تصویری از قمر مشتری با نقاط آتشفشانی توسط کاوشگر ناسا منتشر شد

ناسا طی مأموریت جونو و با کمک کاوشگر خود تصویر جدیدی از قمر مشتری منتشر کرد که آتشفشان های فعال آن همانند دانه های روشن روی سطح آن را پوشانده اند و انرژی لازم برای شفق های قطبی مشتری را فراهم می کنند. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، قمر سیاره مشتری به […]

ناسا طی مأموریت جونو و با کمک کاوشگر خود تصویر جدیدی از قمر مشتری منتشر کرد که آتشفشان های فعال آن همانند دانه های روشن روی سطح آن را پوشانده اند و انرژی لازم برای شفق های قطبی مشتری را فراهم می کنند.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، قمر سیاره مشتری به نام آیو فعال ترین جهان آتشفشانی در منظومه شمسی محسوب میشود که روی سطح آن صدها آتشفشان در حال فعالیت هستند. پوسته این قمر از گوگرد مذاب پوشیده شده و گدازه ها نیز تا ۱۵ کیلومتر از سطح آن خارج می شوند.

فضاپیمای ناسا موفق شد تا با استفاده از طیف سنج تصویربرداری مادون قرمز تصاویری را از این قمر ثبت کند. در این تصویر دمای بالاتر با نقاط روشن دیده می شوند.

شفق های قطبی روی سیاره مشتری در اثر همین نقاط آتشفشانی آیو ایجاد می شوند. نیکولز و کاولی از دانشگاه لستر پس از بررسی داده های جونو در این مورد می گویند: آتشفشان های آیو آلاینده هایی را تولید می کنند که با میدان مغناطیسی مشتری تعامل پیدا کرده و از آنجا به قطب های سیاره می روند. شفق های قطبی نیز در همان جا تشکیل میشوند.

بولتون به عنوان محقق اصلی در این مورد می گوید: ماموریت تمدید شده جونو شامل بررسی قمر مشتری است و ما از این بابت هیجان زده ایم. زیرا هر پرواز نزدیک به آن اطلاعات انبوهی را در اختیار ما گذاشته است. جونو دارای حسگرهایی برای بررسی مشتری است اما می توانند قمرهای این سیاره را نیز مورد رصد قرار دهند.

فضاپیمای جونو از سال ۲۰۱۱ ماموریت خود را آغاز کرد و پس از گذشت ۵ سال به نزدیکی مشتری رسید. تاکنون این فضاپیما ۳۵ بار به دور این سیاره چرخیده است. چرخش به دور این سیاره ۵۳ روز طول میکشد و هر چرخش می تواند باعث جمع آوری ۳۷۵ گیگابایت داده شود.

پیشنهاد ویژه : قیمت ارز دیجیتال
پیشنهاد ویژه : سرور HP
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران

پیشنهاد ویژه

خرید بلیط هواپیما فلای تودی

پیشنهاد ویژه

لیست کامل و نرخ لحظه ای ارزهای دیجیتال