبود کیفیت زندگی مردم متمرکز هستند. این رویداد نشان داد که توجه به جزئیات روانشناختی در طراحی فضاهای شهری می‌تواند در سطح بین‌المللی نیز ارزشمند و کاربردی باشد.»

برنامه‌های تجاری‌سازی

او با تأکید بر اهمیت کاربردی کردن این اختراع گفت: «اولویت من، ثبت بین‌المللی این اختراع است. سپس قصد دارم با همکاری شرکت‌های فعال در حوزه فناوری و معماری، آن را در قالب نرم‌افزار و سخت‌افزارهایی ارائه کنم. هدفم این است که این فناوری به یک استاندارد جهانی در ارزیابی و بهینه‌سازی کیفیت فضاهای معماری تبدیل شود. همکاری با شرکت‌های فناوری و دانشگاه‌ها نیز در این مسیر بسیار مهم است.»

پیام پایانی

او در پایان گفت: «از همه کسانی که در این مسیر کنار من بودند، به‌ویژه خانواده‌ام و اساتیدی که از من حمایت کردند، تشکر می‌کنم. امیدوارم این دستاورد زمینه‌ساز توجه بیشتر به اهمیت طراحی انسان‌محور در سطح ملی و بین‌المللی شود. همینطور بتواند انگیزه‌ای برای دیگر پژوهشگران و مخترعان ایرانی باشد تا با تلاش برای حل مشکلات واقعی، به جامعه خدمت کنند.»

پیشنهاد ویژه : قیمت تتر
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران

پیشنهاد ویژه

خرید بلیط هواپیما فلای تودی