نیروگاههای خورشیدی فضایی می تواند منبع تولید انرژی آینده باشند
زمانی تصور تولید انرژی در فضا و استفاده از آن در زمین همانند داستان های علمی تخیلی بوده اما اکنون دانشمندان اعلام کردند این ایده می تواند به واقعیت تبدیل شود. به گزارش سرویس اخبار فناوری تکنا، دانشمندان اولین بار در دهه ۱۹۲۰ و با کمک یک دانشمند روسی به مفهوم نیروگاههای بزرگ خورشیدی شناور […]
زمانی تصور تولید انرژی در فضا و استفاده از آن در زمین همانند داستان های علمی تخیلی بوده اما اکنون دانشمندان اعلام کردند این ایده می تواند به واقعیت تبدیل شود.
به گزارش سرویس اخبار فناوری تکنا، دانشمندان اولین بار در دهه ۱۹۲۰ و با کمک یک دانشمند روسی به مفهوم نیروگاههای بزرگ خورشیدی شناور در فضا دست پیدا کردند. اکنون و پس از گذشت یک قرن دانشمندان تلاش کردند تا این ایده را به واقعیت تبدیل کنند. هم اکنون نیز آژانس فضایی اروپا تلاش دارد تا با تأمین بودجه چنین پروژه هایی را به واقعیت تبدیل کند.
افزایش دمای زمین و یا تغییر الگوهای آب و هوایی نشان دهنده تغییر اساسی در تولید و مصرف انرژی در زمین است. به همین ترتیب تامین انرژی از فضا و یا دریافت انرژی خورشیدی می تواند به فناوری انرژی های تجدیدپذیر کمک کند. نیروگاههای خورشیدی فضایی در بالای اتمسفر زمین می توانند نور خورشید بیشتری را دریافت کرده و بدین ترتیب انرژی بیشتری نیز تولید کنند.
اما چالش اصلی دانشمندان نحوه راه اندازی و استقرار این نیروگاه ها خواهد بود. از طرفی این تجهیزات برای راه اندازی به مساحت حدود ۱۰ کیلومتر مربع نیاز داشته و باید از مواد سبک ساخته شوند تا هزینه پرتاب آن به فضا کاهش یابد. راه حل پیشنهادی برای این موضوع نیز طراحی و ساخت ماهواره های کوچک به تعداد ۱۰۰۰ عدد و کنار هم قرار دادن آن برای ساخت یک مولد خورشیدی بزرگ است. همچنین پژوهش های دانشمندان نشان میدهد میتوان این سلول های خورشیدی را روی سازههای بادبان خورشیدی ایجاد کرد. به نظر میرسد پژوهشگران کارهای زیادی را با هدف تولید نیروگاه خورشیدی فضایی در آینده پیش رو دارند و قرار است تا سال ۲۰۵۰ این ایده ها به واقعیت برسند. پژوهشگران امیدوارند بتوانند با ساخت نیروگاه های خورشیدی در فضا آن را به ابزار مهمی در مبارزه با تغییرات اقلیمی تبدیل کنند.
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰