نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام در شرکتهای خارجی
گاهی افراد پس از ترک شغل در میان آگهی شغلی گزینه رویایی خود را پیدا میکنند اما برای قبولی باید در مصاحبه مورد پذیرش قرار گیرند تا بتوانند شغل موردنظر را کسب کنند. ما در این مطلب آموزش رزومه نویسی قصد داریم شما را با نحوه نوشتن رزومه شغلی درست آشنا سازیم با ما همراه […]

گاهی افراد پس از ترک شغل در میان آگهی شغلی گزینه رویایی خود را پیدا میکنند اما برای قبولی باید در مصاحبه مورد پذیرش قرار گیرند تا بتوانند شغل موردنظر را کسب کنند. ما در این مطلب آموزش رزومه نویسی قصد داریم شما را با نحوه نوشتن رزومه شغلی درست آشنا سازیم با ما همراه باشید.
اما برای موفقیت نیاز است تا رزومه انگلیسی عالی را به کارفرما نشان دهید تا مورد پذیرش قرار گیرد. در این بین پرسشی به وجود میآید که چگونه میتوان از میان هزاران متقاضی عالی موردتوجه کارفرما قرار گیرید و موفق شوید.
برای موفقیت باید رزومه شغلی قابل توجهی داشته باشید تا بتواند نظر کارفرما را به خود جلب کرده و شما نیز در فهرست پذیرفته شدگان قرار گیرد.
رزومه شغلی چیست؟
قبل از اینکه وارد مقوله آموزش نحوه نوشتن رزومه شویم ابتدا باید مقدماتی را توضیح دهیم. به معنای واقعی کلمه رزومه شغلی معرف شماست تا نشان دهد در گذشته چه سابقه کاری داشتید و چگونه فردی هستید. کارفرمایان عمدتا آن را از شما هنگام استخدام تقاضا میکنند تا جویا شوند آیا فرد مناسبی برای سمت شغلی موردنظر هستید یا خیر.
رزومهها عمدتا باید کامل نوشته شوند تا بتوانند معرفی کاملی از شما داشته باشند. در غیر این صورت ممکن است کارفرما چندان آشنایی با شما پیدا نکرده و بخواهد جواب خود را به روش دیگری بدست آورد. مدیران استخدامی افرادی هستند که با متقاضی بسیاری رو به رو هستند و نمیخواهند به بررسی تک تک افراد بپردازند تا بتوانند گزینه مناسب را انتخاب کنند.
داشتن یک رزومه مناسب اطلاعات کافی به آنها خواهد داد و عملیات استخدام را سرعت خواهد بخشید. رزومه نشان از این دارد که فرد متقاضی کاملا میل به انجام شغل موردنظر داشته و اطلاعاتی را به مدیران استخدامی در جهت استخدام میدهد که ممکن است به شکل ساده نتوان آنها را بیان کرد.
در برخی از کشورها به جای رزومه از عبارت CV که مخفف کلمه Curriculum Vitae استفاده میشود. همچنین کارنامک نام دیگری است که بر روی رزومه نهادهاند. یک رزومه کاری مناسب میتواند به صورت چاپ شده در حداکثر یک یا دو صفحه و یا الکترونیکی در قالب فایلهای PDF و DOC باشد.
زمانی که صحبت از رزومه کاری می شود، سوال اساسی این است که چه مواردی باید در رزومه گنجانده شود. اگر جستجویی در سایتهای مختلف نمایید به نمونههای متفاوتی از رزومه میرسید و این تنوع باعث سردرگمی میشود.
در تعریف آن باید بیان کرد، نوشتهای است که پیشینه سوابق تحصیلی، مهارتهای شغلی، تجربیات کاری و مهارتهای فرد جویای کار در آن درج میشود. در واقع شرکتها و بنگاههای مختلف برای استخدام افراد، نیاز به نوعی پیش زمینه دارند تا بتوانند از میان درخواستهای موجود مناسبترین گزینه را انتخاب نمایند. از این رو نیاز به داشتن رزومه مناسب برای فرد متقاضی کار بسیار ضروری است.
این نکته را هم بگوییم و برویم سر اصل مطلب نحوه نوشتن رزومه کاری. به نوعی باید رزومه شغلی را معرف شما دانست که روشی آسان برای کسب اطلاعات شما از سوی مدیر استخدامی یا همان کارفرماست. هیچ کارفرما یا مدیر استخدامی نیست که از شما رزومهای درخواست نکند. بنابراین باید بدانید با چگونه افرادی رو به رو هستید تا در اسرع وقت استخدام شده و دیگر نیاز نباشد به سراغ شغل دیگری روید.
نحوه نوشتن رزومه برای استخدام
ما در این مطلب قصد داریم نحوه نوشتن رزومه شغلی را برای شما شرح دهیم و از این رو شش مرحله را باید برای آموزش رزومه نویسی سپری کنید.
مرحله 1: انجام تحقیقات
اولین مرحله از موضوع نحوه نوشتن رزومه این است که شما باید پیش از نوشتن رزومه سوالاتی که یک مدیر استخدامی ممکن است از شما بپرسد را گردآوری کرده و متناسب با آن یک رزومه ایجاد کنید. تحقیقات جهت جمع آوری اطلاعات کامل پیرامون رزومه شغلی از اهمیت بسیاری برخوردار است. بنابراین ایجاد یک رزومه شغلی تنها به نوشتن نام و نام خانوادگی همراه با برخی جزئیات غیرمهم نیست. کارفرما یا مدیر استخدامی که این رزومه را مطالعه میکند سعی دارد به جزئیات مهمی دست یابد. از این رو اهمیت داشته که پیش از نوشتن رزومه تحقیقات لازم را داشته باشید تا با آگاهی به ایجاد رزومه بپردازید.
رزومه شغلی همانطور که از نامش پیداست، بدان معنا بوده که شما باید اطلاعات حقیقی از خود ارائه دهید. بنابراین نباید کارفرما را متوجه دروغی نمایید. زیرا بدون تحقیقات نمیتوانید رزومه دقیقی بنویسید که عاری از مشکل باشد. دومین مرحله از آموزش رزومه نویسی زیر را در ادامه بخوانید :
مرحله 2: استفاده از ایده
دومین مرحله از موضوع نحوه نوشتن رزومه این است که سعی کنید در نوشتن رزومه ایده و خلاقیت به خرج دهید. البته این ایده یا خلاقیت نباید موجب شود تا از اهداف دور شده و موجب گردد تا نتوانید رزومه خوبی را بنویسید. نوشتن رزومه استانداردهایی داشته که باید طبق آنها عمل شود (منبع)، در غیر این صورت نمیتوان به آن نتیجه موردنظر دست یابید. بنابراین سعی داشته باشید از ایده خود و دیگران در نوشتن رزومه بهره گیرید.
برخی ایده و خلاقیتها موجب بهبود رزومه شده و این امر در نهایت نظر کارفرما یا مسئول استخدام را به خود جلب خواهد کرد و روند استخدام شما هم آسان میگردد. بنابراین نباید نسبت به ایده یا موارد این چنینی بی تفاوت بود.
ناگفته نماند ایده نباید در سطحی باشد که شما را از استانداردهای موردنظر دور سازد، زیرا این امر موجب خواهد شد تا ایده فایدهای نداشته و تاثیری به حال رزومه شما نداشته باشد. از این رو بهتر است که توجه به ایده داشته و از آن در نوشتن رزومه الگوبرداری کنید. رزومهها اسنادی هستند که به شما کمک میکنند بهتر به کارفرما شناسانده شوید و در نتیجه اگر کامل باشد، به نتیجه خواهید رسید.
البته برای این بخش باید به چند نکته توجه داشته باشید. ارتباط خوبی با سایر همکاران داشته باشید تا از طریق آنها کمکی بدست آورید. سعی کنید تعادل شغلی داشته و برای ایجاد رزومه هزینه پایینی داشته باشید. رهبری تیمی برای ایجاد یک رزومه عالی شغلی برعهده گیرید. آموزش لازم را کسب کنید تا بتوانید موفق باشید. سومین مرحله از آموزش رزومه نویسی زیر را در ادامه بخوانید :
مرحله سوم: درک مهارت ها
سومین مرحله از موضوع نحوه نوشتن رزومه این است که سعی کنید برای ایجاد رزومه شغلی مهارتهایی که با آن مواجه میشوید را درک کنید تا بهتر بتوانید یک رزومه کامل و جامع داشته باشید. مسئول استخدام توجهی بسیاری به رزومه شغلی شما دارد و اگر ناقص باشد قطعا موجب عدم پذیر شما در کنار موردنظر میشود و شاید این موضوع چندان خوشایند نباشد.
شغلی که رویای فعالیت در آن را داشتید، به دلیل رزومه شغلی ناقص از دست رفته است. پس بهتر است پیش از اینکه چنین اتفاقاتی را شاهد باشید، مهارتها را درک کرده و رزومه عالی برای خود دست و پا کنید تا از عدم پذیرش در شغل خاصی دور بمانید.
افراد بسیاری به دلیل عدم توجه به این مسئله موفق نبودند و چندین بار هم سعی کردند آن را بهبود بخشند اما چندان فایده نداشت. به هر حال درک مهارت و تفهیم آن اهمیت بسیاری در ایجاد رزومه شغلی دارد.
سعی کنید با مدیران نوآوری گفتگویی داشته باشید، قطعا آنها کمک شایانی در این زمینه خواهند کرد و شما را نجات خواهند داد. چهارمین مرحله از آموزش رزومه نویسی زیر را در ادامه بخوانید :
مرحله 4: تخصص های خود را مطرح کنید
چهارمین مرحله از موضوع نحوه نوشتن رزومه این است که یکی از مهمترین بخشهای رزومه ذکر تخصصهای شماست. زیرا بدون بیان آن قطعا نخواهید توانست معرفی درستی از خود ارائه دهید. مسئول استخدام به تخصص شما اهمیت فراوانی میدهد، به شکلی که هنگام مصاحبه چنین پرسشی دارد که تخصص شما در چه مواردیست و از این روباید پاسخ کامل و قابل قبولی داشته باشید تا بتوانید خود را از این مرحله سخت نجات دهید.
البته مطرح کردن تخصص در رزومه یکی از عناصر این مطلب است. مطرح کردن تخصص خود برای کارفرما یا همان مدیر استخدام اهمیت بالایی داشته زیرا به این صورت آشنایی کاملتری با شما پیدا خواهد کرد و میتوانید یک امتیاز مثبت هم از سوی کارفرما کسب کنید.
گفتنیست هر تخصصی شاید مناسب کارفرما موردنظر نباشد و سعی کنید اگر از تخصصی برخوردارید که مناسب شغل آینده شماست، به سراغ آن بروید.
بنابراین بسیار مهم است که تخصص خود را در رزومه مطرح کنید تا کارفرما یا مدیر استخدام آشنایی کامل و بینقص با شما پیدا کرده و بتواند انتخابی روی شما داشته باشد. به طور کلی اگر بخواهیم برخی از حوزههای تخصص برای مطرح کردن را نام ببریم قطعا فهرست زیر کاربردیست.
- مدیریت کامل
- استراتژی های نیروی کار
- بهینه سازی بودجه
- برنامه ریزی و پیش بینی فروش
- رهبری تیم
- مدیریت پروژه
- روابط مشتری و نگهداری
- کانال های بازاریابی و فروش
- مدیریت موجودی
مرحله 5: رزومه زیبایی بسازید
پنجمین مرحله از موضوع نحوه نوشتن رزومه این است که ظاهر رزومه اهمیت بسیاری دارد و اگر رزومه شلخته و نامنظمی داشته باشید، مدیر استخدام یا کارفرما شاید توجهی به شما نداشته باشد و رزومه را کنار بگذارد. بنابراین باید توجه داشته باشید که چه رزومهای از نظر ظاهری ایجاد میکنید.
برخی مسئولان استخدام در ظاهر رزومه حساسیت داشته و اگر با رزومه نامناسبی رو به رو شوند، قطعا فرد را پذیرش نکرده و رزومه را رد خواهند کرد. شاید نباید بیان داشت که ظاهر یک رزومه در پذیرش نقش بسیاری دارد، اما بی تاثیر هم نیست.
بخصوص اگر رزومه کاملی داشته باشید که فاقد ظاهری منظم است، ممکن بوده از نگاه کارفرما چندان فرد مناسبی نباشید و نشان از بی نظمی شغلی باشد. اما در صورت وجود نظم در چنین رزومهای نظر کارفرما بسیار جلب خواهد شد و در نتیجه موفقیت شما را به دنبال خواهد داشت.
بنابراین چه خوب است اگر به این نکته هم توجه داشته باشید تا سربلند از مصاحبه بیرون بیایید. بنابراین باید به ظاهر رزومه موردنظر خود توجه داشته باشید و از کنار این مورد ساده عبور نکنید. زیرا میتواند تاثیر بسیاری در موفقیت شغلی شما داشته باشد.
مواردی که زیبایی رزومه شما را در پی دارد به شرح زیر است:
- برای متن پاراگراف اصلی از لیست بولتن یا تراز موجه استفاده کنید.
- از فونت ها و طرح های ساده استفاده نکنید.
- از رنگ ها و تصاویر دوری کنید.
- همیشه از لیست ها و ستون های گلوله ای برای “بخش های تخصصی” استفاده کنید.
- در تمامی رزومه ها از یک قالب بهره گیرید.
مرحله 6: نسخه برداری از نسخه فعلی
ششمین مرحله از موضوع نحوه نوشتن رزومه این است که سعی کنید از رزومهای مینویسید، یک نسخه دیگر هم ایجاد کنید تا آن را برای موارد ضروری به همراه داشته باشید. بنابراین گرفتن نسخه برداری یا همان کپی برداری بسیار کاربردیست.
سعی کنید نسخه برداری از رزومه در حال ایجاد خود داشته باشید تا چندین نسخه به جای یک نسخه داشته باشید. این امر موجب خواهد شد اگر رزومه نخست از دست رفت، بتوانید از رزومه ثانویه بهره گیرید و هیچ گاه بدون رزومه مناسب نباشید.
بنابراین این بسیار اهمیت دارد که نسخه برداری از روی رزومه اولیه داشته باشید تا هیچ گاه با مسئله از دست دادن رزومه مواجه نشوید. تبریک میگوییم. شما اصلی ترین مسائل مربوط به آموزش رزومه نویسی را فرا گرفتید.
کلام آخر
نباید برای نوشتن یک رزومه عالی بترسید و بگویید که تجربهای برای نوشتن آن ندارید. فقط کافیست کمی خلاقیت و دقت به خرج دهید تا به نتیجهای که هدف دارید دست یابید. با مراجعه به صفحه نحوه نوشتن رزومه میتوانید مشکلات و سوالات خود را با کارشناسان در میان بگذارید. یا اینکه روی لینک زیر کلیک کنید :
https://resumepro.ir/training/advanced-job-resume-writing/
لینک کوتاه این مقاله : https://bit.ly/30elbEA
تبلیغات : |
پیشنهاد ویژه |
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰