برای نخستین بار پروژه تعمیر لوله های فاضلاب با بتن خود ترمیم شونده انجام شد

برای نخستین بار در جهان بتن خود ترمیم شونده در یک پروژه مربوط به تعمیر لوله های فاضلاب مورد استفاده قرار گرفت این بتن می تواند طول عمر سازه را افزایش داده و از نظر اقتصادی نیز به صرفه باشد. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، در صورت تماس لوله های فاضلاب با […]

برای نخستین بار در جهان بتن خود ترمیم شونده در یک پروژه مربوط به تعمیر لوله های فاضلاب مورد استفاده قرار گرفت این بتن می تواند طول عمر سازه را افزایش داده و از نظر اقتصادی نیز به صرفه باشد.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، در صورت تماس لوله های فاضلاب با اسید سولفوریک خوردگی ایجاد میشود و ممکن است لوله ها ترک بردارند. در سال‌های اخیر مهندسان برای بازرسی لوله های فاضلاب از ربات های بررسی کننده استفاده کردند.

پروفسور یان ژوگه، مهندس دانشگاه سواث استرالیا، برای حل مشکل لوله های فاضلاب از بتن خود ترمیم شونده استفاده کرد. این پروژه برای نخستین بار است که در جهان انجام می گیرد و در صورت موفقیت می تواند از نظر اقتصادی بسیار مهم باشد. بدین ترتیب از ترک خوردن و خرابی حدود ۱۷ هزار کیلومتر لوله فاضلاب در استرالیا جلوگیری خواهد شد.

این پروژه بدون هیچ مداخله ای توسط انسان انجام می گیرد و صرفه جویی اقتصادی آن نیز حدود ۱.۴ میلیارد دلار خواهد بود. ژوگه در مورد این پروژه می گوید: بتن جدید خود ترمیم شونده مبتنی بر کامپوزیت ساخته شده است و میتواند در لوله های فاضلاب مشکلات مربوط به خوردگی و دفع لجن را حل کند. به طور میانگین در یک سال حدود صدها میلیون دلار هزینه پاکسازی لوله های فاضلاب می شود. از طرفی این لوله ها در اثر فشار و نوسانات داخلی و همینطور اسید خورنده دچار آسیب می شوند. در حالیکه بتن خود ترمیم شونده میتواند این مشکلات را برطرف کند.

در این پژوهش ریز کپسول هایی با پوسته های حساس به ph ساخته شده‌اند که درون آنها عامل لجن آلوم که از تصفیه فاضلاب به دست می‌آید قرار گرفته است‌. هیدروکسید کلسیم نیز درون ریز کپسول ها قرار داده شده و همگی آنها درون بتن تعبیه می شوند.

این محصول می‌تواند مقاومت خوبی در برابر خوردگی میکروبی ایجاد کند. در صورت تغییر مقدار ph این مواد از طریق ریز کپسول ها آزاد می شوند. به گفته ژوگه با کمک این فناوری سازه های بتنی عمر طولانی تری خواهند داشت. همچنین لجن‌های موجود دوباره به چرخه استفاده برمیگردند.