متخصص ایرانی توانست ارتفاع امواج سونامی اندونزی را پیشبینی کند
سال گذشته سونامی مرگباری در تنگه سوندا در بین دو جزیره جاوه و سوماترا در غرب اندونزی به وقوع پیوست. در این حادثه نزدیک به 427 نفر جان خود را از دست دادند. علت این سونامی را فوران آتشفشان اناک کراکاتوا (Anak Krakatoa) عنوان کردند. در پی این حادثه رانش زمین بزرگی در بستر دریا […]
سال گذشته سونامی مرگباری در تنگه سوندا در بین دو جزیره جاوه و سوماترا در غرب اندونزی به وقوع پیوست. در این حادثه نزدیک به 427 نفر جان خود را از دست دادند. علت این سونامی را فوران آتشفشان اناک کراکاتوا (Anak Krakatoa) عنوان کردند. در پی این حادثه رانش زمین بزرگی در بستر دریا به وقوع پیوست که امواج بسیار بلندی را به سمت ساحل روانه میکرد. اگر خط ساحلی اندونزی به دریا نزدیکتر بود این حادثه شدت بیشتری داشت و منجر به تخریب بیشتر میشد.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تک نیوز و به نقل از Gizmodo ، محمد حیدر زاده استاد دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه برونل لندن، پیش از وقوع این حادثه شدت و ارتفاع این امواج را پیش بینی کرده بود. دکتر حیدرزاده ارتفاع امواج مخرب را با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری بین 110 تا 164 متر برآورد کرد و نوع این امواج را بسیار شگفت انگیز دانست. وی در این مورد گفته بود: در زمان حرکات آتشفشانی، مواد مذاب به داخل دریا ریخته میشود که همین امر سطح آب را جابجا میکند. در این حالت طول موج ها به بیش از 100 متر میرسد.
وی افزود: برای اندازهگیری ارتفاع امواج از 5 منطقه متفاوت نزدیک آتشفشان اطلاعاتی را بدست آوردیم و شبیه سازی را انجام دادیم. این امواج قدرتمند با خود انرژی ای معادل با یک زلزله 6 ریشتری را حمل میکردند. البته نیروی اصطکاک و گرانش قدرت تخریب را کاهش دادند.
دکتر حیدرزاده پیش از این نیز مطالعاتی را در مورد خلیج فارس انجام داده و نسبت به ایجاد سونامی با ارتفاع موج های 7 متر هشداده داده بود.
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰