دستگاه آب شیرین کن قابل حمل محققان ام‌آی‌تی بدون نیاز به فیلتر کار می کند

دستگاه کوچک آب شیرین کن ساخته شده توسط محققان دانشگاه ام آی تی بدون نیاز به فیلتر می تواند آب شور را به آب آشامیدنی تبدیل کند. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققان موسسه ام آی تی یک دستگاه آب شیرین کن با ابعاد کوچک به اندازه یک چمدان ساخته اند که […]

دستگاه کوچک آب شیرین کن ساخته شده توسط محققان دانشگاه ام آی تی بدون نیاز به فیلتر می تواند آب شور را به آب آشامیدنی تبدیل کند.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققان موسسه ام آی تی یک دستگاه آب شیرین کن با ابعاد کوچک به اندازه یک چمدان ساخته اند که با نیروی بسیار کم و با کمک صفحات خورشیدی می تواند با از بین بردن ذرات و نمک آب آشامیدنی شیرین تولید کند. مهمترین نکته در طراحی این دستگاه عدم استفاده از فیلتر برای تصفیه آب است. زیرا برای از بین بردن ذرات از جریان الکتریکی استفاده می کند. بدین ترتیب در بلند مدت نیاز به رسیدگی و تعمیر نداشته و عمر بیشتری خواهد داشت. علاوه بر آن می توان از این دستگاه آب شیرین کن در مناطق دور افتاده استفاده کرد.

تیم سازنده این دستگاه تصفیه آب از فرایند پیچیده ساخت آن با حدود یک دهه زمان خبر داد و گفته است: نیمی از این مدت برای درک فیزیک پشت این فرایند استفاده شده است. دستگاه ساخته شده توسط محققان MIT بر خلاف دستگاه های تجاری موجود در بازار از پمپ های فشار قوی و فیلتر استفاده نمی کند. روش شیرین کردن آب در این دستگاه ion concentration polarization (ICP) نام دارد که در آن از میدان الکتریکی همانند یک پوسته در بالا و پایین مجرای آب استفاده می شود.

این غشای الکتریکی می تواند ذرات باردار مثبت و منفی مانند مولکول های نمک ویروس و باکتری را در هنگام عبور جریان آب دفع کند. به دلیل عدم استفاده از فیلتر و پمپ های فشار قوی مصرف انرژی این دستگاه نیز بسیار پایین است. محققان برای اطمینان از کیفیت تصفیه آب فرایند دیگری به نام الکترو دیالیز را نیز به دستگاه اضافه کرده اند. این تیم تحقیقاتی معتقد است دستگاه ساخته شده توانسته تمامی آزمون های آزمایشگاهی را با موفقیت انجام دهد و آب آشامیدنی تولید شده نیز کیفیتی بالاتر از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی داشته است.