محققین موفق به تولید پنلی شدند که میتواند کربن دیاکسید را به هیدروکربن تبدیل کند
هنگامی که به سلول خورشیدی فکر میکنید، یقینا فناوری را به ذهن میآورید که نور خورشید را به انرژی تبدیل میکند و حق هم میتواند با شما باشد. گرچه به نظر میرسد که محققان دانشگاه ایلینوی شیکاگو موفق به ایجاد سلولهای خورشیدی شدهاند که میتوانند کاری بیشتر از این انجام دهند و قادر به این […]

هنگامی که به سلول خورشیدی فکر میکنید، یقینا فناوری را به ذهن میآورید که نور خورشید را به انرژی تبدیل میکند و حق هم میتواند با شما باشد. گرچه به نظر میرسد که محققان دانشگاه ایلینوی شیکاگو موفق به ایجاد سلولهای خورشیدی شدهاند که میتوانند کاری بیشتر از این انجام دهند و قادر به این خواهند بود که دیاکسیدکربن (CO2) را به سوخت هیدروکربنی تبدیل کنند.
تفکر پشت ساخت این سلولهای خورشیدی تقلید عملکرد گیاهان است، تا نه تنها انرژی قابل حفظی ایجاد شود بلکه به دنبال آن از مقدار قابل توجهی از کربن جوی نیز کاسته میشود. طبق گفتهی امین صالحی دانشیار مهندسی صنعتی و مکانیکی در این دانشگاه “سلول خورشیدی جدید فتو ولتاییک نیست، بلکه فوتوسنتزی است. در عوض تولید انرژی از سوختهای فسیلی تا گاز گلخانهای در یک مسیر یک طرفه که امکان حفظ آن نیست، ما میتوانیم حالا این فرآیند را برعکس کنیم و با استفاده از نورخورشید کربن جوی را به سوخت تبدیل کنیم.”
اعتقاد بر این است که با این سلولهای جدید خورشیدی، هزینهی تبدیل دیاکسیدکربن به سوخت هزینهی تقریبا مشابهی با یک گالن بنزین خواهد داشت، یعنی تبدیل به انرژی قابل تجدید گرانقیمتتر نخواهد بود که میتواند باعث شود عدم نیاز به سوختهای فسیلی شکل گیرد. این محققان همچنین اشاره به این دارند که استفاده از این فناوری در سیارهی مریخ میتواند مفید باشد، از این نظر که جو آن سیاره اکثرا از CO2 تشکیل شده است.
باید صبر کرد و دید که چه زمان و کجا این فناوری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، ولی پیشنهاد استفادهی آن در مزارع خورشیدی میشود، گرچه از آن میتوان در کاربردهای مقیاس کوچکتر نیز استفاده کرد، ولی بدون شک این فناوری میتواند تحول عظیمی ایجاد کند.
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰