مادران باردار میتوانند در هفته های اول واکسن کرونا تزریق کنند
طی یک سال گذشته و در پی معرفی انواع واکسن های کرونا، یکی از مهمترین مباحث جانبی مرتبط با این موضوع، تزریق این واکسن در زنان باردار و تاثیرات احتمالی آن بود. یافته های جدید نشان می دهد این موضوع به ویژه در سه ماهه نخست بارداری بی خطر است. به گزارش سرویس اخبار علمی […]
طی یک سال گذشته و در پی معرفی انواع واکسن های کرونا، یکی از مهمترین مباحث جانبی مرتبط با این موضوع، تزریق این واکسن در زنان باردار و تاثیرات احتمالی آن بود. یافته های جدید نشان می دهد این موضوع به ویژه در سه ماهه نخست بارداری بی خطر است.
به گزارش سرویس اخبار علمی پزشکی آژانس خبری تکنا، یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد هیچ رابطه ای بین خطر سقط جنین در سه ماهه اول بارداری و دریافت واکسن های کرونا همچون فایزر، مدرنا و آسترازنکا وجود ندارد.
طی این مطالعات، پژوهشگران، چندین مرکز بهداشتی در نروژ را مورد بررسی قرار داده و شرایط زنان باردار و به ویژه کسانی که طی سه ماهه نخست بارداری با سقط جنین مواجه شده اند را مطالعه کردند. در این تحقیق به طور خاص به بررسی ارتباط تزریق واکسن کرونا و سقط جنین توجه شد.
در گزارش نهایی مطالعات فوق عنوان شده است که هیچ شواهدی مبنی بر افزایش خطر سقط جنین پس از واکسیناسیون کرونا به دست نیامده است.
گفتنی است در این در این مطالعه ۱۳ هزار و ۹۶۵ زن باردار مورد بررسی قرار گرفته و طی این بازه زمانی، ۴۵۲۱ نفر با سقط جنین مواجه شدند که تنها ۵ درصد آن ها واکسن کرونا را در سه ماهه نخست بارداری خود تزریق کرده بودند. لازم به ذکر است که موارد سقط جنین در این گروه از زنان ارتباطی با تزریق واکسن نداشته و به دلایل دیگری رخ داده بود.
این موضوع در حالی عنوان می شود که هنوز سیاست یکسانی در این رابطه در سطح جهان وجود نداشته و برخی کشورها مانند نروژ، واکسیناسیون در سه ماهه اول بارداری را توصیه نکرده و در برخی کشورها مانند کانادا به عکس، دوره کامل واکسیناسیون به زنان باردار ارائه می شود.
نتایج این مطالعه در همه انواع واکسن های کرونا، و در دوز نخست و دوم، مشابه بود. در این پژوهش به طور خاص تاکید شده است که زنان باردار مبتلا به کرونا در معرض خطر عوارض جانبی منفی این بیماری هستند و واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در دوران بارداری توصیه می شود.
به گزارش تکنا، نتایج یک مطالعه جدید نیز که در اوایل ماه جاری میلادی منتشر شد نشان می دهد خطر زایمان زودرس در افراد بارداری که به ویروس کرونا مبتلا شده اند بیش از سایرین است. تحقیقات همچنین نشان داده است که عفونت ناشی از کرونا، خطر پیامدهای منفی را برای افراد باردار و نوزادان آنها افزایش می دهد. برای دیدن خبرهای بیشتر به صفحه تحقیقات علمی جدید مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰