انقلابی در تولید قطعات الکترونیکی

محققان روشی جدید برای خودآرایی فلزات مایع ابداع کردند

محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی روشی نوآورانه برای تولید سریع و کم‌هزینه دیودها و ترانزیستورهای در مقیاس نانو ارائه کرده‌اند. این روش بر اساس خودآرایی فلز مایع در ساختارهای سه‌بعدی دقیق است. به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، در این روش، فلز مایع (آلیاژی از ایندیوم، بیسموت و قلع) در قالبی با شکل […]

محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی روشی نوآورانه برای تولید سریع و کم‌هزینه دیودها و ترانزیستورهای در مقیاس نانو ارائه کرده‌اند. این روش بر اساس خودآرایی فلز مایع در ساختارهای سه‌بعدی دقیق است.

به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، در این روش، فلز مایع (آلیاژی از ایندیوم، بیسموت و قلع) در قالبی با شکل دلخواه ریخته می‌شود. سپس، با استفاده از مولکول‌های لیگاند، اتم‌های فلز از سطح جدا شده و به صورت یون در می‌آیند. این یون‌ها تحت تأثیر نیروهای الکترواستاتیکی، خود را در قالب سازمان‌دهی کرده و ساختارهایی مانند سیم‌ها را تشکیل می‌دهند. پس از گرمایش، این ساختارها به اکسیدهای فلزی نیمه‌رسانا تبدیل می‌شوند که با لایه نازکی از گرافن پوشیده شده‌اند. گرافن به بهبود هدایت الکتریکی و محافظت از ساختارها کمک می‌کند.

به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، این روش در مقایسه با روش‌های سنتی تولید تراشه، بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر است. همچنین امکان تولید ساختارهای پیچیده و متنوع با استفاده از قالب‌های مختلف وجود دارد. ساختارهای تولید شده دارای کیفیت بالا و یکنواختی هستند. با تغییر نوع و مقدار مواد اولیه، می‌توان خواص الکتریکی و نوری ساختارها را تنظیم کرد. این روش می تواند برای تولید تراشه‌های الکترونیکی و ساخت حسگرها و همچنین تولید نمایشگرهای منعطف به کار رود. محققان معتقدند این روش می‌تواند انقلابی در صنعت الکترونیک ایجاد کند و به تولید دستگاه‌های الکترونیکی کوچک‌تر، سریع‌تر و کارآمدتر کمک کند. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.