آیا می‌دانید اپل سال گذشته 40 میلیون دلار از بازیافت گوشی‌های قدیمی خود درآمد داشته است؟

گزارشات سالانه‎ی اکولوژیکی اپل به صورت آنلاین وجود دارد، و نه تنها ما متوجه می‎شویم که این شرکت مستقر در شهر کوپرتینو هر سال نسبت به محیط زیست و سبز بودن متعهدتر می‎شود، بلکه همچنین می‎فهمیم شرکت اپل همانند با جویندگان سودجوی طلا عمل می‎کند! ظاهرا، علاوه بر 27669 تن فولاد، آلومینیوم، شیشه، و سایر مواد […]

گزارشات سالانه‎ی اکولوژیکی اپل به صورت آنلاین وجود دارد، و نه تنها ما متوجه می‎شویم که این شرکت مستقر در شهر کوپرتینو هر سال نسبت به محیط زیست و سبز بودن متعهدتر می‎شود، بلکه همچنین می‎فهمیم شرکت اپل همانند با جویندگان سودجوی طلا عمل می‎کند! ظاهرا، علاوه بر 27669 تن فولاد، آلومینیوم، شیشه، و سایر مواد صنعتی که از گجت‎های قدیمی به دست آمده است، اپل چیزی حدود 1 تن طلا نیز به دست آورده است! با توجه به قیمت طلا و این مقدار طلای به دست آمده می‎توان متوجه شد که اپل توسط ذوب کردن این همه طلای پیدا شده در مین بورد‎ها و سایر اجزای دستگاه‎های الکتریکی دور انداخته شده، چیزی حدود 40 میلیون دلار پول به دست آورده است.

ولی چنین چیزی چطور ممکن است؟ خوب طبق گفته‎ی شرکت بازیافت، در یک کامپیوتر دسکتاپی معمولی چیزی حدود 9 دلار فلز با ارزش به چشم می‎خورد، و طبق گفته‎ی رییس بخش تکنولوژی شورای جهانی طلا، یعنی آقای Trevor Keel، تخمین زده می شود که در یک گوشی هوشمند همراه همانند با آیفون چیزی حدود 25 تا 30 میلی گرم طلا (حدود 1 دلار) وجود دارد. طلا به منظور ساختن کانکتورها، و گاهی اوقات پین‎های بخش‎های مختلف و برد مدارهای چاپی به کار گرفته می‎شود. تولید کنندگان از طلا خوششان می‎آید چون قابل انعطاف پذیرترین فلزی است که به هرچیزی که آن‎ها هر زمان دوست داشته باشند تبدیل می‎شود، علاوه بر مزایای دیگری که دارد نظیر مقاومت به لکه دار شدن. با در نظر گیری اینکه اپل میلیون‎ها میلیون مک بوک، آیفون، آیپد، و گاهی اوقات اپل واچ می‎فروشد، جای تعجب ندارد که محصولات بازیافتی این شرکت که وارد برنامه‎های بازیافتی می‎شوند عملا معادنی از طلا هستند!

علاوه بر تمامی این‎ها، اپل موفق به بازیافت نزدیک به 3 تن نقره، و 1340 تن مس شده است. نقره برای ایجاد مسیرهای الکتریکی و جوهرهای خاص به کار برده شده در بوردهای کامپوزیت، به کار گرفته می شود در حالی که از مس در هادی‎های تراشه، کابل‎ها، کانکتورها، تخته مدارهای چاپی، و بسیاری از اجزای دیگر استفاده می‎شود. پس جای شگفتی ندارد که اپل نزدیک به 1340 تن مس را بازیافت کرده است!