نقد و بررسی تخصصی گوشی پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus)

گرچه تبلیغات گسترده و ویژه‌ای بر روی گوشی هوشمند پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) برخلاف پی9، پرچمدار گوشی‌های این شرکت چینی، صورت نگرفته است؛ اما در هر صورت با توجه به مشخصات فنی این فبلت و همچنین در صورت وجود اقبالی خوش، این گوشی 5.5 اینچی می‌تواند حتی از سد تلفن هوشمند پی9 نیز […]

گرچه تبلیغات گسترده و ویژه‌ای بر روی گوشی هوشمند پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) برخلاف پی9، پرچمدار گوشی‌های این شرکت چینی، صورت نگرفته است؛ اما در هر صورت با توجه به مشخصات فنی این فبلت و همچنین در صورت وجود اقبالی خوش، این گوشی 5.5 اینچی می‌تواند حتی از سد تلفن هوشمند پی9 نیز عبور کند. در حقیقت گوشی پی 9 پلاس بر مبنای پی9 استاندارد طراحی شده است و البته به خاطر داشتن عبارت “پلاس” و قرارگیری در دسته فبلت‌ها دارای یک نمایشگر بزرگتر از نوع امولد می‌باشد. در کنار آن این گوشی دارای میزان حافظه رم زیادتر (از نسخه پایه پی9)، باتری بزرگتر و همچنین تکنولوژی حساسیت نمایشگر به فشار که هواوی آن را Press Touch می‌خواند نیز هست. شرکت هواوی قبلا و البته برای اولین بار در گوشی‌های هوشمند، در نمایشگر گوشی میت اس توانست تکنولوژی فورس تاچ را به بازار ارائه دهد. اما از آن زمان به بعد کمتر شاهد بروز چنین فناوری مفیدی بودیم. تا به امروز که آن را در گوشی پی 9 پلاس هواوی می‌بینیم.

gsmarena_009

گوشی هوشمند پی9 پلاس هواوی همانند پرچمدار این  شرکت دارای بدنه‌ای تمام فلزی و زیبا بوده و از همان تراشه بسیار قدرتمند کیرین 955 های‌سیلکون استفاده می‌کند. میزان حافظه رم موجود در این گوشی برابر با چهار گیگابایت بوده و حافظه داخلی پیشفرض این گوشی نیز معادل 64 گیگابایت است. همانند گوشی پی9، در این فبلت نیز شاهد حضور دو دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی در بخش پشتی گوشی هستیم که یکی از آنها دارای حسگری معمولی بوده و سنسور دیگری نیز از نوع مونوکروم است. از طرفی نام برند لایکا در بخش دوربین اصلی این گوشی نیز به چشم می‌خورد. اما در بخش دوربین سلفی نسبت به پرچمدار این شرکت شاهد بروزرسانی هستیم. به شکلی که هم اینک دوربین سلفی این گوشی دارای سیستم فوکوس خودکار بوده و در کنار آن از لنزی با دیافراگم بازتر (نسبت کانونی بیشتر) استفاده می‌کند. از این رو انتظار می‌رود در محیط‌های تاریک این دوربین سلفی بتواند تصاویر بسیار باکیفیت‌تری را به ثبت برساند.

thumb4

مشخصات فنی پی 9 پلاس هواوی

– بدنه‌ای از جنس آلومینیوم

– دارای نمایشگر لمسی خازنی 5.5 اینچی از نوع AMOLED  با دقت تصویر 1080p و میزان چگالی تصویر 401 پیکسل در هر اینچ به همراه فناوری Press Touch هواوی

– مجهز به تراشه کیرین 955 های‌سیلکون هواوی؛ شامل هشت هسته پردازشی CPU (چهار هسته کورتکس A72 با فرکانس کاری 2.5 گیگاهرتز و چهار هسته کورتکس A53 با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز) به همراه واحد گرافیکی Mali-T880 MP4

– دارای نسخه‌ 64 گیگابایتی، میزان حافظه RAM چهار گیگابایت، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی میکرو اس‌دی

– مجهز به نسخه 6.0 سیستم عامل اندروید موسوم به مارشملو به طور پیشفرض به همراه نسخه 4.1 رابط کاربری اموشن هواوی

– دارای دوربین‌های اصلی دو گانه 12 مگاپیکسلی، لنز با عدد دیافراگم f/2.2 طراحی شده توسط شرکت لایکا، دارای فوکوس خودکار هیبریدی، حسگرهای رنگی و سیاه و سفید، قابلیت فیلم‌برداری 1080p با نرخ 60 فریم بر ثانیه

– دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی با عدد دیافراگم f/1.9، سیستم فوکوس خودکار، قابلیت فیلم برداری 1080p، عکاسی واید سلفی

– دارای شیار هیبریدی به منظور قرار دادن سیم کارت‌ها و کارت حافظه جانبی (پشتیبانی تا میزان 128 گیگابایت) در نسخه دو سیم کارت

– LTE با استاندارد Cat. 6، وای‌فای دو بانده با استاندارد a/b/g/n/ac، وای‌فای هات اسپات، وای‌فای دایرکت به همراه نسخه 4.2 LE بلوتوث و NFC، سیستم‌های مکان یابی GPS/GLONASS/Beidou در کنار USB Type-C

– دارای باتری لیتیوم – یونی با میزان ظرفیت 3400 میلی‌آمپر ساعت، مجهز به فناوری شارژ سریع گوشی

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (20)

بزرگترین معایب و کاستی‌های پی 9 پلاس هواوی

– عدم تجهیز به قابلیت فیلم‌برداری با دقت 2160p یا همان 4K

– باتری گوشی ثابت است و قابلیت جداسازی و جابه‌جایی توسط کاربر را ندارد

– وجود قابلیت هیبریدی (مشترک بودن شیار کارت حافظه جانبی و سیم کارت دوم) باعث کاسته شدن از قابلیت‌های این گوشی می‌شود

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (18)

هنوز نمی‌دانیم چرا شرکت هواوی حتی در گوشی‌های سطح بالا و حرفه‌ای خود ویژگی ضبط فیلم با دقت 4K را قرار نمی‌دهد. مسلما هر کاربر یا خریداری با دیدن مشخصات فنی بسیار خوب این گوشی در نهایت در صورت فهمیدن این موضوع که این گوشی از قابلیت فیلم‌برداری با دقت 2160p یا همان 4K برخوردار نیست، بسیار متعجب‌زده خواهد شد. در نهایت نیز این سوال برای هر کاربری پیش خواهد آمد که این فبلت چگونه می‌خواهد با بهترین گوشی‌ها و فبلت‌های موجود در بازار رقابت نزدیکی داشته باشد. دیگر نقصی موجود در این گوشی که می‌توان به آن اشاره کرد مربوط به ثابت بودن باتری گوشی و عدم وجود قابلیت جداسازی و جابه‌جایی آن توسط کاربر است. البته مسلما هر کاربری می‌تواند با این موضوع به سادگی کنار بیاید چون اکثر گوشی‌های سطح بالای موجود در بازار دارای چنین طراحی هستند. مورد آخر نیز مربوط به وجود قابلیت هیبریدی گوشی است. این به آن معنا است که در صورت قرارگیری کارت حافظه جانبی در درون گوشی، کاربر نمی‌تواند از سیم کارت دوم استفاده کند. در حقیقت شیار کارت حافظه جانبی و سیم کارت دوم مشترک هستند. مسلما دو مورد آخر مواردی هستند که هر کاربری به سادگی می‌تواند با آنها کنار بیاید.

gsmarena_001

همان طور که احتمالا می‌دانید لنز دوربین اصلی این گوشی نیز توسط شرکت هواوی و البته با همکاری کمپانی لایکا طراحی و تولید گشته است. به همین دلیل در این بخش شاهد کیفیت بالا ساخت هستیم. در کنار آن شرکت هواوی نیز در حال ارائه بروزرسانی‌های جدید مربوط به بخش دوربین این گوشی است تا در هر صورت بتواند باعث افزایش کیفیت نهایی تصاویر به ثبت رسیده شود. مسلما دیدن این سری از تصاویر ثبت شده بر روی نمایشگر بزرگ امولد این گوشی بسیار جالب و جذاب خواهد بود. در ادامه کار به منظور بررسی تک تک بخش‌های مربوط به گوشی پی 9 پلاس هواوی با تک‌نیوز همراه باشید؛

محتویات درون جعبه

جعبه خرده فروشی گوشی پی 9 پلاس هواوی کمی بزرگ بنظر می‌رسد. درون این جعبه در کنار گوشی شاهد قرار گیری لوازم جانبی استاندارد و مناسبی می‌باشیم. در حقیقت در این بخش یک آداپتور 18 واتی شارژ سریع گوشی، کابل USB Type-C و همچنین یک هدفون دارای کنترل ریموت قابل مشاهده است.

p9 plus (4)

طراحی و کیفیت ساخت

پی 9 پلاس هواوی دارای ابعاد دقیق 152.3 × 75.3 × 7 میلی‌متر بوده که تقریبا خیلی هم بزرگتر از پرچمدار هواوی به نظر نخواهد آمد. حال است بدانید که این فبلت دارای همان میزان ضخامت بوده و پهنای آن تنها 4 میلی‌متر بیشتر از پی9 است. این در حالی است که نمایشگر این فبلت 0.3 اینچ بزرگتر است.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (1)

پی 9 پلاس (سمت چپ) در کنار پی 9 هواوی

علاوه بر آن وزن آن 18 گرم افزایش یافته و به 162 گرم رسیده است. اما بهتر است بدانید که باریکی پی9 را در این گوشی نیز خواهید دید و البته با همان باریکی این گوشی دارای باتری بزرگتری در درون بدنه خود است و تنها 18 گرم اضافه وزن!

p9 plus (7)

طراحی این گوشی شباهت بسیار زیادی به پی9 هواوی دارد. در حقیقت این گوشی همانند پی9 زیبا بوده و به همین دلیل است که نمی‌توان لوکس بود آن را پنهان کرد. در واقع عملکرد هواوی در طراحی و تولید سری پی9 تحسین برانگیز بوده است. پی 9 پلاس در دو نسخه قابل خریداری می‌باشد. این دو نسخه دارای طراحی سرامیکی و همچنین فلزی برس خرده هستند.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (21)

قبلا در گوشی پی9 نسخه سفید سرامیکی تولید شده توسط هواوی را به طور کامل بررسی کردیم. وقتی که از دور به آن نگاه می‌کنید انگار که یک گوشی با بدنه‌ای پلاستیکی است اما زمانی که آن را در دست می‌گیرید متوجه کیفیت بسیار بالای ساخت آن خواهید شد.

p9 plus (2)

اما امروز ما در آزمایشگاه‌مان نسخه فلزی برس خورده پی 9 پلاس را در اختیار داریم. این نسخه دارای بدنه‌ای نسبتا براق و صیقلی بوده و ظاهر آن مشابه بسیاری از گوشی‌های پرچمدار لوکس موجود در بازار زیبا و فاخر است. طراحی برس خورده بخش پشتی این گوشی ظاهر بسیار حرفه‌ای و سطح بالایی را به این گوشی بخشیده است. این در حالی است که وزن کم گوشی و همچنین ضخامت بسیار پایین آن کمک کرده است تا بتوان با یک دست به سادگی هر چه تمام‌تر با آن کار کرد.

p9 plus (3)

پی 9 پلاس هواوی در کنار در اختیار داشتن کیفیت ساخت بسیار بالای پرچمدار این شرکت، دارای بروزرسانی‌‌های دیگری نظیر نمایشگر بزرگتر از نوع امولد، فناوری Press Touch، وجود بلندگوهای استریو و همچنین دوربین سلفی باکیفیت‌تری نیز هست. از طرفی بدنه بزرگتر این گوشی موجب شده است باتری موجود در این دستگاه بزرگتر از باتری موجود در گوشی پی9 باشد. دیگر مشخصات فنی این دو گوشی مشابه هستند. از بخش بیرونی و طراحی آن گرفته تا تک تک بخش‌های داخلی آن، این دو گوشی مشابه و یکسان خواهند بود.

gsmarena_006

در بخش پشتی این گوشی شاهد قرارگیری دو دوربین اصلی با دقت 12 مگاپیکسل هستیم که البته نام شرکت آلمانی لایکا نیز در آن به چشم می‌خورد. در این بخش طراحی هواوی بسیار تحسین برانگیز بوده به شکلی که به خوبی آنتن‌های مربوط به برقراری ارتباط مخابراتی را در آن پنهان کرده است. آنتن دیگر نیز در بخش پایینی بخش پشتی گوشی جای داده شده است و از این رو این قسمت از جنس پلاستیک است. طراحی این بخش پلاستیکی به شکلی است که نمی‌توانید تفاوت آن را به سادگی با بخش برس خورده تشخیص دهید.

p9 plus (6)

با این که این گوشی از یک نمایشگر بزرگ 5.5 اینچی برخوردار است اما می‌بایست به این موضوع نیز اشاره کرد که ابعاد آن بسیار کوچکتر از تعداد زیادی از فبلت‌های موجود در بازار است. گوشی هوشمند آیفون 6 اس پلاس یکی از این مثال‌ها به حساب خواهد آمد. به دلیل وجود سطح صیقلی و براق پشتی این گوشی،‌احتمال سُر خوردن آن از دست زیاد خواهد بود.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (16)

اما با این حال به دلیل طراحی مکعبی گوشی، این احتمال کمتر خواهد شد. در هر صورت پیشنهاد می‌کنیم تنها در حالت ضروری به کار کردن با یک دست با این گوشی روی آورید. از طرفی وجود ضخامت بسیار پایین‌ باعث می‌شود کاربران به سادگی بتوانند این گوشی را در جیب خود گذاشته و البته به سادگی آن را از جیب خود خارج سازند.

p9 plus (5)

گوشی هوشمند پی 9 پلاس هواوی، یک دستگاه با بدنه‌ای مستحکم و پایدار است که البته این زبان طراحی باعث شده است این گوشی از دور به یک محصول کاملا حرفه‌ای از دید هر فردی به چشم آید. در صورت در دست گرفتن این گوشی، باز هم همان حس در اختیار داشتن یک گوشی سطح بالا به شما منتقل خواهد شد. این گوشی در بخش جلویی خود از پنل شیشه‌ای 2.5D استفاده می‌کند. به همین دلیل است که در دست گرفتن و کار کردن با آن از طریق یک دست بسیار راحت خواهد بود. البته پیشنهاد می‌کنیم به منظور محافظت از نمایشگر بزرگ این گوشی و همچنین دوربین سلفی آن از یک محافظ صفحه استفاده نمایید.

کلیدها، حسگرها و کنترل‌ها

کلیدها و کنترل‌های فیزیکی موجود در این گوشی شباهت بسیار زیادی به گوشی پی9 هواوی دارد. در بالای نمایشگر امولد این گوشی یک عدد بلندگوی مکالماتی وجود دارد که البته یکی از بلندگوهای گوشی نیز در آن جای داده شده است. دوربین سلفی با قابلیت فوکوس خودکار نیز در این بخش دیده می‌شود. تعدادی از حسگرها نیز در این بخش پنهان شده‌اند و البته یک عدد چراغ LED به منظور نمایش اعلانات نیز در این بخش قرار گرفته است.

p9 plus (9)

در بخش زیرین نمایشگر گوشی موردی خاصی بجز لوگوی شرکت هواوی دیده نمی‌شود.

p9 plus (8)

در کناره سمت چپ گوشی شاهد قرارگیری شیارهای مربوط به سیم کارت و کارت حافظه جانبی گوشی هستیم.

p9 plus (12)p9 plus (13)

این در حالی است که در بخش کناره سمت راست گوشی پی 9 پلاس هواوی کلیدهای کنترل صدا و همچنین کلید فیزیکی پاور گوشی قرار گرفته است.

p9 plus (10)p9 plus (11)

جالب است بدانید که پی 9 پلاس در بخش بالایی خود دارای یک عدد حسگر ساطع کننده امواج مادون قرمز است. این سنسور از طریق یک برنامه پیشفرض که در این گوشی موجود است قابل کنترل خواهد بود. در نتیجه این گوشی را می‌توان به سادگی به یک کنترل از راه دور تبدیل کرد. میکروفون ثانویه گوشی نیز در بخش بالایی گوشی قرار گرفته است.

p9 plus (14)p9 plus (15)

بخش زیرین این گوشی نسبتا شلوغ به نظر می‌رسد. در این بخش سوکت جک 3.5 میلی‌متری صدا به همراه میکروفون اصلی گوشی و همچنین درگاه USB Type-C به چشم می‌خورد. توری‌های مربوط به بلندگوی اصلی گوشی نیز در این قسمت از دستگاه قرار دارند.

p9 plus (16)p9 plus (1)

یکی از بخش‌هایی که مسلما عاشق آن خواهید شد مربوط به بلندگوهای استریو موجود در این گوشی می‌شود. در حقیقت در کنار بلندگوی پایینی گوشی یک عدد بلندگوی دیگر نیز قسمت بالایی زیر توری مربوط به بلندگوی مکالماتی گوشی قرار داده شده است. زمانی که گوشی را در حالت افقی نگه می‌دارید، بلندگوهای استریو این گوشی کیفیت صدای بالای خود را ارائه خواهند داد. البته جالب است بدانید که زمانی که گوشی را در حال عمودی یا همان پرتره قرار دهید، بلندگوی بالایی نقش treble را بازی کرده و در این حین اسپیکر پایینی نیز bass خواهد بود. در مورد کیفیت صدای خروجی این گوشی می‌توانید در قسمت بررسی کیفیت صدای خروجی دستگاه، اطلاعات دقیق‌تری را به دست آورید.

p9 plus (2)

در نهایت در بخش پشتی گوشی و البته در قسمت بالایی آن نام برند لایکا به چشم می‌خورد. در قسمت پایین‌تر نیز حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت دستگاه قرار گرفته است که همیشه فعال است حتی زمانی که نمایشگر گوشی خاموش باشد. همیشه حسگرهای موجود بر روی گوشی‌های هوشمند شرکت هواوی را در زمره بهترین‌های موجود در بازار قرار داده‌ایم و پی9 پلاس نیز از این قاعده مستثنا نیست. سرعت و دقت تشخیص اثر انگشت این سنسور بسیار بالا بوده و کاملا شما را از این نظر راضی خواهد کرد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (24)

علاوه بر آن با وجود این ویژگی‌ها شرکت هواوی جسجرهای خاص دیگری را نیز به رابط کاربری خود اضافه کرد است تا از این حسگر بتوان در بخش‌های دیگر نیز استفاده کرد. استفاده به منظور کلید شاتر عکاسی و یا تاچ‌پد از دیگر موارد استفاده از این سنسور خواهد بود.

نمایشگر

همان طور که در بخش‌های پیشین به آن اشاره شد نمایشگر گوشی پی 9 پلاس دارای ابعاد 5.5 اینچی بوده و از پنل نمایشی امولد به جای IPS NEO (در گوشی پی9) استفاده می‌کند. استفاده از پنل OLED این مزیت را دارد که باریک بوده و از این رو می‌توان به سادگی لایه حساس به فشار مربوط به فناوری نمایشگر هواوی را در آن قرار داد. بهتر است بدانید که با وجود چنین تکنولوژی هنوز هم ضخامت این گوشی با پی9 برابر است.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (13)

نمایشگر بزرگ این گوشی دارای دقت تصویر فول اچ‌دی (1080p) بوده و از این رو برابر با گوشی پی9 است. چگالی تصویر نمایشگر این گوشی معادل 401 پیکسل در هر اینچ بوده و از این رو هنوز هم تصاویر کاملا شارپ و واضح هستند. زمانی که صفحه نمایش این گوشی را در زیر میکروسکوپ قرار دادیم شاهد آرایش ساب‌پیکسلی همیشگی پنل‌های نمایشی امولد ساخته شده توسط شرکت سامسونگ بودیم. آرایش ماتریس پنتایل در تصویر زیر کامل مشخص است.

sd

در بررسی‌های به عمل آمده متوجه شدیم که حداکثر میزان روشنایی نمایشگر این گوشی دقیقا برابر با 400 نیت می‌باشد. عملکرد نمایشگر این گوشی شباهت بسیار زیادی به دیگر پنل‌های امولد موجود در بازار داشت. رنگ مشکی با بیشترین غلظت ممکن به نمایش در آمده و از طرفی این موضوع باعث می‌شود تا کنتراست تصویر صفحه نمایش این گوشی معادل بی‌نهایت شود. در مقایسه با نمایشگر گوشی پی9، این گوشی توانسته است رنگی مشکی را غلیظ‌تر نشان دهد اما حداکثر روشنایی آن کمتر است. درست همانند دیگر پنل‌های امولد موجود در بازار.

[

در ادامه کار به بررسی میزان خوانایی نمایشگر گوشی زیر نور مستقیم آفتاب پرداختیم. در این بخش پی9 پلاس توانست امتیاز بسیار خوبی را از آن خود کرده و این بار بالاتر به سادگی از پی9 بالاتر قرار بگیرد. در حقیقت امتیاز کسب شده توسط آن 30 درصد بهتر از پرچمدار هواوی بود. کسب این امتیاز خوب برای یک گوشی دارای امولد، بسیار جالب بود. با این که امتیاز به دست آمده به اندازه نمایشگر گلکسی اس 7 اج سامسونگ بالا نیست اما با این حال در دسته بهترین‌ها قرار گرفته است.

as

در نهایت اگر به دنبال در اختیار داشتن نمایشگری با غلظت بالا هستید، نگران نباشید زیرا این گوشی می‌تواند همانند دیگر پنل‌های نمایشی سامسونگ عملکرد خوبی در این زمینه داشته باشد. در این گوشی یک بخش به منظور اعمال مود Vivid موجود بوده که با استفاده از آن غلظت تمامی رنگ افزایش خواهد یافت. البته رنگ قرمز کنترل شده افزایش خواهد یافت. در نتیجه در این حالت نیز نیاز به دقت رنگی نخواهید داشت.

باتری

گوشی هوشمند پی 9 پلاس هواوی به یک باتری ثابت با میزان ظرفیت 3400 میلی‌آمپر ساعت مجهز می‌باشد. از طرفی این گوشی به فناوری شارژ سریع نیز مجهز می‌باشد که از طریق یک شارژر 9 ولتی 2 آمپری انجام خواهد شد. با استفاده از این فناوری این گوشی هوشمند را می‌توان در مدت زمان 30 دقیقه تا میزان 38 درصد شارژ کرد. در طی تست‌های به عمل آمده بر روی این تلفن هوشمند و باتری آن، پی9 پلاس توانست امتیاز کلی بسیار خوب 69 ساعت را از آن خود نماید. این به آن معناست که با یک بار شارژ کامل گوشی می‌توانید به مدت سه روز از این گوشی استفاده نمایید. با این شرط که از هر کدام از بخش‌های مکالمه صوتی تحت شبکه 3G، تماشای ویدئو یا مرورگری صفحات وب به مدت یک ساعت در روز استفاده نمایید.

sd

میزان دوام باتری پی9 پلاس هواوی با توجه به قرارگیری در دسته حرفه‌ای‌ها بسیار قابل توجه و مناسب بود. از طرفی حالت نرم افزاری Standard mode می‌تواند امتیاز کلی این گوشی را از این میزان نیز بیشتر نماید. این در حال است که در صورت استفاده از حالت Ultra Power Saving می‌تواند برای مدت زمان بسیار زیادتری با گوشی خود کار کنید. جالب است بدانید که این گوشی دارای قابلیتی خاص به نام ROG power-saving نیز می‌باشد که باعث می‌شود میزان دقت تصویر نمایشگر گوشی به میزان 720p کاهش یافته و در واقع در میزان مصرف انرژی باتری گوشی صرفه جویی شود. این مورد در هنگام اجرای باری بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.

قابلیت‌های ارتباطی

از نظر قابلیت‌های ارتباطی و مخابراتی، پی9 پلاس هواوی به طور کامل به ‌آخرین قابلیت‌ها و فناوری‌های موجود در بازار مجهز گشته است. جالب است بدانید که تراشه موجود در این گوشی به طور پیشفرض دارای بخشی به منظور دریافت امواج رادیویی بوده و به همین منظور این چیپ می‌تواند از پنج فرکانس نسل دوم، ده فرکانس نسل سوم و هشت فرکانس نسل چهارم مخابراتی پشتیبانی نماید. البته نسخه تحت بررسی ما (مدل VIE-L09) است که از نوع تک سیم کارت می‌باشد. البته در نسخه دو سیم کارت این گوشی (مدل VIE-L29) دارای دو شیار به منظور جای گذاری دو سیم کارت با ابعاد نانو می‌باشد که البته شیار دوم تنها از نسل دوم مخابراتی (2G) پشتیبانی خواهد کرد، اما سیم کارت اول تمامی قابلیت‌ها را به اجرا خواهد در آورد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (10)

این گوشی از وای‌فای با استاندارد 802.11a/b/g/n/ac به همراه وای‌فای دایرکت و همچنین وای‌فای هات اسپات پشتیبانی کرده و دارای نسخه 4.2 بلوتوث نیز می‌باشد. NFC در هر دو نسخه این گوشی موجود خواهد بود. این گوشی فاقد رادیو FM می‌باشد. در کنار این موارد این گوشی در بخش مکان‌یابی دارای سرویس دریافت‌ کننده امواج ماهواره‌های GPS و GLONASS و همچنین Beidou نیز می‌باشد و به همین دلیل مکان یابی کاربر به صورت بسیار دقیق انجام خواهد شد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (9)

این گوشی بر روی بدنه خود دارای سوکت جک 3.5 میلی‌متری صدا به منظور اتصال هدفون‌های مورد علاقه شما بوده و از طرفی به درگاه استاندارد USB نوع Type-C به منظور شارژ گوشی و همچنین اتصال به کامپیوتر به جهت انتقال اطلاعات نیز می‌باشد. جالب است بدانید زمانی که گوشی را به کامپیوتر شخصی خود متصل می‌نمایید، گوشی به صورت خودکار شارژ خواهد شد، مگر اینکه در منوی صفحه اعلانات گوشی خود، وظیفه خاصی را بدین منظور به گوشی محول سازید. این گوشی از قابلیت USB OTG پشتیبانی کرده و البته در این دستگاه، ویژگی‌های اضافی مانند فعالسازی در بخش تنظیمات وجود ندارد. در نهایت بهتر است بدانید که این گوشی در بخش فوقانی بدنه خود دارای یک عدد حسگر مادون قرمز است که با اپلیکیشن Smart Controller موجود در بخش رابط کاربری آن هماهنگ شده است.

با استفاده از این برنامه اختصاصی و ویژه می‌توانید به سادگی گوشی خود را به یک کنترل از راه دور تبدیل کرده و از راه دور لوازم خانگی خود را کنترل نمایید.

رابط کاربری

همان طور که در بخش‌های قبلی به آن اشاره کردیم گوشی پی 9 پلاس هواوی به طور پیشفرض دارای نسخه 6.0 سیستم عامل اندروید موسوم به مارشملو است که البته نسخه 4.1 رابط کاربری انحصاری هواوی با نام اموشن، جلوه زیباتری به آن بخشیده است. البته شاید باید گفت که این رابط کاربری باعث پوشاندن بعضی از قابلیت‌های ظاهری نگارش جدید اندروید گشته است زیرا شرکت هواوی تصمیم گرفته است در این ویرایش از رابط کاربری خود نیز، ظاهر و کارایی بخش نرم افزاری گوشی را شبیه به سیستم عامل iOS اپل طراحی نماید.

gsmarena _012

بهتر است بدانید که رابط کاربری جدید قرار داده شده بر روی این گوشی دارای قابلیت‌های بسیار زیادی می‌باشد. در ابتدای کار و وقتی که وارد محیط قفل صفحه یا همان لاک اسکرین گوشی می‌شوید، گزینه‌های بسیار زیادی در پیش رویتان قرار خواهد گرفت. در این بخش امکان قرار گیری تصاویر پس زمینه متعددی وجود داشته و از طرفی این ویژگی در حالت Magazine قابل اعمال خواهد بود. علاوه بر آن امکان قرار گیری یک تصویر پس زمینه ثابت در این بخش نیز وجود دارد. البته جالب است بدانید که در صورت استفاده از حسگر اثر انگشت به منظور باز کردن قفل گوشی، هیچ وقت این صفحه را نخواهید دید و در واقع مستقیما به صفحه اصلی دستگاه منتقل خواهید شد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (8)

در صورتی که بخواهید از کلید فیزیکی پاور گوشی به منظور روشن کردن نمایشگر دستگاه استفاده کنید، به صفحه لاک اسکرین گوشی منتقل شده و در این بخش با نمای یک ساعت بزرگ به همراه تاریخ و آیکون میانبر برنامه دوربین مواجه خواهید شد. البته بهتر است بدانید که به منظور باز کردن کاملا سریع برنامه دوربین گوشی در حالت خاموش بودن نمایشگر، تنها کافیست دو بار پشت سر هم کلید فیزیکی کم کردن صدای گوشی را لمس نمایید. در صفحه لاک اسکرین این گوشی امکان بهره گیری از صفحه تنظیمات قرار داده شده در این قسمت نیز وجود دارد که البته از نظر طراحی شباهت بسیار زیادی به منو تنظیمات موجود در گوشی‌های شرکت اپل دارد. از طرفی در صورت استفاده از قابلیت، هنوز هم امکان انتخاب آیکون میانبر دوربین وجود داشته اما در کنار آن کاربر می‌تواند از میانبرهای مربوط به برنامه‌های چراغ قوه، ماشین حساب، رکوردر ضبط صدا و دیگر موارد این چنینی وجود خواهد داشت. از طرفی در صورت انتخاب حالت magazine، در این منو شاهد حضور هشت آیکون تنظیمی دیگر به جهت دستکاری کاور مربوط به این بخش نیز می‌باشید.

با باز کردن قفل صفحه دستگاه، در بخش صفحه اصلی یا همان هوم اسکرین گوشی شاهد قرار گیری یک بخش معمولی برای گوشی‌های اندرویدی هستیم. در این بخش کاربر می‌تواند از بین هیچ تا پنج آیکون برنامه را در بخش پایینی دستگاه انتخاب کرده تا با جابه‌جایی بین قاب‌ها نیز از جلوی دیدش کنار نروند. جالب است بدانید که این گوشی از 18 عدد (!) قاب صفحه اصلی پشتیبانی می‌کند. این میزان در گوشی میت اس برابر با 9 عدد بود. البته به دلیل تراشه بسیار قدرتمند موجود  در این گوشی، شاید شرکت هواوی پیش بینی کرده است که کاربران این گوشی نیاز بسیار زیادی به فضا به جهت قرار دادن آیکون برنامه‌ها و ویجت‌ها پیدا خواهند کرد. البته بهتر است بدانید که همانند گذشته، رابط کاربری این گوشی به هیچ وجه دارای هیچ گونه کشوی برنامه‌ها نمی‌باشد.

این فبلت دارای حالت افقی نیز هست که با استفاده از آن می‌توانید رابط کاربری را در حالت لنداسکیپ اجرا نمایید. برای این منظور تنها کافی است در بخش تنظیمات این قابلیت را فعال سازید.

در صورت استفاده از جسجر لمسی نزدیک کردن دو انگشت به هم بر روی صفحه نمایش (Pinch Zoom)، به بخش  دیگری به نام  Overview mode یا تنظیمات صفحه هوم اسکرین گوشی منتقل خواهید شد و در این بخش می‌توان به تنظیم قاب‌های صفحه اصلی (اضافه کردن و یا حذف آنها) اقدام کرد. پشتیبانی از ویجت‌ها از دیگر قابلیت‌های این بخش بوده و گرچه تعدادی از ویجت‌های پیش‌فرض اندروید در ابتدا در آن قرار دارد اما ویجت‌های اختصاصی هواوی نیز به آن اضافه گشته است. علاوه بر آن اگر کاربر منظمی هستید، می‌توانید با فعال کردن قابلیت تکان دادن گوشی، می‌توانید آیکون برنامه‌های خود را که از آرایش همیشگی بیرون آمده‌اند، از غربی‌ترین قاب دوباره به حالت منظم تغییر آرایش دهید. علاوه بر آن قرار دادن و جای گذاری تم‌ها از دیگر قابلیت‌های نرم افزاری این رابط کاربری زیبا بوده و با انتخاب یک تم‌، مواردی همچون تصویر پس‌زمینه گوشی، طراحی قفل صفحه، سیستم و آیکون برنامه‌ها، فونت نوشتاری سیستم، رنگ کلی سیستم و همچنین صدا‌ها و هشدار‌ها دست خوش تغییر می‌شوند. امکان تطبیق انیمیشن انتقالی قاب‌های صفحه اصلی و برنامه‌ریزی به منظور تغییر تصویر پس‌زمینه به طور تصادفی یا تحت فاصله زمانی معین از دیگر ویژگی‌های این بخش می‌باشد.

از طرفی صفحه اعلانات گوشی نیز دارای دو بخش است که اولین قسمت مربوط به اعلانات گوشی بوده و آنها بر اساس اطلاعات زمانی ترتیب‌بندی می‌شوند. در صفحه دوم نیز شاهد قرار‌گیری تنظیمات فوری گوشی خواهید بود. در حالت عادی تنها 3 ردیف از آیکون تنظیمات فوری به نمایش در خواهد آمد و در پایین آن نیز محل قرار‌گیری میله تنظیم روشنایی نمایشگر جای داده شده است. علاوه بر آن در بخش جابه‌جایی میان برنامه‌ها، این گوشی مجهز به یک سرویس خاص است که شباهت بسیار زیادی به مورد موجود در گوشی‌های سیستم عامل iOS دارد. با کشیدن برنامه‌ها به سمت بالا،‌ صفحه اپلیکیشن‌ها بسته خواهند شد. از طرفی با پایین کشیدن صفحه آنها نیز برنامه‌های مزبور قفل خواهند شد و در صورتی که کلید پاک کردن تمامی برنامه‌ها را لمس نمایید،‌این گونه برنامه‌های قفل شده از اجرای این حالت مصون خواهند ماند. این ویژگی زمانی که می‌خواهید حافظه RAM گوشی را به منظور اجرای برنامه‌های خاص باز و آزاد نمایید، بسیار مفید خواهد بود.

کمپانی هواوی در حوزه طراحی این نسخه از رابط کاربری اموشن از ویژگی‌های نرم‌افزاری زیادی استفاده کرده است و بخش‌های مدیریت انرژی، تنظیمات مربوط به کلید‌های ناوبری، ایجاد هوم اسکرین ساده (شبیه به طراحی گوشی‌های با استایل سیستم عامل ویندوز فون)، حالت Do not disturb (به منظور غیر فعال کردن صدای تمامی هشدار‌ها) و حتی مود استفاده از گوشی با یک دست، از جمله این قابلیت‌ها هستند.

در نسخه 4.1 رابط کاربری اموشن هواوی، کاربر می‌تواند به بخش‌های بسیار زیادی دسترسی داشته و عملکرد بخش‌های زیادی را تحت نظر داشته باشد. تنظیمات اختصاصی مربوط به میزان دسترسی برنامه‌های مختلف در بخش‌های صفحه اعلانات و شبکه دیتای گوشی از جمله این موارد هستند. البته این ویژگی‌ها هم اینک از نسخه بسیار مجهز مارشملو  برای این گوشی به ارث رسیده است. در بخش تنظیمات اصلی صفحه اعلانات این گوشی، بخشی به همین منظور تعیین گشته است که Phone Manager نام داشته و کاربر می‌تواند بر روی برنامه‌ها مختلف نظارت داشته و در حقیقت، سطح نمایش اعلانات مربوط به هر برنامه تنظیم می‌شود. همان طور که میدانید، سه نوع اعلان مختلف بر روی این نسخه از سیستم عامل اندروید قابل مشاهده خواهد بود و اعلان نواری (معمولی)، اعلانی که بر روی صفحه لاک اسکرین گوشی به نمایش در می‌آید و اعلان تصویری بزرگ، از جمله این درجات خواهند بود. همچنین تنظیماتی برای بخش شبکه دیتای گوشی نیز تعبیه گشته است و کاربر می‌تواند به میزان دسترسی و سطح استفاده مجاز هر اپلیکیشن از شبکه اینترنت سیم کارت نظارت دقیقی داشته باشد. در واقع کاربر اجازه و مجوز استفاده هر برنامه از شبکه وای‌فای یا دیتای گوشی را ویرایش و تنظیم کرده و با استفاده از این ویژگی، از حد رفت میزان بسیار زیادی از ترافیک اینترنتی کاربر جلوگیری می‌شود و به بهینه سازی مصرف اینترنت دیتا سیم کارت موجود در گوشی و استفاده از آن در زمینه‌‌های مورد نیاز، کمک می‌شود.

گستره دسترسی کاربران به ویرایش حالت‌های دلخواه خود در این گوشی بسیار زیاد بوده و در این رابط کاربری امکان ویرایش و تنظیم حالات مختلف کلید‌های ناوبری پیش‌فرض اندرویدی موجود در زیر صفحه نمایشگر نیز وجود دارد. امکان جا‌به‌جایی میان دکمه‌های task switcher (کلید جا‌به‌جایی میان برنامه‌ها) و back (کلید بازگشت) وجود داشته و حتی می‌توان به گذاشتن میانبری به منظور نمایش صفحه اعلانات نیز اقدام کرد. همچنین قابلیت مخفی‌سازی بخش ناوبری گوشی و آشکار‌سازی آن توسط کشیدن انگشت دست از پایین‌ترین محل نمایشگر به سمت بالا نیز وجود دارد. علاوه بر آن، این گوشی دارای تنظیماتی اختصاصی به منظور کار کردن هرچه بهتر و راحت‌تر کاربر با نمایشگر نسبتا بزرگ گوشی و توسط یک دست خود است.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (7)

برای این گوشی امکان فعال سازی داک شناور نیز وجود داشته که توسط آن و با کشیدن انگشت دست از هر سمت نمایشگر به سمت داخل آن، منویی شناور ظاهر خواهد شد که در این لیست، دکمه‌های Back و Home و Task Switcher (همان 3 دکمه ناوبری گوشی) به همراه Lock (قفل گوشی) و Close all (به منظور بستن تمامی برنامه‌های در حال اجرا) وجود دارند. بوسیله این ویژگی می‌توانید به راحتی این گوشی را با یک دست به طور کامل کنترل نمایید. اما اگر این ویژگی برای شما کافی نمی‌باشد و شما را راضی نکرده است، هیچ نگران نباشید زیرا هواوی در این رابط کاربری اقدام به تعبیه حالتی بنام one hand mode کرده است که از ویژگی‌های جالب آن، جا‌به‌جایی صفحه کلید گوشی، برنامه شماره‌گیری و دکمه‌های ناوبری گوشی به سمت چپ یا راست نمایشگر بر اساس اطلاعات سنسور شتاب‌سنج گوشی می‌باشد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (6)

علاوه بر آن این رابط کاربری مجهز به فرمان‌های حرکتی مخصوص به خود بوده و با برگرداندن گوشی به اطراف، کج کردن، برداشتن گوشی و دیگر موارد موجود، می‌توانید وظایف خاصی را به گوشی اختصاص دهید. این ویژگی دارای تنظیمات بسیار زیادی بوده و به اصطلاح، دست کاربر در این بخش بسیار باز است.

این گوشی به سرویس کنترل صوتی دستگاه نیز مجهز بوده و در واقع از این طریق می‌توانید به سادگی و بدون به کار بردن و یا استفاده از دست خود،‌ گوشی هوشمند خود را کنترل نمایید. این قابلیت بیشتر ما را به یاد سرویس مشابه در گوشی‌های سری نکسوس و گلکسی سامسونگ می‌اندازد. از طرفی جالب است بدانید که در صور خاموش بودن نمایشگر گوشی و حتی فعال بودن قفل آن، باز هم گوشی به دستورات صوتی شما عکس العمل نشان خواهد داد. شرکت هواوی این ویژگی را از طریق گوش فرا دادن همیشگی گوشی به اصوات و منتظر ماندن این سرویس به جهت شنیدن عباراتی همچون “Okay, Emy” (که به طور پیشفرض فعال است)، اعمال خواهد کرد. وقتی این عبارت به صدا در می‌آید، گوشی از خواب بیدار شده و منتظر شنیدن دیگر دستورات صوتی شما خواهد بود. انتظار برای شنیدن دستور برقراری یک تماس خاص، مثالی خوب برای این منظور می‌باشد. کلمه و عبارت خاصی که گوشی با استفاده از آن فعال خواهد شد، قابلیت تنظیم و دستکاری داشته و از طرفی امکان یادگیری گوشی به جهت تشخیص هر چه بهتر صدای کاربر خود نیز وجود دارد.

در نهایت باید به حسگر اثر انگشت بسیار عالی و بهبود یافته این گوشی اشاره کرد. در طی بررسی‌های انجام شده بر روی بسیاری از گوشی‌های مجهز به حسگر اثر انگشت متوجه شدیم که سنسور موجود بر روی این گوشی یکی از سریع‌ترین موارد می‌باشد. گرچه ممکن است بهترین حسگر تا به این تاریخ نباشد.

بنچمارک‌ها و قدرت سخت افزاری

گوشی هوشمند پی 9 پلاس هواوی در درون قلب خود به یک تراشه بسیار قدرتمند از سوی شرکت انحصاری های‌سیلکون خود به نام کیرین 955 مجهز گشته است. البته لازم به ذکر است که هواوی اغلب از چیپ‌های ساخته شده از شرکت خود به منظور استفاده در گوشی‌های ساخته شده، استفاده می‌کند زیرا بدین منظور، قیمت نهایی تولیدات خود را به میزان بسیار زیادی پایین‌ خواهد آورد. از طرفی این نسخه از تراشه نسبت به چیپ کیرین 950 موجود در گوشی میت 8، تغییرات بزرگی نکرده است.

gsmarena_002

چیپ کیرین 955 شرکت های‌سیلکون در بخش واحد گرافیکی مجهز به نسخه Mali-T880 بوده که به صورت MP4 پیکر بندی شده است و چهار هسته‌ای می‌باشد. مسلما به دلیل دقت 1080p نمایشگر این گوشی، این تراشه به منظور اجرای روان برنامه‌های سنگین خیلی با مشکل جدی مواجه نخواهد بود. اما در بخش CPU، تراشه موجود در این گوشی مجهز به دو بخش است که هر بخش از چهار هسته پردازشی تشکیل شده است. چهار هسته از آنها دارای هسته کورتکس A72 با فرکانس کاری 2.5 گیگاهرتز بوده و چهار هسته دیگر از نوع کورتکس A53 با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز می‌باشند. در نهایت میزان حافظه رم چهار گیگابایتی نیز به اجرای بسیار روان بازی‌ها و برنامه کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (15)

در ابتدای کار به منظور بررسی عملکرد بخش CPU این تراشه به سراغ سری تست‌های بنچمارک گک بنچ 3 رفتیم. در قسمت تک هسته‌ای، هسته کورتکس A72 این گوشی نتوانست در رقابت خود مقابل هسته‌های کرایو موجود در تراشه اسنپدراگون 820 دیگر رقبا پیروز شود. اما با این حال امتیاز بسیار خوبی را در این بخش کسب نمود. در این بخش این گوشی توانست نسبت به پی9 امتیاز نسبتا بهتری را کسب نماید.

Untitled

اما جالب است بدانید که تراشه موجود در این گوشی توانست در بخش چند هسته‌ای، امتیازی بسیار درخشان را از خود بر جای بگذارد. در واقع به لطف فرکانس بالاتر هسته‌ها، این گوشی توانست حتی بالاتر از گوشی گلکسی اس 7 اج سامسونگ بایستد و از پرچمدار هواوی نیز به سادگی پیشی بگیرد.

Untitled

در تست مشهور و ترکیبی آنتوتو 6، پی9 پلاس توانست از رقیب جدی خود میت 8 پیشی بگیرد. اما با این حال نتوانست به دیگر رقبا و حتی پی 9 رسیده و امتیازی در خور بدست آورد. احتمالا این موضوع به دلیل ضعف تراشه این گوشی در بخش واحد گرافیکی رخ داده است. جالب است بدانید که این گوشی دارای میزان حافظه رم چهار گیگابایتی بود که در این بخش می‌توانست کمک بسیار خوبی به امتیاز نهایی آن کند.

Untitled

در تست ترکیبی دیگری به نام بیس مارک 2.0، که بخش‌های بسیار بیشتر و طیف گسترده‌تری را مورد بررسی قرار می‌دهد، پی9 پلاس این بار توانست امتیازی بهتر از قبل به خود اختصاص دهد. در واقع در این تست علاوه بر CPU، واحد گرافیکی و RAM، بخش‌های حافظه داخلی و وب‌گردی سیستم عامل نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. امتیاز پی9 پلاس در این بخش تقریبا برابر با گوشی پی 9 هواوی بود که البته نتیجه بسیار درخشانی به حساب می‌آید.

Untitled

در ادامه کار به سراغ بررسی و تست بخش گرافیکی تراشه کیرین 955 هواوی رفتیم. برای این منظور از سری تست‌های بنچمارک GFX استفاده کردیم. همان طور که در بخش زیر مشاهده می‌کنید امتیازات پی9 پلاس شباهت بسیار زیادی به گوشی پی 9 دارد. اما با این حال عملکرد آن کمی از میت 8 هواوی بهتر به نظر می‌رسد. واحد گرافیکی پی9 پلاس دارای چهار هسته پردازشی می‌باشد. این در حالی است که تراشه اگزینوس 8890 موجود در اس7 سامسونگ دارای 12 هسته پردازشی می‌باشد. به همین دلیل است که نماینده سامسونگ توانسته است امتیازات بسیار بهتری را به ثبت برساند. از طرفی نماینده‌های ال‌جی و شیائومی نیز دارای تراشه اسنپدراگون 820 می‌باشند که به واحد گرافیکی بسیار قدرتمند آدرنو 530 مجهز می‌باشد.

Untitled

Untitled

خوشبختانه نمایشگر پی9 پلاس هواوی دارای دقت تصویر 1080p بوده و نسبت به دیگر رقبا که دارای دقت تصویری برابر با QHD می‌باشند، فشار بسیار کمتری بر روی تراشه موجود در گوشی و البته واحد گرافیکی آن وارد می‌آید. اما از طرفی این سری از گوشی‌ها از نظر قدرت گرافیکی دارای امتیاز بیشتری می‌باشند. در بخش صفحه روشن این تست همان طور که مشاهده می‌کنید گلکسی اس 7 اج با وجود تجهیز به نمایشگر QHD توانست امتیازی بیشتر از پی9 پلاس بدست‌‌ آورد. زیرا واحد گرافیکی آن قادر به پردازشی داده‌ها حتی در این میزان از تعداد پیکسل‌ها نیز می‌باشد.

Untitled

Untitled

اما در تست‌های گرافیکی دیگری همچون بیس مارک ایکس و همچنین بیس مارک متال، شاهد امتیاز بالاتری از گلکسی اس 7 اج نسبت به پی9 پلاس هواوی می‌باشید. حتی پی9 نیز در این بخش از پی9 پلاس امتیاز بهتری را به دست آورده است.

Untitled

در پایان باید گفت که از آنجایی که تراشه کیرین 955، یک بهینه سازی بسیار خفیف نسبت به چیپ کیرین 950 به حساب می‌آید، همان طور که مشاهده کردیم، عملکرد این تراشه جدید نیز به میزان نسبتا کمی از نسل پیشین خود بیشتر بود. اما با این حال این تراشه مسلما توانایی رقابت با تراشه‌های سطح بالای ساخته شده توسط شرکت‌های سامسونگ و کوالکام، مخصوصا در بخش گرافیکی را نخواهد داشت. اما با این وجود عملکرد این تراشه در بخش CPU بسیار عالی بود در واقع توانست بسیار خوش بدرخشد. اما در بخش گرافیکی نتوانست درخشش قبلی خود را تکرار کند. هر چند با نگاهی به امتیازات بخش گرافیکی بدست آمده توسط گوشی میت 7 هواوی، پی به این موضوع خواهیم برد که پی9 پلاس توانسته است امتیازات بسیار راضی کننده را کسب کند و اختلاف امتیازی این دو گوشی حتی در بخش گرافیکی نیز بسیار بالاست. در نهایت باید گفت که با استفاده از این گوشی می‌توانید هر گونه بازی سنگین و سه بعدی را به صورت بسیار خوب و روانی اجرا کرده و از آن لذت کافی را ببرید.

قابلیت‌های مکالماتی

اجرا و برقرار ساختن یک تماس صوتی از طریق این گوشی پروسه بسیار ساده‌ای بوده و از طرفی میزان کیفیت صدای مکالماتی این گوشی به هیچ وجه ناامیدکننده نمی‌باشد.

برنامه مربوط به شماره‌گیری این گوشی دارای طراحی چند زبانه‌ای بوده که از این طریق می‌توانید بین صفحات جابه‌جا شوید. این زبانه‌ها شامل Dialer و Contacts به همراه Favorites می‌باشند. از طرفی برنامه دفترچه تلفن موجود در این گوشی دارای قابلیت‌های بسیار زیادی به منظور آرایش و همچنین به نمایش گذاشتن اطلاعات مخاطبین می‌باشد. این برنامه از ویژگی چند حساب کاربری پشتیبانی نموده و از طرفی فیلد‌های بسیار زیادی به منظور ثبت اطلاعات مختلف مخاطبین وجود دارد.

دیگر برنامه‌های پیشفرض موجود در گوشی

گوشی هوشمند پی9 پلاس هواوی به طور پیشفرض مجهز به برنامه WPS office می‌باشد که کاربر با استفاده از آن می‌توانید به صورت نسبتا ساده، اسناد موجود در حافظه گوشی را ویرایش نماید. ویرایش و دستکاری فایل‌های text معمولی، اسناد گسترده، فایل‌های پاور پوینت و PDF از جمله این موارد می‌باشند. جالب است بدانید که با استفاده از این گوشی می‌توانید فایل‌های متنی را با فرمت PDF نیز در حافظه گوشی ذخیره نمایید.

علاوه بر آن این گوشی در درون خود به طور پیشفرض دارای برنامه Phone Manager نیز می‌باشد که توسط آن کاربر می‌تواند بر روی تمامی بخش‌های گوشی خود کنترل مناسبی داشته باشد. با استفاده از این برنامه، کاربر بر روی بخش‌های نظیر تماس و پیام رسانی، تنظیمات مربوط به سرویس Do Not Disturb، بهینه سازی‌های مربوط به گوشی، مجوزهای دسترسی مربوط به برنامه‌های مختلف و همچنین شبکه‌های متنوع و البته میزان مصرف انرژی باتری گوشی کنترل بسیار خاصی خواهد داشت.

این برنامه دارای سرویسی خاصی به منظور بهینه سازی کاملا ساده (با یک بار لمس) و خودکار گوشی نیز بوده و البته در صورت استفاده از این سرویس، حافظه RAM گوشی از برنامه‌های زائد پاک خواهد شد و در کنار آن پیشنهادات خاصی به جهت افزایش میزان بهره‌وری از انرژی باتری و صرفه جویی در میزان مصرف آن به شما داده خواهد شد. در نهایت باید گفت که این برنامه دارای قابلیت‌های بسیار زیادی است که کمتر شرکت خاصی قادر به عرضه آن برای گوشی هوشمند خود بوده است.

سرویس Battery Manager، از جمله قابلیت‌های موجود در برنامه Phone Manager می‌باشد که در قسمت power plan شاهد حضور سه گزینه هستیم که با انتخاب هر کدام از آنها، محدودیت‌های خاصی به جهت افزایش میزان دوام باتری بر روی گوشی اعمال خواهد شد. علاوه بر آن در این بخش تنظیماتی وجود دارد که توسط آن کاربر می‌تواند برنامه‌های خاصی را در هنگام خاموش کردن نمایشگر گوشی در حالت فعال قرار دهد و در حقیقت این اجازه و مجوز را صادر نماید.

علاوه بر این موارد،‌ این گوشی به یک برنامه سلامتی به نام Health نیز مجهز شده است. توسط این برنامه، قدم‌ها و حتی میزان کالری سوخته شده در بدنتان محاسبه خواهد شد و البته در کنار آن، ظاهرا حتی امکان محاسبه میزان پله‌هایی که از آن بالا رفته‌اید نیز وجود دارد. این دستگاه از یک برنامه File manager پیشفرض نیز بهره‌مند است که البته به قابلیت batch action به منظور اعمال دسته جمعی یک ویژگی خاص بر روی فایل‌ها و پوشه‌ها نیز مجهز می‌باشد.

در نهایت این برنامه به طور پیشفرض دارای یک برنامه ترازو با نام Fun Scale نیز هست. این برنامه از طریق تکنولوژی حساس به فشار نمایشگر می‌تواند وزن اجسام سبک را اندازه‌گیری کند. البته بهتر است بدانید که این برنامه به دلایلی بر روی تمامی نسخه‌ها به طور پیشفرض نصب نمی‌باشد. با استفاده از این برنامه و زمانی که آن را اجرا می‌کنید می‌توانید با گذاشتن اجسامی با وزنی بین 100 تا 400 گرم و قرار دادن آن در بخش میانی نمایشگر گوشی وزن آنها را به دقت اندازه‌گیری نمایید.

برنامه گالری

اپلیکیشن گالری موجود در گوشی پی9 پلاس هواوی نسبت به نسخه قبلی رابط کاربری هواوی، خیلی تغییر نداشته و هم اینک شاهد وجود ترتیب بندی زمانی در این بخش هستیم (دسته بندی تصاویر گالری بر اساس زمان ثبت شدن آنها انجام می‌گیرد). گروه‌ بندی این گالری به طور پیش‌فرض بر روی این ترتیب بندی قرار داشته اما در صورت عدم تمایل استفاده از این حالت، می‌توان به شکل نمای استاندارد قبلی برگشته و تمامی تصاویر در داخل آلبوم‌های مخصوص به خود قرار بگیرند.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (14)

از طرفی با گشودن یکی از عکس‌ها در فضای گالری این گوشی، امکانات بسیار زیادی جهت ویرایش فوری عکس نظیر چرخاندن و یا حذف عکس می‌دهد و امکان به اشتراک گذاشتن تصاویر توسط DLNA از دیگر قابلیت‌های این برنامه می‌باشد. از طرفی زمانی که بر روی یک عکس در حال نمایش قرار گرفته‌اید بسته به میزان فشار وارد بر روی نمایشگر، می‌توانید بر روی تصویر زوم و بزرگنمایی کنید.

از طرفی بوسیله آیکون نمایش اطلاعات هر عکس که در این بخش موجود است، می‌توانید اطلاعات بسیار دقیقی در مورد تصاویر بدست آورید که البته وجود یک هیستوگرام در این بخش نشانگر حرفه‌ای بودن آن نیز می‌باشد. علاوه بر آن در این بخش با پایین کشیدن صفحه می‌توانید به صورت خیلی سریع، به منظور ثبت تصویری جدید بدون خارج شدن از برنامه گالری، آماده شوید.

با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانید به بخش ویرایش تصاویر رفته و از امکانات بسیار خوبی همچون تنظیمات نوردهی و تطبیق آنها (پس می‌توان سایه‌ها را بدین وسیله از داخل محیط‌های پُر نور بیرون آورد)، انواع فیلتر‌ها و بهبودی زیبایی صورت (که گوشی به طور خودکار صورت فرد مورد نظر موجود در عکس را تشخیص خواهد داد) بهره می‌برد. این بخش بسیار مجهز بوده و در این حوزه، ابزارهای زیادی در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. فیلتر‌های مختلف، افکت‌های گوناگون تصویری و اعمال انواع واترمارک بر روی تصویر به منظور درج زمان، مکان، آب و هوا و هر گونه تعریف شرایط و نظردهی، از جمله ابزار‌های پیش روی کاربر خواهند بود. مسلما کاربران جوان از این ویژگی‌های جدید بسیار خوشحال خواهند شد و از آنها استفاده خواهند کرد.

برنامه ویدئو پلیر

در زمینه پخش فیلم در این گوشی، شرکت هواوی اقدام به قرار دادن پلیری نسبتا ساده بر روی این دستگاه کرده است. این برنامه تنها دارای قابلیت تنظیم سرعت پخش ویدئو می‌باشد. از طرفی در این برنامه تنظیمات مربوط به بهینه‌سازی سیستم DTS نیز وجود دارد که می‌توانید در صورت تمایل آن را دستکاری نمایید.

برنامه موزیک پلیر

پی9 پلاس هواوی مجهز به برنامه پخش کننده موسیقی بسیار مجهزی می‌باشد. این برنامه دارای چهار نوع زبانه لیست پخش می‌باشد. دسته بندی آهنگ‌ها نیز بر اساس، نام آهنگ، نام هنرمند، نام آلبوم و همچنین اسم پوشه آهنگ انجام می‌پذیرد. همچنین قابلیت ساخت لیست پخشی دلخواه و اختصاصی کاربر نیز در این اپلیکیشن وجود دارد. صفحه “در حال پخش” این گوشی نسبتا استاندارد بوده و نام آلبوم به همراه متن آهنگ (لیریک) را به نمایش می‌گذارد. از طرفی خبر بسیار بد برای علاقه‌مندان موزیک، عدم وجود هیچ‌ گونه اکولایزری در این برنامه بوده و احتمالا طرفداران موسیقی از شنیدن این موضوع به شدت ناراحت خواهند شد. البته بجای آن، این برنامه دارای ویژگی‌های اضافی بسیار زیادی است. همچنین متن آهنگ، اطلاعات آن و تصویر آلبوم در حال پخش به طور خودکار به نمایش در خواهد آمد. یکی دیگر از ویژگی‌های جالب و کاربردی موجود در این بخش مربوط به قابلیت فیلتر کردن آهنگ‌های در حال پخش بر اساس مدت زمان آنها است. با استفاده از این ویژگی، دیگر صداهای مربوط به زنگ گوشی موجود در حافظه گوشی در هنگام گوش دادن به موزیک‌ها در لیست پخش قرار نخواهند گرفت.

همان طور که در بخش‌های قبلی به آن اشاره شد در این گوشی بلندگوهای استریو موجود است. در کنار بلندگوی پایینی گوشی یک عدد بلندگوی دیگر نیز قسمت بالایی زیر توری مربوط به بلندگوی مکالماتی گوشی قرار داده شده است. زمانی که گوشی را در حالت افقی نگه می‌دارید، بلندگوهای استریو این گوشی کیفیت صدای بالای خود را ارائه خواهند داد. البته جالب است بدانید که زمانی که گوشی را در حال عمودی یا همان پرتره قرار دهید، بلندگوی بالایی نقش treble را بازی کرده و در این حین اسپیکر پایینی نیز bass خواهد بود. در مورد کیفیت صدای خروجی این گوشی می‌توانید در قسمت بررسی کیفیت صدای خروجی دستگاه، اطلاعات دقیق‌تری را به دست آورید.

این گوشی فاقد رادیو FM است.

کیفیت صدای خروجی گوشی

گوشی هوشمند پی9 پلاس هواوی در تست مربوط به میزان کیفیت صدای خروجی،‌توانست امتیازات بسیار درخشانی را از آن خود کند. در واقع در هنگام اتصال گوشی به یک دستگاه پخش کننده خارجی، این تلفن هوشمند توانست صدای بسیار شفافی را از خود بروز داد اما میزان بلندی صدای آن پایین‌تر از میزان حد میانگین و متوسط بود. از طرفی در بخش دیگر این تست، گوشی را به هدفون‌های استاندارد مربوط به تست متصل نمودیم. در این بخش با وجود کاهش بسیار ناچیز در کیفیت و میزان هماهنگی صدای استریو، هنوز هم کیفیت نهایی صدای خروجی دستگاه بسیار عالی بود. علاوه بر آن میزان بلندی صدای گوشی در این بخش باز هم کاهش یافت. در واقع در این زمینه پی9 پلاس هواوی به عنوان یک گوشی حرفه‌ای حرفی برای گفتن نداشت اما در حوزه کیفیت صدا،‌ عملکرد این گوشی واقعا عالی بود.

Untitled

دوربین

در نهایت به یکی از جذاب‌ترین بخش نقد و بررسی گوشی پی9 پلاس هواوی می‌رسیم. همان طور که در بخش‌های پیشین به آن اشاره شد پی9 پلاس همانند پی9 در بخش خلفی بدنه خود دارای دو دوربین اصلی می‌باشد. این بخش از گوشی با همکاری شرکت آلمانی لایکا تولید و طراحی شده است و از طرفی دارای نوآوری‌های مخصوص به خود در حیطه تولیدات گوشی‌های هوشمند می‌باشد.

gsmarena_003

پی9 پلاس هواوی در بخش خلفی بدنه خود به دو دوربین اصلی با دقت 12 مگاپیکسل مجهز می‌باشد. یکی از این دوربین‌ها دارای حسگر معمولی و استاندارد می‌باشد. اما دیگری از یک سنسور مونوکروم یا همان سیاه و سفید بهره‌مند می‌باشد. در واقع دوربین دوم فاقد فیلتر بایر می‌باشد که پیشتر به منظور دریافت و تفکیک‌ رنگ‌ها در دوربین‌های معمولی به کار می‌رود. البته با حذف این فیلتر، دوربین سیاه و سفید این گوشی می‌تواند به میزان سه برابر نور را بیشتر در دریافت کند و از این رو به منظور عکاسی در محیط شب بسیار مناسب می‌باشد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (12)

اپلیکیشن مربوط به دوربین این گوشی دارای حالت دستی نیز می‌باشد. علاوه بر آن می‌توانید در حالت خام (RAW) نیز به عکاسی بپردازید. فوکوس دستی، تنظیم سرعت شاتر و همچنین میزان حساسیت سنسور (ISO) و دیگر موارد این چنینی، از جمله دیگر قابلیت‌ها و ویژگی‌های این گوشی به حساب می‌آیند. رابط کاربری Pro این برنامه بسیار کاربردی و حرفه‌ای و از طرفی راحت می‌باشد. البته این در حالی است که بدانید چه طور می‌توانید از تنظیمات پیچیده آن استفاده نمایید.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (4)

در قسمت رابط کاربری اپلیکیشن دوربین این گوشی چیز خاصی به منظور اشاره کردن وجود ندارد زیرا تقریبا تمامی تنظیمات دوربین این دستگاه در منو آن جای داده شده است و در واقع کاربر می‌تواند به سادگی با بالا و پایین کردن نمایشگر گوشی، از آنها استفاده نماید. البته با فرض بر این که گوشی را در حالت لند اسکیپ یا همان افقی نگه داشته باشید. شاید این موارد در مرتبه اول کمی گیج کننده باشد اما مسلما به زودی به آن عادت خواهید کرد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (1)

در بخش منو اصلی این برنامه می‌توانید به تمامی مودها و حالت‌ها دسترسی داشته باشید. حالت‌هایی همچون Photo و Monochrome و HDR به همراه Panorama و Beauty و همچنین Light Painting از جمله این موارد می‌باشند. از طرفی یک منو تنظیمات خاص نیز وجود دارد که از طریق حرکت دادن دست به سمت پایین به نمایش در خواهد آمد.

از طرفی جالب است بدانید که شرکت لایکا در نرم افزار دوربین این گوشی سه حالت Standard و Vivid Colors به همراه Smooth Color را قرار داده است که بیشتر شما را به یاد دوربین‌های فیلمی لایکا می‌اندازد. حتی بهتر است بدانید که صدای شاتر دوربین‌های Leica را نیز در این حالت خواهید شنید. در حالت Standard، رنگ‌ها به صورت معمولی به نمایش در خواهند آمد. این در حالی است که در حالت Vivid، رنگ‌ها غلظت بیشتری خواهند داشت. مود Smooth نیز چیزی ما بین دو حالت قبلی می‌باشد. در بخش زیر شاهد نمایش تصاویر ثبت شده (با ابعاد کوچکتر) در این حالت‌ها می‌باشید:

اما در کنار این سه قابلیت جدید، دوربین اصلی پی9 پلاس می‌تواند در حالت سیاه و سفید نیز تصاویر را به ثبت برساند و جالب است بدانید که این حالت، یک مود سیاه و سفید واقعی می‌باشد و به شکل نرم افزاری انجام نمی‌شود. میزان جزئیات تصویر در این گونه تصاویر بسیار عالی بوده و بی‌نظیر می‌باشد. میزان گستره دینامیکی تصاویر نیز در حد بسیار بالایی قرار دارد. جالب است بدانید که با دیدن این سری از تصاویر کاملا متعجب شدیم. در حقیقت دوربین مونوکروم پی9 پلاس توانست در محیط لندن از سوژه‌های مورد نظر خود تصاویر بسیار عالی و باکیفیتی را به ثبت برساند به شکلی که این میزان کیفیت تصویر از یک دوربین گوشی هوشمند بعید به نظر می‌رسید.

همان طور که در بخش قبلی به آن اشاره شد، حالت‌های Vivid و Smooth با رنگ‌های تصویر سر و کار دارند و آن‌ها را غلیظ‌تر می‌کنند. مود Vivid میزان غلظت تمامی رنگ‌های موجود در تصویر را افزایش خواهد داد. این در حالی است که در مود Smooth شاهد عملکرد ضعیف‌تر این پروسه می‌باشیم. از طرفی جالب است بدانید که می‌توانید از این حالت‌ها در هنگام عکاسی پانوراما و حتی فیلم‌برداری نیز استفاده نمایید. علاوه بر آن به دلیل تجهیز این گوشی به دو دوربین اصلی، این دستگاه می‌تواند میزان فاصله دوربین تا سوژه مورد نظر خود را بسنجد. در واقع این موضوع خود یکی از قابلیت‌های فوکوس خودکار هیبریدی هواوی به حساب می‌آید (که البته فوکوس لیزری نیز با آن ترکیب خواهد شد). با استفاده از اطلاعات بدست آمده از این طریق، دوربین این گوشی می‌تواند میزان تار شدن پس زمینه سوژه (اثر بوکه) را در حالت‌های مختلفی تنظیم نماید. در بخش زیر شاهد نمایش این موضوع می‌باشید:

علاوه بر آن دوربین گوشی هواوی اولین مورد در تلفن‌های هوشمند می‌باشد که می‌تواند قابلیت live bokeh را به نمایش بگذارد. در واقع این گوشی می‌تواند به صورت زنده میزان تار شدن پس زمینه سوژه را به شما نشان دهد. البته دوربین‌های دیگری نیز این کار را انجام می‌دهند اما با کمی صرف زمان و هنگام ثبت یک عکس. از طرفی کاربر می‌تواند بعد از ثبت عکس نیز نقطه فوکوس خود را تغییر دهد. در این بخش می‌توانید از بین مودها و تنظیمات desaturation و motion blur و همچنین film grain یا vivid colors و دیگر موارد این چنینی یکی را انتخاب کنید:

یکی از مدهای تقریبا گیج کننده این برنامه، Light Painting نام دارد که خود به چهار بخش tail light trails و light graffiti و silky water و همچنین star track تقسیم می‌شود. نحوه عکاسی در این بخش نیز به این شکل می‌باشد که ابتدا دوربین یک عکس معمولی از صحنه مورد نظر با تنظیمات نوردهی مناسب را انجام خواهد داد. سپس بسته به سوژه مورد نظر مودهای مختلف مختص به خودرو، ستاره، آب و همچنین دیگر سوژه‌های در حالت حرکت انتخاب خواهند شد و از نور دنباله‌دار آنها تصویر به ثبت خواهد رسید. در نهایت عکس دوم بر روی تصویر ثبت شده در ابتدا کار، قرار خواهد گرفت. این پروسه تا زمانی که دوربین را ثابت نگه داشته باشید، ادامه خواهد داشت. بنابراین استفاده از سه پایه در این زمینه بسیار مناسب خواهد بود.

قابلیت Night Shot یکی دیگر از ویژگی‌های جالب این گوشی به حساب می‌آید که در واقع پروسه عکاسی حالت long exposure در عکاسی حرفه‌ای را دنبال می‌کند. تصاویر ثبت شده در این بخش با میزان دقت تصویر 8 مگاپیکسل و با سرعت شاتری بسیار کند (تا میزان 30 ثانیه) به ثبت خواهند رسید. یکی از بخش‌های بسیار جالب در این بخش مربوط به نمایش زنده نتیجه کار است زمانی که می‌خواهید میزان کندی سرعت شاتر دوربین را تنظیم نمایید. در واقع در این حالت میزان تغییر نوردهی به نمایش گذاشته خواهد شد. از طرفی کاربر در هنگام مشاهده این تغییرات در هنگام ثبت عکس می‌تواند هر موقع که بخواهد و بداند که کافی است، نوردهی را پایان داده و عکس را به ثبت برساند. این موضوع بسیار ساده بوده و در واقع برای انجام آن نیازی به دانستن تکنیک‌های عکاسی و یا دستکاری تنظیمات دستی نمی‌باشد. برای این کار نیز تنها لازم است فریم و کادر مورد نظر خود را انتخاب کنید، کلید شاتر را بفشارید و هر زمان که نور و دنباله‌های آن را کافی و مناسب دیدید، کلید شاتر را دوباره بفشارید.

در مورد کیفیت تصاویر مونوکروم ثبت شده توسط دوربین 12 مگاپیکسلی این گوشی باید گفت که عکس‌ها دارای میزان جزئیات تصویر کافی و رضایت‌بخشی بوده و از طرفی گستره دینامیکی نیز بسیار مناسب بود. میزان نسبت کنتراست تصاویر نیز در حد بسیار خوبی قرار داشت. تصاویر معمولی ثبت شده توسط حسگر رنگی دوربین اصلی این گوشی نیز میزان جزئیات تصویر بسیار مناسبی را به نمایش گذاشته و از طرفی نویز تصویر نیز در حد انتظارمان کم بود و در حد یک پرچمدار مناسب بود. به دلیل وجود میزان بسیار زیاد محدوده گستره دینامیکی دیگر نیاز به استفاده از مود HDR نبود. در بخش زیر می‌توانید تعدادی از تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی رنگی این گوشی را در ابعاد کوچکتر مشاهده نمایید:

علاوه بر آن این گوشی دارای مود HDR نیز هست که البته به دلیل میزان بسیار زیاد محدوده گستره دینامیکی، تصاویر ثبت شده با حالت عادی خیلی تفاوت نخواهد داشت:

در نهایت می‌توانید همین مود را در حالت Vivid و Smooth نیز ببینید:

یکی دیگر از مودهای موجود در این گوشی مربوط به حالت پانوراما می‌شود. در این حالت می‌تواند در دو شرایط افقی و عمودی به ثبت چنین تصاویری بپردازید. زمانی که گوشی در حالت عمودی یا همان پرتره قرار داشته باشد تصاویر دارای عرض بسیار زیادی بوده و این بخش دارای درازای 3,000 پیکسل خواهد بود و در نهایت تصویر با دقت 30 مگاپیکسل به ثبت خواهد رسید. هم‌پوشانی تصاویر در این گونه عکس‌ها بسیار خوب بوده و نوردهی نیز به شکل بسیار خوبی انجام می‌شود. البته با این حال میزان جزئیات تصویر کمی کمتر از حالت عکاسی معمولی با این گوشی است. جالب است بدانید که در این مود می‌توانید حالت‌های Vivid و Smooth را نیز فعال نمایید.

gsmarena_002

gsmarena_001

حسگر دوربین سلفی این گوشی دقتی برابر با 8 مگاپیکسل داشته و می‌تواند تصاویر را با رزولوشن 3,264 × 2,448 پیکسل به ثبت رساند. مشخصات دیافراگم این دوربین برابر با f/1,9 بوده که البته برای یک گوشی با این سطح بسیار خوب به نظر می‌رسد. بهترین قابلیت موجود در این بخش مربوط به وجود سیستم فوکوس خودکار در آن است که بسیار ارزشمند خواهد بود. از طرفی این بخش از برنامه دوربین گوشی دارای قابلیت‌های زیباسازی چهره نیز هست که البته با استفاده از پردازش‌های به عمل آمده سعی دارد صورت و چهره فرد را کمی تار کند. میزان جزئیات تصویر در حد رضایت بخشی می‌باشد. رنگ‌ها و همچنین نسبت کنتراست تصویر نیز بسیار مناسب می‌باشند. در واقع دوربین سلفی این گوشی یکی از بهترین‌هایی بود که با آن کار کرده بودیم. علاوه بر آن این دوربین سلفی از قابلیت استفاده از نمایشگر گوشی همانند یک فلاش نیز پشتیبانی خواهد کرد.

از طرفی به منظور مقایسه کیفیت تصاویر دوربین اصلی این گوشی با دیگر رقبای موجود در بازار می‌توانید از لینک‌های زیر استفاده کنید:

Photo Compare Tool Photo Compare Tool Photo Compare Tool

فیلم‌برداری

همان‌طور که در بخش‌های قبلی به آن اشاره کردیم، یکی از بزرگترین کاستی‌ها و نقص‌های این گوشی مربوط به فقدان وجود قابلیت تصویر‌برداری با دقت 4K (یا همان 2160p) می‌باشد. این در حالی است که هم اینک بسیاری از گوشی‌های حرفه‌ای و سطح بالای موجود در دنیا دارای این قابلیت می‌‌باشند و این مورد به یک استاندارد برای آنها تبدیل شده است. البته مسلما عدم وجود این قابلیت‌، نمی‌تواند باعث ناامید شدن یک کاربر از این گوشی تمام عیار شود. در طرف مقابل باید گفت که این دستگاه در بهترین حالت می‌تواند از فیلمبرداری با دقت 1080p و با نرخ 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی نماید. علاوه بر آن جالب است بدانید که این خوشبختانه دوربین این گوشی دارای قابلیت ضبط ویدئو در حالت اسلوموشن (حرکت آهسته) نیز بوده و کاربر می‌تواند با دقت 720p و با نرخ 120 فریم بر ثانیه این موضوع را اجرایی نماید.

طی تست‌ها و بررسی‌های به عمل آمده متوجه شدیم که تصاویر ضبط شده با تنظیمات دقت 1080p و با نرخ 60 فریم بر ثانیه، دارای نرخ حجمی 34 مگابیت بر ثانیه بوده و این در حالی است که در تنظیمات نرخ 30 فریم بر ثانیه، میزان حجمی 17 مگابیت بر ثانیه از آن دیده می‌شود. اصوات ویدئو‌ها نیز در حالت استریو با نرخ 192 کیلوبیت بر ثانیه ذخیره خواهند شد. در مورد کیفیت تصاویر ضبط شده نیز باید گفت که تصاویر فاقد میزان جزئیات تصویر مورد انتظار بوده و البته این مورد به دلیل کم بودن دقت تصویر فیلمبرداری رخ داده است. میزان گستره دینامیکی تصاویر نیز نسبتا پایین می‌باشد. خوشبختانه در این بخش خبری از مشکلات مربوط به فوکوس مجدد و آزار دهنده نبوده و مسئله خاصی دیده نمی‌شود.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (11)

بهتر است بدانید که در هنگام ضبط فیلم‌ نیز می‌توانید از حالت‌های Vivid و یا Smooth استفاده نمایید. متاسفانه بهتر است بدانید که از دوربین مونوکروم این گوشی نمی‌توانید به عنوان دوربین فیلم ‌برداری استفاده نمایید.

در نهایت در لینک‌های زیر می‌توانید فایل مربوط به فیلم برداری با تنظیمات مختلف این گوشی را بدون هیچ گونه دستکاری دانلود و تماشا کنید:

(1080p@30fps (14s, 30MB

(1080p@60fps (10s, 42MB

در کنار آن به منظور مقایسه کیفیت تصاویر فیلم‌برداری شده این گوشی با دیگر رقبای موجود در بازار می‌توانید از لینک‌های زیر استفاده کنید:

Video Compare Tool Video Compare Tool Video Compare Tool

سخن پایانی

مطمئنا گوشی هوشمند پی 9 پلاس، یکی از فبلت‌‌های سطح بالا و حرفه‌ای سال 2016 شرکت هواوی، یکی از بهترین و البته لوکس‌ترین گوشی‌های ساخته شده توسط این شرکت تا به امروز به حساب می‌آید. این تلفن هوشمند هم اینک از نظر ظاهری و کیفت ساخت بدنه بسیار مناسب بوده و دستگاه بسیار زیبا و لوکسی به حساب می‌آید. از طرفی به دلیل تجهیز این گوشی به دوربین‌های اصلی بسیار جدید و باکیفیت در کنار نمایشگر بسیار خوب و باتری بسیار بادوام و البته تراشه بسیار قدرتمند، این گوشی را نمی‌توان تنها یک بروزرسانی معمولی از نسل پیشین خود معرفی کرد.

پی 9 پلاس هوآوی (Huawei P9 Plus) (23)

از نظر قیمتی نسخه 64 گیگابایتی این گوشی در بازارهای جهانی تقریبا 749 دلار ارزش‌گذاری شده است. اما در بازار ایران این گوشی با قیمت دو میلیون و صد هزار تومان وارد فروشگاه‌ها شده است. البته مسلما قیمت آن در روزهای آینده پایین‌تر از این میزان خواهد بود. در پایان باید گفت که اگر قصد در اختیار داشتن یک گوشی چینی تمام عیار، زیبا، قدرتمند به همراه آخرین تکنولوژی نرم افزاری و دوربین‌های قوی، باتری بسیار پایدار و نمایشگر باکیفیت به همراه حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت بسیار سریع و دقیق را داشته باشید و از طرفی میزان پرداخت هزینه به منظور در اختیار داشتن لوکس‌ترین و بهترین فبلت اندرویدی موجود در بازار برایتان آن چنان مهم نباشد، مطمئنا جواهر لوکس چینی یعنی گوشی هوشمند پی9 پلاس هواوی، یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شما در این حوزه خواهد بود.