ضایعات گیاهی می توانند فیلتری ارزان قیمت برای تصفیه آب باشند

پژوهشگران با استفاده از ضایعات گیاهی نوعی فیلتر ارزان قیمت برای تصفیه آب ابداع کرده‌اند که می تواند فلزات سنگین را از آب آلوده جدا کند. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققانی از دانشگاه صنعتی نانیانگ و موسسه فناوری فدرال زوریخ برای تصفیه آب از از ضایعات گیاهی استفاده می کنند. در […]

پژوهشگران با استفاده از ضایعات گیاهی نوعی فیلتر ارزان قیمت برای تصفیه آب ابداع کرده‌اند که می تواند فلزات سنگین را از آب آلوده جدا کند.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققانی از دانشگاه صنعتی نانیانگ و موسسه فناوری فدرال زوریخ برای تصفیه آب از از ضایعات گیاهی استفاده می کنند. در زمان ساخت روغن بادام زمینی و یا تخمه آفتابگردان محصولاتی زائد مانند کنجاله دانه روغنی ایجاد می شود. تحقیقات اخیر این پژوهشگران نشان می دهد این ماده دارای پروتئین هایی است که می تواند برای تصفیه آب و جدا کردن فلزات سنگین مورد استفاده قرار بگیرد.

در ابتدای کار این پروتئین از کنجاله بادام زمینی و دانه‌های روغنی آفتابگردان استخراج شد. سپس پژوهشگران زنجیره های پروتئینی آنها را به شکل ساختاری طناب مانند با نام فیبرهای آمیلوئید پروتئین به یکدیگر پیچیدند. از ترکیب آن با کربن فعال غشاهای فیلتراسیون هیبریدی ایجاد شد. در این هنگام برای تصفیه آب آلوده به سرب، پلاتین و کروم از این فیلترها برای تصفیه آب آلوده استفاده کردند. در این آزمایش مشخص شد این غشا توانسته است حدود ۹۹.۸۱ درصد از فلزات سنگین را از آب حذف کند. این فیبرها همانند یک الک معمولی عمل کرده و مانع عبور یون های فلزات سنگین شدند.

به گفته این محققان تنها ۱۶ کیلوگرم از پروتئین آفتابگردان می تواند آب یک استخر آلوده به سرب را تصفیه کند. پس از استفاده از غشا ها برای به دام انداختن فلزات می توان آنها را خشک کرد و سوزاند. در این بین فیبریل‌ها از بین می روند اما فلزات به جا مانده و می توان آنها را مجدداً بازیافت کرد.

پیشنهاد ویژه : قیمت ارز دیجیتال
پیشنهاد ویژه : سرور HP
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران
پیشنهاد ویژه : ترجمه رسمی آلمانی

پیشنهاد ویژه

خرید بلیط هواپیما فلای تودی

پیشنهاد ویژه

لیست کامل و نرخ لحظه ای ارزهای دیجیتال