شش دلیل برای بهتر بودن اوبونتو نسبت به ویندوز
شاید شما هم از جزو عاشقان سینهچاک ویندوز باشید، درست است؟ شکی نیست که ویندوز سیستمعامل فوقالعادهای است. با این وجود، اگر به شما گفته شود که اوبونتو بهتر است، چه واکنشی نشان میدهید؟ ممکن است بخندید و فکر کنید که امکان ندارد چیزی بهتر از ویندوز دوستداشتنی شما باشد، ولی ما در این مقاله […]
شاید شما هم از جزو عاشقان سینهچاک ویندوز باشید، درست است؟ شکی نیست که ویندوز سیستمعامل فوقالعادهای است. با این وجود، اگر به شما گفته شود که اوبونتو بهتر است، چه واکنشی نشان میدهید؟ ممکن است بخندید و فکر کنید که امکان ندارد چیزی بهتر از ویندوز دوستداشتنی شما باشد، ولی ما در این مقاله قصد داریم به شما در قالب 6 دلیل نشان دهیم که چرا اوبونتو بهتر از ویندوز است.
بعضی از شما ممکن است فکر کنید که اوبونتو تنها مختص به افرادی است که دانش زیادی از کامپیوتر دارند و یک کاربر معمولی قادر به استفاده از آن نخواهد بود. بنابراین، چطور ممکن است از ویندوز بهتر باشد؟ خب، در واقع استفاده از اوبونتو مشکل نیست، به نحوی که در واقع استفاده از آن، اگر از بعضی جهات از ویندوز سادهتر نباشد، به همان سادگی ویندوز است. بنابراین، نگاهی به دلایلی میاندازیم که باعث بهتر شدن اوبونتو به نسبت ویندوز میشوند.
1- سیستمعامل و آپدیتهای نرمافزاری
این سناریو را متصور شوید: قصد دارید با کامپیوتر خود که سیستمعامل ویندوز روی آن نصب است کاری انجام دهید، و درست زمانی که در حال مشغول کار بر روی یک سند مهم هستید که باید تایپ شود، در قالب پنجرهای از شما خواسته میشود که ویندوز را آپدیت کنید. با توجه به اینکه شما کاربری هم وظیفهشناس هم آگاه از مسائل ایمنی هستید، تصمیم به بهروزرسانی و ریبوت کردن دستگاه خود میگیرید.
زمان را ده دقیقه جلوتر میبریم، دوباره به سر کار خود برگشتید و خبر ندارید ولی حالا شرکت اپل هم میگوید که برای نرمافزار آنها یک بهروزرسانی ارائه شده است. آزاردهنده است؟ بدون شک!
مشاهده کردید، دلیل آن این است که ویندوز بهروزرسانیهای اپلیکیشنها و سیستمعامل خود را به صورت جداگانه مدیریت میکند. بنابراین برای اپلیکیشنهای مختلف پیام آپدیتهای مختلفی در زمان نیاز به بهروزرسانی دریافت خواهید کرد. چنین چیزی باعث میشود کل این پروسه بسیار آزاردهنده باشد، تا جایی که بسیاری از افراد امکان دریافت پیامهای بهروزرسانی را خاموش میکنند.
اوبونتو متفاوت است. همه چیز از طریق مخازن صورت میگیرد و این سیستمعامل از یک مدیر آپدیت اختصاصی برای بهروزرسانی هم سیستمعامل و هم تمامی اپلیکیشنهای نصب شده استفاده میکند. بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید مدیریت آپدیتها از یک مکان است. این امر باعث میشود کل این پروسه تمیزتر باشد و در نتیجه کاربر نهایی تصمیم به خاموش کردن این قابلیت نگیرد، یعنی جنبههای امنیتی شما بالاتر میرود. صحبت از جنبههای امنیتی شد…
2- امنیت کامپیوتر
ویندوز دارای تعدادی قابلیتهای امنیتی است که به شما کمک به امن کردن سیستم شما میکند، ولی نمیتوان از این حقیقت فرار کرد که اوبونتو از ویندوز امنتر است.
اکانتهای کابری در اوبونتو به صورت پیشفرض دارای مجوزهای کمتری به نسبت ویندوز هستند. به عبارتی دیگر یعنی اگر میخواهید تغییری در سیستم انجام دهید، نظیر نصب یک اپلیکیشن، بایستی برای این کار رمز عبور خود را وارد کنید. در ویندوز، نیازی به انجام این کار نیست. در نتیجه اجرای یک بدافزار یا ویروس در اوبونتو به مراتب مشکلتر است.
اوبونتو همچنین محبوبیت بسیار کمتری به نسبت ویندوز دارد. یعنی افراد مخربی که به امر ساخت ویروس مشغول هستند زیاد نسبت به آن اهمیت قائل نمیشوند، بنابراین زحمت نوشتن بدافزارهای زیادی هم برای اوبونتو نمیکشند و چنین چیزی را میتوان خبرهای خیلی خوبی برای کاربران اوبونتو دانست!
همچنین، تعداد زیادی از خود افراد مخرب از توزیعهای لینوکس نظیر اوبونتو استفاده میکنند، بنابراین با آنکه اوبونتو غیرقابل نفوذ نسبت به ویروز نیست، ولی احتمال آلوده شدن آن نیز بسیار کم خواهد بود. آلوده شدن بعید است، ولی غیرممکن نیست، به همین علت بایستی همواره از نرمافزارهای آنتی ویروس در اوبونتو استفاده کنید.
3- سفارشیسازی محیط دسکتاپ
زمانی که بحث سفارشیسازی به میان کشیده میشود در ویندوز کار زیادی نمیتوان انجام داد. ویندوز 10 گزینههای سفارشیسازی زیادی به نسبت نسخههای قبلی ویندوز در اختیار کاربر قرار میدهد، ولی اصلا قابل قیاس با اوبونتو نیست.
تغییر کاغذدیواری و رنگ منوی استارت در ویندوز با محدودیتهای زیادی همراه است، ولی در اوبونتو هر جنبه از محیط دسکتاپ را به راحتی میتوان تغییر داد. میخواهید دکمههای ویندوزی داشته باشید؟ مشکی نیست. از آیکونها خوشتان نمیآید؟ به راحتی میتوان این قضیه را تغییر داد. فونتهای اوبونتو طبق سلیقهی شما نیست؟ مشکلی ندارد!
تصویر زیر از محیط دسکتاپ اوبونتو است. تغییری که ایجاد شده است تنها در عرض 5 دقیقه صورت گرفته و به نسبت نسخهی خام دسکتاپ اوبونتو ظاهر بسیار متفاوتی دارد.
4- مخازن سیستمی
هر شخصی قادر به تهیهی یک کامپیوتر پیشرفته که با آخرین قطعات سختافزاری اسمبل شده باشد، نیست. بنابراین برای بعضی از افراد، آخرین نسخه از ویندوز ممکن است با قطعات سختافزاری آنها هماهنگی نداشته باشد و از بودجهی آنها خارج باشد. این قضیه در رابطه با اوبونتو صدق پیدا نمیکند.
بر روی یک دستگاه آزمایشی، نسخههای بدون تغییری از ویندوز 10 و اوبونتو نصب شدند، و همانطور که میتوانید نتایج را در زیر مشاهده کنید، ویندوز 10 تقریبا به نسبت اوبونتو دو برابر رم بیشتری مصرف کرده است. حالا ممکن است چنین چیزی برای بعضیها تفاوت زیادی نباشد، چون این دستگاه آزمایشی دارای 8 گیگابایت رم است. ولی اگر سیستم شما تنها 2 گیگابایت رم داشته باشد، یعنی 60 درصد آن در اختیار اوبونتو و در مقایسه 90 درصد در اختیار ویندوز 10 قرار خواهد گرفت و تازه این قبل از باز کردن اپلیکیشنها است.
اگر سیستم شما دارای مشخصات سختافزاری پایینتری است، نسخههای سبکتری از اوبونتو و لینوکس وجود دارد که حتی مخازن سیستمی کمتری استفاده میکنند. به عبارت دیگر کامپیوتر شما میتواند چندین سال بیشتر از تصور اولیهی شما دوام آورد.
5- محیط زنده
اگر قبلا از ویندوز استفاده نکردهاید و تصمیم دارید آن را محک بزنید، باید قبل از استفاده حتما آن را نصب کرده باشید. این قضیه میتواند به معنای اتفاق افتادن وقایعی نظیر از دست دادن دادهها، اگر بعد تصمیم بگیرید که از ویندوز خوشتان نیامده است، شود.
ولی با اوبونتو ماجرا فرق دارد.
در اوبونتو، و بسیاری دیگر از توزیعهای لینوکس، شما میتوانید یک ایمج از این سیستمعامل را روی یک سیدی رایت کنید، یا آن را روی یک فلش یواسبی قرار دهید و مستقیما با استفاده از آن بوت کنید. این ایمیج یک نسخهی کامل از این سیستمعامل خواهد بود، یعنی شما میتوانید هر جنبهی اوبونتو را بدون نیاز به نصب آن بر روی هارد درایوتان محک بزنید.
خوشتان نیامده است؟ مشکی نیست، دوباره سیستم خود را ریاستارت کنید و سپس از سیستمعامل قبلی خود، انگاری اتفاقی اصلا نیافتاده است، استفاده کنید.
6- اوبونتو رایگان است
درست است، اوبونتو صد در صد رایگان است. حتی یک ریال برای شما هزینه در بر نخواهد داشت (گرچه در صفحهی دانلود آنها میتوانید کمک مالی کنید). ممکن است بگویید: خب، ویندوز 10 نیز رایگان است.
با آنکه ابتدا این سیستمعامل تا انتهای ماه ژوئیه با یک آپگرید رایگان از نسخههای قبلی ویندوز عرضه شد، ولی دیگر چنین چیزی پابرجا نیست (گرچه راههایی برای همچنان آپگرید کردن وجود دارد).
نسخههای هوم و حرفهای ویندوز 10 قیمتی به ترتیب برابر با 119.99 و 199.99 دلار دارد که واقعا پول زیادی است. بنابراین چرا در این پول صرفهجویی و در جای دیگری از آن استفاده نمیکنید؟ شما میتوانید به جای آن آخرین نسخهی اوبونتو را به رایگان دانلود کنید.
ویندوز در برابر اوبونتو: کدام یکی را ترجیح میدهید؟
به طور کلی، هم ویندوز و هم اوبونتو سیستمعاملهای عالی هستید، هرکدام دارای نقاط ضعف و قوت خود هستند و این خوب است که کاربران گزینههای متفاوتی در پیش رو داشته باشند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰