صدای ترافیک اثرات مثبت صداهای طبیعی بر سلامت روان را از بین میبرد
مطالعهای جدید نشان میدهد که آلودگی صوتی ناشی از ترافیک میتواند اثرات مثبت صداهای طبیعی بر سلامت روان انسان را خنثی کند. این تحقیق که توسط دانشمندان دانشگاه وست انگلستان و بنیاد حفاظت از خفاش بریتانیا انجام شده و در مجله PLOS ONE منتشر شده است، اهمیت محیطهای آرام و دور از آلودگی صوتی را […]
مطالعهای جدید نشان میدهد که آلودگی صوتی ناشی از ترافیک میتواند اثرات مثبت صداهای طبیعی بر سلامت روان انسان را خنثی کند. این تحقیق که توسط دانشمندان دانشگاه وست انگلستان و بنیاد حفاظت از خفاش بریتانیا انجام شده و در مجله PLOS ONE منتشر شده است، اهمیت محیطهای آرام و دور از آلودگی صوتی را برای سلامت روان ما برجسته میکند.
به گزارش سرویس اخبار پزشکی و سلامت رسانه فناوری تکنا، مطالعات قبلی نشان دادهاند که صداهای طبیعی مانند آواز پرندگان میتوانند استرس و اضطراب را کاهش دهند و باعث بهبود خلقوخو شوند. در مقابل، صداهای مصنوعی مانند ترافیک، به دلیل ماهیت مداوم و آزاردهندهشان، میتوانند تأثیرات منفی بر سلامت روان داشته باشند.
به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، در این مطالعه، محققان تأثیر صداهای مختلف بر روی گروهی از داوطلبان را بررسی کردند. شرکتکنندگان به سه نوع صدای متفاوت گوش دادند. صدای طبیعت: صدای ضبط شده از یک محیط طبیعی آرام، صدای ترافیک با سرعت کم: صدای ترافیک با سرعت ۲۰ مایل در ساعت همراه با صدای طبیعت، صدای ترافیک با سرعت زیاد: صدای ترافیک با سرعت ۴۰ مایل در ساعت همراه با صدای طبیعت
نتایج نشان داد که صدای طبیعت باعث کاهش قابل توجهی در سطح استرس و اضطراب و بهبود خلقوخو میشود. از طرفی صدای ترافیک اثرات مثبت صدای طبیعت را خنثی کرد و باعث افزایش سطح استرس و اضطراب شد. این تأثیر با افزایش سرعت ترافیک تشدید شد. محققان بر این باورند که کاهش سرعت ترافیک در مناطق شهری میتواند علاوه بر افزایش ایمنی، به بهبود سلامت روان افراد نیز کمک کند. زیرا کاهش آلودگی صوتی ناشی از ترافیک، به افراد اجازه میدهد تا از مزایای آرامشبخش صداهای طبیعی بهرهمند شوند.
این مطالعه اهمیت محیطهای آرام و دور از آلودگی صوتی را برای حفظ سلامت روان تأیید میکند. همچنین نشان میدهد که کاهش آلودگی صوتی میتواند به عنوان یک راهکار برای بهبود کیفیت زندگی شهری مورد توجه قرار گیرد. نتایج این مطالعه میتواند در تدوین سیاستهای شهری و برنامهریزی محیطی مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال، میتوان با ایجاد مناطق آرام و کاهش سرعت ترافیک در برخی مناطق، به بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک کرد. همچنین، این تحقیق نشان میدهد که سرمایهگذاری در فضاهای سبز و طبیعی میتواند به بهبود سلامت روان افراد جامعه کمک کند. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰