دانشمندان باتری جدیدی ساختند که با نیروی جاذبه کار میکند
دوباره با همان داستان همیشگی روبرو هستیم: باتریها مانع پیشرفت ما میشوند. فناوری با سرعت زیادی در بین صنایع مختلف در حال پیشرفت است، ولی نسل بعدی باتریهایی که باید تمامی این پیشرفتها را با کارآیی بیشتر قدرت بخشند دیده نمیشوند. ولی محققان سخت در تلاش هستند تا فناوری باتریهای فعلی را افزایش دهند و […]

دوباره با همان داستان همیشگی روبرو هستیم: باتریها مانع پیشرفت ما میشوند. فناوری با سرعت زیادی در بین صنایع مختلف در حال پیشرفت است، ولی نسل بعدی باتریهایی که باید تمامی این پیشرفتها را با کارآیی بیشتر قدرت بخشند دیده نمیشوند. ولی محققان سخت در تلاش هستند تا فناوری باتریهای فعلی را افزایش دهند و آنها همچنین در حال توسعهی انواع هیجانانگیز جدیدی از این باتریها هستند که میتوانند روزی باعث رایج شدن آنها شوند. حالا، دانشمندان موسسهی فناوری ماساچوست فکر میکنند که در مسیر هیجانانگیزی به سمت ساخت نوع جدیدی از باتری مایع قرار گرفتهاند که از نیروی جاذبه به منظور ایجاد انرژی استفاده میکند.
مفهوم شگفتانگیز طراحی باتری جدید این محققان در مقالهای که در نشریهی انرژی و علوم محیط زیست چاپ شده، شرح داده شده است. این مقاله که تیتر “باتری جاری القایی با نیروی گرانش، با اتلاف کم انرژی، بدون پمپ” را دارد باتری جریان مایع جدیدی را توصیف میکند که به منظور ایجاد انرژی از نیروی گرانش استفاده میکند.
باتریهای جریان مایع مفهوم جدیدی نیستند. در حقیقت، تاریخ اولین طراحیهای باتری جریان مایع به دههی 70 میلادی بر میگردد. مفهوم پایه این است که الکترودهای منفی و مثبت به شکل مایع وجود دارند و توسط یک غشاء از هم جدا میشوند. ذرات از یک پایانه به پایانهی دیگر به شکل جریان مایع انتقال مییابد برق تولید میکنند. ولی تمامی طراحیهای اولیهی باتری جریان مایع در یک چیز با هم مشترک هستند یعنی: آنها به سیستمهای پیچیده و گرانقیمتی از مخزنها، پمپها و دریچهها به منظور جابجایی ترکیبات شیمیایی قرار گرفته در سیستم، تکیه دارند.
طراحی جدید این باتریها که توسط محققان این موسسه، یعنی Xinwei Chen, Brandon J. Hopkins, Ahmed Helal, Frank Y. Fan, Kyle C. Smith, Zheng Li, Alexander H. Slocum, Gareth H. McKinley, W. Craig Cartera و Yet-Ming Chiang، توسعه داده شده به طور کامل نیاز به سیستمهای پیچیدهی پمپ را از بین میبرد. در عوض از یک فید گرانشی ساده به منظور جابجایی جریان به سمت پایین یک کانال باریک و ایجاد انرژی استفاده میکند. علاوه بر این، سرعت انرژی تولید شده توسط این نوع باتری جریان مایع جدید را میتوان به سادگی توسط تنظیم زاویهی باتری افزایش یا کاهش داد که باعث افزایش یا کاهش سرعت جریان خواهد شد.
و حالا، در رابطه با خبرهای ناخوشایند باید گفت که پیشنمونهی ساخته شده توسط این تیم تنها یک اثبات مفهوم است و محققان در حال حاضر به تجاریسازی این ایده نزدیک نشدهاند. پروفسور Kyocera، نویسندهی راهبر این مقاله، موفقیت فعلی این تیم را به یک ماشین مفهومی ارتباط میدهد. او مطمئن است که این طراحی در نهایت منجر به تولید یک محصول واقعی میشود و میتواند در بین صنایع مختلف کاربردهای زیادی داشته باشد.
وبسایت Nanowerk News اشاره میکند که “طراحی جدید بایستی ایجاد سیستمهای باتری سادهتر و جمع و جورتر را امکانپذیر کند که میتوانند ارزان و ماژولی باشند تا به توسعهی اندک سیستمهای ذخیرهای متصل به هم به شکل شبکهای برای برآورده سازی نیاز به رشد به آنها، اجازه دهد. چنین سیستمهای ذخیرهسازی نقش حیاتی در بالا بردن وسعت استفاده از منابع برق تناوبی نظیر باد و خورشیدی، دارند.”
پیشنهاد ویژه |
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰