رتبه 89 ایران در دسترسی خانوارها به اینترنت

طبق آمارهای رسمی در زمینه توسعه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، ایران تا پایان سال 2015 میلادی رتبه 89 جهان و 15 منطقه را به خود اختصاص داده است که اولین کشور دنیا کره جنوبی و در منطقه بحرین می‌باشد. شاخص IDI (توسعه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات) فرایند تبدیل‌شدن به جامعه اطلاعاتی  در راستای حرکت از […]

طبق آمارهای رسمی در زمینه توسعه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، ایران تا پایان سال 2015 میلادی رتبه 89 جهان و 15 منطقه را به خود اختصاص داده است که اولین کشور دنیا کره جنوبی و در منطقه بحرین می‌باشد.

شاخص IDI (توسعه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات) فرایند تبدیل‌شدن به جامعه اطلاعاتی  در راستای حرکت از یک گام‌به‌گام دیگر را بررسی می کند و به‌عنوان یک ابزار نیرومند، توسعه جامعه اطلاعاتی را در کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای درحال‌توسعه مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

این شاخص از سه زیر شاخص دسترسی، استفاده و مهارت تشکیل شده که انتخاب زیرشاخه‌ها بر پایه قابلیت دسترسی به اطلاعات و کیفیت دسترسی به آن‌ها و نتایج بررسی‌های آماری گوناگون بوده که عددی بین صفر تا ۱۰ است.

اعداد گزارش‌شده برای شاخص IDI  طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ بیانگر این است که شاخص IDI بیشتر کشورهای جهان بهبود داشته است.

در سال ۲۰۱۵ از ۱۰ کشور برتر جهان در این شاخص ۷ کشور از قاره اروپا بوده‌اند و کشورهای کره جنوبی با رتبه ۱، هنگ‌کنگ رتبه ۶ و ژاپن با رتبه ۱۰ جهانی ازجمله کشورهای قاره آسیا هستند. منطقه اروپا پیشرو در توسعه ICT بوده زیرا اکثر کشورهای قاره اروپا جزو ۵۰ کشور اول جهان در این شاخص به شمار می‌روند.

طبق این گزارشات، دو کشور سنت کیتس ونویس و پرتغال جایگاه خود را از چارک دوم به چارک اول انتقال داده‌اند. هشت کشور (سنت کیتس و نویس، میانمار، الجزایر، دومنیکا، گرانادا، رواندا، ساحل عاج و بولیوی بیش از پنج رتبه در این شاخص نسبت به سال ۲۰۱۴ ارتقا و کشورهای (سنت لوسیا  و عربستان سعودی) بیش از پنج رتبه نسبت به سال ۲۰۱۴ کاهش رتبه داشته‌اند.

کره جنوبی کشور اول جهان در این شاخص (از قاره آسیا) در زیر شاخص دسترسی در رتبه هشتم، در زیر شاخص استفاده رتبه سوم و در زیر شاخص مهارت در رتبه سوم جهانی است.

ایران در شاخص IDI در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال قبل یک پله ارتقاء یافته و با عدد شاخص ۹۹/۴ به رتبه ۸۹ جهانی رسیده است.

در زیرشاخص دسترسی خانوارها به اینترنت در سال 2015 رتبه اول به لوکزامبورگ اختصاص یافته و ایران نیز با ارتقاء دو پله نسبت به سال قبل به رتبه 89 در دنیا و 13 در منطقه صعود پیدا کرده است.

اردن، قزاقستان در شاخص ضریب نفوذ تلفن همراه رشد داشته و ارمنستان، آذربایجان، قزاقستان، عربستان، ترکیه، امارات متحده عربی و عمان در شاخص پهنای باند اینترنت به ازای هر کاربر رشد قابل‌توجهی داشته‌اند.

ایران رتبه ۱۵ ام منطقه را در شاخص IDI در سال ۲۰۱۵ دارد. رتبه ایران طی سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ ثابت  و امتیاز شاخص IDI حدود ۷ درصد افزایش داشته است.

در زیر شاخص استفاده کشور بحرین در سال ۲۰۱۵ با عدد ۴۸/۷  و ۱ درصد کاهش نسبت به سال قبل رتبه اول منطقه (رتبه ۲۲ جهان) را به خود اختصاص داده است. ایران در این زیر شاخص با رقم ۷۴/۲، رتبه ۱۶ ام منطقه را با یک رتبه افزایش نسبت به سال قبل (رتبه ۱۱۰ام جهان با دو رتبه نزول نسبت به سال قبل) به خود اختصاص داده است.

در زیرشاخص مهارت رتبه اول مربوط به رژیم اشغالگر قدس با رقم ۳۸/۸ (رتبه ۲۲جهان) است و ایران با عدد ۹۶/۶ در رتبه هشتم قرار دارد. رتبه آخر این زیر شاخص مربوط به یمن با شاخص ۵۴/۲ است.

شاخص IDI در ایران (۹۹/۴) در سال ۲۰۱۵، با متوسط آن در منطقه (۲۸/۵) و همچنین با متوسط آن در جهان (۹۴/۴) اختلاف کمی دارد. در منطقه بحرین، رژیم اشغالگر قدس، امارات متحده عربی، قطر، عربستان، قزاقستان، کویت، آذربایجان، عمان، لبنان، ترکیه، ارمنستان، گرجستان و اردن در رده‌های قبل از ایران قرار گرفته‌اند.

پیشنهاد ویژه : سرور HP
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران
پیشنهاد ویژه : ترجمه رسمی آلمانی

پیشنهاد ویژه

خرید بلیط هواپیما فلای تودی

پیشنهاد ویژه

لیست کامل و نرخ لحظه ای ارزهای دیجیتال