شکایت گروهی از هنرمندان آمریکایی از هوش مصنوعی گوگل به دلیل نقص کپی رایت

جمعی از هنرمندان آمریکایی شکایتی را علیه هوش مصنوعی گوگل ثبت کرده‌اند و در آن عنوان کردند این هوش مصنوعی قانون کپی رایت را نقض کرده است. به نظر می‌رسد این نقص قانون به دلیل استفاده از یک دیتا ست عمومی برای تمرین هوش مصنوعی  Imagen گوگل ایجاد شده است. به گزارش‌ سرویس اخبار فناوری […]

جمعی از هنرمندان آمریکایی شکایتی را علیه هوش مصنوعی گوگل ثبت کرده‌اند و در آن عنوان کردند این هوش مصنوعی قانون کپی رایت را نقض کرده است. به نظر می‌رسد این نقص قانون به دلیل استفاده از یک دیتا ست عمومی برای تمرین هوش مصنوعی  Imagen گوگل ایجاد شده است.

به گزارش‌ سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، این هوش مصنوعی گوگل در زمینه تبدیل متن به تصویر فعالیت دارد و یکی از جدیدترین اهداف هنرمندان عرصه‌های مختلف و جدال آنها با شرکت‌های فناوری بر سر حق مالکیت معنوی آثار محسوب می‌شود. در حال حاضر جمعی از هنرمندان به دلیل نقص قانون کپی رایت از این هوش مصنوعی شرکت گوگل شکایت کردند.

جینگا ژانگ، عکاس و سه فرد دیگر به عنوان تصویربردار از افراد شاکی پرونده حقوقی گوگل در کالیفرنیا هستند. آنها در این شکایت مدعی هستند دیتاست های حاوی آثار آنها برای آموزش هوش مصنوعی گوگل برای تمرین استفاده شده است. بدین ترتیب نقض قانون کپی رایت در مورد آثار آنها و میلیون ها آثار آنها به وقوع پیوسته است.

منظور از هوش مصنوعی گوگل در این پرونده سرویس تبدیل متن به تصویر Imagen گوگل بوده است. این در حالی است که گوگل در سال ۲۰۲۲ به طور رسمی اعلام کرد تمرین هوش مصنوعی تبدیل متن به تصویر را با استفاده از دیتا ست LAION 400M انجام داده است. دیتا ست نامبرده شده به صورت عمومی و در دسترس همگان قرار داشته و در حال حاضر شرکت‌های مختلفی از آن استفاده می‌کنند. در این دیتا ست حدود ۴۰۰ میلیون تصویر وجود دارد که همگی همراه با توضیحات بوده و سرویس‌های هوش مصنوعی می‌توانند از آن برای بهبود و تمرین استفاده کنند. هنرمندان می‌گویند آثار موجود در دیتا ست مورد نظر بدون اجازه آنها توسط شرکت‌های بزرگ مورد استفاده قرار داده و این کار باعث نقض قانون کپی رایت شده است.

پیش از این نیز شکایت‌هایی از سرویس میدجرنی و Stable Diffusion  به دلیل استفاده از دیتا ست مشابه توسط هنرمندان به ثبت رسیده بود. این هنرمندان شاکی می‌گویند قوانین موجود نتوانسته‌اند خود را با وضعیت فعلی وفق داده و سرعت بالای پیشرفت فناوری باعث شده تا قانونگذاران عقب بمانند. این در حالی است که شرکت‌های بزرگ فناوری استفاده از این دیتا ست‌های عمومی را طبق قوانین فعلی نوعی استفاده عادلانه دانسته و آن را ناقض قانون کپی رایت در نظر نمی‌گیرند.