شنودهای اسپانیا در دستان هوآوی

اسپانیا و هوآوی: قراردادهای حساس، ابهامات امنیتی و معمای 5G

به زودی هرگونه شنود قانونی دولت اسپانیا که توسط سازمان‌های اجرای قانون انجام می‌شود، توسط غول مخابراتی چینی هوآوی مدیریت خواهد شد. این قرارداد به ارزش ۱۲.۳ میلیون یورو پس از یک فرآیند استاندارد مناقصه عمومی به هوآوی اعطا شد. گزارشها حاکی از آن است که این قرارداد شامل ذخیره‌سازی دیجیتالی شنودهای قضایی نیز می‌شود. […]

به زودی هرگونه شنود قانونی دولت اسپانیا که توسط سازمان‌های اجرای قانون انجام می‌شود، توسط غول مخابراتی چینی هوآوی مدیریت خواهد شد. این قرارداد به ارزش ۱۲.۳ میلیون یورو پس از یک فرآیند استاندارد مناقصه عمومی به هوآوی اعطا شد. گزارشها حاکی از آن است که این قرارداد شامل ذخیره‌سازی دیجیتالی شنودهای قضایی نیز می‌شود. هوآوی سرورهای ذخیره‌سازی با عملکرد بالای خود یعنی OceanStor 6800 V5 را برای این پروژه تأمین خواهد کرد که ارتباطات و داده‌های جمع‌آوری شده از طریق سازمان‌های دولتی را ذخیره و طبقه‌بندی می‌کند.

به گزارش سرویس بین الملل رسانه اخبار تکنولوژی تکنا، پیام‌های متناقض و بخش‌هایی از پلیس ملی اسپانیا نسبت به دخالت هوآوی در سیستم‌های حساس، ابراز ناراحتی کرده‌اند. منابعی نگرانی خود را در مورد ناسازگاری‌های استراتژیک مربوط به چین و دسترسی دولت به داده‌ها و تهدید احتمالی برای امنیت ملی بیان کرده‌اند. هوآوی اشاره می‌کند که هیچ‌گاه «در پشتی» در تجهیزات مخابراتی آن شناسایی نشده است و این شرکت تأکید دارد که به درخواست‌های دولت چین برای اطلاعات پاسخ نخواهد داد و تجهیزات آن برای جاسوسی استفاده نخواهد شد. این البته شامل قراردادهای شنود دولتی نمی‌شود. پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، یکی از کمترین موضع‌گیری‌های ستیزه‌جویانه را در قبال حضور هوآوی داشته است. اسپانیا همچنان یک شریک نزدیک هوآوی در اتحادیه اروپا باقی مانده و چندین قرارداد با ادارات دولتی دارد.

جالب توجه است که این قرارداد اخیر در تضاد با ممنوعیت بالفعل غول مخابراتی چینی از تمامی زیرساخت‌های حیاتی در اسپانیا قرار دارد. اسپانیا حضور هوآوی را در هسته‌های 5G سه اپراتور بزرگ اسپانیایی به صفر درصد کاهش داده است. دولت‌های اروپایی و آمریکایی در ماه‌های اخیر به طور فزاینده‌ای از شرکت‌های فناوری چینی فاصله گرفته‌اند، که دلیل اصلی آن نگرانی‌های امنیت ملی و تهدید خروج داده‌ها عنوان شده است. جنگ تجاری جاری بین ایالات متحده و چین باعث شده است که شرکت‌های هر دو طرف از بازارهای یکدیگر جدا شوند. شرکت‌های پیشرو مانند سازنده تراشه «انویدیا» می‌گویند تعرفه‌های ایالات متحده به معنای تحمل میلیاردها دلار ضرر برای آن‌هاست.