نقد و بررسی تخصصی گوشی گلکسی A7 سامسونگ [قسمت سوم: بررسی بنچمارک، قابلیتهای ارتباطی، پیامرسانی و ایمیل]
در قسمت دوم نقد و بررسی گوشی گلکسی A7 سامسونگ، به معرفی صفحه نمایش و ظرفیت باطری و رابط کاربری آن پرداختیم. هم اینک در قسمت سوم، بخشهای دیگر گوشی مورد بررسی و آزمایش قرار خواهند گرفت؛ با تک نیوز همراه باشید: قدرت سختافزاری (بنچمارک) گوشی هوشمند گلکسی A7 در دو نسخه با پردازندههای متفاوت عرضه شده […]
در قسمت دوم نقد و بررسی گوشی گلکسی A7 سامسونگ، به معرفی صفحه نمایش و ظرفیت باطری و رابط کاربری آن پرداختیم. هم اینک در قسمت سوم، بخشهای دیگر گوشی مورد بررسی و آزمایش قرار خواهند گرفت؛ با تک نیوز همراه باشید:
قدرت سختافزاری (بنچمارک)
گوشی هوشمند گلکسی A7 در دو نسخه با پردازندههای متفاوت عرضه شده است. یکی از آنها دارای تراشه اسنپدراگون 615 کوآلکام و دیگری نیز به تراشه اگزینوس 5430 سامسونگ، مجهز هستند. هر دو تراشه از معماری big.LITTLE بهره میبرند و هردو دارای 8 هسته پردازشی میباشند که چهار عدد از آنها ار نوع Cortex A15 و چهارتای دیگر از نوع Cortex A7 میباشند. تفاوت این دو تراشه در فرکانس کاری آنها است. تراشه اگزینوس 5430 از فرکانس بالاتری برخوردار است. (تراشه اگزینوس بر روی فرکانسهای 1.8 و 1.5 گیگاهرتز تنظیم شده است در حالیکه تراشه شرکت کوآلکام دارای فرکانسهای 1.5 و 1 گیگاهرتزی میباشد).
این تفاوت به نحوه ساخت این تراشهها توسط تولیدکنندگان آنها برمیگردد. تراشه اگزینوس 5430 سامسونگ، دارای لیتوگرافی 20 نانومتری بوده اما تراشه اسنپدراگون 615 کوآلکام، بر روی لیتوگرافی 28 نانومتری طراحی و ساخته شدهاند.
واحد گرافیکی (GPU) این دو نسخه نیز متفاوت است. نسخه اسنپدراگون این گوشی دارای واحد گرافیکی Adreno 405 است ولی نسخه اگزینوس آن از واحد Mali-T628 MP6 بهره میبرد. هر دو نسخه دارای میزان حافظه RAM دو گیگابایت هستند و هر دو در حالت پیشفرض از نسخه 4.4.4 سیستم عامل اندروید منتسب به کیتکت پشتیبانی میکنند.
هم اینک، نسخه اسنپدراگون 615 این گوشی در دسترس ما است و برای تست پردازنده اگزینوس 5430 بهمراه نسخه 4.4.4 اندروید، میتوانید به بررسی گوشی گلکسی آلفا سامسونگ با همین مشخصات مراجعه کنید.
در بنچمارک Geekbench 3، بین گلکسی A7 و گلکسی Alpha، تفاوت خیلی کمی وجود دارد. همچنین این مقدار به گلکسی نوت 3 نیز نزدیکتر است. در بنچمارک OS 2.0، تفاوت بین گلکسی A7 و آلفا، قابل توجه است. ولی در کل، امتیاز گلکسی نوت 4 نسبت به گلکسی A7، بسیار متفاوت است. کل سیستم پردازشی گوشی توسط بنچمارک معتبر AnTuTu 5 و Basemark OS II 2.0 اندازهگیری شده است که در آن گوشی گلکسی A7، کمی بالاتر از HTC Desire 820 (با پردازنده یکسان اسنپدراگون 615) قرار گرفته است. اما کماکان در پشت سرِ پرچمدار فبلتهای سامسونگ، گلکسی نوت 4، قرار گرفته است.
در تستهای انجام شده بر روی واحد پردازش گراقیکی، با نگاهی به امتیازات کسب شده، بطور واضحی، ضعیف بودن Adreno 405 در پردازشهای گیمینگ با دقت 1080p مشاهده میشود. اما در مورد Mali-T628 اینطور نیست. این موضوع با نگاهی به تست 1080p offscreen انجام شده بر روی گوشی گلکسی آلفا، قابل استناد است. البته دقت تصویر گلکسی A7 برابر 1080p است اما گلکسی آلفا دارای رزولوشن 720p بوده و از این نظر پردازش کمتری را انجام میدهد. البته قابل ذکر است که گلکسی A5 نیز از دقت 720p بهره میبرد اما در جایگاه پایینتری نسبت به گلکسی A7 قرار گرفته است.
بنچمارک Basemark X نیز این موضوع را ثابت میکند که گوشی گلکسی A7 به همراه Adreno 405، برای انجام بازیهای سنگین مناسب نیست.
نگاهی به تستهای انجام شده در حیطه وبگردی میاندازیم. کارایی JavaScript این گوشی خیلی تماشایی نیست. ما از مرورگر اختصاصی سامسونگ و قویترین موتور JavaScript در این بنچمارک استفاده کردیم اما شاید این دفعه هم، بخت و افبال با گلکسی A7 همراه نیست!
در وبگردی معمولی، اینبار گلکسی A7 بهتر ظاهر شده است و امتیاز بسیار خوبی را در مقایسه با رقبا کسب کرده است. در بنچمارک BrowserMark 2.1، گلکسی A7، بالاتر از بسیاری از گوشیهای قدرتمند و حتی پرچمدار قرار گرفته است. اگرچه امتیاز آن هنوز هم به گلکسی نوت 4 نزدیک نیست.
نتیجهگیری: در تمام تستهای انجام شده، گلکسی A7 سامسونگ، امتیاز تقریبا خوب و رضایتبخشی را کسب کرد اما در مورد اجرا اپلیکیشنهای خیلی سنگین، مطمئنا به مشکل برخواهد خورد و دقت تصویر بالای آن نیز یکی از دلایل آن خواهد بود. در مقایسه با گلکسی نوت 4، امتیازات این دو گوشی به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و تفاوتی آشکار در آن دیده میشود. جایگاه گلکسی نوت 4 در این بنچمارکها برای گلکسی A7، غیر قابل دسترس است.
سیمکارت و قابلیت ارتباطی
گوشی گلکسی A7 دارای گیرایی بسیار قدرتمندی است و بلندی صدا در تماسهای بر قرار شده توسط این گوشی، بسیار بلند است. همچنین اکولایزر خاصی نیز در تنظیمات این گوشی وجود دارد که میتوان به کمک آن tune صدا را به صورت دلخواه تنظیم کرد (soft یا clear sound و غیره) و اگر از هدفون برای این کار استفاده میکنید، میتوانید به گوشی برای تنظیم خودکار تون صدا و سازگاری آن با هدقون، دستور دهید.
شمارهگیر این گوشی به برنامهی نظیر آن در رابط کاربری تاچویز بسیار شبیه است و از تمام ویژگیهای آن پشتیبانی میکند (ویژگیهای مثل smart dial و quick dial و حتی اختصاص کلیدی برای video call). وقتی که با کسی تماسی گرفته میشود یا آن فرد با شما تماس میگیرد، بطور خودکار، تاریخ آخرین مکالمه شما با آن فرد توسط گوشی، یادآوری میشود.
Phonebook
call log
در نسخه دو سیمکارته، قابلیت فعال یا غیر فعال کردن سیمکارتها به کاربر داده شده است و اجازه دریافت تماس تنها از یک سیمکارت را میدهد. این ویژگی، مزیت بسیار خوبی به حساب میآید. زیرا فعالیت هر دو سیمکارت باعث مصرف سریع شارژ باطری میشود. همچنین کاربر میتواند انتخاب کند که کدامیک از سیمکارتها برای تماسهای صوتی یا تصویری و کدامیک برای مصرف دیتا، فعال باشد. البته این نکته را نیز اضافه میکنیم که در بعضی از نسخههای این گوشی، اسلات SIM2 تنها از شبکه 2G پشتیبانی میکند (این به معنای سرعت کمتر در انتقال دیتا و فقدان تماس تصویری است).
اپلیکیشن شمارهگیر (dialer) این گوشی دارای بخشهای مختلفی است. در بخش تماسها (Logs)، جزئیات هر تماس و حتی اطلاعات پیامک آن نیز درج شده است و میتوانید آنها را بر اساس رویدادها مختلف، فیلتر و جستجو کنید (مثل missed call یا received message). حتی سیستم جستجوی ویژهای نیز طراحی شده است که به کمک آن میتوانید به جستجوی شماره و یا مخاطب خاصی بگردید.
Dialer
last spoken reminder
in-call equalizer
call rejection options
در تستهای بلندی صدا، این گوشی امتیاز میانگین(Average)ی راکسب کرده است. در این تست نیز، گلکسی A7 نتوانست به امتیاز بالای (Excellent) گلکسی نوت 4 نزدیک شود. البته شاید بهتر باشد که ringtone بهتری استفاده کند تا بتواند امتیاز بالاتری را کسب کند. در هنگام استفاده از هدفون برای صحبت کردن، این گوشی از همیشه ساکتتر میشود!
پیامرسانی، ایمیل و انواع نوشته
برنامه ارسال پیامک این گوشی، لیستی را در اختیار شما میگذارد که شما باید آن را با مخاطبان مهم خود پُر کنید. همچنین دستهبندی پیامها از نظر مخاطبان یا ارسال گروهی و یا از نظر نوع آن (SMS یا MMS) از دیگر ویژگیهای این اپلیکیشن میباشد. در نسخه دو سیمکارته این گوشی، دو دکمه برای ارسال پیامک از هر سیمکارت وجود دارد که کار را برای انتخاب آن بسیار آسان کرده است.
Messages app
split-screen UI in landscape
در حالت افقی گوشی یا landscape، لیست مخاطبان به سمت چپ میرود و پیام در حال تایپ، در سمت راست نمایشگر قرار میگیرد. برای تغییر ابعاد فونت، میتوانید از حالت pinch zoom (نزدیک یا دور کردن دو انگشت) استفاده کنید. همچنین برای تغییر پسزمینه این برنامه نیز، تصاویر خاصی در نظر گرفته شده است. فیلتر خاصی نیز برای بلاک کردن پیامهای Spam وجود دارد. همچنین از فعال شدن linkها و کلیک بر روی آنها نیز میتوان جلوگیری کرد. در عین حال، ویژگیهای دیگری نیز برای موارد خاصی مثل پیامک تولد، وجود دارند.
Customizing the look of the app
built-in spam filter
pinch zooming to change the font size
گلکسی A7 دارای دو برنامه مجزا برای رسیدگی به ایمیلها است. اولی اپلیکیشن Gmail و دیگری برنامه ایمیل اندروید است که از اکانتهای مختلف پشتیبانی میکند و دارای رابط کاربری مدرنتری است. اپلیکیشن Gmail نیز به تازگی از سرورهای دیگر پشتیبانی میکند.
اپلیکیشن Gmail در دسته بندی ایمیلها منحصر به فرد است (ایمیلهای شبکههای اجتماعی در یک بخش و خبرنامهها در بخشی دیگر و ایمیلهای مهم و شخصی در بخشی مجزا).
اپلیکیشن کیبورد سامسونگ دارای قسمتی مجزا و ستونی برای بخش عددی آن است که میتوان عبارات خاصی را برای هر عدد تعریف کرد تا با فشردن و نگه داشتن آن عدد در زمان تایپ، آن عبارت در نوشته درج شود. در این کیبورد میتوان از دو حالت ضربهای (tap) یا حرکتی (swipe) برای تایپ کردن نوشته خود استفاده کرد.
Samsung keyboard
extra number row
برای تایپ هر نوع نوشته با یک دست، میتوان از کیبورد شناور این گوشی استفاده کرد. همچنین ویژگی بسیار هوشمند حدث کلمات (intelligent predictive text) نیز در این گوشی وجود دارد که از پیامهای ارسالی شما(حتی از پیام مخاطبان شما !)، ایمیلها و اکانت شبکههای اجتماعی شما، ، پیشبینی کلمات را یاد میگیرد. در حالت پیشفرض، این ویژگیها، غیر فعال هستند و برای فعال شدن به اجازه کاربر نیاز دارند.
floating keyboard
Landscape keyboard
additional keyboard options
پایان قسمت سوم
در قسمت چهارم این بررسی، دوربین، گالری، کیفیت صدا و وبگردی این گوشی هوشمند، مورد نقد و بررسی قرار خواهند گرفت؛ پس با تک نیوز همراه باشید.
پیشنهاد ویژه : شروع کسب درآمد از کوین جدید تلگرام |
پیشنهاد ویژه : اخبار همستر کامبت (کد مورس، حل معما و کد کمبو) |
پیشنهاد ویژه : قیمت ارز دیجیتال |
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
سلام
من یه سوال داشتم: مدل اگزینوس از این نظر که 64 بیتی نیست ؛ آیا بعد از آپدیت به اندروید 5 ( یا حتی در اندروید 4.4.4 )عملکرد ضعیف تری نسبت به مدل کوالاکوم خواهد داشت؟
و این که به علت استفاده از cortex a15 و cortex a7 در برابر cortex a53 باتری بیشتری مصرف خواهد کرد؟
خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید و به طور کلی پیشنهاد خودتون رو هم بگید.
با تشکر
سلام
با توجه به این که قرار دادن تراشههای 64 بیتی، نوعی آینده نگری برای یک دستگاه هوشمند به حساب میاد، فعلا قدرت واقعی این تراشه رو بر روی برنامههای موجود و شایع بازار گوشیهای هوشمند نخواهید دید. اما همانطور که به تازگی با خبر شدیم، نسخه 5.0.2 از سیستم عامل اندروید برای این گوشی عرضه شده و مسلما، یکی از برنامههای این ویرایش جدید، مصرف بهینه باطری گوشی و همچنین سازگاری بهتر با تراشههایی با معماری 64 بیتی هست. البته با این حال، قدرت اصلی این تراشهها رو میبایست در هنگام اجرای بازیهایی 64 بیتی و مجهز بودن دستگاه به میزان حافظه RAM بالا تجربه کنید. همانطور که باخبرید، قرار دادن میزان حافظه RAM بیش از سه گیگابایت بر روی دستگاههایی با تراشههای 32 بیتی، تاثیر خاصی در عملکرد این تراشهها نداره ولی در مورد پردازندههای 64 بیتی، این تاثیر تصاعدی خواهد بود.
در مورد هستههای پردازشی هم باید گفت که مطمئنا تراشههایی با قدرت بیشتر، مصرف انرژی بیشتری را نیز طلب میکنند اما در هستههای جدید سعی شده که به همراه کاهش ابعاد تراشهها (میزان لیتوگرافی)، میزان مصرف قسمتهای مختلف اون هم کمتر بشه. برای مثل هسته A7 تا دو سال پیش و با وجود هستههای قویتر، کم مصرفترین هسته به حساب میاومد و همچنین هسته A8 هم بدلیل مصرف زیاد خودش، از بازار جمع شد. شما میتونین با کمی جستجو، درمورد هستههای مورد نظرتون اطلاعات مفیدی رو جمعآوری کنید ولی من پیشنهاد میکنم، برای بدست آوردن اطلاعات جامعتر، به تستهای مربوط به بنچمارکهای پردازشی تراشه و باطری این گوشی که در سایت تک نیوز موجود هست، سری بزنید و مطالب اون قسمتها رو دنبال کنید.
با تشکر از توجهتون
سلام
با توجه به این که قرار دادن تراشههای 64 بیتی، نوعی آینده نگری برای یک دستگاه هوشمند به حساب میاد، فعلا قدرت واقعی این تراشه رو بر روی برنامههای موجود و شایع بازار گوشیهای هوشمند نخواهید دید. اما همانطور که به تازگی با خبر شدیم، نسخه 5.0.2 از سیستم عامل اندروید برای این گوشی عرضه شده و مسلما، یکی از برنامههای این ویرایش جدید، مصرف بهینه باطری گوشی و همچنین سازگاری بهتر با تراشههایی با معماری 64 بیتی هست. البته با این حال، قدرت اصلی این تراشهها رو میبایست در هنگام اجرای بازیهایی 64 بیتی و مجهز بودن دستگاه به میزان حافظه RAM بالا تجربه کنید. همانطور که باخبرید، قرار دادن میزان حافظه RAM بیش از سه گیگابایت بر روی دستگاههایی با تراشههای 32 بیتی، تاثیر خاصی در عملکرد این تراشهها نداره ولی در مورد پردازندههای 64 بیتی، این تاثیر تصاعدی خواهد بود.
در مورد هستههای پردازشی هم باید گفت که مطمئنا تراشههایی با قدرت بیشتر، مصرف انرژی بیشتری را نیز طلب میکنند اما در هستههای جدید سعی شده که به همراه کاهش ابعاد تراشهها (میزان لیتوگرافی)، میزان مصرف قسمتهای مختلف اون هم کمتر بشه. برای مثل هسته A7 تا دو سال پیش و با وجود هستههای قویتر، کم مصرفترین هسته به حساب میاومد و همچنین هسته A8 هم بدلیل مصرف زیاد خودش، از بازار جمع شد. شما میتونین با کمی جستجو، درمورد هستههای مورد نظرتون اطلاعات مفیدی رو جمعآوری کنید ولی من پیشنهاد میکنم، برای بدست آوردن اطلاعات جامعتر، به تستهای مربوط به بنچمارکهای پردازشی تراشه و باطری این گوشی که در سایت تک نیوز موجود هست، سری بزنید و مطالب اون قسمتها رو دنبال کنید.
با تشکر از توجهتون
الان یه سوال برای من پیش اومد:
یعنی پردازنده 64 بیتی با رم 2 (جدا از مصرف باتری) عملکرد بهتری نسبت به پردازنده های 32 بیتی (مثلا برای بازی های 32بیتی) نخواهند داشت؟(ابته منظورم در اندروید 5.0.2 هست.)
همانطور که گفتم مسلما عملکرد بهتر تراشه 64 بیتی در نسخه لالیپاپ بیشتر احساس خواهد شد. البته برای یک بازی 32 بیتی ممکنه تفاوتهایی وجود داشته باشه که باعث بروز برتری تراشه 64 بیتی بشه ولی برتری قاطع این تراشه رو باید در اپلیکیشنهایی که تحت معماری 64 بیتی ساخته شدهاند، مشاهده کنید.
سلام
با توجه به این که قرار دادن تراشههای 64 بیتی، نوعی آینده نگری برای یک دستگاه هوشمند به حساب میاد، فعلا قدرت واقعی این تراشه رو بر روی برنامههای موجود و شایع بازار گوشیهای هوشمند نخواهید دید. اما همانطور که به تازگی با خبر شدیم، نسخه 5.0.2 از سیستم عامل اندروید برای این گوشی عرضه شده و مسلما، یکی از برنامههای این ویرایش جدید، مصرف بهینه باطری گوشی و همچنین سازگاری بهتر با تراشههایی با معماری 64 بیتی هست. البته با این حال، قدرت اصلی این تراشهها رو میبایست در هنگام اجرای بازیهایی 64 بیتی و مجهز بودن دستگاه به میزان حافظه RAM بالا تجربه کنید. همانطور که باخبرید، قرار دادن میزان حافظه RAM بیش از سه گیگابایت بر روی دستگاههایی با تراشههای 32 بیتی، تاثیر خاصی در عملکرد این تراشهها نداره ولی در مورد پردازندههای 64 بیتی، این تاثیر تصاعدی خواهد بود.
در مورد هستههای پردازشی هم باید گفت که مطمئنا تراشههایی با قدرت بیشتر، مصرف انرژی بیشتری را نیز طلب میکنند اما در هستههای جدید سعی شده که به همراه کاهش ابعاد تراشهها (میزان لیتوگرافی)، میزان مصرف قسمتهای مختلف اون هم کمتر بشه. برای مثل هسته A7 تا دو سال پیش و با وجود هستههای قویتر، کم مصرفترین هسته به حساب میاومد و همچنین هسته A8 هم بدلیل مصرف زیاد خودش، از بازار جمع شد. شما میتونین با کمی جستجو، درمورد هستههای مورد نظرتون اطلاعات مفیدی رو جمعآوری کنید ولی من پیشنهاد میکنم، برای بدست آوردن اطلاعات جامعتر، به تستهای مربوط به بنچمارکهای پردازشی تراشه و باطری این گوشی که در سایت تک نیوز موجود هست، سری بزنید و مطالب اون قسمتها رو دنبال کنید.
با تشکر از توجهتون
سلام
یه سوال دارم درباره گلکسی A7.
دو سیم کارتش بهتره یا یک سیم؟کلا من تا حالا از گوشی دو سیم استفاده نکردم.دوسیم بودن باعث نمیشه بعضی قابلیتاش بیاد پایین؟کلا مشکلی ایجاد نمیکنه؟
از این نظر که یه سیمش اگزینوس هست و دو سیمش اسنپدراگون چطور؟
من شنیدم نسخه 64 بیتی ک دو سیم کارته هس بهتره اره؟
با سلام
متاسفانه به این صورت نمیشه گفت و در اصل باید تست کرد!
معمولا در حالت دو سیمکارته، به دلیل استفاده از دو آنتن و درواقع آنلاین بودن در دو شبکه، کمی فشار روی باتری و حتی پردازنده گوشی زیاد هست و برای همین معمولا عمر باتری کمتر از حالت تک سیمکارته میشه.
همچنین از نظر قدرت پردازشی هم نسخه ای که چیپست خود سامسونگ رو داره، قدرت پردازشی بالاتری نسبت به اسنپدراگون 615 ایجاد میکنه و احتمالا در اجرای بازیها روانتر خواهد بود