محققان: هماهنگی بین ساعت داخلی بدن در مغز و کبد با چاقی ارتباط دارد
یک مطالعه جدید نشان داده است که هماهنگی بین ساعت داخلی بدن در مغز و کبد بسیار مهم است. اختلال در این هماهنگی میتواند به مشکلاتی مانند پرخوری و افزایش وزن منجر شود. به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، در بدن ما یک ساعت داخلی وجود دارد که به ما کمک میکند تا […]
یک مطالعه جدید نشان داده است که هماهنگی بین ساعت داخلی بدن در مغز و کبد بسیار مهم است. اختلال در این هماهنگی میتواند به مشکلاتی مانند پرخوری و افزایش وزن منجر شود.
به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، در بدن ما یک ساعت داخلی وجود دارد که به ما کمک میکند تا چرخههای خواب و بیداری، هضم غذا و سایر فعالیتهای بدن را تنظیم کنیم. این ساعت در بخشی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (SCN) قرار دارد. SCN با دریافت سیگنالهای نوری از چشم، ریتم شبانهروزی بدن را تنظیم میکند. علاوه بر SCN، تقریباً همه سلولهای بدن، از جمله سلولهای کبد، ساعت داخلی خود را دارند. ساعت داخلی کبد بیشتر تحت تأثیر الگوهای غذایی قرار دارد.
برای اینکه بدن به درستی کار کند، ساعت داخلی مغز و کبد باید هماهنگ باشند. زمانی که این هماهنگی به هم میخورد، مثلاً به دلیل کار شیفتی یا سفرهای طولانی، مشکلات سلامتی مانند چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی افزایش مییابد. محققان در این مطالعه، با تغییر ساعت داخلی کبد موشها، به این نتیجه رسیدند که اختلال در ساعت کبد میتواند باعث پرخوری و افزایش وزن شود. این موشها در زمانهایی که باید استراحت میکردند، بیشتر غذا میخوردند.
عصب واگ آوران کبدی، ارتباط بین مغز و کبد را برقرار میکند. محققان دریافتند که قطع این عصب میتواند از پرخوری ناشی از اختلال در ساعت کبد جلوگیری کند. این مطالعه نشان میدهد که ارتباط بین مغز و کبد در تنظیم رفتارهای غذایی بسیار مهم است. اختلال در این ارتباط میتواند به چاقی و سایر مشکلات سلامتی منجر شود. با شناخت بهتر این مکانیزم، میتوان راههای جدیدی برای درمان چاقی و اختلالات متابولیک پیدا کرد. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
پیشنهاد ویژه : شروع کسب درآمد از کوین جدید تلگرام |
پیشنهاد ویژه : اخبار همستر کامبت (کد مورس، حل معما و کد کمبو) |
پیشنهاد ویژه : قیمت ارز دیجیتال |
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰