نقد و بررسی تخصصی گوشی سونی اکسپریا E4 [قسمت سوم: بنچمارکها- عملکرد سختافزاری- برنامههای پیش فرض]
در دو قسمت قبل نقد و بررسی تخصصی اکسپریا E4 نگاهی به مشخصات کلیدی گوشی و طراحی آن انداختیم. سپس در قسمت دوم باتری گوشی به همراه صفحه نمایش آن را مورد بررسی قرار دادیم و در انتها رابط کاربری گوشی را نقد کردیم. حالا بنچمارکهای مختلفی از گوشی را به شما نشان میدهید و نتیجه گیری کلی را درمورد سخت افزای گوشیم میگیریم. سپس برنامههای پیش فرضی که بر روی گوشی از نظیر پیغام رسانی و گالری نصب هستند را بررسی میکنیم. با تک نیوز همراه باشید.

در دو قسمت قبل نقد و بررسی تخصصی اکسپریا E4 نگاهی به مشخصات کلیدی گوشی و طراحی آن انداختیم. سپس در قسمت دوم باتری گوشی به همراه صفحه نمایش آن را مورد بررسی قرار دادیم و در انتها رابط کاربری گوشی را نقد کردیم. حالا بنچمارکهای مختلفی از گوشی را به شما نشان میدهید و نتیجه گیری کلی را درمورد سخت افزای گوشیم میگیریم. سپس برنامههای پیش فرضی که بر روی گوشی از نظیر پیغام رسانی و گالری نصب هستند را بررسی میکنیم. با تک نیوز همراه باشید.
بنچمارکها و عملکرد سختافزاری:
طبیعتا اکسپریا E4 یک گوشی میان رده و با قیمتی مناسب است و نباید از آن توقع زیادی در بنچمارک ها داشت. پردازنده ی مدیاتک MT6582 برای گوشی قرارداده شده که میتوان این چیپست را بهترین چیپست میانرده ها تا سال گذشته به حساب آورد. بر روی این چیپست، چهار هستهی پردازندهی Cortex-A7 با فرکانس کاری 1.3 گیگاهرتز قرار گرفته است. پردازندهی گرافیکی Mali-400MP وظیفهی اجرای تصاویر ویدیویی و بازیها را بر عهده دارد. اینها همگی به همراه یک رم 1 گیگابایتی تصویر جالبی را در ذهن کاربر ایجاد نمیکنند.
اگرچه ممکن است بنچمارک این گوشی زیاد خوب نباشد و مشخصات آن بر روی کاغذ ضعیف باشند اما در هنگام کار کردن این گوشی موفق عمل کرده و تجربهی یک اندروید ناب را به شما منتقل میکند. در نتیجه این گوشی با قیمتی مناسب برای یک کاربری که توقعات زیادی از گوشی خود نداشته باشد بسیار کامل است.
بنچمارکهای گوشی کمی ضعیف عمل میکنند و ما هم زیاد به این گوشی سخت نمیگیریم.اما بعضی از نتایج این گوشی بسیار ما را متعجب کرد و توانست از بعضی رقیبان خود جلو بزند.
در ابتدا ما پردازندهی این گوشی را در بنچمارک GeekBench 3 مورد آزمایش قرار دادیم. طبیعتا برای مقایسهی این گوشی نیز لیستی از میان ردهها را تهیه کردیم و اکسپریا E4 را با آن مقایسه کردیم. باید بگوییم که MT6582 توانست عملکرد خوبی را در این بنچمارک از خود به نمایش بگذارد و توانست از موتورولا موتو G 2014 بهتر عمل کند. موتورلا، چیپست اسنپدراگون 400 را به همراه پردازندهی Cortex-A7 با فرکانس 1.2 گیگاهرتزی برای گوشی خود قرار داده است.
نگاهی هم به دیگر محصولات میان رده سونی با همین قیمت میاندازیم. سونی اکسپریا E3 و M2 هر دو دارای چیپست اسنپدراگون 400 هستند و باز هم نتوانستند در این بنچمارک بهتر عمل کنند.
در بنچمارک AnTuTu قضیه کمی فرق دارد. این بنچمارک علاوه بر چیپست و پردازنده، رم و گرافیک دستگاه را نیز درگیر میکند. نتایج تقریبا همانند بنچمارک قبلیست و این گوشی توانست موتورولا و نسخهی قبلی خود را پشت سر بگذارد اما شیائومی Redmi 1S و سامسونگ گلکسی prime Core به راحتی از این گوشی پیشی گرفتند. شاید از وجود شیائومی در این مکان تعجب کنید اما Redmi 1S با داشتن چهار هسته با فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتز طبعیتا نتیجهی بهتری نسبت به اکسپریا E4 1.3 گیگاهرتزی میگیرد.
سامسونگ گلکسی Prime Core با داشتن پردازنده و گرافیک بهتر هم در صدر این مقایسه قرار میگیرد.
بنچمارک Basemark OS II یکی دیگر از بنچمارکهای کامل این بخش است.این بنچمارک دارای بخشهای مختلفی نظیر، تک هسته و چند هسته است و نتایج آن را به طوری کلی نشان میدهد. توجه اصلی ما به بنچمارک جداگانه از پردازنده میباشد. در این بنچمارک، E4 از نسل قبلی خود ضعیفتر عمل کرده و این تعجب ما را برانگیخت. شاید اشکال اصلی E4 در این بنچمارک مشکلات نرم افزاری آن از نظیر لود شدن طولانی مدت Background باشد. این اشکال در بخش بنچمارک تک هستهی دستگاه برطرف میشود اما در بخش چند هسته دوباره خود را نشان میدهد.
نگاهی هم به بنچمارک گرافیکی دستگاه میاندازیم. پردازندهی گرافیکی E4 در مقایسه با رقبای خود و همچنین نسل قبلی بسیار ضعیف عمل می کند. علت آن هم کاملا واضح است. پردازندهی گرافیکی Mali-400MP2 بسیار قدیمی است و در مقابل آدرنو 303 و 302 رقیبان E4 حرفی برای گفتن ندارد.
در واقع این گرافیک به قدری ضعیف است که نتوانست در بنچمارک GFX 3.0 به علت حافظهی بسیار کم شرکت کند.
اکسپریا E4 در بنچمارکهای مرورگر به طور عجیبی خوب کار کرده اما باز هم از نسل قبلی خود عقب میماند! مرورگر تعبیه شده برای این دستگاه به صورت پیش فرض گوگل کروم میباشد.
به طور کلی، گوشی میان ردهی سونی در بنچمارکها نتوانست موفق ظاهر شود اما در هنگام کار کردن با دستگاه ما شاهد روان بودن آن بودیم به طوریکه برنامهها را بسیار راحت اجرا میکند و بازیهای معمولی نیز به راحتی اجرا میشوند. اما اگر بخواهید بازیهای سه بعدی با گرافیک بالا را بر روی این گوشی امتحان کنید، با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد. سونی در واقع یک پردازندهی توانمند را در مقابل یک گرافیک ضعیف قرار داده و همین مسئله یک امتیاز منفی نسبت به E3 میباشد.
در واقع، اکسپریا E4 برای یک کاربر عادی بسیار مناسب میباشد. اگر شما از جمله کسانی هستید که روزانه با گوشی خود مقداری به موسیقی گوش میدهید و مقداری هم به وب گردی میپردازید و در کنار آن ها کمی هم بازی پرندگان خشمگین را اجرا میکنید با این گوشی مشکلی نخواهید داشت.
دفترچه مخاطبان:
دفترچه مخاطبان اکسپریا E4 با شماره گیر گوشی همگی در یک مکان قرار گرفتهاند و فقط یک تب بین آنها فاصله است. در قسمت مخاطبان شما به راحتی میتوانید نام فرد مورد نظر را سرچ کنید و یا به ترتیب حروف الفبا به دنبال مخاطب خود بگردید. در واقع این دفترچه به شکلی مناسب طراحی شده است.
اگر هم شما از نسخهی دو سیم کارتهی گوشی استفاده میکنید برای هر بار شمارهگیری، گوشی از شما سیم کارت مورد نظر را که قصد شماره گیری با آن دارید، میپرسد.
اکسپریا E4 از لحاظ آنتن دهی مشکلی را ندارد و در هنگام تماس گرفتن هم مشکل قطع شدن دیده نشد. در کل کیفیت صدا هم به قدر کافی بلند بوده و واضح بودن صدا هم اگرچه عالی نیست ولی قابل قبول میباشد.
ویژگی کاهش نویز نیز برای میکروفون این گوشی قرار گرفته شده که طرف مقابل صدای اطراف را کمتر بشنود. این ویژگی هم در گوشی به خوبی کار میکند.
تست اسپیکرهای این گوشی نیز نتوانستند به نتیجهی خوبی دست یابند و نسبت به رقیبان خود نمرهی ضعیفی را گرفتند. اسپیکر گوشی متاسفانه قادر به تولید صدای خوب و باکیفیتی نیست. ما حتی مدهای مختلفی را که برای گوشی قرار داده شده را امتحان کردیم ولی یکی از دیگری نمرات ضعیفتری میگرفت.
در قسمت اول این نقد و بررسی گفتیم که اسپیکرها در مکان مناسبی قرار نگرفتهاند(پشت گوشی) و با توجه به کیفیت ضعیف آنها اگر گوشی را بر روی یک سطح صاف قرار دهید ممکن است شاهد تماسهای از دست رفتهی زیادی باشید.
پیام رسانی:
سیستم پیام رسانی گوشی همانند دیگر گوشیها نسبتا ساده است. شما با اضافه کردن محتویات چند رسانهای میتوانید پیغام چند رسانهای بفرستید.
کیبورد گوشی قابلیت شخصی سازی خوبی دارد. شما با کیبورد QWERTY میتوانید زمینهی آن را عوض کنید یا مدهای مختلفی نظیر کیپد یا کیبورد QWERTY به همراه نشانه ها را به کیبورد اصلی گوشی اضافه کنید. همچنین بخش پیشنهاد کلمات کیبورد نیز علاوه بر زبان انگلیسی، قابلیت پشتیبانی از زبانهای دیگر نیز دارد.
از دیگر ویژگیهای این کیبورد میتوان به قابلیت Gesture اشاره کرد که شباهت بسیار زیبایی به قابلیت Swype کیبورد گوکل دارد که اگر از سرعت تایپ خود راضی نیستید میتوانید این قابلیت را نیز فعال کنید.
گالری
همگی با گالری سونی در سری گوشیهای اکسپریا آشنا هستید. این آلبوم به ترتیب تاریخ منظم شده است. گالری را به دو صورت آفلاین و آنلاین میتوانید مشاهده کنید.گالری آنلاین گوشی شامل سایتهای PlayMemories, Facebook, Picasa, Flickr میشود. بخش Maps آلبوم نیز عکسها را با توجه به موقعیت جغرافیایی که شما عکس گرفتهاید مرتب میکند. بخش آخر نیزfaces را شامل میشود که بر اساس چهرهها و افراد مختلف عکسها را دسته بندی میکند.
عکسهای بخش گالری به راحتی در همان بخش میتوانند بریده یا برعکس شوند. همچنین قابلیت به اشتراک گذاری سریع برای اشتراک سریع عکسها در شبکههای اجتماعی موجود است.
موزیک پلیر
برنامهی واکمن گوشیهای سونی را، همگی میشناسیم. این برنامه به همراه برنامهMusic Unlimited برای گوشی تعبیه شده که قابلیت خرید آهنگها و موسیقیهای مختلف نیز در این برنامه موجود میباشد.
شما میتوانید آهنگها را بر اساس خواننده، آلبوم، موسیقی مورد علاقه و تمامی آهنگها مرتب کنید. حتی این برنامه قابلیت وصل شدن به فیسبوک و انتخاب موسیقی را که دوستانتان گوش میدهند دارد.
برنامهی Music Unlimited هم دارای قابلیتهای فراوانی است. از جمله این قابلیتها میتوان به خرید آهنگ؛ مشاهده آهنگ و آلبومهای روز دنیا اشاره کرد. البته شما میتوانید این ویژگیها را غیر فعال کنید یا این که آنها را پنهان کنید.
ویژگی Infinite که بر روی این برنامه قرار گرفته امکان سرچ کردن موسیقی مورد نظر شما در سرویسهای آنلاین نظیر یوتوب و پیدا کردن متن شعر و اطلاعات در مورد خواننده و … را دارد.
موزیک پلیر گوشی قابلیتهای دیگری نیز علاوه بر موارد بالا دارد. بخش ClearAudio+ یکی از بخشهایی است که با توجه به نوع موزیک شما و سبک آن، تنظیمات صدا را دچار تغییراتی میکند که تجربهی بسیار جالبی میباشد.
Dynamic normalizer هم سعی میکند تمامی موسیقیها را در یک رنج صدایی به شما تقدیم کند تا مشکل بلند بودن یا کم بودن صدا را نداشته باشید.
Clear Phase هم به بالابردن کیفیت اسپیکر کمک زیادی میکند و xLOUD هم صدای اسپیکر را تا حد قابل قبولی بالا میبرد که هر دو با قابلیت Clear Audio + میتوانند تجربهی خوبی را به شما ارئه دهند.
سونی یکی از بهترین برنامههای رادیو را برای شما در گوشی قرار داده. این برنامه که قابلیت TrackID را در خود دارد موسیقی که در حال پخش است را به سرعت شناسایی کرده و اطلاعات آن را به شما میدهد. شما میتوانید سریع این اطلاعات را در فیسبوک به اشتراک بگذارید و دوستان خود را به گوش دادن این موسیقی دعوت کنید.
ویدیو پلیر گوشی با رابط کاربری جذاب خود امکانات خوبی را در اختیار شما قرار میدهد. این ویدیو پلیر با وصل شدن به شبکهی Gracenote اطلاعات فیلم پخش شده را سریعا به شما نشان داده و بازیگران، کارگردان و دیگر موارد فیلم را به نمایش در میآورد.
البته شبکهی Gracenote در مورد سریالهای تلوزیونی به خوبی کار نمیکند و مشکلاتی را در این زمینه دارد.
این گوشی میتواند به راحتی فیلمهای فول اچ دی را پخش کند. مشکل اصلی ویدیو پلیر گوشی عدم پخش فایلهایی با کدک AC-3 میباشد. ما توانستیم فایل mkV را بر روی این گوشی پخش کنیم ولی اگر این نوع فایل کدک AC-3 را به همراه خود داشته باشد شما نمیتوانید به صدای آن گوش دهید.
این ویدیو پلیر از زیرنویس نیز پشتیبانی میکند و تنها باید نام ویدیوی مورد نظر و زیرنویس یکی باشند.
بخش سوم نقد و بررسی اکسپریا E4 نیز به اتمام رسید. در بخش بعدی دوربین گوشی را بررسی میکنیم و تجربهی شیرین وب گردی را با شما به اشتراک میگذاریم. با تک نیوز همراه باشید.
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰