آینده رمزگذاری

ترکیب هوش مصنوعی و هولوگرام برای رمزگذاری غیرقابل هک

محققان با ترکیب هوش مصنوعی و هولوگرام‌های تولید شده توسط لیزر، یک سیستم رمزگذاری «غیرقابل هک ایجاد کردند. یک تیم از دانشمندان یونانی یک سیستم رمزگذاری نوری توسعه داده‌اند که به طور بالقوه می‌تواند روش‌های هک سنتی را منسوخ کند. به گزارش سرویس اخبار امنیت رسانه تکنا، محققان پشت این سیستم فاش کردند که این […]

محققان با ترکیب هوش مصنوعی و هولوگرام‌های تولید شده توسط لیزر، یک سیستم رمزگذاری «غیرقابل هک ایجاد کردند. یک تیم از دانشمندان یونانی یک سیستم رمزگذاری نوری توسعه داده‌اند که به طور بالقوه می‌تواند روش‌های هک سنتی را منسوخ کند.

به گزارش سرویس اخبار امنیت رسانه تکنا، محققان پشت این سیستم فاش کردند که این سیستم هوش مصنوعی (AI) و هولوگرام‌های تولید شده توسط لیزر را برای ارائه حفاظت داده در سطح بالا که می‌تواند عملاً غیرقابل شکستن باشد، ترکیب می‌کند.

برخلاف روش‌های رمزگذاری سنتی، که به الگوریتم‌های ریاضی متکی هستند، این رویکرد نوری از خواص فیزیکی نور استفاده می‌کند و آن را در برابر حملات حتی پیشرفته‌ترین کامپیوترها، از جمله ماشین‌های کوانتومی، مقاوم می‌سازد.

نحوه عملکرد: درهم کردن نور برای امنیت

«استلیوس تزورتزاکیس»، رهبر تیم تحقیقاتی از مؤسسه ساختار الکترونیکی و لیزر، بنیاد تحقیقات و فناوری هلاس و دانشگاه کرت، گفت: «از ارزهای دیجیتال به سرعت در حال تکامل گرفته تا حاکمیت، مراقبت‌های بهداشتی، ارتباطات و شبکه‌های اجتماعی، تقاضا برای سیستم‌های حفاظتی قوی برای مبارزه با تقلب دیجیتال همچنان در حال افزایش است.»

به همین منظور، سیستم رمزگذاری نوری این تیم به الگوی آشفته‌ای متکی است که هنگام تعامل یک لیزر پرقدرت با یک ظرف کوچک اتانول به دلیل پرتوهای نور درهم ایجاد می‌شود. این فرآیند، که توسط آشفتگی حرارتی در داخل مایع افزایش می‌یابد، تضمین می‌کند که اطلاعات اصلی فراتر از تشخیص پنهان می‌شوند و رمزگشایی آن با استفاده از روش‌های مرسوم تقریباً غیرممکن می‌شود.

محققان برای راهی برای بازیابی داده‌های رمزگذاری شده، به هوش مصنوعی روی آوردند. آنها با آموزش یک شبکه عصبی برای تشخیص و رمزگشایی هولوگرام‌های درهم، به نرخ دقت ۹۰-۹۵٪ در بازیابی تصاویر اصلی دست یافتند.

«تزورتزاکیس» در ادامه گفت: «ما به این ایده رسیدیم که شبکه‌های عصبی را برای تشخیص جزئیات بسیار ظریف الگوهای نور درهم آموزش دهیم.»

«با ایجاد میلیاردها اتصال پیچیده یا سیناپس در داخل شبکه‌های عصبی، توانستیم اشکال پرتو نور اصلی را بازسازی کنیم. این بدان معنا بود که ما راهی برای ایجاد کلید رمزگشایی داشتیم که برای هر پیکربندی سیستم رمزگذاری خاص بود.»

او در پایان گفت: «روش توسعه‌یافته ما حتی در شرایط سخت و غیرقابل پیش‌بینی بسیار قابل اعتماد است و چالش‌های دنیای واقعی مانند آب و هوای سخت را که اغلب عملکرد سیستم‌های نوری فضای آزاد را محدود می‌کند، برطرف می‌کند.»

این تیم این سیستم را با رمزگذاری و رمزگشایی هزاران تصویر، از جمله تصاویر حیوانات، ابزارها، اشیاء روزمره و ارقام دست‌نویس آزمایش کرده است. با این حال، این فناوری هنوز برای تجاری‌سازی آماده نیست، زیرا سیستم لیزر فعلی مورد استفاده در فرآیند رمزگذاری حجیم و گران است و در نتیجه عملی بودن و مقرون به صرفه بودن آن را محدود می‌کند.