چگونه فضای گوشی خود را خالی کنیم؟ 10 راهکار کاربردی آزادسازی حافظه
خالی کردن فضای گوشی در عصر امروز که اکثرا افراد گوشیهایی با حافظه 128 تا 512 دارند، شاید مقداری دور از ذهن بهنظر بیاید. اما باید بدانید در کنار افزایش حافظه داخلی گوشیها در طی سالهای اخیر با بالارفتن کیفیت فیلمها و عکسها، حافظه آنها نیز افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل پساز مدتی […]
خالی کردن فضای گوشی در عصر امروز که اکثرا افراد گوشیهایی با حافظه 128 تا 512 دارند، شاید مقداری دور از ذهن بهنظر بیاید. اما باید بدانید در کنار افزایش حافظه داخلی گوشیها در طی سالهای اخیر با بالارفتن کیفیت فیلمها و عکسها، حافظه آنها نیز افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل پساز مدتی شما مدام پیام پرشدن حافظه را در نوتیف گوشی خود دریافت میکنید.
بهعلاوه در کنار اینکه با پربودن حافظه، امکان اضافهکردن فیلم و عکس و موسیقی و بهطور کلی فایل جدید را از دست میدهید، پساز مدتی سرعت گوشی شما نیز کاهش پیدا میکند. حالا علاوهبر مشکل کمبود حافظه با کاهش سرعت، محدودیت در نصب نرمافزار و از همه مهمتر هنگکردن مواجه خواهید بود.
نگران نباشید، خواندن این مقاله راهکارهای خوبی برای افزایش فضای ذخیرهسازی و بهینهسازی مانند خرید هاست بکاپ در اختیار شما میگذارد.
حذف فایلهای غیرضروری و موقت (کش)
برنامههای اندروید برای عملکرد بهتر و افزایش سرعت گوشی از کش استفاده میکنند. این دادهها در زمان شما صرفهجویی میکنند. برای مثال در بیشتر مواقع کد کاربری شما بهصورت خودکار وارد میشود و این در حافظه کش ثبت شده است. حالا دادههای بسیاری با این عناوین در حافظه کش گوشیتان وجود دارد که در بیشتر مواقع زیاد ضروری نیستند.
اگر نیاز دارید در سریعترین زمان و بدون بررسیکردن فایلها، اقدام به خالی کردن حافظه گوشی خود بکنید؛ بهترین گزینه پاکسازی فایلهای کش یا پنهان است. از طرفی دیگر بعضی از برنامهها نیز اجازه میدهند محتوا مستقیم ذخیره شود تا در هر زمانی که خواستید به آنها دسترسی داشته باشید. برای نمونه، اسپاتیفای یا تلگرام این امکان ذخیرهسازی مستقیم دارند. مرورگرها با ذخیرهسازی وبسایتهای مختلف برای مطالعه آنلاین کش را پر میکنند.
این بسیار عالی است که در زمان کم و بدون دانلودکردن مجدد به محتواها دسترسی داشته باشید. اما این کار فقط با داشتن فضای ذخیرهسازی مناسب امکانپذیر است. با جلوگیری از دانلودکردن فایلهای بزرگ و پاککردن کش و دیتای برنامه میتوانید اقدام به خالی کردن فضای گوشی خود بکنید.
- به تنظیمات بروید و بعد Apps را کلیک کنید تا لیستی از همه برنامهها داشته باشید.
- با انتخاب هر برنامه وارد اطلاعات آن شوید و یا آن را پاک کنید یا با کلیک Storage گزینههای Clear Cache یا clear data را انتخاب کنید.
راه حل دیگر نیز این است که بدون طیکردن این مراحل با نصب اپلیکیشنهای مدیریت حافظه بهصورت خودکار همین کار را انجام میدهند، خودتان را راحت کنید. برنامه SD Maid برای این کار مناسب است.
انتقال فایلها به فضای ابری
افرادی که با محدودیت فصای حافظه مواجه هستند میتوانند با استفاده از خدمات ابری این مشکل خود را خیلی راحت حل کنند. خدمات ذخیرهسازی ابری یک گزینه بسیار مناسب است که که هزینه کمی دارد. کافی است برای خرید فضای ابری به یکی از این گزینهها مانند گوگل درایو، دراپ باکس، آی کلاد و آروان کلاد مراجعه کنید و بعد با توجه به میزان حجم و قیمت و خدماتی که ارائه میدهند هرکدام که بیشتر دوست داشتید و شما را بهتر قانع کرد خریداری کنید.
اگر میخواهید بدون بررسیکردن و حذف کردن موسیقی و فیلم و عکسهایی که با هر کدام خاطره دارید یا دوست دارید گوشی شما باقی بماند ولی فضای محدود حافظه شما را محدود کرده به یک فضای بزرگ دسترسی پیدا کنید و تمام فایلهای خود را مانند موسیقی و عکس به آنجا منتقل کنید، فضای ذخیرهسازی ابری آروان کلاد دقیقا همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید.
حذف اپلیکیشنهای اضافی یا استفاده نشده
همه ما برنامههای مختلفی مانند آبوهواشناسی و تقویمهای متفاوت روی گوشی خود نصب کردهایم که ممکن است در طول سال حتی یکبار هم به آن نگاهی نکنیم. از طرفی دیگر برخی از برنامهها هستند که کار بسیار سادهای انجام میدهند ولی حجم فوقالعاده زیادی دارند.
برای اینکه دقیقا متوجه شوید هرکدام از برنامههای گوشی موبایل شما دقیقا چه حجمی دارد و بعد متناسب با مقدار نیاز خود به برنامه تصمیم بگیرید آن را حذف کنید یا یک برنامه جایگزین با حجم کمتر نصب کنید تا به بهبود عملکرد گوشیتان کمک کرده باشید، باید مراحل زیر را در گوشی تلفن خود انجام دهید.
- به settings بروید و از battery and device care به بخش storage مراجعه کنید. البته اگر در نوار جستوجوی تنظیمات شما storage باشد راحتتر به این بخش میروید و نیازی به طیکردن مراحلی که اول گفتیم، نیست. در storage اطلاعات خوبی درباره هرچه گوشی شما را اشغال کرده کسب خواهید کرد.
- در قسمت storage حجم تمام فایلهای متفاوت به شما نشان داده میشود. برای دیدن حجم اپلیکیشنهای خود روی apps بزنید و صبر کنید تا لیست بروزرسانی شود. و بعد برنامههای پرحافظه را تشخیص دهید و اقدامی برای خالی کردن فضای گوشی خود بکنید.
روش دوم برای تشخیص برنامههای پرحافظه:
- در نوار جستوجو تنظیمات کلمه Apps را سرچ کنید.
- در مرحله بعد برای مرتبشدن برنامهها روی آیکون گوشه سمت راست ضربه بزنید و بعد از میان گزینههای size مورد sort by را انتخاب کنید.
- در گوشیهای شیائومی بعداز کلیک Sort by دوباره باید گزینه دیگری به نام Used storage انتخاب شود.
- حالا تمام اپلیکیشنهای گوشی شما به ترتیب حافظه طبقهبندی میشود و شما بسیار راحت تشخیص میدهید کدام برنامهها حافظه زیادی اشغال کردهاند. بعد میتوانید تصمیم بگیرید برای خالی کردن فضای گوشی خود آنها را حذف کنید یا با واردشدن به بخش Storage دیتا و کش را پاک کنید.
حذف ویدیوها و تصاویر پرحجم
برای خالی کردن فضای گوشی به گالری خود بروید و تمام عکسها و فیلمهایی که بلا استفاده هستند را پاک کنید. بسیاری از فیلمها و عکسها بهطور خودکار از واتساپ یا تلگرام در گالری ذخیره میشوند. یا فیلمهایی که دانلود کردهایم و آنها را تماشا کردیم و دیگر نیازی به وجود آنها نیست تمام این موارد را حذف کنید.
حتی برای تشخیص بهتر مقدار حجم فایلها میتوانید به مدیریت حافظه گوشی بروید تا فیلمها و عکسهای پرحجم به شما نمایش داده شود. کافی است وارد فایلهای شخصی شوید و آنالیز فضای ذخیره را بزنید. البته در برخی موارد افراد عکسها یادگاری یا مورد استفاده مانند جزوه دارند که میخواهند آنها را نگهداری کنند اما با محدودیت فضای حافظه روبهرو هستند. برای این کار اپلیکیشنهایی به نام زیپ و فشردهسازی عکس وجود دارد که حجم آنها را کاهش میدهد.
پاکسازی فایلهای دانلود شده
در بیشتر مواقع بسیاری از فایلهای صوتی و ویدئویی و اسناد بهصورت خودکار دانلود و در گوشی ذخیره میشوند. برای نمونه، با ورود به بعضی از سایتها تیزر تبلیغات روی سایت خودکار دانلود میشود. یا گزینه دانلود خودکار و ذخیرهسازی تلگرام فعال است.
حالا گوشی شما فایلهایی دارد که اصلا نیازی به آنها ندارید و فقط الکی حجم وسیعی از حافظه را اشغال کردهاند. برای آزادسازی فضای گوشی و بررسی پاکسازی باید این مراحل را طی کنید:
- وارد برنامه مدیریت فایلهای اندروید شوید و روی پوشه Download کلیک کنید. حالا تمام فایلهای دانلود شده در اختیار شما قرار میگیرید و میتوانید با حذف فایلهای اضافی اقدام به خالی کردن فضای گوشی خود بکنید.
- اگر میخواهید فایلها را حذف کنید کافی است روی آنها ضربه بزنید و نگه دارید تا یک کادر در کنار هر کدام باز شود.
- بعداز بازشدن کادر با انتخاب گزینه Delete آنها را پاک کنید.
استفاده از اپلیکیشنهای مدیریت حافظه و بهینهسازی گوشی
اگر فکر میکنید نرمافزارهای مدیریت حافظه گوشی شما کافی نیست یا درست کار نمیکند، میتوانید از نرمافزارهای کارآمد و معتبر دیگر استفاده کنید. نرمافزارهایی مانند اپ فایل گوگل و سایر برنامههایی که برای این کار طراحی شدهاند میتوانند تمام فایلها و هر چیزی را شناسایی کنند و به شما نمایش بدهند تا برای خالی کردن فضای گوشی خود بهتر تصمیم بگیرید. بعداز اینکه این نوع اپلیکیشن را نصب کردید برای پاککردن حافظه داخلی اندروید باید به ترتیب مراحل زیر را طی کنید:
- در اپلیکیشن فایل گوگل وارد تب Clean شوید و ببینید چه مقدار از فضای گوشی شما اشغال شده و مقدار فضای در دسترس چقدر است.
- برای پاککردن فایلهای بدون استفاده و غیرضروری گزینه Select and free up را انتخاب کنید. حالا یک لیست از تمام فایلهای پیشنهاد شده در اختیار شما قرار میگیرد که میتواند تمام آنها را حذف کنید یا فقط تعدادی از آنها را برای حذفکردن انتخاب کنید.
با این اپها در کنار صرفهجویی در حافظه میتوانید فایلها را در فضای ابری گوگل درایو قرار دهید و نسخه پشتیبان تهیه کنید.
استفاده از کارت حافظه
اگر گوشی شما اسلات کارت حافظه دارد میتوانید با چند کلیک ساده تمام فایلهای بزرگ گوشی خود را به کارت حافظه منتقل کنید. اگر برای نمونه، حافظه گوشی شما 64 گیگ باشد میتوانید با اضافهکردن یک کارت حافظه 64 گیگ دیگر فضای ذخیرهسازی گوشی خود را دوبرابر و به بهینهسازی حافظه گوشی کمک کنید.
- کارت حافظه را درون اسلات مربوط به خود قرار دهید.
- به برنامه مدیریت فایلها بروید و در قسمت ذخیرهسازی داخلی یا Internal storage فایلهای بزرگ را پیدا کنید.
- روی فایلها ضربه بزنید و نگه دارید تا یک کادر در کنار هر کدام باز شود.
- بعداز بازشدن کادر گزینه Move را کلیک کنید.
- از قسمت ذخیرسازه داخلی یا Internal storage خارج شوید و به SD card بروید.
- در SD card گزینه Move here را انتخاب کنید.
آیا پرشدن حافظه روی سرعت گوشی اثر دارد؟
بله، چون اندروید برای فضای ذخیرهسازی از کش و سایر دادههای موقت استفاده میکند. حالا اگر فضای ذخیرهسازی پر باشد و هیچ اقدامی برای خالی کردن فضای گوشی نکرده باشید، حافظهای برای نوشتن دادههای موقت وجود ندارد. بنابراین، سرعت تحلیل گوشی کاهش پیدا میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰