گذری بر زمان: نگاهی به تاریخچه نکسوس گوگل

گوگل به زودی نسل هفتم نکسوس‌های خود را معرفی می‌کند. شاید این بار برای اولین بار شاهد دو نکسوس در یک سال توسط این شرکت باشیم. نکسوس‌های جدید گوگل بهانه‌ی خوبی بودند تا نگاهی به نکسوس‌های قبلی این کمپانی بیندازیم و ببینیم گوشی‌های هوشمند محبوب گوگل توسط چه شرکتی و به چه صورت تولید شده‌اند. […]

گوگل به زودی نسل هفتم نکسوس‌های خود را معرفی می‌کند. شاید این بار برای اولین بار شاهد دو نکسوس در یک سال توسط این شرکت باشیم. نکسوس‌های جدید گوگل بهانه‌ی خوبی بودند تا نگاهی به نکسوس‌های قبلی این کمپانی بیندازیم و ببینیم گوشی‌های هوشمند محبوب گوگل توسط چه شرکتی و به چه صورت تولید شده‌اند.

ژانویه 2010: نکسوس وان ساخته شده توسط اج‌تی‌سی

اچ‌تی‌سی نه تنها اولین شرکتی بوده که گوشی‌های هوشمند اندرویدی را تولید کرده بلکه اولین نکسوس‌ ساخته شده را نیز ساخته است. نکسوس وان که شباهت بسیاری به اچ‌تی‌سی دیزایر‌ نیز داشت، دارای نمایشگری 3.7 اینچی AMOLED بود و از بدنه‌ای با جتس تفلون ساخته شده بود. پردازنده‌ای یک گیگاهرتزی و دوربینی 5 مگاپیکسلی این گوشی را در زمان خود، به یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های موجود در بازار تبدیل کرده بود. گوگل همزمان با معرفی این گوشی از نسخه‌ی 2.1 اندروید نیز رونمایی کرد و برای اولین بار آن را در این گوشی به کار گرفت.

گذری بر زمان: نگاهی به تاریخچه نکسوس گوگل

Bert Nordberg مدیر عامل سونی اریکسون در آن زمان نیز مدعی بود که گوگل برای ساخت اولین نکسوس خود به آن‌ها مراجعه کرده اما آن‌ها به دلایلی پیشنهاد گوگل را رد کردند. شاید حالا سونی از تصمیم گذشته‌ی خود پشیمان شده باشد!

دسامبر 2010: نکسوس Sساخته شده توسط سامسونگ

در همان سال و در ماه دسامبر ساخت نکسوس بعدی به سامسونگ سپرده شد تا این شرکت نیز، نکسوس گوگل را به سری محبوب S خود اضافه کند. نکسوس S نهایتا توسط سامسونگ ساخته شد و دارای نمایشگری 4 اینچی Super AMOLED بود. پردازنده‌ی به کار گرفته شده در گوشی و دوربین آن همانند نکسوس قبلی بود و دچار تغییر خاصی نشد.

گذری بر زمان: نگاهی به تاریخچه نکسوس گوگل

گوگل این بار نیز با نکسوس S از یکی از بهترین نسخه‌های اندروید رونمایی کرد. اندروید 2.3 که یکی از بهترین نسخه‌های اندروید تاکنون بوده، توسط نکسوس S به کار گرفته شد. این گوشی در ابتدا بسیار گران قیمت‌ بود و با قیمت 650 یورو به فروش می‌رسید تا این که حدود چهار ماه بعد قیمت این گوشی کاهش یافت.

اکتبر 2011: گلکسی نکسوس ساخته شده توسط سامسونگ

بار دیگر و این بار در سال 2011، سامسونگ وظیفه‌ی ساخت نکسوس بعدی را بر عهده گرفت. گلکسی نکسوس دارای نمایشگری 4.65 اینچی با رزولشون 720p بود و همچنین از پردازنده‌ای دو هسته‌ای پشتیبانی می‌کرد. این گوشی نیز نسخه‌ی جدیدی از اندروید را با خود به همراه داشت. اندروید 4 یا همان اندروید ساندویچ بستنی در ابتدا در گلکسی نکسوس به کار گرفته شد.

گذری بر زمان: نگاهی به تاریخچه نکسوس گوگل

شاید گلکسی نکسوس را بتوان به عنوان اولین گوشی خمیده در میان گوشی‌های هوشمند دانست که آن زمان از محبوبیت زیادی برخوردار نبود. نمایشگر گوشی کاملا تخت بود اما در قسمت بالایی و پایینی نمایشگر می‌توانستیم به راحتی خمیدگی گوشی را احساس کنیم. گلکسی نکسوس سامسونگ اولین گوشی گوگل بود که از نسل چهارم اینترنت همراه LTE نیز پشتیبانی می‌کرد. با توجه به این که این گوشی تنها از سنسوری 5 مگاپیکسلی برخوردار بود،‌ دوربین آن قابلیت ضبط تصاویر با کیفیت فول اچ دی را داشت.

این گوشی نیز بعد از مدتی با کاهش قیمت شدیدی همراه شد تا به یکی از ارزان‌قیمت‌ترین گوشی‌های 4.5 اینچی تبدیل شود. در آن زمان نمایشگری که بیش از 4.5 اینچ قطر داشت برای یک گوشی بسیار بزرگ محسوب می‌شد و همین مسئله را می‌توان یکی از علت‌های موفقیت گلکسی نکسوس نام برد.

اکتبر 2012: نکسوس 4 ساخته شده توسط ال‌جی

گوگل در اواسط طوفان معروف سندی، از نکسوس 4 پرده برداشت. این بار ال‌جی وظیفه‌ی ساخت چهارمین نکسوس گوگل را بر عهده گرفته بود و نکسوس ساخته شده توسط این شرکت شباهت بسیاری با پرچمدار ال‌جی در آن زمان یعنی LG Optimus G داشت. نمایشگر گوشی دچار تغییر زیادی نشد. نکسوس 4 دارای نمایشگری 4.7 اینچی IPS LCD با رزولوشن 720p بود.گذری بر زمان: نگاهی به تاریخچه نکسوس گوگل

شاید بتوان نکسوس 4 را به عنوان یکی از بهترین نکسوس‌های ساخته شده دانست. نکسوس 4 از چیپست اسنپدراگون S4 Pro که شباهت بسیاری به اسنپدراگون 600 دارد؛ استفاده می‌کرد. این گوشی در زمان خود یکی از ارزان‌قیمت‌ترین گوشی‌های موجود در بازار بود و حتی با کاهش قیمت به 300 دلار نیز مواجه شد. این گوشی در آمریکا به چنان محبوبیتی دست یافت که در عرض 24 دقیقه موجودی بازار تمام شد و دیگر نمی‌توانستید آن را پیدا کنید.

نکته‌ی عجیب در مورد این گوشی، عدم پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت همراه LTE بود. این در حالی بود که نسل قبلی نکسوس به طور کامل از این قابلیت پشتیبانی می‌کرد. البته هکر‌ها موفق شدند تا این قابلیت را در گوشی فعال کنند اما ال‌جی در به روز رسانی بعدی خود آن را به طور کامل غیر فعال کرد. ال‌جی معتقد بود که سخت افزار تعبیه شده در گوشی کامل نبوده و به همین علت نمی‌توان از این ویژگی در گوشی استفاده کرد. نکسوس 4 از اندروید 4.2 استفاده می‌کرد که این نسخه از اندروید نتوانست به موفقیت نسخه‌های قبلی دست یابد.

اکتبر 2013: نکسوس 5 ساخته شده توسط ال جی

موفقیت نکسوس 4 باعث شد تا بار دیگر ال‌جی وظیفه‌ی ساخت گوشی‌های گوگل را بر عهده بگیرد. ال‌جی این بار از چیپست اسنپدراگون 800 استفاده کرد که در آن زمان در پرچمداران دیگر شرکت‌ها استفاده می‌شد.ال‌جی سنسوری بسیار قدرت‌مند را برای دوربین گوشی به کار برد که دارای قابلیت لرزشگیر دیجیتالی بود. این سنسور 8 مگاپیکسل بود و قابلیت ضبط تصاویر با کیفیت فول اچ دی را دارا بود.گذری بر زمان: نگاهی به تاریخچه نکسوس گوگل

ال‌جی یکی از مهم‌ترین کمبود‌های نکسوس 4 را با آوردن قابلیت پشتیبانی از LTE جبران کرد و برای جلوگیری از کمبود گوشی، واحد‌های بیشتری را نیز تولید کرد هر چند بار دیگر در عرض چند ساعت تمامی نکسوس‌ها به فروش رسیدند. نسخه‌ی 16 گیگابایتی نکسوس 5 با قیمت 350 و نسخه‌ی 32 گیگابایتی آن با قیمت 400 دلار به فروش رسید.

 

گوگل سعی داشت تا در نکسوس 5 تجربه‌ای متفاوت را رقم بزند. به همین علت دوربین 8 مگاپیکسلی این گوشی دارای آهن ربایی بود که می‌توانست لنز‌های بیشتری را نیز پشتیبانی کند. البته این قابلیت مورد استقبال قرار نگرفت اما شارژ بی‌سیم تعبیه شده در این گوشی توانست باعث موفقیت آن شود. حتی امروزه نیز شارژ بی‌سیم مورد استقبال بسیاری از کاربران قرار می‌گیرد.

نکسوس 5 از اندرودی 4.4 پشتیبانی می‌کرد. این نسخه از اندروید یکی از مهم‌ترین به‌روز رسانی‌های موجود در اندروید بوده و حتی گوشی‌هایی با رم 512 را نیز پشتیبانی می‌کرد هر چند نکسوس 5 دارای رم 2 گیگابایتی بود.

اکتبر 2014: نکسوس 6 ساخته شده توسط موتورولا

گوگل در سال 2011 شرکت موتورولا را خریداری کرد اما از آن به عنوان سازنده‌ی نکسوس استفاده نکرد. هدف اصلی گوشی‌های نکسوس این بوده که به سازنده‌های دیگر گوشی‌های هوشمند با بستن قرارداد ساخت نکسوس کمک کرده باشد و گوگل هیچ گونه ریسکی را برای عصبانی کردن این شرکت‌ها نمی‌پذیرفت. به همین علت گوگل هیچ وقت اسم موتورولا را در گوشی‌های خود نبرد و خود نیز گوش هوشمندی را تولید نکرد.

هنگامی که گوگل در سال 2014 موتورولا را به شرکت لنوو فروخت تصمیم گرفت تا ساخت نکسوس بعدی را به این شرکت بدهد. نکسوس 6 به راستی یک پرچمدار واقعی بود و قیمت 650 دلاری آن نیز، این مسئله را ثابت می‌کند. نکسوس 6 دارای نمایشگری QHD با قطر 6 اینچ و چیپست اسنپدراگون 805 بود. این گوشی دارای سنسوری 13 مگاپیکسلی به همراه لرزش‌گیر دیجیتالی نیز بود. گوگل این بار حافظه‌ی داخلی گوشی را به 32 و 64 گیگابایت افزایش داد و البته این گوشی توانست هفته‌ها در بازار دوام بیاورد و بر خلاف نکسوس‌های قبلی همچنان موجود باشد.

گذری بر زمان: نگاهی به تاریخچه نکسوس گوگل

نکسوس 6 از اندروید 5 پشتیبانی می‌کند. اندروید 5 بدون شک یکی دیگر از مهم‌ترین به روز رسانی‌های گوگل برای این سیستم عامل بوده چرا که طراحی این نسخه به طور کامل فرق کرده است. اندروید 5 تاکنون بسیار موفق عمل کرده به طوریکه بسیاری از طراحان وبسایت، از این نسخه از اندروید برای طراحی سایت خود الگو می‌گیرند.

سپتامبر 2015: دو نکسوس جدید ساخته شده توسط هوآوی و ال‌جی

هر چند هنوز این دو نکسوس تایید نشدند، شایعات مختلف وجود این دو را تا حدودی تایید کرده‌اند. ال‌جی و هوآوی این بار نکسوس‌های گوگل را خواهند ساخت. احتمالا شاهد دو نکسوس با اندازه‌های متفاوت 5.2 و 6 اینچی باشیم. احتمالا گوگل از این دو نکسوس تا پایان ماه میلادی جاری رونمایی می‌کند. همانطور که می‌دانید گوگل برای تاریخ هفتم مهر ماه دعوت‌نامه‌های خود را ارسال کرده و قصد معرفی محصولات جدید را دارد.

حدودا پنج سال از معرفی اولین نکسوس گوگل می‌گذرد و هنوز هم خبری از سونی در نکسوس‌های گوگل نیست. سونی یک بار از نسخه‌ی ویژه‌ نکسوس به نام  Pure Edition رونمایی کرد اما گوگل به طور مستقیم بر روی آن نظارت نداشت. شاید در سال‌های آینده شاهد معرفی نکسوس سونی نیز باشیم.