نقد و بررسی تخصص گوشی G6 الجی
مقدمه برش دادن حواشی تعریفی از داستان زندگی LG G6 است. این حرف یک معنای واقعی و یک معنای مجازی دارد. واقعی از این نظر که این نمایشگر زوایای راست (قائم) ندارد و به جای آن از زوایای اریب و منحنی ریزی استفاده شده است. از نظر مجازی هم چون G6 به سختافزار توانمند بعدی […]
مقدمه
برش دادن حواشی تعریفی از داستان زندگی LG G6 است. این حرف یک معنای واقعی و یک معنای مجازی دارد. واقعی از این نظر که این نمایشگر زوایای راست (قائم) ندارد و به جای آن از زوایای اریب و منحنی ریزی استفاده شده است. از نظر مجازی هم چون G6 به سختافزار توانمند بعدی کوالکام مجهز نشده است و بنابراین چه چیزی باید باعث شود یک چیست قدیمی چند ماه و فقط 4 گیگابایت رم به این گوشی عنوان “پرچمدار” را بدهد؟ (به عبارتی الجی به صحبتهای حاشیهای پایان داده است).
اتفاقی که رخ داده این است که شرکت الجی به شکل متفاوتی به این اصطلاح معنا داده است. گوشی G6 الجی دستگاهی است که فروش بالایی خواهد داشت، بنابراین آنها معنای پرچمدار را برای رسیدن به این هدف تغییر دادهاند. با آنکه الجی از مجهز کردن این گوشی با آخرین سختافزار موجود در بازار صرفنظر کرد ولی آنها به کاربردپذیری آن توجه خاصی داشتهاند. بسیاری از افراد فکر خواهند کرد که این اقدام الجی تنها برای بیاهمیت نشان دادن اقدام سامسونگ مبنی بر این است که به سایر شرکتها اجازه نمیدهد قبل از بیرون آمدن گلکسی اس 8 از چیست اسنپدراگون 835 استفاده کنند، ولی بایستی قبول کنیم که تیم بازاریابی الجی به نوعی توانسته روی این قضیه مانور دهد.
اگر بخواهیم از نظر مشخصات فنی نگاه کنیم، الجی میگوید که با یکی از گوشیهای سری V آنها روبرو هستیم.
قبول داریم چیپست این گوشی تنها اسنپدراگون 821 و نه سیستم روی چیپ S835 در پیش رو است، ولی تراشهی 821 کوالکام نیز قدرت فراوانی دارد. همچنین، نبایستی فراموش کنیم که باز هم این چیپست در حال حاضر مدل ردهبالای این شرکت محسوب میشود.
عامل دیگری که باعث نگرانی افراد را به وجود میآورد استفاده از سنسور دوربین IMX258 سونی است، دوربینی که چند گوشیهوشمند آن را انتخاب کردهاند که قدمت آنها به دو سال قبل بر میگرد. این دستگاهها شامل مدلهایی از گوشیهای هوشمند معروف و همچنین مدلهایی میشود که یقینا شما حتی اسم آنها را هم نشنیدهاید. گوشیهایی که تنها در محدودهی قیمتی بین 150 تا 350 دلار قرار میگیرند که حتی از نصف قیمت گوشی LG G6 کمتر است. یقینا این دوربین متعلق به یک پرچمدار نیست ولی توجه داشته باشید اصطلاح “پرچمدار” با تعریف جدیدی روبرو شده است. همچنین گوشی LG G6 از دو عدد از این دوربینها استفاده میکند که بایستی به آن اعتبار داد.
این دو دوربین همان مفهوم همیشگی دوربینهای دوگانه را با خود به همراه دارند یعنی یک دوربین با لنزهای فوقالعاده باز که در کنار یک دوربین معمولی دیده میشود. حقیقت این است که پوشش قرار دادن میدان دید در هر دو اندکی محدود شده است ولی رزولوشن آنها مشابه و 13 مگاپیکسل است تا دوربین زاویه باز فراموش شده احساس نشود.
به بهترین جنبهی این گوشی یعنی نمایشگر آن میرسیم. تمامی کاربران عاشق نمایشگرهای بزرگتر هستند ولی هیچکس ضخامت بیشتری که آنها با خود به همراه میآورند را دوست ندارند. ارزیابیهای الجی چنین چیزی را نشان داده است و بنابراین مهندسین این شرکت تصمیم به کش دادن این نمایشگر گرفتهاند تا حداکثر مقدار نمای جلویی این دستگاه را به خود اختصاص دهد و شاهد باشیم که یک پنل نمایش 5.7 اینچی با نسبت تصویر 18:9 در ابعادی مشابه با گوشی LG G5 جا میشود (قبول داریم که نسبت نمایشگر به بدنه پرچمدار سال قبل الجی نکتهی خاصی با خود به همراه ندارد ولی باز هم عملکرد الجی قابل تحسین است). نزدیک بود فراموش کنیم که برش حواشی به دلیلی بوده است که بعدا به آن رسیدگی میکنیم.
ویژگیهای اصلی گوشی LG G6:
- بدنه: قالب آلومینیومی، محفاظ صفحهنمایش گوریلا گلس 3 در جلو، گوریلا گلس 5 در پشت، السیدی دارای برشهای نامتقارن برای مقاومت نسبت به برخورد، گواهینامهی IP68 برای مقاومت نسبت به آب و گرد و غبار
- نمایشگر: پنل السیدی 5.7 اینچی با فناوری IPS، رزولوشن 2880 در 1440 پیکسل، نسبت تصویر 18:9 (2:1)، تراکم پیکسلی 565ppi، سازگاری با HDR 10 و Dolby Vision
- دوربین پشتی: دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی با نسبت کانونی f/1.8 با میدان دید 71 درجه، فناوری لرزشگیر اپتیکال تصویر، دوربین دوم 13 مگاپیکسلی با لنزهای باز و نسبت کانونی f/2.4 با میدان دید 125 درجه، عدم وجود فناوری لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، اندازهی پیکسلها در هر دو دوربین 1.12 میکرومتر. قابلیت ضبط ویدئوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه در هر دو دوربین
- دوربین جلو: 5 مگاپیکسلی، میدان دید 100 درجه، قابلیت ضبط ویدئوهای فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- سیستمعامل: اندروید 7.0 نوقا
- جیپست: اسنپدراگون 821، پردازندهی 4 هستهای (2 هستهی کریو با فرکانس 2.35 گیگاهرتز + 2 هستهی کریو با فرکانس 1.6 گیگاهرتز)، پردازندهی گرافیکی آدرنو 530
- مموری: 4 گیگابایت رم، حافظهداخلی 32 یا 64 گیگابایت (بسته به بازار فروش)، پشتیبانی از درگاه میکرو اسبی برای کارتهای حافظهای تا 2 ترابایت (عملا تا حداکثر 256 گیگابایت)
- باتری: لیتیوم پتاسیومی (غیرقابل تعویض) با گنجایش 3300 میلیآمپرساعت، فناوری شارژ سریع QuickCharge 3.0، شارژ بیسیم WPC&PMA (تنها نسخهی مخصوص بازار آمریکا)
- ارتباطات: تکسیم، مدل دوسیم در بازارهای خاص (به خصوص آسیا)، پشتیبانی از LTE-A، 12/13 (600 مگابیت در ثانیه دانلود / 150 مگابیت در ثانیه آپلود)، پورت یواسبی Type-C، استاندارد وایفای a/b/g/n/ac، جیپیاس، بلوتوث 4.2، افام رادیو (خارج از کشور کرهجنوبی، آمریکا و کانادا).
- حسگر اثرانگشت، سیستم Hi-Fi Quad DAC (منحصرا برای بازار کرهجنوبی)، دو میکروفون، تک اسپیکر در انتهای گوشی، درگاه هدفون 3.5 میلیمتری
معایب اصلی گوشی LG G6:
- بعضی از مناطق جغرافیایی خاص ویژگیهای الزامی این گوشی را دارند
- عدم استفاده از اسپیکرهای استریو
- عدم پشتیبانی از پلتفرم واقعیتمجازی دیدریم
- قیمت در دستهی گوشیهای پرچمدار قرار میگیرد با وجود ادعاهای “پیشنهاد ارزش” الجی در بازاریابی
شاید با لیست قابلیتهای اصلی این گوشی هیجانزده شوید ولی نمیتوان قابلیتهایی که تنها خاص بازارهای معینی هستند را در نظر نگرفت. واقعا چرا الجی قابلیت شارژ بیسیم را تنها در اختیار بازار آمریکا و سیستم Hi-Fi Quad DAC را در اختیار کرهجنوبی قرار دهد؟ و آیا این دو میتوانند عدم وجود رادیو افام را که در این بازارهای خاص دیده نخواهد شد، جبران کنند؟
همچنین سعی داریم متوجه شویم که اصطلاح “پیشنهاد ارزشی” که الجی زمان معرفی G6 در ابتدا به کار برد، چه معنایی دارد. قیمت 700 دلاری این گوشی بیشتر در گروه پرچمدارها قرار میگیرد و در دیکشنری بازار موبایل این اصطلاح از پیش تعریف شده است. ولی اگر بخواهیم منطقی باشیم گوشی گلکسی اس 8 سامسونگ حتی گرانتر خواهد بود و گوشیهای آیفون و پیکسل گوگل نیز (حداقل بعضی از مدلها در بازارهای خاص) قیمت مشابهی دارند و شاید بتوان حال منظور الجی را متوجه شد.
گرچه نمیتوان ارزش یک محصول را پیش از شاخصههایی که برای عرضه در دنیای واقعی دارد قضاوت کرد. ما در صفحات آتی دقیقا ارزش این گوشی را بررسی میکنیم و شروع آن با مرور اجمالی بخش سختافزار خواهد بود. توجه داشته باشید که مدل پیش از تولید G6 الجی که فریمویر نهایی را ندارد مورد ارزیابی قرار گرفته است و احتمالا عملکرد گوشی را تحت تاثیر قرار میدهد. به دنبال ارائهی این گوشی برای فروش و با در اختیار داشتن فریمویر نهایی بخشهای لازم این نقد بهروزرسانی میشوند.
محتویات جعبه فروش
گوشی LG G6 در یک جعبهی مشکی رنگ ارائه شده که حداقل وعدههایی که نمیتواند حفظ کند را نداده است. داخل این جعبه، شارژری با توان خروجی 9 ولت / 1.8 آمپر و سازگار با فناوری شارژ سریعQuickCharge 3.0 کوالکام دیده میشود. کابل این شارژر پورت معمول یواسبی Type-A را دارد ولی در بستهبندی فروش این گوشی یک کابل تبدیلType-A به Type-C دیده میشود تا به عبارت دیگر الجی هنوز به استفاده از پورت یواسبی Type-C در هر دو انتهای کابل رو نیاورده باشد که جای تحسین دارد.
در جعبهی فروش گوشی تحت بررسی ما هدستی وجود نداشت و مطمئن نیستیم برای تمامی بازارها به همین شکل باشد چون این گوشی در بازارهای مختلف با خود چیزهای گوناگونی به همراه دارد. یقینا فضای خالی کنار شارژر میتواند یک جفت earbud را در خود جا دهد.
نمای 360 درجه گوشی LG G6
ابعاد این گوشی 148.9 در 71.9 در 7.9 میلیمتر بوده که در واقعا در هر جهتی به نسبت G5 کوچکتر باشد. همچنین به نسبت گوشی V20 الجی یک سانتیمتر کوتاهتر و به نسبت فبلت فعلی سری V این شرکت 6.2 میلیمتر باریکتر است که خود یک نمایشگر 5.7 اینچی دارد.
گرچه تمامی نمایشگرهای 5.7 اینچی به یک شکل ایجاد نشدهاند. نسبت تصویر 18:9 پرچمدار جدید الجی به این معنا است که این پنل نه تنها به نسبت نمایشگر 5.5 اینچی با نسبت تصویر 16:9 (مانند چیزی که در گوشی گلکسی اس 7 اج دیده میشود) بلکه در واقع به نسبت نمایشگر 5.3 اینچی نسل قبل خود نیز باریکتر است. بنابراین با آنکه از نظر فنی درست است که G6 یک نمایشگر 5.7 اینچی در یک بدنهی کوچکتر به نسبت G5 5.3 اینچی دارد، ولی بایستی به شرکت سازنده توجه داشته باشیم تا از جادو خبری نباشد.
وزن گوشی G6 الجی 163 گرم است که به نسبت G5 به میزان 4 گرم سنگینتر و به نسبت V20 11 گرم سبکتر است. گلکسی اس 7 اج سامسونگ به نسبت محصول جدید الجی 6 گرم سبکتر است ولی به سختی این تفاوت را متوجه خواهید شد.
مرور اجمالی بر بخش سختافزار
G5 دارای بک پنل پشتی قابل باز شدن بود تا کاربر به باتری دسترسی داشته باشد و به همراه آن نیز ماژولهای اندکی به اسم Friends به کار گرفته میشود. برداشت G5 از دنیای گوشیهای ماژولی با موفقیت همراه نبود و شرکت الجی تصمیم گرفت حداقل فعلا آن روند را در پیش نگیرد.
الجی G5 یک پنل پشتی فلزی داشت که گرچه با پلاستیک یا پرایمر پوشانده شده بود و همچنین یک برآمدگی نه چندان زیبای دوربین نیز در بخش پشتی دیده میشد که الجی سعی کرد آن را به قسمتی از طراحی گوشی تبدیل کند. هدف از تمامی این صحبتها این است که بگوییم طراحی گوشی G5 الجی زیاد موفق نبود.
ولی در G6 این قضیه دیده نمیشود. کیفیت ساخت متناقض G6 با یک بدنهی آلومینیومی محکم که بین دو ورقه شیشه پیچانده شده به مراتب بهتر است حتی اگر شاهد وجود Friends مدل سال قبل نباشیم. و با آنکه بهرهبردن از یک نمای شیشهای در جلو و عقب اغلب اوقات زبان طراحی را از خدشهدار میکند، G6 به مانند سایرین از آن استفاده نکرده تا ربایندهی زیبایی باشد.
بسیاری از قابلیتهای ممتاز این گوشی در نمایشگر آن جمع شده است. پنل نمایشی که فوقالعاده زیبا بوده ولی واکنش افراد چیزی نیست که عادی باشد. در ابتدا ممکن است صحبتهایی نظیر این شنیده شود 1) اوه، گوشی با حواشی نازک، زیبا و سپس 2) امکان ندارد حواشی آن گرد هستند و در پایان 3) عجب نمایشگر بزرگی! و این واکنشها قبل از این است که حتی کاربر گوشی را بردارد.
حواشی اطراف نمایشگر بدون شک نازک هستند. تحقیقات الجی نشان داده است که کاربران همچنان ترجیح میدهند نوعی تو رفتگی (نظیر چانه) را در انتهای گوشی داشته باشند بنابراین حاشیهی پایینی این گوشی به نسبت بالایی بیشتر است. گفته میشود که این قضیه باعث میشود در دست گرفتن این دستگاه بهبود بخشیده شود و بایستی موافقت کنیم. ولی ممکن است این قضیه ربطی هم به مکان قطعات دیگر مانند پورت یواسبی C و اسپیکر داشته باشد.
به گوشههای خمیدهی نمایشگر میرسیم. با توجه به چنین بدنهی نازکی حول این نمایشگر بایستی گفت که این السیدی با ارزش در نزدیکی لبههای فیزیکی گوشی به شکل خطرناکی قرار دارد. و بایستی توجه داشت که نیمی از تمامی گوشیهایی که میافتند بر روی لبههای آنها خواهد بود (آمار الجی به شکل دقیقتر 48 درصد را اعلام میکند).
پنل نمایشی که منتهی به زوایای راست (قائم) شود از تجمع فشار به دنبال برخورد رنج خواهد برد و احتمال زیاد از کار خواهد افتاد. از طرف دیگر، پنل نمایشی که برش نامتقارن داشته باشد (چون واقعا برش نامتقارن دارد، 1.7 در 1.7 میلیمتر و واقعا گرد نیست) بهتر انرژی برخورد را توزیع و بنابراین احتمال حیات گوشی بالا میرود.
تمامی این موارد البته در سایر گوشیها نیز کاربرد دارد، فقط در G6 این قضیه با نزدیک کردن نمایشگر به حدود فیزیکی بدتر شده است. الجی چندین گوشی رقیب خود را در اسلایدهای نمایش گوشی با نمایشگرهای ترک خورده به نمایش گذاشته بود تا مفهوم خود را برساند.
و سپس بایستی به این حقیقت توجه داشته باشیم که این نمایشگر به نسبت نمایشگرهای سنتی با نسبت تصویر 16:9 ارتفاع بیشتری دارد. در حقیقت نسبت آن 18:9 است و به همین دلیل نسبت تصویر 2:1 نامیده نمیشود چون نام آن فورا مشخص کند که در مقایسه با چیزی که کاربران عادت داشتهاند این پنل نمایش به شکل عمودی کشیده شده است.
الجی از افراد نظرسنجی کرده بود که در رابطه با اندازهی نمایشگر چه نظری دارند و آنها گفته بودند اندازهی آن بیشتر باشد ولی به طور کلی همه از ضخامت زیادی که نمایشگرهای بزرگ با خود به همراه میآورند راضی نبودند. بنابراین الجی ارتفاع نمایشگر را کش داده است تا تقریبا کل نمای جلویی گوشی را به خود اختصاص دهد و البته بایستی به بخش چانه شکل آن در پایین نیز اشاره کنیم.
در دست گرفتن گوشی LG G6
در واقع یک نمایشگر 5.7 اینچی با نسبت تصویر 18:9 در واقع به نسبت یک نمایشگر 5.7 اینچی در مساحت نسبت تصویر 16:9 کوچکتر است، اگر بخواهیم دقیق باشیم 83.8 سانتیمتر مربع در برابر 89.6 سانتیمتر مربع. در حقیقت، کل مساحت نمایشگر LG G6 برابر با یک نمایشگر 5.5 اینچی با نسبت تصویر 16.9 است. گرچه پنل این گوشی پهنای 64.7 میلیمتری دارد در حالیکه پهنای پنلهای استاندارد 5.5 اینچی 68.5 میلیمتر و در نمایشگرهای 5.7 اینچی با نسبت تصویر 16:9 این آمار 71.0 میلیمتر است.
همگی میدانیم پهنا است که باعث میشود که کار کردن با یک گوشی بزرگ با یک دست مشکل شود. بنابراین شیوهی الجی در به کار بردن حداکثر بخش جلویی برای پنل نمایش باعث شده است که در دست گرفتن این گوشی با یک دست به سادهترین شکل ممکن صورت گیرد. در واقع خیلی راحت میشود متوجه نشد که این گوشی 5.7 اینچی است.
به پنل پشتی این گوشی میرسیم. در پشت آن ورقهای از گوریلا گلس 5 دیده میشود که با آنکه به نسبت نسلهای قبلی اندکی راحتتر خراش میافتد ولی مقاومت آن در برابر شکستن بیشتر است.
برشی برای جا دادن دو ماژول دوربین دیده میشود که برخلاف برآمدگی دوربینهای G5، حالا به شکل یکدست با پنل پشتی قرار گرفتهاند. شکلی از طراحی که اکثر افراد دوست دارند.
زیر دوربینها حسگر اثرانگشت دیده میشود که کاربر با استفاده از هر کدام از انگشتهای سبابهی خود به راحتی آن را میتواند پیدا کند.
به هرحال با قالب عالی برای این گوشی روبرو هستیم. قالبی که ضخیم است، نظیر قالب گوشیهای اخیر موجود در بازار تا بیشتر زیر دست کاربر فلز حس شود و یک نوع حس و حال ردهبالا بودن به گوشی ببخشد. همچنین باعث میشود ضریب اطمینان خرید این دستگاه بالا برود و مخصوصا زمان برداشتن آن از روی میز به کمک آن آید، موردی که به عنوان مثال در گوشی گلکسی اس 7 دلچسب نیست.
یک نکتهی نه چندان جالب طراحی گوشی G6 الجی دکمههای تنظیم حجم صدا است. آنها به نوعی نه چندان محکم هستند و فاصلهی اندکی بین آنها دیده میشود. این دکمهها در سمت راست این دستگاه واقع شده و شیار سیمکارت در جناح چپ قرار گرفته است.
در رابطه با قالب این گوشی بایستی اشاره کنیم که در ساخت آن نکات مهندسی هوشمندانهای، مجددا از دیدگاه دوامپذیری، به کار گرفته شده است. شیارهای پلاستیکی که در مجاورت گوشهها مشاهده میکنید در واقع تا جای ممکن دور شدهاند تا احتمال اعمال فشار بر روی آنها در صورت برخورد کاسته شود. چنین چیزی مانع شکستگی شیارها میشود چون شیارهای شکسته به مرور زمان سبب از بین رفتن قابلیت ضد آب بودن گوشی میشوند، نکتهای که افراد به سختی بدون اشارهی خود الجی به آن متوجه میشوند.
بایستی خاطرنشان کنیم که این گوشی با داشتن گواهینامهی IP68 نسبت به آب و گرد و غبار مقاوم است. و بهترین امتیاز آن این است که به دنبال فرو بردن در آب دریا نیز به حیات خود ادامه میدهد، قابلیتی که الجی در کنفرانس مطبوعاتی خود به شکل ویژهای به آن اشاره داشت ولی در صفحات مشخصات فنی این گوشی قید نشده است. یقینا بروز مشکل به دنبال این قضیه دردسری برای بخش گارانتی خواهد بود و به همین دلیل آنها در برگهی مشخصات گوشی آن را ذکر نکردهاند.
پورت یواسبی C که برای شارژ استفاده میشود در مرکز قسمت پایینی گوشی قرار دارد. در سمت راست آن تک اسپیکر دیده میشود و در جناح دیگر میکروفون اولیه را شاهد هستیم. در بالا سوراخ پین میکروفون ثانویه و درگاه هدفون 3.5 میلیمتری واقع شدهاند.
نمایشگر
نسبت تصویر 16:9 در قالب نسبت جدید 18:9 ولی در ابعاد 5.7 اینچ
یکی از بارزترین مشخصات گوشی LG G6 بهرهمندی از نمایشگری به اسم Full Vision با نسبت تصویر 18.9 است که واقعا هوش از دل میبرد. این پنل نمایش 5.7 اینچی با نسبت تصویر جدید خود عملا مساحتی مشابه با یک نمایشگر سنتی 5.5 اینچی با نسبت تصویر 16.9 دارد و در حقیقت پهنای آن همانند با چنین نمایشگری بوده و فقط ارتفاع آن بیشتر است.
رزولوشن این نمایشگر 2880 در 1440 پیکسل به همراه تراکم پیکسلی 564ppi است تا در جایگاه بهتری از نمایشگر گلکسی اس 7 اج با تراکم پیکسلی 534ppi آن قرار گیرد، ولی اندکی به نسبت آمار 577ppi گوشی گلکسی اس 7 کمتر است. گرچه، نظم زیر پیکسلهای نمایشگر G6 الجی یک آرایش کلاسیک RGB با تعداد مساوی زیر پیکسلها برای رنگهای اصلی است تا به نسبت ماتریس Diamond Pentile نمایشگرهای سوپر آمولد برای هر پیکسل شارپتر باشد. بدون استفاده از ابزار اختصاصی این جزئیات زیاد به چشم غیرمسلح نمیآید و بایستی اشاره کنیم که G6 متاسفانه از پلتفرم واقعیتمجازی دیدریم گوگل پشتیبانی نمیکند.
پنل نمایش این گوشی امتیازهای دیگری نیز دارد. به عنوان مثال، کنتراست السیدی بینظیر این گوشی حداکثر تا 2000:1 است. G5 نسل قبل نیز با آمار 1800s امتیاز بالایی به دست آورده بود ولی نمایشگر آن دستگاه تاریک بود.
ولی الجی در پرچمدار جدید خود این قضیه را تغییر داده است تا حداکثر میزان روشنایی این پنل در حالت دستی 468 نیت و در حالت خودکار در محیط روشن 568 نیت شود. گوشیهای P10 هوآوی و اکسپریا XZ (مدل ابتدایی نه مدل پرمیموم که اخیرا سونی به نمایش گذاشت)، میتوانند اندکی امتیاز بالاتری به دست آورند و گوشی آیفون 7 پلاس در حالت خودکار آمار 681 نیت را به دست میآورد ولی کنتراست هیچکدام از این گوشیها به محصول جدید الجی به هیچوجه نمیرسد.
حداقل میزان روشنایی در محیطهای تاریک 4.1 نیت است تا در زمان استفاده از این گوشی در شب برای چشمان کاربر مشکلی پیش نیاید.
در تست خوانا بودن محتویات این صفحهنمایش در محیط روشن نیز امتیاز عالی به دست آورده میشود و با یکی از بهترین السیدیها در این زمینه روبرو میشویم. نمایشگر الجی G6 قابل مقایسه با آیفون 7 پلاس است ولی Xperia XZ و گوشی V20 خود الجی همچنان تا حدی بهتر هستند. G6 ولی به مراتب از G5 در این بخش بهتر ظاهر میشود.
تولید رنگ G6 به شکل معقولی دقیق است و میانگین DeltaE 4 را به دست میآورد. رنگهای خاکستری و سفید جابجایی بارزی به سمت رنگهای آبی را نشان میدهند و DeltaE برای رنگهای خاکستری در بالاترین مقدار خود 9 است. دقت این دستگاه به نسبت نسل قبلی خود بهبود یافته است، G5 میانگین DeltaE برابر با 5.6 و حداکثر 12.6 داشت. با مقایسهی آمار میانگین 5.1 و حداکثر 9.5 گوشی V20 الجی متوجه میشویم G6 از هر دو آنها بهتر است.
در بحث رنگها بایستی اشاره کنیم که G6 با استانداردهای Dolby Vision و HDR10 سازگار است. Dolby Visio باعث میشود تا این گوشی قادر به نشان دادن رنگ 12 بیتی (یا 68 میلیارد رنگ) باشد، در حالیکه حالت HDR تنها کم و بیش به رنگهای 10 بیتی و 1 میلیارد رنگ محدود میشود.
در عمل کل محتوایی که در حال حاضر با این استانداردها عرضه شدهاند شامل 10 سریال اورجیتال و 5 سریال مارول در نتفلیکس میشود که از هر دو استاندارد پشتیبانی میکنند و سپس یک سریال اورجیتال در Amazon Video و 10 فیلم با استاندارد Dolby Vision و 16 سریال اورچینال و 23 فیلم با استاندارد HDR10. بنابراین با آنکه پشتیبانی این دستگاه از این دو استاندارد عالی است ولی قابلیت جدید آن با خود تفاوت زیادی به همراه ندارد.
راههای ارتباطی و پشتیبانی از شبکهها
به لطف استفاده از مودم کوالکام بستهی ارتباطی این گوشی کامل است. پشتیبانی از شبکه LTE Cat. 12، برای داشتن سرعت دانلودی تا 600 مگابیت در ثانیه و آپلود 150 مگابیت در ثانیه، دیده میشود. مدل تحت بررسی ما تکسیم است ولی مدل دوسیم نیز برای برخی از بازارها ارائه میشود.
بدون شک پشتیبانی از استاندارد Wi-Fi ac به همراه وایفای دایرکت و DLNA دیده میشود و کاربران میتوانند برای دستگاههای کرومکست و میراکست نمایشگر خود را به صورت بیسیم به اشتراک بگذارند. از آخرین نسخهی بلوتوث یعنی 4.2 و NFC نیز پشتیبانی و سیستمهای مسیریابی شامل جیپیاس، GLONASS و BDS میشود.
مدل تحت بررسی ما دریافتکنندهی رادیو افام دارد ولی مدل مخصوص بازارهای آمریکا، کانادا و کرهجنوبی این قابلیت را نخواهند داشت. شارژ این گوشی از طریق پورت یواسبی C صورت میگیرد ولی همچنین مشخصات آن با درگاه پورت USB 3.1 یکی است تا دادهها به شکل سریعی انتقال پیدا کنند، سایر شرکتها از این پورت استفاده میکنند ولی سرعت انتقال دادهها را به مشخصات پورت USB 2.0 محدود میکنند، الجی این روند را در پیش نگرفته است.
پشتیبانی از ویژگی MirrorLink نیز دیده میشود تا از طریق پورت یواسبی امکان اتصال این گوشی به سیستم infotainment (مجموعه ی سخت افزاری و نرم افزاری در اتومبیل است که به منظور ارائه صوت و تصویر و سرگرمی روی خودرو نصب میشود) ماشین نیز وجود داشته باشد.
وجود درگاه قدیمی و دوستداشتنی 3.5 میلیمتری هدفون نیز مایهی تسلی خاطر است.
تست عمر باتری گوشی LG G6
پرچمدار جدید شرکت الجی یعنی LG G6 از یک باتری 3300 میلیآمپرساعتی استفاده میکند که به نسبت باتری 2800 میلیآمپرساعتی نسل قبل خود یعنی G5 به مراتب بزرگتر است. G6 نمایشگر بزرگتری دارد ولی ظرفیت باتری 18 درصد افزایش یافته در حالیکه ابعاد نمایشگر تنها 8 درصد بیشتر شده است. در واقع، G6 به نسبت گوشی V20 الجی نیز باتری بزرگتری دارد (V20 از یک باتری 3000 میلیآمپرساعتی استفاده میکند) و در مقابل نمایشگر V20 بزرگتر است یعنی یک نمایشگر 5.7 اینچی با ابعاد تصویر 16:9 در مقابل نمایشگر 5.7 اینچی با ابعاد تصویر 18:9 گوشی G6 مساحت بیشتری دارد، علاوه بر این V20 از یک نمایشگر ثانویه نیز استفاده میکند. گرچه باتری LG G6 برخلاف V20 و G5 غیرقابل تعویض است.
در هر صورت ما با توجه به این صحبتها انتظار عمر باتری بهتری از گوشی G6 به نسبت G5 و V20 داریم که هیچکدام از آنها باتری با عملکرد چشمگیر ندارند. پیشبینی ما به صحت پیوست.
بایستی اشاره کرد که این تستها بر روی مدل پیش تولید صورت گرفته است که از فریمویر نهایی استفاده نمیکند. نتایج با فریمویر نهایی ممکن است با آمار منتشر شده در اینجا متفاوت باشند.
در تست برقراری تماسهای صوتی در محیط آزمایشگاهی باتری گوشی G6 به میزان 22.5 ساعت دوام آورد که 5 ساعت از نسل قبلی و سه ساعت از V20 بیشتر است.
در تست گردش در وب با استفاده از شبکهی وایفای نیز عملکرد G6 به نسبت دو گوشی دیگر بهتر و یک ساعت بیشتر است. آمار 8:31 ساعتی این پرچمدار جدید در مقابل آمار 7:35 ساعتی G5 و V20 قرار میگیرد. پیشرفت با وجود اینکه چشمگیر نیست ولی به چشم میخورد و گوشی Pixel XL به نسبت پرچمدار G6 در این بخش یک ساعت بیشتر دوام میآورد و گوشی گلکسی اس 7 اج سامسونگ در این بخش امتیاز عالی 10:35 ساعت را کسب میکند. گوشی OnePlus 3T در این تست با امتیاز 8:43 ساعتی خود در نزدیکی G6 الجی قرار میگیرد.
در بخش پخش ویدئو آمار G6 به نسبت G5 6 دقیقه بیشتر است. بدون شک آمار 10.5 ساعت در این بخش عالی است، به خصوص اگر آن را در کنار آمار 8 ساعتی گوشی V20 الجی قرار دهید. گوشی Pixel XL گوگل میتواند به مدت 11:09 ساعت محتوای ویدئویی پخش کند که تنها اندکی بیشتر است. گوشی OnePlus 3T با آمار 13:23 ساعت خود عملکرد بهتری در بخش قابلیتهای پخش ویدئو از خود برجا میگیرد ولی پادشاه این بخش یقینا گلکسی اس 7 اج با امتیاز بیش از 15 ساعت خود است.
اگر آمار بالا را به طور کلی در نظر بگیریم به طور کل باتری گوشی LG G6 به مدت 72 ساعت میتواند با خاموش بودن قابلیت always on display دوام آورد. روشن کردن این قابلیت باعث کمتر شدن این عدد میشود، چون مصرف باتری در حالت انتظار بالاتر میرود.
البته بایستی توجه داشته باشد که مصرف باتری به دنبال روشن بودن این قابلیت به مقدار زیادی بسته به نحوهی استفاده از گوشی متفاوت است، اگر گوشی را در جیب خود قرار داده باشید (که در نهایت به طور کلی نمایشگر خاموش میشود) بسیار با زمانی که گوشی روی میز در جلوی شما قرار دارد، بسیار فرق دارد چون نور محیطی آنقدر قوی است که میزان روشنایی صفحهنمایش را به صورت خودکار افزایش دهد. از قضا در منوی always on display کاربر میتواند دقیقا مشخص کند که گوشی به شکل واضحتری (روشنتر) این قابلیت را به نمایش گذارد.
شرکت الجی اظهار میدارد که گوشی LG G6 با فناوری شارژ سریع کوالکام یعنی QuickCharge 3.0 سازگار است و به همین منظور شارژر مخصوصی در بستهبندی فروش این دستگاه قرار میگیرد. این شارژر خروجی توان 9 ولت / 1.8 آمپر دارد و در عرض 30 دقیقه میزان شارژ این گوشی را از 0 درصد به 47 درصد میرساند. الجی همچنین الگوریتمهای شارژ را به بهینه کرده است تا بسته به عمر باتری و دمای جریان عملیات شارژ به شکل بهتری صورت گرفته و در دراز مدت عمر باتری بیشتر شود. احتمالا شبیه چیزی که در فناوری Qnovo به کار گرفته شده در گوشیهای اکسپریای سونی مشاهده میشود.
رابط کاربری گوشی LG G6
G6 از سیستمعامل اندروید 7.0 نوقا به همراه لانچر سفارشی این شرکت استفاده میکند. الجی اسم این رابط کاربری را UX تمام صفحه گذاشته است تا بر بیهمتا بودن نمایشگر خود تاکید بیشتری داشته باشد. این اینترفیس کاربری تکیه به استفاده از دو مربع، یکی در بالای دیگری دارد (یا در زمان گرفتن گوشی به صورت افقی این دو مربع در کنار هم قرار میگیرند) که برای اپلیکیشنهای خاص منطقی است. یکسری از اپلیکیشنهای استوک این گوشی به مانند اپ موزیک، تقویم و بخشهایی از لیست مخاطبین تماس از این مربعها استفاده میکنند.
با آنکه فبلت V20 الجی یک نمایشگر ثانویه برای نشان دادن اعلانات و زمان دارد، ولی G6 همین کار را با قابلیت always on display خود انجام میدهد. کاربر میتواند از بین سه طراحی مختلف برای این ویژگی انتخاب کند. نوتیفیکیشنهای تمامی اپلیکیشنها نیز میتوانند نشان داده شوند. همچنین کاربر قادر به این است که زمانی را برای خاموش شدن این قابلیت تعیین کند.
قفل صفحهنمایش گوشی G6 الجی مشابه با V20 است. دو میانبر در انتها به صورت پیشفرض دیده میشوند یعنی شمارهگیر و دوربین. گرچه کاربر میتواند تا حداکثر 5 میانبر از اپلیکیشنهای منتخب خود را به قفل صفحهنمایش اختصاص دهد. قفل صفحهنمایش نیز اطلاعات بهروزرسانی شده مربوط به آب و هوا را به صورت یک کاغذدیواری زنده به شکل بارش باران یا گلولههای برف نشان میدهد.
حسگر اثرانگشت این گوشی در پشت آن قرار گرفت است و تنها نیاز است خیلی آرام انگشت شما آن را لمس کند (حتی نیاز به فشار دادن آن نیست) تا به دنبال آن فورا گوشی از حالت قفل خارج و قفل صفحهنمایش رد شود. تعداد اثرات انگشت ثبت شده تا حداکثر 5 عدد میتواند باشد.
زمان ثبت یک اثرانگشت، بایستی یک روش دیگر را نیز برای از حالت قفل خارج کردن گوشی انتخاب کرد. قابلیت قفل محتوا نیز میتواند از اثرانگشت برای ایمنسازی محتویات گالری و +QuickMemo استفاده کند.
بعد از قفل صفحهنمایش، صفحهی هوم قرار دارد که الجی به شیوهی اپل عمل کرده یعنی خبری از کشوی اپلیکیشنی نیست. گرچه این تنظیمات پیشفرض این صفحه است و گزینهای برای برگرداندن این قابلیت اندرویدی نیز وجود دارد. عجیب است که نمایش پوشهها در این دو حالت متفاوت است.
سرانجام شاهد این هستیم که به صورت بومی قابلیت تقسیم صفحهنمایش برای انجام چندین کار به همراه اندروید نوقا آمده است. بعضی از شرکتها به صورت سفارشی برداشت خود از این قابلیت را نشان میدهند (از جمله خود الجی)، ولی این دفعه گوگل این قابلیت را در نسخه خام اندروید قرار داده است تا بتوانیم در نهایت در رابطه با گزینههای بیشتر و پشتیبانی از اپلیکیشنهای بیشتری صحبت کنیم.
بسیاری (نه تمامی) از اپلیکیشنها در حالت تقسیم صفحهنمایش قابلیت استفاده شدن را دارند. شما میتوانید از این حالت هم در حالت افقی و هم عمودی استفاده کنید ولی به یاد داشته باشید که خط تقسیم کننده تنها در حالت افقی قابل تنظیم است و در حالت عمودی همیشه فضای نمایشگر به سه شکل (نصف/ نصف، 60/40 و 40/60) بین اپلیکیشنها تقسیم میشود. زمانی که یک اپلیکیشن نیاز به کیبورد دارد، اپلیکیشن دیگر در فضای کوچکی جمع میشود تا فضای لازم برای کیبورد شکل گیرد.
تذکر: از گزینهی Developers، شما میتوانید اندروید را مجبور کنید برای تمامی اپلیکیشن قابلیت تقسیم صفحهنمایش را اعمال کند. گرچه تضمینی برای عملکرد صحیح آنها وجود ندارد. همچنین از همین بخش شما میتوانید امکان انتقال تمامی اپلیکیشنها به کارت حافظهخارجی را فعال کنید.
در هر صورت، بعضی از اپلیکیشنها به صورت ذاتی از امکان مشاهده به صورت تقسیم شده دوری میکنند. به عنوان مثال در مرورگر کروم، انتخاب گزینهی “باز کردن در یک پنجرهی دیگر” بر روی یک میانبر یک صفحهی جدید در نیمهی دیگر صفحه باز میکند.
QSlide، قابلیت شناور کردن اپلیکیشنهای مخصوص الجی، همچنان در بعضی از قسمتها، اپلیکیشن Phone، پیامدهی و ویدئو پلیر دیده میشود.
قابلیت باارزش و جالب دیگر Quick switch است یعنی دوباره آهسته ضربه زدن بر روی دکمهی app switcher نقش کلیدهای ترکیبی آلت + تب را در ویندوز را برای باز کردن اولین اپلیکیشن در پسزمینه دارد. این قابلیت در حالت تقسیم صفحه نیز دیده میشود تا بتوانید به آسانی به جابجایی بین بیشتر از دو اپلیکیشن بپردازید، این قابلیت مخصوص اندروید نوقا و نه گوشیهای الجی است.
ناحیهی نوتیفیکیشن تغییری با گذشته نداشته است و در ردیف بالایی آن تعدادی تاگلهای سریع به چشم میخورد. الجی یک لغزشگر تنظیم میزان روشنایی صفحه با یک کادر Auto لحاظ کرده است. دکمهی ادیت به شما اجازهی تغییر موقعیت تاگلها و مخفی کردن تاگلهایی که نیاز ندارید را میدهد.
اعلانات در این بخش قابلیت اعمال سریع را دارد. امکان پاسخ سریع شاید متداولترین آنها باشد که به کاربر اجازه میدهد از داخل خود نوتیفیکیشن دریافت شده به پیام پاسخ دهد. سایر اعمال نظیر به اشتراکگذاری، بایگانی، پاک کردن و سایر موارد نیز دیده میشوند.
مشکلی که با نمایشگری با این ارتفاع دیده میشود این است که سایهبان نوتیفیکیشن به نسبت حد معمول در جایگاه بالاتری قرار دارد و کاربر بایستی برای دسترسی به آن دست خود را بیشتر کش دهد. آن را نمیتوان همانند با سوایپ بر روی حسگر اثرانگشت در گوشی بعضی از شرکتهای دیگر فراخوانی کرد و کاربر بایستی با سوایپ کردن بر روی منطقهی خالی از صفحهی هوم آن را ظاهر کند.
البته راهحلی هم برای آن وجود دارد. الجی به شما اجازه میدهد با تغییر نظم سه کلید برگشت به عقب، هوم و Task switcher طبق سلیقهی خود نوار مسیریابی را شخصیسازی کنید، علاوه بر اینکه در اختیار کاربر گزینههای برای اضافه کردن میانبرها، اپلیکیشنهای مینی Qslide و ابزار گرفتن تصویر +Capture به سایبان نوتیفیکیشن قرار میگیرد.
به دنبال سوایپ به سمت پایین بر روی صفحهی هوم ابزار جستجوی درون اپلیکیشنی ظاهر میشود که به دنبال عبارتی که شما در آن تایپ میکنید در اپلیکیشنها، مخاطبیت تماس و بخش تنظیمات میگردد. شما میتوانید مشخص کنید دقیقا چه محلی جستجو شود تا به اپلیکیشنهای حساسی مانند مسنجرهای پیامرسان فوری دسترسی نداشته باشد (یا هر اپلیکیشنی که دوست دارید محتویات آن به دنبال جستجو نمایان نشود).
task switcher دکمهای به اسم “پاکسازی تمامی موارد” دارد، به همراه یک سنجاق که شما میتوانید روی آن در هر اپلیکیشن آهسته ضربه بزنید تا بعد از بستن سایر اپلیکیشنها، اپ مذکور حفظ شود. این قابلیت با امکان سنجاق کردن به صفحه (که بایستی از بخش تنظیمات فعال شود) متفاوت است که در این قابلیت شما میتوانید یک اپلیکیشن خاص را برای ماندن روی نمایشگر سنجاق کنید تا بدون توجه به تلاش کاربر برای بستن آن باقی بماند. البته به سادگی با فشار دادن کلید back و نگه داشتن آن میتواند از این قضیه رهایی یافت.
بعضی از افراد از اپلیکیشنهای زیادی استفاده میکنند و قبل از انتخاب مناسبترین آنها چندین نمونه اپلیکیشن نصب میکنند. LG G6 و اندروید نوقا راه پاک کردن اپلیکیشن را تغییر دادهاند. پاک کردن یک اپلیکیشن فورا آن را حذف نمیکند. به جای آن، اپلیکیشن مذکور غیرفعال میشود و در صورت عدم تغییر کاربر در استفادهی مجدد، بعد از 24 ساعت پاک میشود.
دستیار صوتی گوگل (Google Assistant) حال بر روی هر گوشیهوشمند مجهز به اندروید نوقا، از جمله G6، دیده میشود. جنبههای مکالماتی آن کمی بیشتر از سیری اپل است.
الجی از این قضیه آگاه است که ممکن است احتمال اجرای صحیح تمامی اپلیکیشنها بر روی یک نمایشگر با نسبت تصویر 18:9 وجود نداشته است بنابراین یک حالت سازگاری برای این دست از اپلیکیشنها قرار داده است. به دنبال استفاده از آن نوار مسیریابی درازتر میشود (نسبت تصویر 2:9 به جای نسبت همیشگی 1.3:9)، تا اپها بتوانند بدون وجود نوار مسیریابی صفحهنمایش را با نسبت 16:9 در نظر بگیرند.
عملکرد و تستهای بنچمارک
قبول داریم گوشی G6 الجی مجهز به چیپست اسنپدراگون 821 است که تنها به نسبت مدل سال قبل که در پرچمدارها استفاده شده بود قدرت اندکی بیشتری دارد. اسنپدراگون 835 به زودی وارد بازار میشود ولی سامسونگ اولین شرکتی خواهد بود که حق استفاده از آن را دارد و الجی تصمیم گرفته است از S821 به همین منظور استفاده کند.
الجی سعی دارد انتخاب خود را به شکل یک نوع مزیت نشان دهد و اعلام کند که تجربهی کاربری به مراتب از قدرت خام ارزش بیشتری دارد و گفتهی آنها قابل درک است. آنها زمان زیادی برای بهینهسازی S821 داشتهاند، بنابراین گوشی G6 الجی با بهرهمندی از چیپستی که آخرین نسل موجود خود نیست نبایستی مشکل خاصی نشان دهد.
الجی واقعا جنبههای بسیاری از این چیپست را بهینهسازی کرده است تا شاهد بهبود عملکرد آن در G6 باشیم. اگر قطعات مختلف این گوشی را از هم باز کنید تا لولهی حرارتی پیشرفتهاش نمایان شود، میتوانید مشاهده کنید که مهندسین الجی از یک صفحهی مسی استفاده کردهاند که در بالای این سیستم روی چیپ قرار میگیرد و بنابراین سطح تماس بیشتری برای توزیع حرارت فراهم میکند تا چیپست گرم نشود. تست سختافزار داخلی الجی نشان داده است که چنین تدبیری باعث کاهش 10 درصدی حرارت در زیر فشار سنگین بازی میشود و در تستهای ما این گوشی به شکل ناخوشایندی هرگز داغ نشد.
در هر صورت، به تستهای بنچکمارک رجوع میکنیم. همانند با همیشه شروع آنها با بنچمارک GeekBench برای مقایسهی عملکرد پردازندهی دستگاههای مختلف است. تست پردازندهی این گوشی در بخش تک هسته به نسبت گوشیهای گلکسی اس 7 اج و گوشی U Ultra اچتیسی بهتر است و گوشی Pixel XL گوگل با چیپست S821 خود اندکی عملکرد ضعیفتری دارد. OnePlus 3T بهترین نمونه برای استفاده از تراشهی S821 است که امتیاز به دست آمدهی آن قابل قیاس با امتیاز چیپستهای اگزینوس 8890 داخل مدل دیگر اس 7 اج سامسونگ و Kirin 960 داخل گوشیهای میت 9 و P10 هوآوی است.
در تست عملکرد چند هسته چیپست Kirin 960 هوآوی به شایستگی در صدر قرار میگیرد. تنها مدل گوشی S7 edge سامسونگ با چیپست اگزینوس این شرکت سعی دارد پا به پای آن پیش رود و اسنپدراگونها در جایگاههای به مراتب پایینتری قرار دارند. با اینحال، امتیاز G6 الجی یکی از بهترین امتیازها در تیم کوالکام را به خود اختصاص میدهد.
بنچمارک Antutu محلی است که G6 غوغا بر پا میکند و تنها محصول OnePlus 3T شرکت وانپلاس و Moto Z Force موتورولا نسبت به آن بهتر ظاهر میشوند. گوشی V20 الجی در نزدیکی گوشی Pixel XL گوگل قرار دارد ولی G5 به همراه Galaxy S7 edge رتبههای پایینی این نمودار را به خود اختصاص دادهاند.
اما بنچمارک Basemark OS II 2.0 مطابق میل G6 عمل نمیکند. در این بنچمارک ترکیبی که عملکرد کلی گوشی (همانند با بنچمارک قبلی) را مورد سنجش قرار میدهد، آخرین محصول الجی بهترین آنها نیست و جایگاه خود را به V209 میدهد ولی از G5 باز هم بهتر است. اختلاف بین این سه گوشی بسیار جزئی است ولی باید اشاره داشت که سه پرچمدار الجی در بین رتبههای آخر بعد از رقبای ردهبالای خود قرار میگیرند.
G6 در تستهای گرافیک Basemark ES 3.1 به خوبی پتانسیل خود را نشان نمیدهد. این گوشی با اختلاف اندکی بیشتر بالاتر از V20 قرار میگیرد ولی G5 در این تست عملکرد بهتری دارد و در همین حین سایر گوشیهای دارای چیپست اسنپدراگون 821 مانند Pixel XL و OnePlus 3T حتی امتیازهای بالاتری به دست میآورند.
در بنچمارک دیگر باز هم شاهد عملکرد درخشانی نیستیم ولی با این وجود به نسبت دو محصول دیگر الجی، G6 بهتر ظاهر میشود و اندکی امتیاز به دست آمده مشابه با Pixel XL است ولی باز میزان اختلاف با سایر گوشیهای موفق دارای چیپست اسنپدراگون بیشتر است و گوشی P10 هوآوی با سیستم روی چیپ Kirin 960 در راس این تست به چشم میخورد.
بخواهیم جمعبندی کنیم باید بگوییم که گوشی G6 الجی در وظایف مرتبط با پردازنده عملکرد بسیار خوبی دارد ولی در تستهای مبتنی بر گرافیک امتیاز زیر سطح متوسط به دست میآورد. در هر صورت، ما زمان کار با این گوشی متوجهی هیچگونه مشکلی نشدیم که در واقع برای چیپست چنین ردهبالایی انتظاری جز این هم نمیرود.
البته بایستی توجه داشته باشید تستهای ما بر روی نمونهی پیش تولید با فریمویر نهایی نشده صورت گرفته و ممکن است نتایج آنها در مدل آماده به فروش با فریمویر نهایی متفاوت باشد.
تلفن
گوشی LG G6 در هر دو مدل تک و دوسیم وارد بازار میشود، البته بستگی به بازار هدف دارد. مدل تحت بررسی ما تکسیم است.
اندروید نوقا به صورت بومی قابلیت مسدودسازی شماره و بررسی تماس را در خود دارد. شما میتوانید بر اساس ارقام اولیه یا نهایی یا فقط شمارههای خاصی، شمارههای تماس را مسدود کنید. اپلیکیشنهای شخصثالث میتوانند از اندروید اعدادی که مسدود میشوند را درخواست کنند، بنابراین اپلیکشینهایی که از آنها برای شناسایی کاربران (نظیر واتساپ و وایبر) استفاده میکنند میتوانند همچنین تماسها و پیامهای این افراد را رد کنند.
اسپیکر
G6 در تست اسپیکر ما امتیاز خوبی به دست آورد. امتیاز به دست آمده مشابه با G5 و V20، و همچنین گوشیهای آیفون 7 پلاس، گلکسی اس 7 اج و OnePlus 3T است. گوشی Pixel XL اما میتواند خروجی صدای پرتوانتری داشته باشد. کیفیت خروجی صدای محصول الجی بسیار شفاف و عالی است ولی کیفیت صدای Bass آن قدرت لازم را در خود ندارد.
پیامدهی و وارد کردن متن
کیبورد الجی امکانات زیادی برای شخصیسازی در اختیار کاربر قرار میدهد تا او از بین اختیارات فراوانی که دریافت میکند بتواند اندازهی آن را تغییر دهد، ردیف اعداد را مخفی/ ظاهر کند، بعضی از دکمهها را حذف یا اضافه کند.
در حالت گرفتن گوشی به صورت افقی، لایهبندی کیبورد به دو شکل ممکن میشود، یا کل پهنای صفحه را به خود اختصاص میدهد یا در وسط جمع میشود. گزینهی سوم که منطقیترین شکل تقسیم صفحه است، تنظیمات جداگانهای به شمار میرود که بایستی فعال شود. به دنبال فعالسازی آن، سوایپ کردن از مرکز نمایشگر با هر دو انگشت شست کلیدها را به حواشی نزدیکتر میکند.
سایر اپلیکیشنها
G6 ممکن است سه میکروفون گوشی V20 الجی را نداشته باشد ولی دو میکروفون موجود یقینا برای اپلیکیشن HD Audio Recorder کافی هستند. این اپلیکیشن میکروفون منبع را براساس جهت تنظیم میکند، تا زمانی که شما گوشی را در حالت عمودی گرفتهاید تنها میکروفون بالایی استفاده شود و در حالت افقی هر دو میکروفون به کار گرفته میشوند.
حالت کنسرت (Concert mode) پاسخ میکروفونها را برای محیطهای فوقالعاده شلوغ بهینه میکند، در حالیکه حالت استودیو (Studio mode) این امکان را میدهد که کاربر صدا را بر روی یک فایل صوتی ضبط و از هدفونها برای بررسی صدا استفاده کند.
کیفیت صدا بینظیر است، کیفیتهای فشرده نشدهی WAV و فشرده شدهی FLAC تا حداکثر کیفیت 24 بیت و 192 کیلوهرتز دیده میشوند. رفتن به بخش شخصیسازی (Custom) باعث میشود کاربر به صورت دستی کنترل را بر روی فیلتر Gain, Low (70 کیلوهرتز/ 150 کیلوهرتز) و Limiter به دست آورد.
اپلیکیشن الجی برای تهیهی نسخهی پشتیبان حال قسمتی از LG Mobile Switch محسوب میشود. این اپ دارای دو عملکرد است یعنی گرفتن پشتیبانی و انتقال. با استفاده از قابلیت دوم، کاربر میتواند اکثر دادههای گوشی قدیمی خود را به G6 کپی کند، یعنی به عبارتی فرآیند آپگرید ساده شود. در نسخههای پشتیبان دادههای شخصی و تنظیمات، دادههای حافظهداخلی و اپلیکیشنهای دانلود شده، ذخیره میشود. هیچ راهحلی برای ذخیره در فضای ابری دیده نمیشود، کاربر باید به صورت دستی فایل بکآپ خود را در فضای ابری منتخب خود آپلود کند.
قابلیت Smart cleaning به فضای ذخیرهسازی و باتری گوشی کاربر رسیدگی میکند. این اپ میتواند فضای زائد رم و حافظهداخلی را ازاد کند. همچنین نقش یک پورتال برای قابلیتهای صرفهجویی در باتری اندروید را ایفا میکند. قابلیت Diagnose این اپلیکیشن نگاهی به مشکلات اپلیکیشنها، ارتباط شبکه، باتری و حافظهداخلی میاندازد و شما را به بخش راهنما در محیط آنلاین هدایت میکند.
اپلیکیشنهای مولتیمدیا، کیفیت صدا
گالری
اپلیکیشن گالری گوشی LG G6 از هم نمایش تصاویر براساس آلبومها و هم زمان ثبت پشتیبانی میکند. در هر دو حالت، شما میتوانید به حالت نیشگون گرفتن اندازهی تصاویر بندانگشتی را تغییر دهید و در حالت نمایش به صورت زمان ثبت تصویر (Timeline) افکت افزودهای برای جابجایی بین تصاویر طبق روز، ماه یا سال وجود دارد.
شما میتوانید به سادگی تصاویر بیشتری به این دستگاه بیاورید، G6 از پروتکل DLNA (بنابراین شما میتوانید تصاویر ذخیره شده بر روی کامپیوترها را در شبکهی خود مشاهده کنید) و فضای ابری پشتیبانی میکند. این اپلیکیشن به شکل دوستداشتنی جامع است از تمامی سرویسهای درایو، باکس، دراپباکس و واندرایو پشتیبانی میشود (اکثر گوشیها تنها یکی از این موارد یا تنها اندکی از آنها را خواهند داشت).
صفحه Memories در این اپلیکیشن از تصاویر و ویدئوها استفاده و یک ویدئوی کوتاه از آنها درست میکند (محتویات براساس زمان و محل گرفتن گروهبندی میشوند). امکان ایجاد تصاویر به صورت اسلایدشو و ترکیبی تنها با چند ضربهی آهسته وجود دارد و سپس گزینهی پخش بر روی دستگاه دیگر از پروتکل میراکست برای ارسال فایلهای رسانهای شما بر روی تلویزیون استفاده میکند.
ادیتور تصویر بسیار ساده است. امکاناتی نظیر فیلترها، کراپ کرد تصویر و چرخاندن آن در اختیار کاربر قرار داده میشود ولی پارامترهای مربوط به تصویری که میتوانند تغییر یابند محدود به میزان نوردهی، رنگ و Pop میشوند.
موزیک پلیر
کاربران کرهجنوبی این گوشی در G6 سیستم DAC چهارتایی را خواهند داشت و سایر بازارها این گوشی را با یک DAC تحویل میگیرد. با این وجود موزیک پلیر فرقی ندارد. با توجه به پشتیبانی از فضای ابری و DLNA (با وجود مواردی مشابه با اپلیکیشن گالری) دسترسی به کتابخانهی موزیک مثل آب خوردن است.
بخش مربوط به آهنگهای در حال پخش از مفهوم مربعها با آلبوم آرت در بالا استفاده میکند و کلیدهای کنترلی در پایین قرار میگیرد. اگر گوشی را به صورت افقی بگیرید، لیست پخش در مربع سمت راست ظاهر میشود.
برای فرمتهای موزیک با کیفیت پایین امکان دسترسی به اکولایزر (برای فرمتهای FLAC/ALAC غیرفعال است) برای کاربر وجود دارد. وجود آن میتواند به صورت درونی باعث بهبود صدا شود. این اکولایزر دارای تنظیمات QuadBeat برای هدستهای خود الجی است، گزینههای Bass, Treble و Vocal boosters نیز دیده میشود. برای آنهایی که میخواهند به صورت دستی بر روی کیفیت صدا دسترسی داشته باشند یک اکولایزر 5 باند نیز وجود دارد.
استفاده از خود این موزیک پلیر بسیار آسان است و دارای مزیتهایی نظیر نمایش براساس پوشه و جستجوی خودکار بر روی یوتیوب برای پیدا کردن موزیک ویدئوی آهنگ در حال پخش است. قابلیت پخش بر روی دستگاه دیگر نیز برای پلیرها و اسپیکرهای پشتیبانی کننده از پروتکل DLNA، دیده میشود.
افام رادیو
همانطور که در سطور اولیهی این نقد اشاره شد، شهروندان آمریکایی این گوشی را با قابلیت افام رادیو دریافت نمیکنند. ظاهر این اپلیکیشن بسیار زیبا است و از RDS پشتیبانی میکند تا نام ایستگاههای پخش رادیویی به همراه محتوا نشان داده شود. عملکرد آن البته تنها برای ایستگاه پخش فعلی و نه لیست تمامی ایستگاهها است. کاربر میتواند 6 ایستگاه رادیویی را به عنوان محبوبترینها انتخاب کند و یک گزینه برای خروجی دادن صدا از طریق اسپیکر به چشم میخورد (هدفونها همچنان برای دریافت امواج رادیویی مورد نیاز هستند) و یک تایمر خواب نیز وجود دارد. البته خبری از قابلیت ضبط صدا نیست.
ویدئو پلیر و ادیتور
ویدئو پلیر اختصاصی وجود ندارد، شما میتوانید از بخش گالری یا اپلیکیشن مدیریت فایل ویدئوها را اجرا کنید، که نباید مشکلی برای اکثر کاربران باشد. هر دو این اپلیکیشنها از سیستمهای ذخیرهسازی فضای ابری پشتیبانی میکنند. ویدئوها به صورت پنجرههای بندانگشتی محتوای آنها را نشان میدهند و میانبری در اینترفیس این اپلیکیشن برای گرفتن عکس وجود دارد. کاربران میتوانند از ویدئوها فایلهای گیف (با طول 5، 10 یا 15 ثانیه) نیز درست کنند.
پشتیبانی از قابلیت QSlide نیز اگر کاربر میخواهد ویدئو را در قالب یک پنجرهی کوچک شناور ببیند، وجود دارد. این پلیر به کاربر اجازه میدهد به صورت دستی یک فایل زیرنویس را بارگذاری و فونت را تغییر دهد.
یک ویرایشگر ویدئو نیز دیده میشود که به کاربر اجازهی برش زدن بخشهایی از ویدئو را میدهد (گزینهی خودکار بهترین کلیپهای 15/30/60 ثانیهای از ویدئو درست میکند). همچنین میتواند سرعت پخش را برای قسمتهایی از ویدئو تغییر دهد تا یک افکت جالب به وجود آید.
خروجی صدای پرتوان
LG G6 خروجی صدای با کیفیتی همانند با گوشی V20 الجی چه به دنبال استفاده از هدفونها یا استفاده از یک آمپلیفایر فعال خارجی ندارد ولی باز هم در هر دو بخش امتیازی بالاتر از سطح متوسط به دست میآورد.
شفافیت صدا در هر دو بخش (اتصال به یک آمپلی فایر فعال خارجی و استفاده از هدفون) بینظیر است. تنها مشکل شکلگیری نویزالقایی استریو در زمان اتصال به هدفونها بوده که شدت آن زیاد نیست.
کاربران کرهجنوبی یقینا با توجه به استفادهی این گوشی از سیستم Quad DAC خروجی صدا و نتایج با کیفیتتری خواهند داشت.
دو دوربین 13 مگاپیکسلی، دوربین دارای لنزهای فوقالعاده زاویه گسترده امکانات تقریبا مشابهی دارد
در پنل پشتی LG G6 دو دوربین 13 مگاپیکسلی قرار داده شده است. اگر بخواهیم این دو دوربین را در مقایسه با سیستمهای دوربین دوگانهی استفاده شده در گوشیهای G5 و V20 قرار دهیم باید بگوییم که در دو گوشی مذکور دوربین اصلی یک ماژول 16 مگاپیکسلی و در مقابل مقدار پیکسلهای دوربین زاویه گسترده تنها نصف آن بود.
دو دوربین دستگاه G6 در واقع از دقیقا یک سنسور یعنی IMX258 سونی استفاده میکنند. این سنسور قابلیت خاصی ندارد، یک دوربین نوع 1/3.06 اینچی با پیکسلهای 1.12 میکرو پیکسلی و فناروی فوکوس خودکار تشخیص فازی است. در حقیقت، از این دوربین معمولا در گوشیهای میانردهی چینی استفاده میشود. با این صحبتها، ما شاهد عملکرد قابل تحسین آن به عنوان مثال در گوشی Xiaomi Mi 4c بودیم و از نتیجهگیری زود هنگام خودداری میکنیم. این سنسور دارای نسبت تصویر 4:3 بوده که به نسبت دوربینهای با نسبت تصویر 16:9 یقینا متفاوت است.
چنین امری باعث میشود شعاع تحت پوشش دوربین نیز تحت تاثیر قرار گیرد. حال دوربین معمولی این گوشی از یک میدان دید 71 درجه، که قبلا 75 درجه بود، استفاده میکند و میدان دید دوربین زاویه گسترده از 135 درجه به 125 درجه کاهش یافته ولی باز هم فوق العاده گسترده است.
لنزهای دوربین معمولی همچنان نسبت کانونی f/1.8 دارند و با فناوری رفع لرزش مجهز شدهاند، در حالیکه این قضیه برای لنزهای دوربین زاویه گسترده با نسبت کانونی f/2.4 صدق پیدا نمیکند. دوربین زاویه گسترده تنها فوکوس ثابت است، برخلاف دوربین معمولی که در واقع از فناوری تشخیص فازی سنسور IMX258 استفاده میکند. این مرتبه شاهد حذف فناوری فوکوس خودکار لیزری هستیم.
اپلیکیشن دوربین گوشی G6 الجی نیز با تغییراتی روبرو شده است تا امکان استفاده از این نمایشگر با ارتفاع زیاد بهتر استفاده شود یا بهتر بگوییم یک نمایشگر عریض که به هنگام گرفتن در حالت افقی به خوبی این قضیه مشخص است. مقدار اضافی صفحه در یک طرف گوشی به عنوان یک نوار فیلم استفاده میشود که آخرین تصاویر گرفته شده را نشان میدهد. با اینحال، میانبری در کنار دکمهی رها کردن شاتر به بخش گالری نیز دیده میشود. قابلیتی که بیشتر از همه نمود دارد لغزشگر تنظیم میزان نوردهی است که در سمت راست زمانی که هر جای صفحه برای فوکوس آهسته ضربه بزنید ظاهر میشود، ابزار مفیدی که دلمان برای آن تنگ شده بود.
نمایاب برای تصاویر ثابت و ویدئویی مشابه است، یعنی کاربر نمیتواند از قاببندی ویدئوی خود قبل از فشار دادن دکمهی ضبط آگاهی پیدا کند. جنبهی مثبت ماجرا این است که G6 حالت تنظیمات دستی را از گوشی V20 به ارث برده است (به استثنائی قابلیت ضبط صدا به صورت جهتدار که علت فقدان میکروفونهایی به همان تعداد است). طراحی این حالت به نسبت تنظیمات مشابه در گوشی G5 بهتر است و اجازه به تغییر تعادل سفید براساس دمای رنگ، میزان نوردهی، ISO و سرعت شاتر دوربین میدهد. قابلیتی که در گوشی G5 مشاهده نمیشد اوجدهی فوکوس در حالت فوکوس دستی بود ولی G6 این قابلیت را نیز اضافه کرده است.
از بخش انتخاب حالات عکاسی جدا از حالت خودکار، Manual photo و Manual video، یک گزینه به اسم Square نیز اضافه شده است. این گزینه که به عنوان یک اپلیکیشن مجزا در صفحهی هوم دیده میشود (تحت عنوان Square Camera) عملکرد الجی را برای نشان دادن موارد استفاده از نمایشگر با نسبت تصویر 2:1 نشان میدهد.
Square Camera حالتهای عکاسی مربوط به خود را دارد که بعضی از آنها مفید و سایرین آنقدر قابلیت خاصی ندارند. Snapshot نیمی از صفحه را به یک نمایاب تبدیل میکند (یقینا برای گرفتن تصاویر مربعی شکل)، در حالیکه نیم دیگر پیشنمایشی از تصویر (از نظر فنی بعد از گرفتن تصویر) به محض گرفتن آن در اختیار کاربر قرار میدهد. یک میانبر برای اینستاگرام نیز به چشم میخورد تا هدف گرفتن تصاویر با نسبت تصویر 1:1 مشخص شود.
Grid shot عملکردی نظیر یک اطاقک عکاسی دارد که تصاویر ترکیبی 2 در 2 ایجاد میکند. مجددا نیمی از صفحه به نمایاب اختصاص یافته و نیمی دیگر تصاویر ترکیبی در حال ساخت را تشکیل میدهد. بعد از تمام شدن عملیات ثبت تصاویر، کاربر میتواند اگر از کیفیت راضی نیست یک تصویر یا تصاویر بیشتری را دوباره بگیرد.
Match shot در بین این حالتها عجیبترین به نظر ما است. ایدهی پشت آن این است که کاربر دو تصویر مربعی از اشیائی که کمترین وجه اشتراک را دارند بگیرد و آنها را به نحوی طراز کند که به داخل یکدیگر ترکیب شوند. مفهوم جالبی است نه؟ ولی طراز کردن تصویر دوم با ابتدایی فوقالعاده مشکل است و با آنکه امکان زوم و جابجایی تصویر دوم به اطراف وجود دارد ولی امکان گرفتن دوبارهی آن به چشم نمیخورد و بنابراین از ابتدا باید کل عملیات با ثبت تصویر اول آغاز شود.
حالت چهارم عکاسی Guide shot نام دارد که یک تمپلیت تصویر را بر روی نمایاب نشان میدهد تا کاربر بتواند از قاببندی مشابهی استفاده کند.
کیفیت تصویر
نمونه تصاویر زیر که با دوربین این گوشی گرفته شدهاند را مشاهد کنید.
همانطور که میتوانید با توجه به هر دو مجموعه نمونهها مشاهده کنید، جدیدترین گوشی سری G الجی همچنان تصاویر عالی میگیرد، با وجود استفاده از یک سنسور کوچکتر که آن را سنسور مخصوص دوربینهای میانرده نامیده بودیم. سطح جزئیات زیاد است ولی ترجیحا سطح اشباعسازی افزایش یافته است.
میزان پارازیت تصاویر بیشتر از حد تصویر است ولی از دوربینهای اکسپریای خود سونی در این زمینه عملکرد بدتری ندارد.
رنگها دلپذیر و شاد هستند بدون اینکه برخلاف دوربین G5 رنگهایی با دمای گرم را مشاهده کنیم و تعادل خوبی بین رنگهای واقعی و سلیقهی کاربر دیده میشود. دامنهی دینامیک واقعا خوب است.
حالت HDR
بدون شک کاربر در موقعیتهایی با کنتراست بالا قرار میگیرد که تنها استفاده از حالت HDR به کمک او برای عکاسی میآید. او میتواند با انتخاب حالت Auto HDR بر عهدهی گوشی بگذارد که چه زمانی به استفاده از این حالت نیاز است یا به صورت دستی این قابلیت را فعال کند. نمونه تصویر زیر در واقع نمونهی خوبی است و بدون استفاده از حالت HDR نمیتوان کل دامنهی دینامیک صحنه را ثبت کرد، بنابراین به خوبی G6 در اینجا مورد محک گذاشته میشود.
عملکرد LG G6 خوب است. کیفیت رنگهای میانه به خوبی افزایش یافته است و سهم زیادی از نواحی بسیار روشن نجات داده شده است. استفاده از لنزهای 125 درجه باعث میشود که یک تصویر شایسته در اختیار داشته باشید. گرچه با هر دو دوربین، ما شاهد اندکی افت جزئیات ریز در تصاویر گرفته شده به حالت HDR هستیم.
تصاویر سراسرنما
G6 قادر به ثبت تصاویر سراسرنمای بسیار خوب با رزولوشن بالا است. تصاویر ثابت شده در حدود 4000 پیکسل طول دارد. شارپ بودن آنها ممکن است به میزان آنچه که رزولوشن پیشنهاد میکند نباشد ولی سطح جزئیات بسیار زیاد است. سرهمبندی تصویر ولی بینقص نیست، کافی است به ساختمانهای پشت دکل قرمز رنگ در منتهی علیه قسمت چهارم سمت راست قاب نگاه کنید.
دوربین سلفی
دوربین سلفی گوشی G6 الجی یک سنسور 5 مگاپیکسلی بوده ولی این تنها نیمی از داستان است. همانند با دوربینهای عقب، این دوربین میتواند هم در حالت زاویه گسترده (100 درجه) و هم حالت نرمال (میدان دید نامشخص شده) لحظات کاربر را ثبت کند.
به نظر ما پشت لنزهای زاویه گسترده یک سنسور با رزولوشن بالا قرار گرفته است و بریدن قسمت مرکزی آن نمای “معمولی” از تصویر را در اختیار کاربر قرار میدهد، در حالیکه نمای زاویه گسترده از پوشش کامل لنزها استفاده میکند ولی تصاویر رزولوشن بالا را به 5 مگاپیکسل کاهش اندازه میدهد. گرچه اگر به تصاویر بهتر نگاه کنیم، از ابتدا تنها یک سنسور 5 مگاپیکسلی میتواند باشد که قسمت مرکزی برش یافته و برای حالت “نرمال” تعداد پیکسلها افزایش داده شده است.
تمامی این گفتهها برای این است که بگوییم تصاویر سلفی بینظیر نبوده ولی قابل قبول هستند. سطح جزئیات برای یک تصویر 5 مگاپیکسلی قابل قبول است و دوربین جلوی گوشی G6 عملکرد خوبی در رندر کردن رنگها دارد.
کیفیت ویدئوهای ضبط شده
G6 قادر به ضبط ویدئوهایی با حداکثر رزولوشن 4K با هر دو دوربین پشتی خود است. همچنین امکان ضبط ویدئوهای فول اچدی با نرخ هم 30 فریم بر ثانیه و هم 60 فریم بر ثانیه وجود، نمونه ویدئوهای معمولی با نسبت تصویر 16:9، وجود دارد. گرچه امکان ضبط ویدئوهای 1080p با نسبت تصویر 18:9 ، رزولوشن 2160 پیکسل در 1080 پیکسل هم به چشم میخورد ولی برای پخش آنها به یک تلویزیون با نسبت تصویر 18:9 نیاز است.
ویدئوهای اولترا اچدی با بیتریت 47 مگابیت در ثانیه ضبط میشوند، ویدئوهای فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه با بیتریت 17 مگابیت در ثانیه (با هر نسبت تصویر) و نمونه 1080pهای با نرخ 60 فریم بر ثانیه بیتریت 24 مگابیت در ثانیه را دارند. صدا با کیفیت استریو در تمامی حالتهای ضبط ویدئو و با کیفیت 156 کیلوبایت بر ثانیه ثبت میشود.
کیفیت ویدئوهای 4K بینظیر است. سطح جزئیات ثبت شده در بین بهترینهای موجود در بازار قرار میگیرد (با اینوجود از ویدئوهای G5 بهتر نیست) و مقدار پارازیت بسیار کم است. رنگها نیز دلنشین هستند و نه زیاد اشباع شده و نه گرفته هستند و دوربین G6 به خوبی سطح نوردهی را کنترل میکند.
ویدئوهای فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه کیفیت کمتری ندارند و از نظر سطح جزئیات بهترین به شمار نمیروند ولی نمیتوان آن را نیز بد دانست. ویدئوهای 1080pهای با نرخ 60 فریم بر ثانیه به شکل روانتری از صحنه فیلم میگیرند که به بهای حذف جزئیات ریز تمام میشود و کیفیت تصویر به شکل بارزی از نظر شارپ بودن در درجهی پایینتری قرار میگیرد.
تمامی صحبتهای بالا در رابطه با دوربین زاویه گسترده نیز صدق پیدا میکند. ویدئوهای 4K ضبط شده با لنزهای فوق العاده باز برای تماشا بینظیر هستند و این دوربین جدید به نسبت دوربین قدیمی 8 مگاپیکسلی زاویه گسترده گوشیهای V20 و G5 عملکرد بهتری دارد. اگر از فاصلهی بسیار نزدیک دقت کنید متوجه میشوید ویدئوها از نظر سطح شارپ بودن همانند با ویدئوهای گرفته شده با دوربین اصلی نیستند.
ویدئوهای 1080p/30fps خوب هستند و اگر مشکلی با فضای ذخیرهسازی ندارید دلیلی برای ضبط ویدئوها با این فرمت توسط این دوربین وجود ندارد. ویدئوهای 1080p/60fps ثبت شده با لنزهای زاویه گسترده بیتریت برابر با 24 مگابیت در ثانیه دارند.
در حالت ثبت ویدئوهای فول اچدی (هم در نسبت تصویر 18:9 و هم 16:9: البته نه با نرخ 60 فریم بر ثانیه) یک نوع رفع لرزش الکترونیکی تصویر دیده میشود و هر دو دوربین نرمال و زاویه گسترده نیز از آن بهره میبرند. این الگوریتم در رفع لرزش دست و لرزش ایجاد شده ناشی از راه رفتن عملکرد خوبی دارد. گرچه همانند با تمامی سیستمهای مشابه میدان دید را محدود میکند.
نمونه ویدئوهای گرفته شده با دوربینهای این گوشی را از لینکهای زیر میتوانید دانلود کنید (از راست به چپ سه ویدئوی اول برای دوربین زاویه گسترده است):
(2160p, 1080p/30fps, 1080p/60fps), (2160p, 1080p/30fps, 1080p/60fps).
جمعبندی
حذف حواشی معمولا معنای بدی دارد. ما گوشههای نمایشگر با برش نامتقارن گوشی G6 را هر روز در دست میگیریم اگر گوشی به این بزرگی را به نحوی بسازند که به دنبال افتادن از بین دستان ما نجات پیدا کند. چون این نمایشگر واقعا جواهری بیمانند است و دوست داریم نشکند و همیشه امکان استفاده از آن باشد.
نسبت تصویر 18:9 اگر به ویدئوهای یوتیوب با نسبت تصویر 16:9 عادت کردهاید آنقدر عالی به نظر نمیآید. برای اهداف معمولی مشاهدهی تصاویر نیز ایدهال نیست، به خصوص برای تصاویر با نسبت تصویر 4:3 که گوشیهای سری G الجی معمولا به صورت ذاتی ایجاد میکنند. ولی به نظر میرسد تمامی شرکتهای مهم رو به ساخت گوشیهایی با نمایشگرهای بزرگ با ارتفاع زیاد رو آوردهاند و الجی در این راه پیشرو است.
تصاویر با نسبت تصویر 4:3 بدون در نظر گیری نسبت تصویر نمایشگر کاملا خوب هستند، حتی اگر تنها دو سوم صفحه را اشغال کنند. سنسور دوربین سونی بدون نقص نیست ولی از مدت زمان حضور آن در بازار آنقدر میگذارد تا مهندسین الجی نهایت استفاده از آن را برده باشند. حتی با آنکه تصاویر اندکی پارازیتدار و بیش از حد اشباع شده هستند، ولی تصاویر دوربین اصلی سطح جزئیات خوب با رنگهای دلنشین و واقعی دارند. سطح پوشش دوربین زاویه گسترده تقریبا باعث میشود هر صحنه تاثربرانگیز ثبت شود و با یک سنسور شایسته حالا شما میتوانید تصاویری با سطح جزئیات بیشتری به دست آورید.
تنها نگرانی اصلی که حول گوشی G6 وجود دارد چیپست آن است. در واقع اسنپدراگون 821 مشکلی ندارد و در حال حاضر بهترین چیپست شرکت کوالکام در حاضر محسوب میشود و انتخاب الجی است. به احتمال زیاد اسنپدراگون 835 فشار کمتری بر روی باتری وارد میکند و اندکی قدرت بیشتری دارد.
به طور کلی گوشی پرچمدار جدید الجی یعنی LG G6 یک دستگاه توانمند است که تمامی نیازهای کاربر را در طی چند سال آینده برآورده میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰