محققان برای مونتاژ مواد سه بعدی از صدا استفاده کردند

محققان دانشگاه ماکس پلانک با ایجاد فناوری جدید از صدا برای مونتاژ مواد بصورت سه بعدی استفاده کردند. به گزارش‌ سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققان اعلام کردند در روش جدید آنها از هولوگرام های صوتی برای تولید میدان های فشاری استفاده میشود. در این قابلیت می توان دانه های ژل، سلول های بیولوژیکی […]

محققان دانشگاه ماکس پلانک با ایجاد فناوری جدید از صدا برای مونتاژ مواد بصورت سه بعدی استفاده کردند.

به گزارش‌ سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققان اعلام کردند در روش جدید آنها از هولوگرام های صوتی برای تولید میدان های فشاری استفاده میشود. در این قابلیت می توان دانه های ژل، سلول های بیولوژیکی و ذرات جامد را با چاپ سه بعدی تولید کرد. با کمک این ویژگی می توان تکنیک های جدیدی را در کشت سلولی و با کمک فناوری چاپ سه بعدی بوجود آورد.

در این روش از امواج فراصوت برای وارد کردن نیرو به ماده استفاده میشود. این امواج با فرکانس بالا بدون آنکه توسط گوش انسان شنیده شوند، با طول موج تا زیر یک میلی متر می توانند بلوک های ساختمانی بسیار کوچک مانند سلول های بیولوژیکی را دستکاری کنند.

محققان توانستند علاوه بر چاپ سه بعدی معمولی به چاپ سه بعدی یک مرحله ای با ایتفا ه از بلوک های ساختمانی کوچک برسند.

پروفسور کای ملد، یکی از نویسندگان این تحقیق در این باره می گوید: با کمک امواج فراصوت شکل دار امکان مونتاژ ذرات ریز در یک جسم سه بعدی فراهم شد. این قابلیت می تواند در چاپ زیستی مورد استفاده قرار بگیرد. زیرا سلول ها در طول فرایند بسیار حساس هستند.