5 دلیل برای اینکه روی لپتاپ خود سیستمعامل لینوکس را نصب کنید
شما میتوانید برای کامپیوتر خود سیستمعامل متفاوت با MacOs یا ویندوز 10 انتخاب کنید. اگر برای کمی ماجراجویی آماده هستید، لینوکس به اندازهی کافی قابلیتهای بزرگی دارد که در وقت شما صرفهجویی کرده و باعث میشود اوضاع کاری کمتر دلگیرکنندهتر باشد. بهترین بخش ماجرا این است که قابلیت “نصب زنده”ای هم دیده میشود تا این […]

شما میتوانید برای کامپیوتر خود سیستمعامل متفاوت با MacOs یا ویندوز 10 انتخاب کنید. اگر برای کمی ماجراجویی آماده هستید، لینوکس به اندازهی کافی قابلیتهای بزرگی دارد که در وقت شما صرفهجویی کرده و باعث میشود اوضاع کاری کمتر دلگیرکنندهتر باشد.
بهترین بخش ماجرا این است که قابلیت “نصب زنده”ای هم دیده میشود تا این سیستمعامل را قبل از اینکه کل اطلاعات هارد خود را پاک کنید، محک بزنید.
لینوکس در چندین مدل به اسم distro به چشم میخورد و این به خود شما بستگی دارد که نوعی که دوست دارید را انتخاب کنید. اوبونتو تا الان محبوبترین نسخهی دسکتاپی distro بوده و برای افرادی که تازه به سمت سیستمعامل لینوکس میآیند شروع خوبی به شمار میرود، بنابراین ما در این پست روی آن تمرکز میکنیم، ولی زمانی که حس کردید اصول کار را متوجه شدهاید، میتوانید جنبههای خوب و بد سایر مدلهای لینوکس را نیز بررسی کنید.
نیازی به پاک کردن سیستمعامل ویندوز (یا سیستمعامل OS X) نیست
برای محک زدن لینوکس نیازی به خداحافظی با ویندوز (یا macOS) نیست، سیستم شما میتواند از قابلیت بوت دوگانه بهره ببرد و اوبونتو نیز از این قابلیت استقبال میکند، حتی امکان اجرای آن از یک درایو یواسبی نیز وجود دارد. میتوانید برای نصب و اجرای این سیستمعامل به این صورت به وبسایت اوبونتو مراجعه کنید، برای این کار نیاز به یک دیویدی خام یا یک فلش یواسبی با حداقل 2 گیگابایت فضا دارید و فرآیند نصب بسیار ساده و سر راست است.
باید توجه داشت مزایای استفاده از یواسبی درایو یا دیویدی این است که سیستمعامل فعلی شما دستنخورده باقی میماند. از طرف دیگر، سطح عملکرد و پاسخگویی کاملا خوب نخواهد بود، چون شما در رابطه با بعضی از اعمال سیستمی محدود خواهید بود (نصب اپلیکیشنها و ذخیرهی دائمی فایلها).
نصب آن ساده است
در گذشته، نصب نرمافزار و کدکهای محبوب در لینوکس برای افرادی که کمتر به جنبههای فنی آگاهی داشتند، یک مشکل بزرگ بود ولی دیگر اینطور نیست. اوبونتو به عنوان مثال، در اختیار شما گزینهای بابت دانلود کردن کدکها برای فرمتهای متداول ویدئویی و صوتی با یک گزینه برای تیک زدن، قرار میدهد و در اکثر سیستمهای مدرن شما میتوانید فورا شبکههای وایفای موجود را شناسایی و به آنها وصل شوید.
با آنکه حقیقت دارد که کاربران با تجربه ویندوز و Mac OS X گاهی اوقات نسبت به انجام کارهای مختلف در این سیستمعاملها سردرگم هستند، زمان تعویض سیستمعاملها نیز باید چنین چیزی را انتظار داشت، ولی به اندازهی کافی مقالات پشتیبانی در محیط وب وجود دارد. اکثر کاربران در عرض چند دقیقه از کار با لینوکس لذت میبرند.
هرچیزی که نیاز دارید لحاظ شده است
اوبونتو برای گردش در وب شما مرورگر فایرفاکس، برای مدیریت و ارسال ایمیلها Thunderbird و برای ساخت اسناد، صفحاتگسترده و پرزنتیشنها نرمافزار LibreOffice را فراهم کرده است. سایر اپلیکیشنهای رایگان و متن باز دیگر نظیر GIMP (ویرایش تصویر)، Evolution (نسخهی لینوکسی Outlook) و Kodi (سینمای خانگی و مدیریت فایلهای رسانهای) را با تنها چند کلیک میتوان در اختیار داشت.
سایر اپلیکیشنهای شناخته شده با نسخههای لینوکسی نظیر گوگل کروم، Plex، ویالسی پلیر، Slack، دراپباکس، اسکایپ و Spotify نیز وجود دارند. و فراموش نکنید که تمامی این برنامهها حالا در یک مرورگر اجرا میشوند، از نسخههای آنلاین آفیس مایکروسافت گرفته تا گوگل پلی موزیک. اگر برنامهای ویندوزی باشد که واقعا به آن نیاز داشته باشید، باید در این رابطه نرمافزار Wine را محک بزنید.
بسیار امن است
تعداد نسبتا کمی از افراد از لینوکس به عنوان یک سیستمعامل دسکتاپی استفاده میکنند، یعنی تعداد نسبتا کمی هکر هم به دنبال نفوذ به آن هستند، ولی جدا از آمار، لینوکس یک سیستمعامل فوقالعاده امن است. این سیستمعامل از بنیاد به منظور امن بودن ساخته شده است، از اولویتهای داده شده به کاربران گرفته تا نحوهی توسعهیافتن کد لینوکس و مراقبت از آن.
لینوکس نظیر هر سیستمعامل دیگر میتواند هنگ کند و در معرض حملات باشد، ولی این حقیقت وجود دارد که بدافزارهای بسیار کمی روی آن اجرا میشوند و هر آسیبی که وارد میکنند بسیار محدود خواهد بود، در نتیجه استفاده از سیستمعامل لینوکس یک انتخاب عالی برای دوستداران دنیای امنیت است.
شما از نرمافزارهای متن باز و رایگان پشتیبانی میکنید
لینوکس چیزی بیشتر از یک سیستمعامل و یک فلسفه است. نه تنها نرمافزاری رایگان (به عنوان مثال همانند با گوگل کروم) بلکه متن باز و رایگان (به عنوان مثال برخلاف گوگل کروم) نیز است. شما میتوانید از این سیستمعامل و نرمافزارهای همراه با آن نه تنها کاملا رایگان استفاده کنید، بلکه همچنین اگر تمایل داشته باشید کد آن را مشاهده و تغییر دهید.
زمانی که شما از لینوکس استفاده میکنید در حال پشتیبانی از جماعت جهانی میلیونها فرد هستید که متعهد به ساخت نرمافزارهای رایگان به منظور نصب و استفاده هستند. این فلسفه کمک به شکلگیری نوآوریهایی در وب و در ویندوز و OS X و همچنین خود لینوکس شده است و اگر میخواهید بیشتر به دنیای توسعهی نرمافزار وارد شوید، لینوکس مکانی عالی به منظور شروع است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰