نقد و بررسی تخصصی گوشی سونی اکسپریا E4 [قسمت اول: معرفی گوشی، محتویات درون جعبه، طراحی بدنه]
سونی با معرفی سری E گوشیهای هوشمند خود ریسک زیادی را نکرده و گوشی میان ردهای را به کاربران خود تحویل داده است. البته این میان رده بودن به معنای بد بودن این سری از گوشیهای سونی نبوده و هرکدام از آنها ویژگیهای منحصربهفرد خود رادارند. حال ما قصد داریم تا نقد و بررسی تخصصی چهارمین نسل این سری را برای شما انجام دهیم.
سونی با معرفی سری E گوشیهای هوشمند خود ریسک زیادی را نکرده و گوشی میان ردهای را به کاربران خود تحویل دادهاست. البته این میان رده بودن به معنای بد بودن این سری از گوشیهای سونی نبوده و هرکدام از آنها ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند. با ما در نقد و بررسی تخصصی چهارمین نسل این سری همراه باشید.
سونی اکسپریا E4 برخلاف سری قبل یعنی E3 از امکان LTE برخوردار نیست ولی بهجای آن دارای یک صفحهنمایشی 5 اینچی است. این گوشی با داشتن رزولوشنی مناسب و حاشیهی کمتر نمایشگر نسبت به نسخهی قبلی توانسته پیشرفت خوبی را ایجاد کند اگرچه گوشی با داشتن 10.5 میلیمتر قطر، کمی ضخیمتر از E3 شدهاست.
در ابتدا نگاهی به ویژگیهای کلیدی این گوشی میاندازیم:
- صفحهنمایش IPS LCD 5 اینچی با رزولوشن 960×540 و نمایش 16 میلیون رنگ؛
- اندورید نسخهی 4.4.4
- چیپست مدیاتک MT6582 به همراه پردازندهی چهار هستهای Cortex-A7 باقابلیت پردازش 1.3 گیگاهرتز، 1گیگابایت حافظهی رم
- سنسور 5 مگاپیکسلی دوربین اصلی باقابلیت ضبط تصاویر باکیفیت فول اچ دی و 30 فریم در ثانیه
- سنسور 2 مگاپیسلی دوربین جلو باقابلیت ضبط تصاویر باکیفیت اچ دی
- 8 گیگابایت حافظهی داخلی به همراه درگاه MicroSD
- داشتن نسخهی دو سیم کارته
- قابلیتهای ارتباطی Wi-Fi، جی پی اس، بلوتوث ورژن 4.1 و رادیو اف ام
- دارای سنسور شتاب سنج به همراه مکان سنج (Proximity)
- دارای میکروفون اختصاصی برای کاهش نویز صدا
- باتری 2300 میلی آمپری غیر قابل تعویض
معایب اصلی:
- نداشتن قابلیت LTE
- رزولوشن نامناسب صفحه نمایش
- پردازنده و گرافیک نسبتا قدیمی
- دوربین متوسط
- باتری غیر قابل تعویض
اکسپریا E4 در تمامی نقاط جهان فروخته خواهد شد و نسخههای تک سیم کارته و دو سیم کارته با توجه به مناطق مختلف به فروش میرسد. سونی از نسخهی LTE این دستگاه هم رونمایی کرد که E4g نام داشت. گوشیهوشمندی که ما در این نقد و بررسی در دست داریم E4 میباشد و قابلیت LTE را ندارد.
از لحاظ طراحی، گوشی جدید سونی حرف زیادی را برای گفتن ندارد و نمیتوان در مورد طراحی آن نظر خاصی داد. بر خلاف شایعات گذشته، این گوشی با اندروید کیت کت روانه بازار میشود. سونی فعلا با انتشار اندروید لالی پاپ برای سری Z سر خود را شلوغ کرده و دارندگان گوشیهای غیر از این سری باید فعلا منتظر بمانند.
جعبهی گوشی:
جعبهی گوشی همانند خود گوشی بسیار ساده است. شما با در آوردن متعلقات درون جعبه، کار سختی را برای برگرداندن آنها به آن جعبهی کوچک خواهید داشت. درون جعبه طبیعتا شما را متعجب نمیکند. کابل بسیار کوتاه میکرو USB به همراه هندزفری با میکروفون داخلی و شارژر گوشی از محتویات درون جعبه میباشد.
طراحی گوشی:
در مورد طراحی گوشی چیز خاصی را نمیتوان گفت چراکه این گوشی یک دستگاه میان رده است و انتظار بیشتری هم از آن نمیرود.
اکسپریا E4 با داشتن بدنهای پلاستیکی بسیار غول پیکر به نظر میرسد. ابعاد گوشی 137×74.6×10.5 میلی متر و وزن آن 144 گرم میباشد. سنگین بودن گوشی را در نگاه اول پی خواهید برد. با نگاهی به پشت دستگاه متوجه عدم توجه به ارگونومی در طراحی از سوی سازنده میشوید.
جنس پلاستیک دستگاه قابل قبول است و دست گرفتن گوشی به کاربر حس خوبی را القا میکند. این گوشی در دو رنگ مشکی و سفید موجود است.
دست گرفتن دستگاه کار سختی نیست و شما احساس راحتی خواهید کرد. کنارههای دستگاه نیز به خوبی طراحی شده و لبههای کناری دارای فضای خالی نیست. جداکردن بدنهی پشتی دستگاه نسبتا کار آسانی نیست اما اگر شما مدام به فکر تغییر سیم کارت یا کارت حافظه باشید کار سختی را در پیش خواهید داشت.
همانطور که گفته شد اکسپریا E4 با داشتن صفحه نمایشی 5 اینچی و روزولوشن 540×960 تراکم پیکسلی یکسانی با اکسپریا E3 دارد. نکتهی مثبت این گوشی کاهش حاشیههای نمایشگر به نسبت 67.4 درصد میباشد.
در قسمت بالای صفحه نمایش میتوان دوربین جلو را در گوشهی سمت چپ مشاهده کرد و اسپیکر مخصوص تماسهای تلفنی هم به سختی قابل مشاهده هست. در قسمت پایینی صفحه نمایش دکمهی فیزیکی قابل رویت نیست و فقط میکروفون تماس در آن جا تعبیه شدهاست.
در قسمت چپ گوشی فقط ورودی Micro USB قابل رویت است و ورودی سیم کارت به همراه کارت حافظه هم درزیر قاب پشتی و در همان سمت قرار گرفتهاست. علاوه بر موارد گفته شده، نقطهی ریزی هم برای ریست کردن گوشی قرار داده شده که با توجه به غیر قابل تعویض بودن باتری عملی زیرکانه به نظر میآید.
سمت راست گوشی هم بسیار خلوت میباشد. دکمهی فیزیکی و دایرهای Power در آن جا قرار گرفته و دکمهی ولوم صدا هم در همسایگی آن گنجانده شده است.
ورودی فیش 3.55 میلی متری صدا هم در سقف گوشی قرار گرفته است.
در قسمت پایینی گوشی هم چیزی را نمیتوان یافت؛ اگر چه همانند قدیم یک قسمت برای قراردادن بند برای گوشی تعبیه شده است که این کار کلاسیک باعث خوشحالی است.
با برگرداندن گوشی شما شاهد سنسور 5 مگاپیسلی دوربین به همراه فلش هستید. آرم معروف اکسپرا هم در قسمت پایینی پشت گوشی قرار دارد اسپیکر اصلی گوشی در همسایگی آرم گوشی تعبیه شدهاست. به نظر میرسد سونی مکان مناسبی را جهت قرار دادن اسپیکر گوشی انتخاب نکرده چراکه با برگرداندن گوشی با کاهش صدای شدید روبرو میشوید.
در قسمت دوم این نقد و بررسی با صفحه نمایش گوشی بیشتر آشنا خواهیم شد، سپس باتری را مورد تست قرار میدهیم و امکانات ارتباطی گوشی هم بحث اصلی ما خواهند بود. با تک نیوز همراه باشید.
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
ممنون بابت این پست،
بنظرم سونی میتونست این گوشی رو کمی باریکتر طراحی کنه
اما بهرحال باز به عنوان یک پایینرده، مشخصات خوبی داره و البته عمر باتری بسیار مناسب