پژوهشگران سوئدی موفق به تبدیل امواج فروسرخ به انرژی شدند

همواره از خورشید امواج الکترومغناطیسی مختلفی به زمین تابیده می شود اما پنل های خورشیدی نمی توانند از تمامی این امواج استفاده کنند. بطور معمول زمانی که از کلمه ی سلول های خورشیدی استفاده می کنیم، منظورمان جذب امواج مرئی خورشید و تبدیل آن ها به انرژی می باشد اما از خورشید امواج دیگری نیز […]

همواره از خورشید امواج الکترومغناطیسی مختلفی به زمین تابیده می شود اما پنل های خورشیدی نمی توانند از تمامی این امواج استفاده کنند. بطور معمول زمانی که از کلمه ی سلول های خورشیدی استفاده می کنیم، منظورمان جذب امواج مرئی خورشید و تبدیل آن ها به انرژی می باشد اما از خورشید امواج دیگری نیز تابیده می شود مه از میان آنها می توان به امواج فروسرخ اشاره کرد.

به گزارش سرویس اطلاع رسانی اختراعات جدید تک نیوز، در همین راستا پژوهشگران مؤسسه سلطنتی فناوری کی‌تی‌اچ سوئد موفق به طراحی ماده ای شده اند که بر روی لایه ی فوقانی پانل های خورشیدی قرار می گیرد و راندمان آن را 25 درصد افزایش می دهد.

یکی از روش هایی که مهندسان به دنبال آن هستند تا کارایی پانل های خورشیدی را افزایش دهند، شارژ این پانل ها با استفاده از نانوذرات می باشد. با تغلیظ این ذرات با رنگ های حاوی یون های فلزات مانند لانتانید می توان با استفاده از پانل های خورشیدی، امواجی دیگر مانند فروسرخ را نیز جذب کرد و انرژی بیشتری تولید کرد.

این ذرات که UCNP نام دارند، اساس کار طراحی پژوهشگران سوئدی می باشد. پژوهشگران می گویند که هنوز راه هایی برای افزایش کارایی این ماده می باشد زیرا امواج فروسرخ می توانند انرژی بیشتری را در اختیار ما بگذراند اما در حال حاضر انرژی زیادی از دست می رود و توسط این ماده جذب نمی شود.

پژوهشگران برای حل این مشکل یک آرایه ی پلیمری که از ترکیب نانوکریستال ها و میکرولنز تشکیل شده اند را طراحی کردند که نحوه ی ورود اشکال مختلف نوری را به نحوی بهینه می کنند که کارایی UCNP ها را افزایش می دهد.

پروفسور Hans Agren، سرپرست محققان و پروفسور شیمی نظری می گوید: “نانولنز های طراحی شده، امواج را به نحوی بر روی ذرات متمرکز می کنند که امواج فروسرخ نیز به امواج مرئی تبدیل می شود و سپس توسط پانل خورشیدی به انرژی تبدیل می شود. ما بدون بهینه سازی این روش توانستیم تولید انرژی توسط پانل های خورشیدی را 10 درصد افزایش دهیم. با کمی تغییرات در این فناوری می توان کارایی آن را تا 20 الی 25 درصد افزایش داد.” خبرهای جذاب دیگر را در صفحه اخبار فناوری و تکنولوژی دیدن فرمایید.