5 دلیل برای اینکه چرا دیگر به کامپیوترهای رومیزی احتیاجی نیست

ممکن است هنوز به دوران پس از کامپیوترهای شخصی که استیو جابز نوید آن را در سال 2010 داده بود، نرسیده باشیم ولی یقینا در دوران پس از دستگاه‎های رومیزی هستیم. ایده‎ی قرار دادن یک دستگاه‎ محاسبه‎ای روی میز شما به عنوان بهترین راه‎حل برای کنترل و انجام تمامی فعالیت‎های دیجیتالی‎تان، دیگر از این تاریخ […]

ممکن است هنوز به دوران پس از کامپیوترهای شخصی که استیو جابز نوید آن را در سال 2010 داده بود، نرسیده باشیم ولی یقینا در دوران پس از دستگاه‎های رومیزی هستیم. ایده‎ی قرار دادن یک دستگاه‎ محاسبه‎ای روی میز شما به عنوان بهترین راه‎حل برای کنترل و انجام تمامی فعالیت‎های دیجیتالی‎تان، دیگر از این تاریخ گذشته‎تر نمی‎شود.

درحقیقت، اگر نیازهای خاصی ندارید، اصلا نیازی نیست که یک کامیپوتر شخصی رومیزی داشته باشید. ما در این پست برای شما دلایلی را مطرح می‎کنیم که به واسطه‎ی آن بهتر است یک لپ‎تاپ، یک تبلت یا حتی گوشی‎هوشمند خود را داشته باشید.

1- مشخصات فنی و عملکرد

از قدیم بحث مربوط به مقایسه‎ی لپ‎تاپ در برابر دستگاه‎های رومیزی به جمع‎بندی قدرت در برابر راحتی می‎رسید. ولی دیگر این گفته را نمی‎توان قبول کرد چون حتی دستگاه‎های موبایلی نظیر آی‎پد پرو قادر به ارائه‎ی چیزی هستند که اغلب اوقات از آن به عنوان “عملکرد در سطح دستگاه‎های رومیزی” یاد می‎شود.

پرازنده های موبایل

البته هم‎چنان تفاوت‎ها به چشم می‎خورند. پردازنده‎ها به صورت مدل‎های دسکتاپی و موبایل هستند، شما می‎توانید بر اساس نام مدلشان ‎آن‎ها را شناسایی کنید، و پردازنده‎های موبایل همواره در یک مقایسه‎ی صریح و مستقیم قدرت کمتری دارند چون برای سایر موارد نظیر باتری و گرما بهینه شده‎اند.

ولی اگر به کارهایی می‎پردازید که به منابع کامپیوتری سنگینی نیاز دارد، نظیر ویرایش فایل‎های ویدئویی و بازی‎های دارای گرافیک سنگین، متوجه تفاوت زیادی نخواهید شد. استفاده‎ی روز افزون از هاردهای حالت جامد (SSDها) در لپ‎تاپ سبب می‎شود برای اکثر کارهای روزمره خود افزایش سرعت بیش از حد لازم داشته باشید.

نوت‎بوک 9 سامسونگ

سابقا صفحه‎ی نمایش نیز یک محدودیت بود، ولی دیگر این‎چنین نیست. هر تبلت یا لپ‎تاپ قابل قبول، حداقل رزولوشن 1080p را (و حتی بالاتر اگر از عهده‎ی هزینه برآیید) در اختیار شما قرار می‎دهد. علاوه بر این، با آن‎که لپ‎تاپ‎های دارای صفحه‌‎ی نمایش 15 اینچی معمولا به علت اندازه‎ی بزرگشان جایگزین‎های دسکتاپی در نظر گرفته می‎شوند، حالا در دستگاه‎هایی نظیر نوت‎بوک 9 سامسونگ شاهد این هستیم که صفحه‎ی نمایش بزرگ آن در بدنه‎ای با ابعاد جمع‎ و جورتر جا گرفته است.

و اگر واقعا به فضای نمایش بزرگ‎تری نیاز دارید، امکان اتصال هر لپ‎تاپی به یک مانیتور خارجی یا حتی صفحه‎ی نمایش بزرگ‌تر تلویزیونی وجود دارد.


2- بازی و سرگرمی

در زمینه‎ی بازی، لپ‎تاپ‎ها در حال حاضر به واسطه‎ی وجود لپ‎تاپ‎های مخصوص گیم ساخت شرکت‎های MSI و Alienware جایگاه خوبی برای خود فراهم کرده‎اند. دیگر تنها به بازی‎های “قدیمی” و “مستقل” محدود نمی‎شوید.

یک طیف اندک ولی در حال رشد از لپ‎تاپ‎های مخصوص گیم، که از کارت گرافیک GTX 980 جی‎فورس (نه نسخه‎ی موبایل) استفاده می‎کنند در حال حاضر در دسته‎ی لپ‎تاپ‎های آماده برای واقعیت مجازی قرار می‎گیرند. شما می‎توانید از آن‎ها به همراه هدست HTC Vive یا Oculus Rift و سایر سیستم‎های مخصوص بازی واقعیت مجازی استفاده کنید. قیمت این لپ‎تاپ‎ها زیاد ولی قدرت آن‎ها فوق‎العاده بالا است.

علاوه بر تمامی این موارد، روز به روز پلت‎فرم‎های ایکس‎باکس و ویندوز 10 بیشتر به هم نزدیک می‎شوند. بازی بین شبکه‎ای در عناوینی نظیر Rocket League باعث می‎شود که گیمرهای کنسول و کامپیوترهای شخصی با هم بازی کنند.

در رابطه با سرگرمی، یک طیف از دستگاه‎های خاص از کامپیوترهای رومیزی پیشی می‎جویند. در مورد موزیک، شما می‎توانید آهنگ‎های سرویس Spotify را از گوشی خود به یک اسپیکر بلوتوثی استریم کنید یا کتابخانه‎ی موزیک لوکال خود را در گوگل‎پلی آپلود و همین کار را انجام دهید.

شما می‎توانید فیلم‎های نت‎فلیکس را از طریق کروم‎کست به یک تلویزیون استریم کنید یا این کار را در رابطه با سرویس ویدئوهای فوری آمازون از طریق یک Fire TV Stick انجام دهید یا هر دوی آن‎ها را بر روی گیرنده‎ی تلویزیونی اندرویدی داشته باشید.

شما هم‎چنین می‎توانید تصاویر خود را در سرویس‎هایی نظیر Google Photos یا Flickr آپلود کرده و از هر دستگاهی و از هرجایی به آن‎ها دسترسی داشته باشید تا این‎که‎ آن‎ها را در یک دستگاه رومیزی نگه دارید و هرگز به آن‎ها نگاه نکنید.


3- پرتابل‎ بودن

بزرگترین عامل منفی یک کامپیوتر شخصی رومیزی این است که به صورت دائم روی میز کار شما قرار می‎گیرد. شما نمی‎توانید آن را به سمت اتاق خانوادگی، چه برسد به قطار، ببرید. تا یک دهه قبل ایرادی در این قضیه نبود، ولی این قبل از زمانی بود که ارتباط‎های موبایل سریع 4G/5G و ابری به یک امر پیش پا افتاده و عادی تبدیل شوند.

توانایی حرکت آزاد و بدون مشکل در محاسبات امروزی تبدیل به همه چیز شده است. دیگر کسی دوست ندارد برای بررسی ایمیل خود صبر کند به خانه برسد، ما انتظار داریم همیشه به این چنین قابلیت‎هایی دسترسی داشته باشیم، امری که یک دستگاه رومیزی به سادگی نمی‎تواند در اختیار شما قرار دهد.

تبلت دارای اتصال LTE در اختیار شما قابلیت‎های بی‎شماری در زمینه پرتابل‎بودن قرار می‎دهد. از طرف دیگر شما می‎توانید از یک دستگاه موبایل به عنوان هات‎اسپات استفاده کرده و هرگونه لپ‎تاپ یا تبلتی را به شبکه‎ی 4G ارتباط دهید.


4- استفاده معمولی

برای چیزی که ما اسمس را “استفاده معمولی” می‎گذاریم – یعنی وب، رسانه‎ی اجتماعی و به ترتیب موارد دیگر- ممکن است نه تنها نیاز به یک کامپیوتر رومیزی شخصی نداشته باشید، بلکه اصلا نیازی به یک سیستم‎عامل رومیزی هم نخواهید داشت.

برای یک تعداد رو به رشد از افراد انتخاب گوشی‎های هوشمند گزینه‎ی مناسبی است، به نحوی که بیش از نیمی از ترافیک وب در سال گذشته از سوی دستگاه‎های موبایل بوده است. یک تبلت دارای قابلیت‎های زیاد و توانا نظیر آی‎پد پرو می‎تواند در بسیاری از حوزه‎ها جایگزین یک کامپیوتر سنتی شود.

آی پد پرو

در حقیقت، سیستم‎‎عامل‎های موبایل تنها محدودیت خود را زمانی که نیاز به نرم‎افزار خاصی دارید نشان داده‎اند، و حتی آن موقع هم شما می‎توانید جایگزین‎های معقولی در رابطه با نیاز خود، پیدا کنید.

امکان تایپ بزرگترین جنبه‎ی منفی گوشی‎های هوشمند و تبلت‎ها است، ولی در این‎جا مواردی نظیر کروم‎بوک به چشم می‎خورند: یک دستگاه سبک، مملو از قابلیت، با هزاران اپلیکیشن موجود که صفحه‎کلید لمسی و تاچ‎پد خود را دارد و بهتر از همه ارزان‎قیمت هم است.


5- قیمت

دستگاه‎های رومیزی همواره بهترین انتخاب‎ها با توجه به بودجه بوده‎اند، حداقل طبق ضرب‎المثل هرچه پول بدی، آش می‎خوری، تا این‎که کروم‎بوک به بازار عرضه شد. این دستگاه‎های ساده با استفاده از سیستم‎عامل مبتنی بر ابر گوگل می‎توانند تمامی کارهای معمولی، از جمله آفیس، پخش موزیک و ویرایش ساده‎ی تصاویر را انجام دهند.

کرو‎م‎بوک‎ها هم‎چنین نیاز به هیچ‎گونه مراقبت و نگهداری ندارند. شما نیازی نیست نگران به‎روزرسانی‎ها یا بد‎افزارها باشید. آن‎ها خلاصه‎ی از ایده‎آل “فقط کار می‎کند” هستند.

اگر سیستم‎عامل کروم نرم‎افزار مورد نیاز شما را نداشته باشد، شما می‎توانید از سیستم‎عامل لینوکس استفاده کنید که در آن قادر به اجرای اپلیکیشن‎های بسیار قوی‎تر و حتی بازی از طریق استیم (Steam) خواهید بود. یا می‎توانید یک لپ‎تاپ با ویندوز 10 کامل با مشخصات ساده زیر 1 میلیون تومان تهیه کنید.

نتیجه‎ی این پرونده رای قاطع به محکوم کردن کامپیوترهای رومیزی می‎دهد. ولی یک حوزه وجود دارد که هیچ کامپیوتر یا دستگاه دیگری نمی‎تواند با آن رقابت کند یعنی: آپگرید کردن. اکثر لپ‎تاپ‎ها اجازه‎ی آپگرید چیزی بیشتر از حافظه‎ را نمی‎دهند و بعضی حتی چنین امکانی هم فراهم نمی‎کنند.

در یک کامپیوتر رومیزی شما عملا می‎توانید هر چیزی را آپگرید کنید، بنابراین با آن‎که یقینا زمانی که لپ‎تاپ یا تبلت شما قدیمی می‎شود نیاز به خرید یک دستگاه کاملا جدید دارید، یک کامپیوتر رومیزی را می‎توان به مرور به‎روزرسانی کرد و فقط کافی است قطعات داخلی آن را تعویض کنید.

ولی اکثر افراد دوست ندارند چنین زحمتی به خودشان بدهند. آن‎ها چیزی می‎خواهند که به سادگی و کارآمدی هرچه تمام تر کار کند. اگر شما هم جزو این دسته از اشخاص هستید، یقینا یک تبلت یا یک لپ‎تاپ تمامی چیزی است که نیاز دارید.

پیشنهاد ویژه : سرور HP
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران
پیشنهاد ویژه : ترجمه رسمی آلمانی

پیشنهاد ویژه

خرید بلیط هواپیما فلای تودی

پیشنهاد ویژه

لیست کامل و نرخ لحظه ای ارزهای دیجیتال