با 13 مورد از بهترین افزونه‌های گوگل کروم که احتمالا از آنها استفاده نمی‌کنید، آشنا شوید

فروشگاه وب کروم شش‌ساله شده و در حال حاضر ما را مجبور کرده به منظور بالا بردن میزان بهره‎وری از مرورگر کروم خود استفاده کنیم. ولی برای برقراری ارتباط با تعداد درستی از افزونه‎ها راه ارتباطی نیز در اختیار ما قرار داده است. افزونه‎های کروم نقش انجام دادن کارهای سنگین را دارند و به لطف […]

فروشگاه وب کروم شش‌ساله شده و در حال حاضر ما را مجبور کرده به منظور بالا بردن میزان بهره‎وری از مرورگر کروم خود استفاده کنیم. ولی برای برقراری ارتباط با تعداد درستی از افزونه‎ها راه ارتباطی نیز در اختیار ما قرار داده است. افزونه‎های کروم نقش انجام دادن کارهای سنگین را دارند و به لطف آن‎ها این مرورگر دیگر یک نرم‎افزار بدون قابلیت سفارشی‎شدن به شمار نمی‎رود.

شما می‎توانید از بین میلیون‎ها افزونه، موارد مورد نظر خود را انتخاب کنید و در این تعداد بی‎شمار نادیده گرفتن افزونه‎های رسمی کروم که به گوگل تعلق دارند، ساده است.

افزونه‎های رسمی کروم پشتیبانی برای سایر محصولات گوگل به شمار می‌‎روند. آن‎ها مزیت دیگری نیز با خود به همراه دارند یعنی به صورت خودکار تعیین صلاحیت شده‎اند و امن می‎باشند. فروشگاه وب کروم حالا به نسبت قبلاً امن‎تر است ولی همچنان می‎تواند برای توسعه‎دهندگان افزونه‎های مخرب بهشتی برای بهره بردن باشد.

شاید شما با تعدادی از این افزونه‎های رسمی آشنا باشید…شاید هم این‌طور نباشد. به هرحال، اجازه دهید از بخش دور افتاده‎ی این فروشگاه دیدن کنیم که تعدادی از بهترین افزونه‎های رسمی که بایستی داشته باشید را در خود جا داده است.

ما با زیباترین آن‎ها شروع می‎کنیم:

Earth View from Google Earth

Earth-Viewt-Chrome-Extension

کاربرد: باعث می‎شود هر زبانه (تب) جالب‎تر شود.

حتی برای یک ثانیه خیره شدن به یک تب خالی امری کسل‎کننده است. برای همین است که دریایی از افزونه‎های کروم وجود دارد که نوید جالب‎تر کردن هر تب جدید باز شده را می‎دهند. افزونه Earth View from Google Earth به شما کمک می‎کند که روز خود را با یک یادداشت زیبا شروع کنید. هر زمانی که یک تب جدید باز می‎کنید، این افزونه یک تصویر ماهواره‎ای زیبا از گوگل ارث را نشان می‎دهد. شما همچنین می‎توانید هر تصویر را انتخاب و آن را به یک کاغذدیواری دسکتاپی تبدیل کنید.

می‎خواهید ذهن آشفته‎ی خود را آرام کنید؟ روی بخش منو کلیک کنید و به بخش گالری Earth View Web بروید. حالت Leanback را انتخاب و از اسلایدشویی لذت ببرید که در خود زیباترین تصاویری که در جهان گرفته‎ شده‎اند را جا داده است. حتی شاید دوست داشته‎ باشید که این تصاویر زیبا را در برنامه‎ی Google Maps باز کنید و به کاوش جهان بپردازید. زمانی که بیکار هستید این کار راه خوبی برای وقت تلف‎کردن به همراه آموزش است!

در همین حین که به تب‎های مرورگر خود تنوعی می‎دهید، سعی کنید افزونه‎ی رسمی Google Art Project کروم را نیز امتحان کنید.


Google Dictionary

کاربرد: نشان دادن معانی کلمات در حین گردش در وب.

بهترین راه برای دوری از شستشوی مغزی توسط تلویزیون خواندن محتوای مفید بر روی وب است. و در همان حین یکی از بهترین‎ها کارها نیز برای بالا بردن دامنه‎ی لغات درک معنی کلمات مشکل به شمار می‎رود. افزونه‎ی Google Dictionary کروم ابزار لازم برای این موضوع محسوب می‎شود. کلمه‎ای را هایلایت و روی آن دوبار کلیک کنید تا معنی آن داخل یک حباب ظاهر شود. شما با استفاده از تولبار این دیکشنری می‎توانید چندین معنی برای یک کلمه یا اصطلاح را مشاهده کنید.

Google-Dictionary-Chrome-Extension

در بخش Options می‎توانید یکسری از موارد دیگر را نیز تنظیم کنید. می‎توانید کلماتی که با این افزونه به دنبال معنی آن‎ها گشته‎اید را ذخیره کنید یا بعدا به بخش تاریخچه‎ی معانی که به دنبال آن‎ها بوده‎اید برگردید و به تمرین آن‎ها بپردازید. به صورت یک فایل اکسل بخش تاریخچه‎ی کلمات را نیز می‎توان دانلود کرد.

کلمات خارجی به صورت خودکار به زبان مورد انتخاب شما ترجمه می‎شوند. روی آیکون audio کلیک کنید تا  به هر زبانی که توسط افزونه پشتیبانی می‎شود، تلفظ فوری کلمات را بشنوید.


Google Similar Pages

کاربرد: کشف وب‎سایت‎هایی که تشابه موضوعی با وب‎سایتی دارند که در حال بازدید آن هستید.

در رابطه با وب‎گردی بی‎هدف منافع زیادی ذکر شده است. ولی در عوض اینکه بی‎هدف در حال پرسه در وب باشید، محتوای مورد نظر خود را از بهترین سایت‎ها فیلتر کنید. افزونه Google Similar Pages یک ابزار جستجو است که به شما کمک می‎کند وب‎سایت‎های بیشتری حول موضوعی که دارید می‎خوانید پیدا کنید. عملکرد آن فوری است و شما می‎توانید پیش‎نمایشی از وب‎سایت‎هایی که در نتایج نشان داده می‎شوند را مشاهده کنید.

Similar-Pages-Chrome-Extension

این افزونه بسیار پیشرفته نیست و ممکن است برای افراد ماهر مفید نباشد، ولی گاهی اوقات ممکن است وب‎سایت‎های هدفی را پیدا کنید که در این اقیانوس وب از آن‎ها مطلع نبوده‎اید.


Google Mail Checker

کاربرد: نگاهی اجمالی انداختن به تعداد ایمیل‎های خوانده نشده در صندوق پستی شما.

قبول داریم که این افزونه می‎تواند زمانی که برچسب قرمز رنگ کوچک آن تعداد ایمیل‎های خوانده نشده‎ی 3 رقمی را نشان دهد، استرس ایجاد کند. ولی به لطف اثر زیگارنیک، تصویر مخوف ترس قرار نیست که از بین برود. باید دست به کار شوید و با شلوغی صندوق پستی خود کنار بیایید. پس روی دکمه‎ی کوچک روی تولبار خود کلیک کنید تا برای دست‎ به کار شدن جیمیل باز شود.

Gmail-Checker-Chrome-Extension

ممکن است شما افزونه رسمی جیمیل را بدون گزینه‎های جالب (نظیر افکت‎های صوتی که ممکن است باعث حواس‎پرتی شوند)، اگر دوست دارید تمامی کارها را از داخل خود صندوق پستی انجام دهید، ترجیح دهید. این افزونه رسمی و امن است. افزونه Google Mail Checker جایگزین ساده‎تری برای افزونه محبوب Checker Plus for Gmail به شمار می‎رود که همیشه مکانی را برای خود در لیست بهترین افزونه‎های جیمیل پیدا می‎کند.


Save to Google Drive

کاربرد: ذخیره‎سازی تصاویر با یک راست کلیک.

اگر با تصاویر بسیاری سر و کار دارید (به عنوان مثال، به اشتراک‎گذاری تصاویر) و از گوگل‎درایو نیز استفاده می‎کنید، در نتیجه این افزونه در وقت شما صرفه‎جویی زیادی خواهد کرد. در عوض باز کردن گوگل‎درایو و روش قدیمی کشیدن و رها کردن تصویر به منظور ذخیره‎سازی، شما می‎توانید روی یک تصویر راست کلیک کرده و ذخیره به یک پوشه در گوگل‎درایو را انتخاب کنید.

Save-To-Gdrive-Chrome-Extension

شما می‎توانید محتویات وب را نیز در گوگل‎درایو ذخیره کنید. بعد از استفاده از افزونه و ذخیره‎کردن، پنجره‎ای باز خواهد شد و به شما می‎گوید که فایل مذکور را در گوگل‎درایو باز کنید، آن را تغییر نام دهید یا در لیست گوگل‎درایو خود مشاهده کنید.

Save-To-Gdrive-Chrome-Extension02

برای انجام روان‎تر ذخیره‎سازی‎ها، افزونه را از صفحه‎ی Options خود تنظیم کنید. فولدر مقصد را مشخص کنید و فرمت ذخیره‎سازی صفحات اچ‎تی‎ام‎ال را مشخص کنید. این افزونه در واقع راه خوبی برای ایجاد تصویری از کل یک صفحه‎ی وب است.

Save-To-Gdrive-Chrome-Extension03


Data Saver

کاربرد: کاهش میزان داده‎هایی که کامپیوتر یا گوشی همراه شما برای دسترسی به وب‎سایت‎ها نیاز دارد.

اگر تعداد مگابایت‎های مصرفی در اینترنت برای شما مهم است، شما با استفاده از این افزونه رسمی کروم می‎توانید میزان مصرف ترافیک اینترنت خود را مدیریت کنید. این افزونه با کمک سرورهای گوگل از تکنولوژی فشرده‎سازی برای بهینه‎سازی صفحات وبی استفاده می‎کند که شما از آن‎ها دیدن می‎کنید. کلیک کردن روی بخش جزئیات به شما نموداری از میزان پهناباندی که صرفه‎جویی کرده‎اید نشان می‎دهد. همچنین به شما کمک می‎کند به صورت فوری یا بر اساس یک بازه‎ی زمانی چند روزه وب‎سایت‎هایی را مشاهده کنید که اکثریت مصرف داده‎های شما مربوط به آن‎ها بوده است.

Data-Saver-Chrome-Extension

این افزونه راه سریعی برای وفق‎دادن عادت گردش در وب شما با اتصال اینترنتی‎تان است. شما می‎توانید از خدمات وب جایگزنی استفاده کنید که داده‎های کمتری مصرف می‎کنند یا نسخه‎های ساده‎تری از وب‎سایت‎های محبوب‎تان را مشاهده کنید.

تذکر: صفحات باز شده در حالت Incognito یا آن‎هایی که بر اساس پروتکل ارتباط‎های خصوصی (HTTPS) ارسال می‎شوند بهینه نخواهند شد. صفحه‎ی پشیبانی گوگل به طور کامل نحوه‎ی عمل Data Saver را توضیح می‎دهد.


Personal Blocklist

کاربرد: مسدو‎دسازی سایت‎های بی‎کیفیت در نتایج جستجوی گوگل.

جستجوی موثر در گوگل کار خسته‎کننده‎ای است. حتی با آنکه گوگل روز به روز الگوریتم‎های جستجوی خود را پیشرفته‎تر می‎کند ولی باز هم شما می‎توانید با استفاده از ابزار مختلف جستجو کردن را آسان‎تر کنید. افزونه‎ی Personal Blocklist کروم به شما امکان مسدودسازی یک وب‎سایت را در نتایج جستجو می‎دهد. شما آن دامنه را دیگر در نتایج جستجوی گوگل خود مشاهده نخواهید کرد. شما می‎توانید هر زمانی که خواستید با برگرداندن آن دامنه به نتایج جستجو این محدودیت را رفع کنید.

Personal-Blocklist_B-Chrome-Extension


Caret Browsing

کاربرد: گردش در یک صفحه‎ی وب فقط با استفاده از کلیدهای جهت‎یابی.

Caret browsing افزونه‎ای است که در رابطه با قابلیت دسترس‎پذیری می‎باشد. caret یک نشان‎گر قابل جابجا شدن برای انتخاب متن است. ولی کاربردهای خود را در صرفه‎جویی در زمان دارد و یکی از نادیده‎ گرفته شده ترین قابلیت‎ها در کروم است. بعد از نصب این افزونه، مرورگر خود را ری‎استارت کنید. در هرجایی از صفحه به منظور انتقال نشان‎گر به آن مکان کلیک کنید و سپس از کلیدهای جهت‎یابی برای جابجا شدن در بین متن استفاده کنید. زمانی که به لینکی می‎رسید که به صورت خودکار متمرکز است، این افزونه در وقت صرفه‎جویی می‎کند. برای باز کردن لینک کلید اینتر را بزنید. فشار دادن کلیدهای ترکیبی اینتر + کنترل باعث باز شدن لینک در صفحه‎ی دیگری می‎شود.

Caret-browsing-Chrome-Extension

گزینه‎های این افزونه در اختیار شما یک‎سری انتخاب‎ها را قرار می‎دهد. قبول داریم، بعد از یک عمر استفاده از موس، عادت به استفاده از این افزونه نیاز به زمان دارد.


Google Translate

کاربرد: درک کلمات خارجی در حین گردش در وب.

اگر مسافری باشید که دائم در حال سفر و عبور از مرزهای فرهنگی مختلف هستید افزونه Google Translate برای شما در حکم یک فرستاده شده از بهشت به شمار خواهد رفت. همچنین هدیه‎ی خدایان برای یادگیری یک زبان می‎تواند باشد. کروم زمانی که وارد صفحه‎ای با زبان دیگر می‎شوید این قضیه را تشخیص داده و امکان ترجمه‎ی کل صفحه را به شما پیشنهاد می‎دهد. جدا از این کار بزرگ، این افزونه برای ترجمه‎های فوری کوچک نیز مفید است. یک کلمه‎ی منتخب را هایلایت و روی آن کلیک راست و روی آیکون Translate در کنار آن کلیک کنید تا کلمه‎ی مورد نظر به زبان شما ترجمه شود.

Google-Translate-Chrome-Extension01

شما همچنین می‎توانید روی آیکون Translate در تولبار مرورگر خود کلیک کنید تا کل صفحه‎ی وب به زبان مورد انتخاب شما ترجمه شود.

Google-Translate-Chrome-Extension02

انتخاب زبان اولیه در بین گزینه‎های این افزونه به چشم نمی‎خورد. تلفظ صوتی در یک پنجره‎ی مجزا یک امتیاز عالی است ولی ای‎کاش میانبری هم برای افزودن کلمه یا اصطلاح مورد نظر به Phrasebook (کتاب اصطلاحات) به چشم می‎خورد. فعلا، روی گزینه‎ی Open in Google Translate کلیک کنید و سپس برای ساخت لغت‎نامه‎ی خود از گزینه‎ی Phrasebook استفاده کنید.


Google Input Tools

کاربرد: تایپ به زبان انتخابی شما.

بعد از گوش دادن و یادگیری زبان مورد نظرتان، از افزونه‎ی Google Input Tools به منظور بالا بردن مهارت نوشتن آن زبان استفاده کنید. جنبه‎ی عالی ماجرا چیست؟ این افزونه یک صفحه‎ کلید مجازی برای بیش از 90 زبان، ادیتورهای کامل زبان ورودی یا نویسه‎گردانی (حرف به حرف‎نویسی) برای بیش از 30 اسکریپت متفاوت و دست‎خط‎های مختلف برای بیش از 40 زبان را در اختیار شما می‎گذارد.

Google-Input-Tools-Chrome-Extension

در تولبار روی آیکون افزونه کلیک کنید و به بخش گزینه‎ها بروید. زبان مورد نظر یا روش‎های وارد کردن زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.

ممکن است یادداشت‎های کمکی برای نویسه‎گردانی را نبینید. اصول استفاده از این افزونه را از صفحه‎ی افزونه در فروشگاه وب کروم مشاهده کنید.

خلاصه‎ای از این اصول به شرح زیر است:

  • برای استفاده از نویسه‎گردانی زبان‎های مورد نظر خود را به صورت آوایی به حروف انگلیسی بنویسید تا آن‎ها به شکل صحیح الفبایی خود ظاهر شوند. به یاد داشته باشید که نویسه‎گردانی از ترجمه متفاوت است به این صورت که آوای حروف از یک الفبا به الفبای دیگر تبدیل می‎شود در حالیکه در ترجمه معانی به هم تبدیل می‎شوند.

Google Scholar Button

کاربرد: ارجاع دادن مقالات آموزشی در حین گردش در وب.

دانشجویان، معلمان و وبلاگ‎نویسان به منابع تحقیقاتی معتبر برای مقالات خود نیاز دارند. افزونه‎ی Google Scholar یک گنجینه‎ی حقیقی برای یافتن مقالات آکادمی به شمار می‎رود. این افزونه باعث می‎شود که شما به 3 نتیجه‎ی اول جستجو در گوگل سریعا دسترسی داشته باشید و یک کلیک دیگر بر روی دکمه‎ی فول‎اسکرین سایر نتایج را در یک صفحه‎ی کامل باز خواهد کرد.

Google-Scholar-Chrome-Extension01

جنبه‎ی مفیدتر ماجرا این است که شما در پنجره‎ای که باز می‎شود می‎توانید دکمه‎ی نقل قول (quote) را فشار دهید تا منابع را با فرمت‎های مختلف مشاهده کنید و آن را به داخل مقاله‎ای که دارید می‎نویسید کپی کنید. به صورت پیش‌فرض، مرتب شدن نتایج جستجو بر اساس مرتبط بودن با موضوع جستجو است. گزینه‎ی “بر اساس تاریخ مرتب کن” در صفحه‎ی کامل Scholar Search دیده می‎شود.


Share to Classroom

کاربرد: یک افزونه‎ی آموزشی برای مرورگر کروم که به معلمان و دانشجویان (یا هر فرد دیگری) کمک می‎کند که یک صفحه‎ی وب را مشاهده و به اشتراک بگذارند.

این افزونه‎ی رسمی گوگل  برای کلاس‎های درسی که از فن‎آوری روز استفاده می‎کنند در وقت بسیار صرفه‎جویی می‎کند. با یک کلیک معلم می‎تواند صفحه‎ی وبی که مشاهده می‎کند را به اشتراک بگذارد و دانشجویان او نیز همان صفحه‎ی وب را در تمامی صفحات نمایش خود داشته باشند. این اشتراک‎گذاری سریع باعث می‎شود که سطح یادگیری بالا برود.

به یاد داشته باشید که این افزونه نیاز به داشتن یک حساب در سایت Google Classroom و استفاده از اپلیکیشن‎های گوگل برای تعلیم و تربیت دارد.


Google Tone

کاربرد: یک افزونه‎ی تجربی کروم به منظور اشتراک‎گذاری آدرس لینک‎ها بین کامپیوترها با استفاده از صدا.

این افزونه‎ی تجربی کروم سعی در این دارد که دو کامپیوتر را وادار به “صحبت کردن” با همدیگر کند. در عوض استفاده از گوش و دهان، شما از اسپیکرهای کامپیوتر و دو کامپیوتر استفاده می‎کنید که این افزونه را نصب شده دارند. بیان عملکرد دقیق این افزونه سخت است.

نظیر افزونه‎ی قبلی، هدف این افزونه کمک به این است که افراد در یک صفحه‎ی وب باقی بمانند. چنین افزونه‎ای می‎تواند برای خانواده‎ها و تیم‎های کوچکی مفید باشد که که نزدیک به هم در حال کار هستند.