دو دانشمند آلمانی تلاش میکنند تا حس درد را به رباتها بیاموزند
مقولهی درد در بدن انسان بسیار مهم است؛ چراکه وجود آن باعث میشود، به منظور جلوگیری از آسیبهای بیشتر یا حتی نجات جان شما، پاسخ مناسبی از سوی بدن ایجاد شود. دو محقق آلمانی نیز تفکر یکسانی دارند به همین منظور در حال کار بر روی روشی هستند تا به واسطهی آن “رباتها” درد را […]
مقولهی درد در بدن انسان بسیار مهم است؛ چراکه وجود آن باعث میشود، به منظور جلوگیری از آسیبهای بیشتر یا حتی نجات جان شما، پاسخ مناسبی از سوی بدن ایجاد شود. دو محقق آلمانی نیز تفکر یکسانی دارند به همین منظور در حال کار بر روی روشی هستند تا به واسطهی آن “رباتها” درد را حس و اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم آن را کشف و نسبت به آن واکنش نشان دهند. به این طریق، آنها میتوانند از هر چیزی که به آنها آسیب وارد میکند دوری کنند، در نتیجه طول عمر خود را افزایش داده و جلوی نیاز به تعمیرهای پر هزینه را بگیرند.
Johannes Kuehn و پروفسور سامی حدادین از دانشگاه Leibniz شهر هانوفر نتیجهی تحقیق خود را هفتهی گذشته در کشور سوئد در کنفرانس بینالمللی IEEE در رابطه با اتوماسیون و رباتیک (ICRA) به نمایش گذاشتند. در ویدئوی زیر، شما میتوانید آنها را مشاهده کنید که “مدل بافت عصبی رباتی خود را که از ساختار پوست انسان الهام گرفته شده است” بر روی یک بازوی روباتیک نشان میدهند. این سیستم عصبی رباتیک درد را در دستههای سبک، متوسط (نظیر برخوردهای قوی) یا شدید (هرچیزی که بتواند به ربات آسیب وارد کند) تقسیمبندی میکند. هر کدام از این نوع دردها میتوانند پاسخ مناسبی را تحریک کنند، به طوری که آنها در مقالهی ICRA خود این چنین در رابطه با آن توضیح میدهند:
“در دستهی دردهای سبک، برخوردهایی رخ میدهند که ممکن است به ربات آسیب وارد کنند یا مانع انجام کاری توسط آن شوند. ربات “احساس” ناراحتی خواهد داشت و باید واکنش ملایمی نشان دهد تا برخورد به پایان برسد و ربات به عملکرد اصلی خود برگردد. برخوردهای شدید در دستهی متوسط درد قرار میگیرد. ربات درد متوسطی را “حس میکند” و باید نسبت به آن واکنش سریع و متفاوتتری نشان دهد تا زمانی که برخورد به پایان برسد. بعد از آن ممکن است به عملکرد عادی خود برگردد. دستهی شدید درد تمامی برخوردهایی را شامل میشود که ممکن است ربات در آن آسیب ببیند و بنابراین نیاز به “کمک” بیشتری داشته باشد. به منظور جلوگیری از شدت بیشتر آسیب، ربات سعی میکند با کنترل بیشتر بر روی مرکز ثقل خود جلوی آسیب را بگیرد و در نتیجه امنیت ربات و محیط اطرف آن توسط رفتار شدیدا منفعلانه بهبود یابد.”
با آنکه چنین تحقیقی میتواند منجر به ساخت رباتهایی که بیشتر شبیه به انسان باشند، شود ولی میتواند برای سایر انواع دستگاهها نیز مزیت داشته باشد. قابلیت حس درد به عنوان مثال میتواند کمک به حفاظت از دستگاههای صنعتی استفاده شده در کارخانهها کند.
[aparat]http://www.aparat.com/v/28naD[/aparat]
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰