بررسی و نقد گوشی آیفون 7 – آغازگر یک سفر
مقدمه اپل به خاطر حرکت شجاعانهی حذف درگاه هدفون به خود میبالد. ولی آنها تقریبا در رابطه با هر جنبهی دیگر از محصول جدید خود به نظر مسیر محافظکارانه را در پیش گرفتهاند. از نظر طراحی و بخش خارجی آیفون جدید عملا مشابه با آیفونهای 6/6 اس است. البته، به همین سادگی هم نیست. آیفون […]
مقدمه
اپل به خاطر حرکت شجاعانهی حذف درگاه هدفون به خود میبالد. ولی آنها تقریبا در رابطه با هر جنبهی دیگر از محصول جدید خود به نظر مسیر محافظکارانه را در پیش گرفتهاند. از نظر طراحی و بخش خارجی آیفون جدید عملا مشابه با آیفونهای 6/6 اس است.
البته، به همین سادگی هم نیست. آیفون 7 به شیوههای بسیاری یک گوشی بهتر است. ما میتوانیم ببینیم مشکلاتی را که کاربران با آیفون قبلی داشتند، به نوعی رفع شده اشت و البته باید بگوییم به این کار اعتبار نمیدهیم فقط به سادگی این حقیقت را بیان میکنیم.
ضد آب بودن، اسپیکرهای استریو و در نهایت مدلهایی با داشتن حافظهی داخلی معقول قابلیتهایی هستند که با آپگرید همیشگی عملکرد مدلهای جدید، که هر سال مشاهده میکنیم، همراه شدهاند. این خلاصهای از داستان آیفون 7 بود. اولین گوشی ضد آب آیفون، اولین آیفون با پردازندهی 4 هستهای و گوشی که برای اولین بار در تاریخ آیفون اسپیکرهای استریو دارد.
ویژگیهای اصلی آیفون 7:
- بدنهی فلزی یکپارچهی ضد آب با تغییر موقعیت نوارهای آنتن تا کمتر در دید باشند
- صفحهنمایش السیدی و فناوری IPS با نور پشتی الایدی، تراکم رنگی 16 میلیون، ابعاد 4.7 اینچ، دقت 750 در 1334 پیکسل، تراکم پیکسلی 326ppi، پوشش رنگی وسیع، فناوری لمس سهبعدی
- کلید هوم حساس به فشار نیرو گرفته با یک موتور لمسی جدید
- پردازندهی 4 هستهای (2 + 2 هسته) 64 بیتی اپل، GPU شش هستهای، 2 گیگابایت رم، سیستم روی چیپ A10 Fusion اپل
- دوربین 12 مگاپیکسلی با نسبت تصویر F/1.8 به همراه فلاش دوربین با 4 الایدی، لرزشگیر اپتیکال تصویر، فوکوس خودکار تشخیص فازی، ثبت پوشش رنگی وسیعتر، تشخیص چهره و بدن، قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت 2160p با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- دوربین جلوی 7 مگاپیکسلی با نسبت تصویر F/2.2 با سنسور BSI و حالت HDR، قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه
- دارای سه مدل با حافظههای داخلی 32، 128 و 256 گیگابایت
- نسل دوم حسگر اثرانگشت تاچ آیدی
- پشتیبانی از شبکهی 4G LTE Cat.12(سرعت دانلود 600 مگابیت برثانیه); استاندارد Wi-Fi a/b/g/n/ac، بلوتوث 4.2، پورت لایتنینگ، جیپیاس به همراه A-GPS و GLONASS، NFC (تنها برای سرویس Apple Pay)
- باتری با ظرفیت 1960 میلیآمپر ساعت
معایب اصلی آیفون 7:
- حذف درگاه هدفون 3.5 میلیمتر (این گوشی با داشتن یک رابط لایتنینگ به پورت 3.5 میلیمتر روانهی بازار شده است)
- عدم پشتیبانی از درگاه میکرو اسدی
- عدم استفاده از سیستم دوربین دوگانهی موجود در آیفون 7 پلاس
- عملکرد NFC تنها محدود به سرویس Apple Pay است
- همچنان فاقد فناوری شارژ بیسیم یا سریع، عدم وجود پورت IR یا رادیو افام
- باتری غیر قابل تعویض
- مدل مشکی براق آیفون مستعد به خراش افتادن است
زمان که بتوانید با حذف جک صوتی کنار بیایید (چیزی تمام نشده است، شما میتوانید برای هدفونهای اختصاصی خود یک رابط مناسب بخرید)، آیفون 7 واقعا به نسبت نسل قبلی یک آپگرید مهم به شمار میرود. بدنهای با داشتن گواهینامهی IP67 و ضدآب. دوربین بزرگتر، با لنزهای روشنتر و فناوری لرزشگیر اپتیکال تصویر. دوربین فیستایم جدید. اسپیکرهای استریو. پردازندهی سریعتر و افزایش 50 درصدی در عملکرد پردازندهی گرافیکی و مقدار رم بیشتر. کلید هوم جدید حساس به فشار نیرو گرفته از یک موتور لمسی جدید. مدلهایی با حافظههای داخلی متفاوت.
دکمهی هوم جدید تقریبا مشابه با حذف درگاه هدفون بحث برانگیز بوده است. اپل از همان موتور لمسی استفاده کرده است که در ترکپد مکبوکها مشاهده میکنیم، بنابراین اوضاع ممکن است واقعا بهتر شده باشد.
اپل فضای ذخیرهسازی داخلی را در قالب سه مدل متنوع دو برابر کرده است، بنابراین سرانجام شاهد هستیم مدل پایهی آیفون با 32 گیگابایت شروع میشود و دو مدل دیگر 128 و 256 گیگابایتی هستند. متاسفانه، همچنان فناوری شارژ بیسیم یا سریع برای اپل معنایی ندارد، که در سال 2016 چیزی جز شرم نیست.
در هر صورت، آیفون 7 آمادهی آغاز کردن یک سفر است، بنابراین با ما همراه باشید. تکنیوز به صورت اختصاصی در صفحات آتی به بررسی بخشهای سختافزار، نرمافزار و طراحی این گوشی میپردازد.
جعبه فروش گوشی آیفون 7 اپل
گوشی آیفون 7 اپل با یک جعبهی فروش بسیار آشنا به بازار عرضه شده است، داخل آن یک آداپتور A/C، یک کابل لایتنینگ و یک جفت ایرپاد با رابط لایتنینگ به چشم میخورد.
همچنین یک رابط لایتنینگ به پورت 3.5 میلیمتری نیز وجود دارد تا بتوانید از هر هدفونی که انتخاب میکنید، استفاده کنید.
نمایی 360 درجه از گوشی آیفون 7 اپل
ابعاد این گوشی 138.3 در 67.1 در 7.1 میلیمتر است تا دقیقا با آیفون 6 اس یکسان است. پرچمدار جدید آیفون ولی توانسته است به نوعی وزن را 5 گرم کاهش و برابر با 138 گرم باشد.
طراحی و کیفیت ساخت
سال بعد 10 مین سالگرد ایفون است و شاید به همین دلیل اپل همچنان از طراحی آیفون 6 استفاده کرده است و در نظر دارد هیجان اصلی را برای آیفون 8 نگه دارد. شاید هم آنها میخواستهاند از دو بار وارد کردن شوک به کاربران دوری کنند، کاربرانی که ممکن است از ظاهر جدید متنفر باشند و دلیل آن را به گردن نبود درگاه هدفون و دکمهی هوم “قلابی” بیاندازند.
جدا از فرضیاتی که در این زمینه وجود دارد، ممکن است آیفون 7 بسیار آشنا به نظر آید، ولی آنقدر حس و حال متفاوتی در خود دارد که همچنان تا حد زیادی زیبا به نظر میآید. یک تغییر ظریف میتواند نقش یک تغییر به اندازهی کافی خوب را داشته باشد، نوارهای آنتن به سمت بالا و پایین جابجا شدهاند تا خمیده بودن گوشی را دنبال کنند. این نوع طراحی باعث شده است کمتر در دید و مزاحم باشند و در مدلهای مشکی براق و مشکی تقریبا دیده نشوند.
ما شاهد طراحی مشابهی در گوشیهایی نظیر Meizu Pro 6 بودهایم و اپل به خوبی متوجهی بهبود این قضیه و تغییر بوده است.
دو تغییر مشخص دیگر در بدنهی یکپارچهی آیفون 7 دیده میشود: برآمدگی دوربین بزرگتر است ولی همچنین کمتر در دید است و بدون شک خبری از درگاه هدفون یا جک صوتی نیست.
در سالهای گذشته شاهد بودیم که هر نسل جدید از آیفونها رنگ جدیدی را با خود به همراه میآوردهاند و نسل هفتم آنها هم از این قضیه مستثنی نیست. اپل رنگ محبوب خاکستری را بازنشسته و به جای آن از دو رنگ جدید مشکی رونمایی کرده است. مدل تنها مشکی رنگ دارای یک رنگ مشکی جدید مات است که همانند با مدل خاکستری رنگ تزئین سطحی آن به نحوی است که به شکل محکمی گوشی در دست جا گیرد، در حالیکه رنگ مشکی براق واقعا با تمامی رنگهای قبلی آیفون متفاوت است.
تزئین سطحی براق آیفون 7 مشکی جالب به نظر میآید و خاطرات آیفون 3G و 3GS را به یاد میآورد. این رنگ تنها مختص به مدلهای 128 و 256 گیگابایتی است، که نشان میدهد اپل این رنگ را پرمیموم در نظر گرفته است.
متاسفانه، مدل مشکی براق آیفون 7 بسیار مستعد به خراش افتادن است و بسیار سریع لک میافتد. حتی اپل پذیرفته است که گوشیهای به رنگ مشکی براق برای هر فردی نیست چون ظاهر براق آنها به سادگی توسط خراش از بین میرود مگر اینکه توسط یک قاب مورد محافظت قرار گیرد.
در دست گرفتن آیفون 7 یک نوع لذت خاص در خود دارد، گوشی بسیار باریک و سبک، در همین حین که نمایشگر 4.7 اینچی آن باعث میشود یکی از جمع و جورترین پرچمدارهای موجود در بازار باشد. حتی با آنکه ظاهر آیفون 7 گرد است، رنگ مات آن باعث میشود به شکل محکمی در دست جا بگیرد و قابلیت ضدآب بودن آن باعث میشود نگران افتادن آن در آب نباشید.
همانطور که کاملا میتوان انتظار داشت، انتخاب آیفون به رنگ مشکی براق نیاز به مراقبت بیشتر خواهد داشت، ولی بدون شک باید پذیرفت که به نسبت همتاهای مات خود حتی ظاهر بهتری دارد.
آیفون در ایجاد آیفون 7 جدید عملکردی عالی داشته تا گوشی با قدرت رقابت و جذابیت بالا ایجاد کند، حتی با آنکه طراحی آن چیزی نیست که بتوان آن را تازه نامید. همچنان حس پرمیموم بودن را همانند با دو سال قبل دارد.
کلیدهای کنترلی
در پایین آیفون 7، پورت لایتنینگ و دو محافظ به چشم میخورند. کالبدشکافی این دستگاه نشان داده است که پشت هر دوی این محافظها یک میکروفون قرار دارد، ولی یکی محافظها به اسکیپر اولیهی این گوشی پیوسته است، در حالیکه یکی دیگر به نظر در فضای استفاده نشدهای داخل گوشی قرار گرفته است. اپل در پاسخ به سوال ایجاد شده در رابطه با این نوع طراحی ادعا میکند که این فضای استفاده نشده یک دریچه بارومتریک است که از آن به منظور به این منظور استفاده میشود تا به سنسور فشارسنج اجازهی دسترسی به هوای محیطی در بدنهی ضدآب آیفون 7 داده شود.
تغییر بارزی که به چشم میخورد نبود درگاه 3.5 میلیمتری هدفون در پایین این گوشی است که بعدا به آن میرسیم.
از طرف دیگر در بالای گوشی آیفون 7 مطلقا چیزی به چشم نمیخورد.
سمت چپ این گوشی دارای سوئیچ مشهور سایلنت کردن گوشی و دو کلید تنظیم حجم صدا قرار دارد. در سمت راست کلید پاور/ قفل کردن گوشی و شیار سیمکارت با قطع نانو دیده میشود.
در نهایت به پشت آیفون 7 میرسیم که تنها تغییر بارز را نشان میدهد، یعنی نوارهای آنتن به بالا و پایین این گوشی منتقل شدهاند. لنزهای دوربین بزرگتر و برآمدگی آنها کمتر است و یک فلاش جدید الایدی رنگ حقیقی 4 تایی در اطراف قرار دارد.
حفرهی کوچک بین لنزها و فلاش جایی است که میکروفون سوم قرار دارد، به احتمال زیاد همان میکروفونی که برای لغو پارازیت در تماسهای صوتی به کار گرفته میشود. واقعا مایهی افسوس دارد که با وجود این همه میکروفون آیفون 7 همچنان ویدئوهای خود را با یک کانال صوتی (کیفیت صدای مونو) ضبط میکند.
جلوی این گوشی آشنا به نظر میآید، گرچه در زیر آن چند شگفتی نهفته است. در بالای صفحهنمایش بلندگوی مکالماتی، دوربین فیستایم جدید و تعدادی سنسور قرار دارد.
بلندگوی مکالماتی نقش یک اسپیکر را نیز دارد، قسمتی از اسپیکرهای استریویی که برای اولین بار در آیفون 7 شاهد آن هستیم. اسپیکر دوم جایی است که همیشه بوده است، یعنی در پایین این گوشی زیر یک محافظ با ظاهری زیبا.
زیر نمایشگر تغییر دوم یعنی دکمهی هوم با نسل دوم حسگر اثرانگشت تاچ آیدی قرار دارد. با آنکه این حسگر اثرانگشت همانی است که در آیفون 6 اس دیده میشد، ولی کلید هوم چیزی است که حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
ابتدا، دیگر با یک دکمه روبرو نیستیم. یک قطعهی گرد صاف را داریم که زمانی که آن را فشار میدهید به صورت فیزیکی پایین نمیرود. به جای آن، این دکمه با موتور لمسی بهروزرسانی شدهی اپل که داخل گوشی است، در ارتباط قرار دارد. آیفون 6 اس نیز دارای یک موتور لمسی است ولی ماژول آن بسیار کوچکتر بود.
به لطف این موتور لمسی، این کلید حساس به فشار است و میتواند فرق بین آهسته ضربه زدن و فشار دادن را متوجه شود.
عملکرد این موتور لمسی خوب است و توهمی عالی از یک کلیک واقعی را به وجود میآورد. چند روزی طول میکشد تا با این دکمه عادت کنید، ولی زمانی که این کار صورت گرفت بعید است دیگر دلتنگ بازخورد فیزیکی دکمهی قدیمی هوم شوید. باید اشاره داشت شما حتی این دکمه را میتوانید پیکربندی کنید.
ولی همچنان میتوان حدس زد کاربرانی هستند که حس فشار دادن یک کلید فیزیکی واقعی را دوست دارند و نمیتوانند این حس را قبول کنند که این کلید جدید بویی از نوآوری را در خود دارد تا اینکه به خاطر نیاز خاصی این تغییر صورت گرفته باشد. نه تنها بازخورد فشار دادن این دکمه جدید در مقابل یک دکمهی فیزیکی واقعی در سطح پایینتری قرار دارد بلکه ماژول بزرگتر موتور لمسی حالا بخش زیادی از فضایی را اشغال کرده که به دنبال حذف جک صوتی 3.5 میلیمتری به وجود آمده است.
البته، اگر کلید هوم حساس به فشار تنها راه برای مطمئن شدن از قابلیت ضد آب آیفون بوده است، نمیتوان معترض بود ولی ما شاهد هستیم که شرکتهای سونی و سامسونگ گوشیهایی ضدآب با کلیدهای فیزیکی دارند.
مسئلهی دیگر دوام و تعمیر است، اپل ممکن است طراحی جدید را به این دلیل انتخاب کرده باشد که وقت درگیر شدن با کلیدهای هوم خراب و گوشیهای قفل شده (ارور مشهور 53) به دنبال تعمیر دکمه خراب/ حسگر اثرانگشت و تعویض آنها با قطعات دارای عدم صلاحیت را ندارد.
ولی دلیل این اقدام هرچیزی میخواهد باشد، بدترین قسمت آن این است که اپل بدون پرده ماجرا را بیان نمیکند. این شرکت به جای آن همواره در رابطه با نوآوریهایی در دنیای فناوری سخن میگوید در حالیکه قطعهی جایگزین شدهی قبلی به طور کلی تجربهی کاربری بهتری فراهم میکرد.
همین قضیه در رابطه با حذف درگاه هدفون صادق است. اینطور به نظر میرسد که اپل دلیل واقعی حذف آن را مخفی میکند. آنها واقعا نیازی به حذف آن نداشتند چون استاندارد قابل قبولی در سطح این صنعت برای جایگزینی آن به استثنای بلوتوث ندارند. خوب در نظر بگیرید این شرکت یک لوازمجانبی جدید بیسیم به اسم ایرپاد تولید کرده است که قیمتی برابر با 159 دلار دارد. نمیخواهیم توطئه کنیم، ولی آیا بوی پول را شما هم حس میکنید؟
نمایشگر آیفون 7
با آنکه نمایشگر گوشی آیفون 7 ممکن است در خود یک پنل بهتر را مخفی کرده باشد، ولی همچنان از نظر اندازه و دقت با نسل قبلی آیفون مشابه است یعنی یک پنل 4.7 اینچی با دقت 750 در 1334 پیکسل (تراکم پیکسلی 326ppi) دیده میشود. این پنل از نوع السیدی با فناوری IPS و نور پشتی الایدی و با ماتریکس RGB است. همچنین نسبت به قابلیت لمس سهبعدی از خود واکنش نشان میدهد، فناوری که برای اولین بار در گوشی آیفون 6 اس مشاهده شد.
نمایشگر رتینای جدید اپل 25 درصد روشنتر به نسبت نسل قبلی خود است و حتی پوشش رنگی وسیعتری (استاندارد سینمایی) را تحت پوشش قرار میدهد، گرچه کاربران کمی متوجهی این تغییر خواهند شد. اینها مواردی هستند که به نسبت صفحهنمایش عالی که آیفون 6 اس داشت تغییر کردهاند.
آیفون 7 در انتهای نشانگر مربوط به تنظیم میزان روشنایی خود دارای حداکثر میزان روشنایی 560 نیت است که به نسبت آیفون 6 اندکی وضعیت بهتر شده است. اگر تنظیمات نور صفحهنمایش آیفون را در حالت خودکار قرار دهید، به سادگی میزان روشنایی در محیطهای بسیار روشن تا 660 نیت نیز بالا خواهد رفت، که واقعا عالی است.
رنگهای مشکی ارائه شده توسط این نمایشگر رتینای جدید عمیق هستند و ترکیب آنها با میزان روشنایی بالا باعث میشود این نمایشگر در بحث نسبت کنتراست امتیاز عالی 1225:1 را به دست آورد.
بهترین ویژگی این نمایشگر کالیبراسیون رنگی آن است. این قضیه هیچ ربطی به پوشش رنگی وسیعتر اشاره شده در بالا ندارد بلکه ترجیحا مربوط به دقت رنگی است که آشناترین رنگهایی که در زندگی روزمره خود مشاهده میکنیم، به وجود میآورد.
در این خصوص میانگین DeltaE نمایشگر آیفون 7 برابر با 1.7 است، که در بین گوشیهای مشابه بهترین است و تاکنون تنها گوشیهای گلکسی نوت 5 و خانوادهی لومیا 950 قادر به چنین تولید رنگی عالی بودهاند. تمامی رنگها به صورت تک به تک میانگین انحراف DeltaE زیر 4 را دارند. بنابراین صفحهنمایش آیفون 7 در بین معدود گوشیهای موجود در بازار است که به شکل عالی از نظر رنگی کالیبره شده است تا در محیطهایی که رنگ اهمیت فراوانی دارد به صورت حرفهای استفاده شود.
آیفون اپل دارای حالتی به اصطلاح به نام Night Shift است که به دنبال آن رنگ صفحهنمایش شما به منظور ایجاد این اطمینان تنظیم شود که بعد از غروب آفتاب چشمهای کاربر در معرض نور آبی قرار نگیرند. شما میتوانید زمان دقیق شروع این حالت و ساعات پایانی آن را مشخص کنید تا نمایشگر گوشی شما در آن زمان زرد رنگ مانند باشد.
در محیط روشن نمایشگر آیفون 7 عملکرد استثنائی از خود نشان داد و در تمامی اوقات محتویات روی آن به خوبی خوانده میشد.
عمر باتری گوشی آیفون 7
آیفون 7 مجهز به یک باتری لیتیوم پتاسیمی غیر قابل تعویض با ظرفیت 1960 میلیآمپر ساعت است که به نسبت باتری آیفون 6 اس یک افزایش 15 درصدی پیدا کرده است. همچنین چیپست جدید اپل یعنی دیده میشود که از نظر انرژی بسیار کارآمدتر است و ترکیب آن با باتری جدید و سیستمعامل بهینه شدهی iOS 10 باعث افزایش عمر باتری به نسبت قبل میشود.
و برای اوقاتی که میزان شارژ باتری شما بسیار کم است حالت Low-Power دیده میشود که شما میتوانید به صورت دستی فعال کنید تا به دنبال رسیدن شارژ به زیر 20 درصد، میزان کم شدن شارژ بسیار کمتر شود.
امتیازی که آیفون در بحث دوام باتری به دست آورد بسیار متعادل بود. این گوشی میتواند به دنبال صحبت بر روی بستر 3G اینترنتی یا گردش در اینترنت به دنبال یک بار شارژ در حدود 11.5 ساعت دوام آورد، استقامت این باتری در بحث پخش ویدئو در حدود 9 ساعت بود. دوام باتری در حالت انتظار متوسط و بنابراین با یک امتیاز 61 ساعتی روبرو هستیم.
یعنی اگر شما روزانه از آیفون 7 خود برای یک ساعت گردش در وب، پخش ویدئو و مکالمه صحبت کنید، باتری آن به دنبال یک بار شارژ به مدت دو روز و 13 ساعت دوام خواهد آورد.
پشتیبانی از شبکهها و قابلیتهای ارتباطی
آیفون 7 اپل دارای مجموعه کاملی از قابلیتهای ارتباطی بیسیم است. این گوشی از شبکهی سریعتر LTE Cat. 12 (سرعت دانلود تا حداکثر 450 مگابیت در ثانیه، آپلود تا حداکثر 150 مگابیت در ثانیه) پشتیبانی میکند و یکی از معدود گوشیهایی است که وسیعترین باندهای شبکهی LTE را تحت پوشش قرار میدهد. به راحتی این گوشی از شبکههای 2G و 3G نیز پشتیبانی میکند.
علاوه بر موارد بالا، آیفون 7 از آخرین پروتکلهای VoLTE، HD Voice و Wi-Fi Calling نیز پشتیبانی میکند، که البته فعال بودن این قابلیتها بستگی به اپراتور مخابراتی شما دارد.
طبیعتا تمامی استانداردهای وایفای و بلوتوث نیز تحت پوشش قرار گرفتهاند. همچنین از NFC پشتیبانی میشود ولی عملکرد آن تنها به سرویس Apple Pay محدود است.
پورت اختصاصی لایتنینگ آیفون 7 برای انتقال دادهها به صورت سیمی، شارژ کردن گوشی و در بحث صدا استفاده میشود. از USB Host (میزبانی یواسبی) به صورت محدودی پشتیبانی میشود تا شما تنها تعدادی لوازم جانبی تایید شده را به این گوشی متصل کنید یا به حافظه دوربین دیجیتال خود از طریق رابطهای اختصاصی که به صورت جداگانه فروخته میشوند، دسترسی داشته باشید. شما میتوانید حتی اگر بخواهید به گوشی خود یک کیبورد بلوتوثی متصل کنید.
تغییر بزرگی که آیفون 7 به خود دیده است حذف درگاه هدفون است، البته شما میتوانید از رابط لایتنینگ به پورت 3.5 میلیمتری که اپل در جعبه فروش آیفون خود قرار داده برای داشتن لذت مجدد هدفونهای سیمی خود، استفاده کنید.
همچنین در صورت تمایل میتوانید ایرپادهای بیسیم اپل را تهیه کنید. جالبترین مسئله در رابطه با آنهاشاید این باشد که دارای یک چیپ اضافی هستند که اپل اسم آن را W1 گذاشته و سبب برقراری ارتباط با آیفون از طریق بلوتوث بسیار سادهتر و سریعتر باشد.
سیستم iOS 10 اپل
ماه ژوئن بود که اپل از iOS 10 رونمایی کرد. به عنوان بخشی از سیستمعامل جدید اپل، صفحات هوم و قفل صفحهنمایش جدید، مراکز کنترل و نوتیفیکیشنها، تجربهی لمس سهبعدی و سیری با تغییر روبرو شده و اپلیکیشنهای سیستمی بهبود یافتهاند.
از آنجاییکه از همان ابتدا تجربهی کاربری iOS حول قابلیتهای سادهای شکل گرفته است هر فردی میتواند سریعا با این سیستمعامل انس پیدا کند و از این نظر iOS با تغییراتی روبرو نبوده است.
اولین تغییر آیفون 7 در صفحه هوم دیده میشود. تمامی اپلیکیشنها در این صفحه قرار گرفته و شما میتوانید آنها را در پوشههایی مرتب کنید. خبری از ویجتها در صفحه هوم نیست، بنابراین کشوی اپلیکیشنی مجزایی نیز وجود ندارد.
تغییر دیگر در صفحه هوم مربوط به آخرین صفحه از سمت چپ میشود که به طور ثابت به بخشی به اسم Today اختصاص یافته که حالا از ویجتهای مختلفی از جمله کادر جستجوی اجباری اسپاتلایت پشتیبانی میکند.
مورد دوم مرکز نوتیفیکیشن است. صفحهای که شما از با کشیدن از بالا به پایین آن را ظاهر میکنید و تمامی نوتیفیکیشنهای شما را در خود دارد.
مورد سوم مرکز کنترل است. این صفحه با کشیدن از پایین به بالا ظاهر میشود و دارای تاگلهای و میانبرهای سریع است. شما میتوانید بر روی محتویات صفحهی چپ و راست سوایپ کرده و به منوهای HomeKit و کلیدهای کنترلی موزیکپلیر دسترسی داشته باشید.
تغییر چهارم منوی تنظیمات است. تمامی جنبههای تنظیماتی گوشی شما، نظیر هر سیستمعامل موبایل دیگری، در این بخش قرار دارد. از نظر سازماندهی بهترین منوی تنظیماتی که تا بهحال دیدهایم نیست ولی عملکرد اپل در این بخش خوب بوده است.
اپل قفل صفحهنمایش خود را دستخوش تغییرات کرده است و حتی با آنکه آشنا به نظر میآید قابلیتهای بسیار جدیدی در خود دارد ولی از قابلیت جدیدی پشتیبانی میکند تا زمانی که کاربر گوشی را در دست میگیرد، صفحهی آن روشن شود.
حالا راحتتر میتوان به اپلیکیشن دوربین دسترسی داشت، فقط کافی است به سمت چپ سوایپ کنید. اگر به سمت راست سوایپ کنید، صفحه ویجت Today خود را پیدا خواهید کرد. اندروید تصمیم داشته دیگر بر روی قفل صفحهنمایش ویجتها را نشان ندهد ولی اپل مشتاق برگرداندن آنها بوده است.
صفحهنمایش ممکن است به صورت خودکار روشن شود، ولی زمانی که انگشت خود را روی سنسور تاچ آیدی قرار میدهید از قفل خارج نمیشود. به جای آن، باید دکمه هوم را برای قابلیتهای بیشتر فشار دهید. به دنبال این کار شما فرصت تعامل با ویجتها و نوتیفیکیشنها را از قفل صفحهنمایش خود خواهید داشت ولی از نظر بسیاری از کاربران این قابلیت جدید راحتی خاصی با خود به همراه ندارد. خوشبختانه شما میتوانید از مسیر Accessibility -> Home Button قابلیت Rest Finger to Open را فعال کنید تا به دنبال آن با قرار دادن انگشت شما روی دکمهی هوم گوشی از حالت قفل خارج شود. صفحهی Today بر روی قفل صفحهنمایش را به همراه مراکز کنترل و نوتیفیکیشن میتوان غیرفعال کرد.
صحبت از مرکز نوتیفیکیشن که شد باید بگوییم طراحی جدیدی دارد و نوتیفیکیشنها در آن ظاهر شبه حبابی دارند. صفحهی Today نیز اینجا دیده میشود.
مرکز کنترل از سه صفحه تشکیل شده که شامل یک صفحه با تاگلها و یک صفحه با کلیدهای کنترلی موزیکپلیر است و در طراحی آن حبابها به چشم میخورند. صفحهی سوم Control Center Tab نام دارد که اگر از اپلیکیشن جدید Home استفاده میکنید، خود میانبری برای کنترل گجتهای خانگی هوشمند شما است.
در رابطه با صفحهی Today که در بالا اشاره کردیم باید بگوییم شبیه به یک صفحه هوم با لیستی از ویجتها است که شما باید ویجتهایی که در آنجا قرار دارند را انتخاب کنید. بخش بالا همواره برای کادر جستجوی اسپاتلایت خواهد بود و سپس شما میتوانید ویجت هواشناسی، تقویم، توصیههای اپلیکیشن سیری و هر ویجتی که اپلیکیشنهای شما ارائه میدهند را قرار دهید.
صفحهی Today آخرین صفحه از سمت چپ بر روی قفل صفحهنمایش، صفحه هوم و مرکز نوتیفیکیشن است. اگر دوست دارید میتوانید آن را کلا غیرفعال کنید.
قابلیت لمس سهبعدی حتی در بخشهای بیشتری از iOS دیده میشود و اپل به خوبی از ابتکار جدید خود که در سال قبل معرفی کرد، دفاع میکند. ممکن است معرفی آن به عنوان یک قابلیت پر زرق و برق بوده باشد ولی مفید بودن آن به دنبال هر بهروزرسانی افزایش مییابد.
شما میتوانید از قابلیت 3D Touch بر روی آیکون اپلیکیشنهای زیادی استفاده و منوهای سریعی را آشکار کنید. ولی حالا اپل این منوهای سریع را به اپلیکیشنهای سیستمی با نشان دادن یک ردیف اضافه از موارد محبوب شما، لیست مخاطبین سریع، آخرین موزیکها و سایر محتویات خاص اپلیکیشنی، توسعه داده است. شما میتوانید هر کدام را که دوست دارید به عنوان ویجت به صفحهی Today خود اضافه کنید.
طبیعتا، پیشنمایشی از تصاویر، لینکهای وب، پیامها، ایمیلها، یادداشتها و تصاویر نیز دیده میشوند.
اکنون این امکان برای شما وجود دارد که بر روی نوتیفیکیشنها (هم نوتیفیکیشنهای ظاهر شده و هم در مرکز نوتیفیکیشن) فشار وارد کرده و آنها را به صورت بالنهایی با قابلیتهای اجرایی خاص توسعه دهید. اپل این قابلیت را نوتیفیکیشنهای غنی گذاشته است. یعنی شما میتوانید در وایبر چت کنید، به پیامها یا ایمیلها پاسخ دهید و سپس بدون بستن یک اپلیکیشن به کار قبلی خود برگردید.
در نهایت، سیری نیز آپدیت شده است. دستیار صوتی هوشمند اپل در اختیار توسعهدهندگان قرار گرفته است. یعنی، شما میتوانید از طریق سیری تاکسی سفارش دهید یا در وایبر متن و تصویر ارسال کنید. یا از طریق اپلیکیشنهای مالی نظیر پیپال پول ارسال کنید. اگر اپلیکیشنی با سیری سازگار باشد، شما حالا میتوانید از سیری بخواهید کارهایی را در رابطه با آن انجام دهد و او نیز انجام خواهد داد.
اپل عملکردی عالی در اصلاح اینترفیس کاربری خود داشته و قابلیتهای جدید، به منظور افزایش تجربهی کاربری بدون پیچیدهسازی آن، به اندازهی کافی هستند. شما ممکن است هرگز از بعضی از آنها استفاده نکنید و همچنان iOS را با زیبایی کاملی که دارد تجربه کنید. ولی اگر خواهان استفاده از قابلیتهای جدید هستید، ممکن است این کار با استفاده از اعمال فشار بر روی اپلیکیشنی یا درخواست انجام کارها توسط سیری به جای خودتان، آسانتر باشد. انقلابی در اینجا رخ نداده است ولی یقینا گامی به سمت جلو به شمار میرود.
عملکرد و تستهای بنچمارک
اپلیکیشن آیفون 7 را با نسل جدیدی از چیپ A10 Fusion مجهز کرده است. این چیپست دارای یک پردازندهی چهار هستهای، اولین بار در آیفونها چنین چیزی را میبینیم، است به نحوی که دو هسته عملکرد بالایی با سرعت کلاک 2.34 گیگاهرتز دارند و دو هستهی دیگر برای کارهای سبکتر و صرفهجویی در توان هستند. دو هستهی اول به نسبت چیپ A9 به مقدار 40 درصد و به نسبت A8 دو برابر سریعتر هستند. دو هستهی دیگر بیشتر از نظر توان مصرفی کارآمد هستند و تنها به 20 درصد توان مورد نیاز برای هستههای با عملکرد بالا احتیاج دارند.
یک پردازندهی گرافیکی جدید نیز دیده میشود که 6 هستهای و به نسبت GPU موجود در A9 به مقدار 50 درصد سریعتر است و تنها 66% توان را به خود اختصاص میدهد.
در نهایت آیفون 7 از 2 گیگابایت رم بهره میبرد در حالیکه مدل پلاس 3 گیگابایت رم دارد.
وبسایت Chipworks سخت سعی داشته است که چیپ جدید A10 Fusion را رمزگشایی کند و چیزی که جالب است آنها نتوانستند دو هستهی با توان کم را پیدا کنند. در حقیقت، این هستهها برای چیزی جز خود سیستمعامل وجود ندارند. هیچ بازی یا بنچمارکی قادر به استفاده از آنها نیست، در حقیقت، در بنچمارکها اصلا ظاهر نمیشوند چون آنها پردازندهی آیفون 7 را دو هستهای نشان میدهند.
Chipworks سعی دارد موقعیت این دو هسته را برروی چیپ حدس بزند، ولی موقعیت آنها در حال حاضر مهم نیست، بلکه این حقیقت اهمیت دارد که منحصر به iOS بوده و توسط چیز دیگری قادر به کشف شدن نیستند. بنابراین، تا جایی که عملکرد پردازش مهم است، تمامی بنچمارکها از دو هستهی عملکرد بالای A10 با سرعت کلاک 2.34 گیگاهرتز استفاده میکنند.
و صحبت از هستههای پردازنده که شد باید با قویترین هسته پردازندهی موبایل در جهان تا به امروز آشنا شوید، یعنی هستهای که داخل چیپ A10 Fusion قرار گرفته است. سرعت کلاک آن 2.34 گیگاهرتز و از این نظر در بین بالاترینهایی است که تا بهحال دیدهایم، و علاوه بر این بهترین عملکرد را در حال حاضر در اختیار دارد. این هستهی جدید قدرت پردازش دو برابری به نسبت هستهی کریوی موجود در چیپست اسنپدراگون 820 (وانپلاس 3)، دو برابر Cortex-A72 (هوآوی P9) است و به نسبت نسبت هسته Twister موجود در آیفونهای 6 اس، 6 اس پلاس و SE با افزایش 40 درصدی روبرو شده است.
ولی قدرت دو هستهی این پردازنده چطور است؟ باید گفت پردازندهی دو هستهای A10 به نسبت هر پردازندهی دو، چهار، شش، هشت یا ده هستهای موجود در بازار بهتر است. به نسبت پردازندهی کریوی 4 هستهای (اسنپدراگون 820 در گوشی وانپلاس 3) و پردازندهی Twister دو هستهای نسل آیفون 6 اس 40 درصد بهتر، و تنها با امتیازی اندکی بالاتر به نسبت آخرین چیپست Kirin شرکت هواوی در گوشی آنر 8 (4 هسته A72 + 4 هسته A53) قرار میگیرد.
Chipworks هنوز مدل دقیق پردازندهی گرافیکی آیفون 7 را مشخص نکرده ولی مهر تاییدی بر شش هستهای بودن آن زده است (درست نظیر پردازندهی گرافیکی 6 هستهای PowerVR GT7600 موجود در آیفون 6 اس). ما میدانیم که اپل نوید یک افزایش 50 درصدی در عملکرد این بخش را داده است.
تستهای offscreen به ما کمک میکند عملکرد خام این GPU را بررسی کنیم که آن را در بالای نمودار در مقایسه با هر GPU دیگری که تا به حال تست کردهایم قرار میدهد. قدرت این پردازندهی گرافیکی به نسبت آدرنو 530 موجود در گوشی وانپلاس 3 به نسبت 20 درصد، به نسبت Mali-T880MP12 موجود در چیپست اگزینوس موجود در گلکسی نوت 7، به مقدار 30 درصد بهتر است. همچنین طبق وعدهی اپل به نسبت نسل قبلی آیفون افزایش 50 درصدی در عملکرد GPU آیفون 7 دیده میشود.
در تست دیگر این افزایش به نسبت آدرنو 530، 30 درصد و به نسبت Mali-T880MP12 و PowerVR GT7600 به مقدار 50 درصد بیشتر است.
نمایشگر این گوشی از فول اچدی کمتر است و همین امر باعث میشود به نسبت سایر پرچمدارهای رقیب که رزولوشن 1080p یا 1440p دارند یک نوع برتری داشته باشد. در هر دو تست گرافیک گرفته شده از این گوشی، نرخ تازهسازی 60 فریم بر ثانیه به راحتی به دست آمد، بنابراین این گوشی هر عنصر گرافیکی را میتواند اجرا کند و تا چند سال آینده کاربران از نظر گرافیک هیچ مشکلی نخواهند داشت.
BaseMark ES 3.1 یک بنچمارک فوقالعاده سنگین گرافیکی است که تنها پرچمدارها بدون هنگ کردن یا یک یا دو ساعت طول کشیدن، میتوانند آن را به پایان برسانند. GPU آیفون 7 نه تنها با اختلاف فراوان در صدر قرار گرفته بلکه توسط بنچمارک BaseMark بابت بهترین دستگاه در دیتابیس آنها تا به حال، مدال طلای دیگری به دست آورد.
بنچمارک بعدی در رابطه با تستهای ترکیبی است که عملکرد CPU، GPU، رم، حافظهداخلی، عملکرد رابطکاربری به همراه موارد دیگر سنجیده میشود. شک نکنید در صدر این نمودار در بنچمارک BaseMark OS II 2.0 آخرین محصول اپل با اختلاف فراوان نسبت به مقاوم دوم یعنی گلکسی نوت 7 سامسونگ، قرار میگیرد.
در نهایت بنچمارک ترکیبی AnTuTu 6 مهر تاییدی برای نتیجهی تست قبلی است، تا هیچ گوشیهوشمند دیگری در حال حاضر بهتر از آیفون 7 نباشد.
بار دیگر اپل خود را ثابت کرده است، این شرکت بهترین چیپست موبایل موجود در بازار را ساخته که دیگران تنها از آن میتوانند درس بگیرند. پردازندهی دو هستهای این شرکت، حتی بدون کمک به هستههای کوچک کارآمد از نظر انرژی، هر پردازندهی دیگر موجود در بازار را شکست میدهد. پردازندهی گرافیکی این گوشی در هر بنچمارک گرافیکی بهترین جایگاه را تصاحب میکند.
آیفون 7 سریعترین و قدرتمندترین گوشیهوشمند در جهان است. به نسبت سایر پرچمدارها حتی در اوج بنچمارکها خنکتر کار میکند، گرچه در امتداد لبه اطراف کلید پاور ناحیهای قرار دارد که در زمان تحت فشار گذاشتن گوشی کاملا گرم میشود، ولی باز هم این گرم شدن در حد معقول است.
برقراری مکالمات
اپلیکیشنهای Phone و Contacts سیستمعامل iOS 10 همانند با گذشته و دارای یک رابطکاربری تمیز هستند و شما اینجا نیز میتوانید برای انجام کارهای سریع از قابلیت لمس سهبعدی استفاده کنید. برای افرادی که نیاز دارند قابلیت لیست سیاه هم به چشم میخورد.
اپلیکیشن Phone برای اپلیکیشنهای شخص سوم نظیر اسکایپ، وایبر و واتساپ باز شده است و این اپلیکیشنها حالا میتوانند از همان صفحه مشابه برقراری تماس با تماسهای معمول تلفنی بهره ببرند. حتی جنبهی بهتر ماجرا این است که شما میتوانید با استفاده از لیست مخاطب دفترچهتلفن خود از طریق وایبر با اسکایپ به صورت پیشفرض تماس تلفنی برقرار کنید و نیاز به جابجا شدن بین اپلیکیشنها به هیچوجه نیست.
اپلیکیشن فیستایم طبیعتا برای تمامی دستگاههای مک و iOS سازگار موجود است و به شما اجازه میدهد با دیگر دستگاههای دارای این اپلیکیشن به صورت مجانی تماسهای ویدئویی و صوتی برقرار کنید. همین قضیه در رابطه با اپلیکیشن iMessage صدق پیدا میکند، یعنی به دنبال فعالسازی شما میتوانید محتویات رسانهای و متن رایگان، از جمله پیامهای صوتی به هر گجت دیگر اپل که بر روی آن iMessage نصب شده باشد، ارسال کنید.
اپل همچنین قابلیت Wi-Fi calling را در آیفون خود لحاظ کرده است. اگر اپراتور شما این قابلیت را پشتیبانی کند، گوشی شما میتواند به نحوی تنظیم شود که به صورت خودکار در شبکهی وایفایی که ترجیح میدهید تماس تلفنی برقرار کند.
بلندگوهای استریوی جدید آیفون 7 را نیز مورد محک قرار دادیم تا بلندترین آیفون تا به امروز را شاهد باشیم که بلندگوهای استریوی آن از نظر کیفیت صدا و بلندی در حد عالی باشند.
این بلندگو در تست ما امتیاز خوبی بر جا گذاشت و به نسبت نسل قبلی آیفونها به مراتب بهتر شده است.
پیامدهی
اپل تصمیم به آپدیت اپلیکیشن Messages خود گرفته و کلاینت پیامدهی خود را با تغییرات جدی روبرو ساخته است. جنبهی خوب ماجرا این است که اینترفیس اپلیکیشن همانند با قبل حفظ شده است.
شما حالا میتوانید ظاهر حبابهای پیامدهی را، ولی نه به شکل سابق، تغییر دهید. شما میتوانید تصاویر پویای حبابی اضافه کنید و دوستان شما میتوانند پیامی که شما با تصاویر پویای جدید مخابره میکنید را ببینند.
همچنین میتوانید متنهایی با دستخط خود ارسال کنید و از انیمیشنهای تمام صفحه برای مواقعی نظیر جشنتولد یا تعطیلات ملی استفاده نمایید. علاوه بر این امکان ارسال پیامها به صورت نامرئی نیز وجود دارد که برای خواندن آن دوستان شما صفحهنمایش را اصطلاحا تمیز کنند تا آنها آشکار شوند.
طراحیها و تپش قلبهای جالبی که در نسل اول اپلواچ معرفی شدند حالا در این اپلیکیشن نیز دیده میشوند. ایموجیهای جدیدی نیز لحاظ شدهاند به همراه قابلیت ترجمهی کلمه به ایموجی و پاسخهای سریع از پیش تعیین شدهای که در قالب نشانههایی در گفتگوها ظاهر میشوند.
یکی از بزرگترین تغییرات در اپلیکیشن Messages پشتیبانی از استیکر است. شما میتوانید از اپاستور مجموعهای از استیکرها را دانلود کنید.
در نهایت این اپلیکیشن نیز در اختیار توسعهدهندگان شخص ثالث قرار گرفته است و حالا شما میتوانید به ارسال پول بپردازید، تصاویر را ویرایش یا اضافه کنید و از داخل اینترفیس خود اپلیکیشن محتوا را به اشتراک بگذارید.
صفحهکلید
صفحهکلید اپل نیز بهروزرسانی شده است. با آنکه ظاهر خود را حفظ کرده است ولی در داخل با تغییرات زیادی روبرو شده است. حالا این اپلیکیشن قادر به درک محتوای شما است و میتواند پیشبینیهایی بر اساس رفتار شما کند از جمله اوقات فراغت بر اساس برنامهی زمانی تقویم شما، اعدادی از دفترچه تلفن که مطابق با نام افراد است و البته فقط کلماتی که بر اساس الگوی تایپ شما درک شدهاند.
امکان تایپ به چند زبان نیز موجود است و iOS تایپ شما به هم انگلیسی و هم اسپانیایی را تشخیص خواهد داد و بدون تغییر کیبورد کلمات را برای هر دو زبان پیشبینی و تصحیح میکند.
اپلیکیشنهای پیشفرض مهم
به دنبال فعالسازی هر آیفون جدید شما بستهی iWorks کاملی دریافت میکند که شامل اپلیکیشنهای Pages (مشاهده، ویرایش اسناد، Numbers (مشاهده و ادیت فایلهای اکسل، و Keynote (مشاهده و ویرایش پرزنتیشنها) میشود.
اپلیکیشنهایی نظیر تقویم، یادداشتها، هواشناسی، ماشین حساب و آلارم به چشم میخورند ولی آپگریدهای بسیار اندکی داشتهاند. تنها چیزی که شاید ارزش اشاره داشته باشد، اپلیکیشن Notes است که افراد مختلف میتوانند در ایجاد یک یادداشت با هم تعامل داشته باشند. جدا از آن، این اپلیکیشن همچنان دارای قابلیتهای گذشته است نظیر طراحی، ایجاد چکلیست، فرمتگذاریهای مختلف با لیستها، درج مولتیمدیا به همراه موارد دیگر.
طراحی اپلیکیشن News مشابه با اپلیکیشن جدید موزیک است. این اپلیکیشن همچنان از نظر منابع خبری محدود به چند منطقه جغرافیایی است. همانطور که نام آن اشاره دارد یک خبرخوان توسعهیافته توسط اپل است که اخباری که ممکن است دوست داشته باشید را برای شما جستجو و برای مشاهده در یک نگاه فراهم میکند. اخبار مورد نظر میتوانند شامل موضوعات متفاوتی شوند و در یک اینترفیس ساده قرار گیرند. قابلیت Save for Later نیز دیده میشود. در حال حاضر این اپلیکیشن تنها برای کاربران آمریکایی، استرالیایی و بریتانیایی کاربرد دارد.
اپلیکیشن Apple Maps نیز دارد بهتر میشود. کلاینت پیشفرض اپل از دادههای نقشههای جمعآوری شده توسط شرکت TomTom استفاده و از مسیریابی صوتی و جهتیابی توسط سیری، ناوگان حمل و نقل عمومی، اطلاعات ترافیکی در زمان آنی و نواحی مهم مجاور با نظرات مختلف، پشتیبانی میکند.
اپلیکیشن Photos
اپلیکیشن Photos، یک اپلیکیشن گالری به شمار میرود که استفاده از آن بسیار ساده است و از دستهبندی تصاویر به شکل آلبومها پشتیبانی میکند و حتی دارای بخشی برای تصاویر اخیرا پاک شده است، علاوه بر این چند ترفند جدید در این اپلیکیشن به کار گرفته شده است که بسیار آشنا هستند چون سالها شاهد استفاده از آنها در اندروید بودهایم.
این اپلیکیشن حالا تصاویر شما را بر روی یک نقشه در یک آلبوم اختصاصی به اسم “مکانها” نشان میدهد. شما همچنین میتوانید تصاویر را به صورت بندانگشتی و براساس مکانهای مختلف مرتب کنید.
این اپلیکیشن همچنین دارای یک آلبوم جدید به اسم People است که شما در آن میتوانید تمامی تصاویر خود را به صورت مرتب شده براساس چهرهی افراد پیدا کنید. شما میتوانید این آلبومها را نامگذاری کنید و خاطرات خود را با یک دوست به آسانی مرور کنید.
یک قابلیت جدید در iOS استفاده از هوشمصنوعی در مرتبسازی بخشی به اسم Memories است که تصاویر شما را اسکن و آنها را به صورت خودکار به شکل آلبومهایی براساس مناطق مهم، حیوانات، افراد، موضوعات و شاخصهای متنوع دیگر، مرتب میکند. به عنوان مثال، اگر به مراسم عروسی بروید، در زبانهی Memories آلبوم جدیدی شکل خواهد گرفت که تمامی تصاویری که از این مراسم گرفتهاید، نه کل روز، در این آلبوم مرتب خواهد شد.
برای هر خاطره جدید به صورت خودکار یک ویدئو نیز ایجاد میشود که شما هر وقت خواستید میتوانید آن را ویرایش کنید. شما میتوانید تصاویر یا کلیپهایی اضافه یا پاک کنید، موزیک پسزمینه و افکتهای مختلف را تغییر دهید.
اپلیکیشن Photos همچنین آلبومهای خاطرات جالبی نظیر بهترین تصاویر گرفته شده در سال 2005، بهترین تصاویر سه ماه گذشته و غیره ایجاد میکند. این قابلیت به صورت خودکار تصاویر را براساس افراد، مکانهای مهم، رویدادها و شاخصهای دیگر انتخاب میکند.
اپلیکیشن گالری دارای قابلیتهای غنی ویرایش کردن نیز است.
و در نهایت، یک کادر جستجوی پیشرفته برای اپلیکیشن Photos دیده میشود که به شما کمک خواهد کرد در کتابخانهی تصاویر خود به راحتی تصویر مورد نظر را پیدا کنید، فقط کافی است نام، نام مکان، ماه یا موارد مشابه دیگر را وارد کنید.
بدون شک قابلیت تصاویر زنده نیز دیده میشود و شما میتوانید به صورت کامل از این نوع تصاویر در اپلیکیشن Photos استفاده کنید. اپلیکیشن دوربین حالا تصاویر زنده را ثابت میکند و شما میتوانید از طریق ویرایشگر پیشفرض تصویر اپل آنها را ویرایش، افکتگذاری کنید، برش بزنید، بچرخانید و میزان روشنایی یا کنتراست را تغییر دهید.
ویدئو پلیری با امکانات محدود
متاسفانه در برنامه پخش کننده فایلهای ویدئویی iOS 10 تغییرات خاصی لحاظ نشده است. تنها امکان آپلود کردن محتواهایی با فرمتهای پشتیبانی شونده در iTunes وجود خواهد داشت و البته از همین راه نیز تنها میتوان از فروشگاه iTunes خرید کرد. مسلما این مورد یکی از ناامیدکنندهترین موضوعاتی است که درباره این پلتفرم میتوان از آن یاد کرد.
علاوه بر آن فقدان وجود رابط کاربری مناسب از دیگر معایب این برنامه بوده و البته عدم پشتیبانی از فرمتها و کدکهایی خاص از بزرگترین مشکلات آن به حساب میآید.
اپلیکیشن موزیک کاملا تغییر یافته است
اپلیکیشن موزیک دارای یک رابطکاربری کاملا جدید است و اپل عملکردی عالی در سازماندهی این اپلیکیشن غنی از امکانات داشته است. حالا داخل این اپلیکیشن 5 زبانه دیده میشود به اسامی، کتابخانهی موزیک، برای شما، Browse، رادیو و جستجو. طراحی جدید در تمامی این تبها نیز دیده میشود.
شما میتوانید اگر دوست دارید بخش کتابخانهی موزیک را ویرایش کنید.
زبانهی “برای شما” براساس موزیکهای مورد علاقهتان و آهنگهایی که اغلب جستجو و گوش میکنید، پیشنهاداتی میدهد. بخش Browse به شما کمک میکند که در بین یکی از غنیترین مجموعههای موزیک دنیا به گردش بپردازید.
در نهایت زبانهی رادیو دارای کانال رادیویی Beats 1 است که به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته برنامه دارد و تراکهای آهنگ این بخش توسط دیجیهای واقعی، نه الگوریتمهای ماشینی، انتخاب شدهاند. کانالهای رادیویی دیگری نیز دیده میشوند از جمله برنامههایی که به صورت خودکار توسط اپل ایجاد شدهاند.
امکان اپلیکیشن موزیک مستقل از سرویس اپلموزیک فراهم شده است. شما فقط کافی است که از طریق آیتیونز مجموعه موزیک خود را اضافه کنید و در صورتی که فردی از پلیر موزیک اپل شک دارد، باید گفت استفاده از این پلیر بسیار ساده است و نباید ترسی داشت.
قیمت استفاده از سرویس اپل موزیک در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است و بیش از 100 کشور در جهان به آن دسترسی دارند. امکان استفاده از این سرویس به صورت آزمایشی و به مدت 3 ماه وجود دارد و بعد از آن باید قیمتی بین 2.99 دلار تا 9.99 یورو، بسته به محل زندگیتان، پرداخت کنید. طرحهای خانوادگی ماهانه نیز وجود دارد و حداکثر تا 6 نفر میتوانند از آن بهره ببرند.
خروجی صدایی که به شکل بینظیر شفاف است
آیفون 7 اپل در زمان اتصال به یک آمپلیفایر فعال خارجی امتیازهای تقریبا عالی از خود بر جا گذاشت، ولی این سومین آیفونی است که پشت سر هم شاهد این هستیم که خروجی صدایی با کیفیت کاملا استریو ندارند. حجم صدا بالاتر از سطح متوسط است ولی قادر به رقابت با بهترینهای موجود در بازار در این بخش نیست.
جالب است که زمان اتصال به یک جفت هدفون هیچگونه انحرافی و افت کیفیتی دیده نمیشوند. اوجگیری نیوز القایی استریو بسیار محدود است و در مقایسه باید گفت که آیفون 7 به نسبت بخش اول تست کیفیت صدا، بهتر ظاهر میشود.
به عنوان نتیجهگیری باید گفت که آیفون 7 نظیر آیفون 6 اس، کیفیت صدای عالی دارد که تقریبا هر کاربری را راضی میکند، ولی آن دسته از افرادی که اهمیت زیادی به کیفیت صدا میدهند باید دنبال معدود گزینههای بهتر دیگر باشند.
نتایج زیر برای مقایسه دیده میشوند.
دوربین روشنتر 12 مگاپیکسلی
دوربین آیفون 7 بهروزرسانی شده تا شاهد استفاده از یک سنسور 12 مگاپیکسلی با لنزهای 6 محوری با نسبت کانونی f/1.8 و قابلیت رفع لرزش اپتیکال تصویر (که برای مدل پلاس سال قبل رزرو شده بود) باشیم. این سنسور گفته میشود به نسبت دوربینهای قبلی آیفون 60 درصد سریعتر و کارآیی آن 30 درصد بیشتر است. فلاش الایدی دو رنگی نیز بهروزرسانی شده و حالا از 4 الایدی تشکیل شده است، دو فلاش برای هر رنگ تا به طور کلی دوربین روشنتری را داشته باشیم.
قابلیت تصاویر زنده همانند با گذشته موجود هستند، این ویدئوهای کوتاه 3 ثانیهای به صورت خودکار گرفته میشوند و قابلیت جدیدی که دیده میشود ثابت شدن آنها است تا بسیار روانتر به نظر آیند.
اینترفیس دوربین همانند با گذشته است. اگر بر روی گزینهی فوکوس آهسته ضربه بزنید گوشی در اختیار شما یک نشانگر به منظور کنترل میزان نوردهی قرار میدهد. به این طریق شما به راحتی میتوانید میزان نوردهی را بسته به صحنه تنظیم کنید. شما همچنین میتوانید میزان نوردهی و فوکوس را قفل کنید تا تغییری نداشته باشند.
باید تایید کرد سرعت عملکرد این دوربین فوقالعاده سریع است. خبری از مکث یا بارگذاری با ذخیرهسازی حتی زمان گرفتن چندین تصویر پشت سر هم وجود ندارد.
تمامی تنظیمات و حالات عکاسی به صورت منطقی مرتب شدهاند و تنها تنظیماتی که وجود آن به چشم نمیخورد یک تاگل برای انتخاب از بین قابلیت گرفتن ویدئوهای فول اچدی و 4K است. به جای اینکه از رابطکاربری دوربین بتوانید این کار را انجام دهید باید وارد منوی تنظیمات گوشی شوید، که از حالت ایدهآل تغییرات رزولوشن ویدئو به صورت سریع دور است.
حتی با آنکه اپل دوربین آیفون جدید خود را با یک سنسور جدید و لنزهای روشنتر با نسبت کانونی f/1.8 آپگرید کرده است، ولی همچنان رزولوشن آن 12 مگاپیکسلی است و تصاویر گرفته شده با آیفون 7 بسیار مشابه با دوربین آیفون 6 اس هستند.
به هنگام روز، سطح جزئیات تصاویر خوب است، ولی به شکل بارزی از چیزی که در آیفونهای سری 6 و 6 اس دیده بودیم، بهتر نیست. اگر به داخل زوم کنید، حالا قادر به مشاهدهی انحراف هندسی در گوشههای تصویر و پایین بودن سطح شارپ بودن تصویر خواهید بود، چیزی که در آیفونهای قبلی دیده نمیشد، یقینا تاثیر مستقیم استفاده از لنزهای روشنتر جدید است.
الگوریتم پردازش تصویر همانند با دوربین آیفون سال قبل است و در این بخش شاهد بهبود و تغییری نیستیم.
جدا از آن، رنگها و کنتراست عالی و محدودهی پویا بدون شک بسیار خوب است، که قسمتی از این موارد به خاطر چیزی است که یک نوع بهینهسازی هوشمندانهی محدودهی دینامیک نامیده میشود، بسیار نظیر چیزی که در دوربینهای اختصاصی بزرگ مشاهده میکنید.
تصاویر زیر با فعال بودن قابلیت HDR گرفته شدهاند.
فناوری جدید لرزشگیر اپتیکال تصویر به آیفون 7 اجازه میدهد سرعت شاتر دوربین را تا حد 1/4 ثانیه در زمان گرفتن دوربین بر روی دست کاهش دهد که به نسبت سرعت 1/17 ثانیهای شاتر دوربینهای آیفون SE/6 اس بهتر است. ما چند تصویر مقایسهای با آیفون 7 و SE گرفتیم و تصاویر گرفته شده با آیفون جدید روشنتر بودند، جدا از آن سطح جزئیات با هم فرقی نداشتند.
ما قدرت دوربین آیفون 7 در شرایط نوری کم را نیز محک زدیم. اولین تصویر زیر در شرایط نوری تاریک گرفته شده است. سپس برای دومین تصویر ما از منبع نوری مصنوعی استفاده کردیم، نظیر چیزی که شما معمولا به هنگام شب در خانه دارید. در نهایت با استفاده از فلاش تصویر نهایی را گرفتیم.
تصویر اول جالب نیست. تصویر معمولی گرفته شده در محیط خانه سطح جزئیات، کنتراست و رنگ خوبی دارد در حالیکه تصویر نهایی (با فلاش) رنگها را به نسبت چیزی که در صحنه دیده میشد، با دمای خنکتری رندر کرد ولی سطح جزئیات نیز بیشتر شد.
آیفون 7 دارای 4 الایدی برای فلاش دوربینش است و در واقع، به نسبت دوربین آیفون 6 اس / SE دو برابر روشنتر است ولی احتمالا این موضوع به هنگام گرفتن تصاویر دورتر مهم خواهد بود. از طرف دیگر اگر از فلاش به عنوان چراغ قوه استفاده کنید، واقعا از اپلیکیشن چراغ قوهی جدید آیفون قدردانی خواهید کرد.
سیستم رفع لرزش اپتیکال تصویر واقعا تغییر مهمی است چون باعث ثابت بودن لنزها میشود و در شرایط نوری کم تصاویر محوآلود نخواهند بود. بخواهیم مقایسه کنیم دوربین آیفون SE اغلب اوقات در شرایط نوری کم تصاویر محوی تولید میکند.
آیفون 7 تصاویر سراسرنمایی با میدان دید 180 درجه میگیرد. این تصاویر میتوانند در نهایت میدان دید 180 درجهای را پوشش داده و علاوه بر آن تصاویر 60 مگاپیکسلی با دقت 15,000 × 4,000 پیکسل را پدید آورند. همپوشانی قطعات تصویر بسیار مناسب بوده و هیچگونه اثرات مصنوعی و پردازشی در آن دیده نمیشود.
رزولوشن دوربین جلو به 7 مگاپیکسل افزایش یافته و قادر به گرفتن ویدئوهایی با دقت فول اچدی است. دوربین جلوی این گوشی میتواند از فلاشی به اصطلاح به نام رتینا استفاده کند، که به دنبال آن صفحهنمایش شما با نور سفیدی روشن میشود. سطح جزئیات به نسبت دوربینهای قبلی آیفون بهتر است، کنتراست و رنگها بسیار خوب هستند، در حالیکه محدودهی دینامیکی متوسط است.
قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت 4K
آیفون 7 اپل قادر به گرفتن ویدئوهای 2160p با نرخ 30 فریم بر ثانیه و ویدئوهای فول اچدی با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه است. ویدئوهای اسلوموشن گرفته شده با دوربین این گوشی میتوانند در رزولوشن 1080p و نرخ 120 فریم بر ثانیه یا با کیفیت اچدی و نرخ 240 فریم بر ثانیه ضبط شوند.
طبیعتا، گزینهای برای گرفتن فیلمهای تایملپس نیز وجود دارد.
رابطکاربری دوربین فیلمبرداری آیفون 7 به سادگی هرچه تمامتر است و هیچی جز تنظیمات مربوط به فلاش به چشم نمیخورد. شما میتوانید در منوی تنظیمات سوئیچ مربوط به تنظیم رزولوشن را پیدا کنید به جای اینکه در منظرهیاب دارای میانبری باشد که واقعا تا حدی آزاردهنده است.
ویدئوهای 4K ضبط شده بیتریتی در حدود 47 مگابیت در ثانیه دارند، ولی کیفیت صدا مونو و با فرمت AAC با نرخ 83 کیلوبیت بر ثانیه ذخیره میشوند. فیلمهای1080p نیز در حالت 30 فریم بر ثانیه با بیتریت 16 مگابیت در ثانیه و در نرخ 60 فریم بر ثانیه با نرخ حجمی 23 مگابیت بر ثانیه بر روی حافظه گوشی ذخیره میشوند. از طرفی بهتر است بدانید که فیلمهای 4k ضبط شده نسبت به تصاویر عکاسی شده، کمتر تحت پردازش قرار گرفتهاند. نویز تصویر به میزان بسیار کمی دیده میشود اما جزئیات تصاویر به خوبی به ثبت رسیدهاند اگر حتی در سطح خود بهترین نباشد. میزان محدوده گستره دینامیکی بسیار عالیست و فریمریتها به درستی ثبت میشوند، اما با این حال ضبط صدای مونو آن بسیار ناامیدکننده است. گاهی اوقات مقداری کم بودن میزان شارپی لبههای تصاویر نیز دیده میشود. به لطف حضور سیستمهای رفع لرزش اپتیکال و نرمافزاری ویدئوها به خوبی ثابت هستند.
ویدئوهای 1080p گرفته شده با نرخ 30 و 60 فریم ثانیه در بین بهترینهایی هستند که ما دیدهایم، دوباره به خوبی تثبیت شدهاند، سطح جزئیات عالی است، رنگها خوب، نرخ فریم ثابت و محدوده دینامیکی بینظیر است. مجددا ولی کیفیت صدا مونو که در گوشی با این قیمت سخت بتوان چنین چیزی را هضم کرد.
شما میتوانید نمونه ویدئوها را از لینکهای زیر دانلود کنید:
جمعبندی
اپل عاشق مباحثه است. به آن سوخت میدهد و از آن سوخت میگیرد. خیلی از افراد بابت تصمیمهایی که اپل میگیرند از این برند متنفر هستند ولی باز هم در صف برای خرید آخرین آیفون قرار میگیرند. این جزوی از بازی بازاریابی است و به نوعی همیشه به نفع اپل جواب داده است. آیفون 7 احتمالا بحث برانگیزترین آیفون است و اپل به همین شیوه آن را دوست دارد.
آیا اپل بهانهی دیگری به افراد متنفر از خود داده است یا یک هدف مخفی پشت تصمیمات این شرکت قرار دارد؟ یک برنامهی استادانه برای آینده که اکثر ما از آن آگاه نیستیم؟ و آیا یک شخص معمولی اینقدر به این چیزها اهمیت میدهد که حتی اپل حاضر به لطمه زدن به فروش محصول خود میشود؟
از موضوع دور نشویم. یقینا حذف درگاه هدفون نشان از اهداف اپل دارد، جدا از مباحث مربوط به کیفیت صدای بالا برای عاشقان موزیک و جنبههای زیباییشناسی در طراحی آیفون، و آن هم در رابطه با نحوهی استفاده از موزیک و پول دادن بابت آن است. و چنین چیزی به اندازهی کافی بحث به وجود میآورد.
درست است اسپیکرها استریو هستند ولی در ویدئوها کیفیت صدای استریو دیده نمیشود، حواستان باشد سال 2016 است و در رابطه با ویدئوهای 4K صحبت میکنیم. پورت لایتنینگ جای پورت یواسبی Type-C را گرفته است. با اینوجود خبری از فناوری شارژ بیسیم یا شارژ سریع نیست، به شکل شایستهای از NFC پشتیبانی نمیشود (تنها محدود به استفاده با سرویس Apple Pay است).
درست است، آیفون 7 بدون جک صوتی 3.5 میلیمتری و تقریبا بدون یک دکمهی هوم است، دکمهای که شما بتوانید به نحوی به شیوهی گذشته آن را فشار دهید. آیفون جدید از طراحی، اندازهی نمایشگر و رزولوشن مشابه با نسل قبلی استفاده میکند. و قبول داریم، از بسیاری از جهات از آیفون 6 اس بهتر است.
اگر ولی هنوز تحت تاثیر چنین آیفونی قرار نگرفتید، آیفون 7 پلاس میتواند شما را راضیتر کند، گوشی که نمایشگری بزرگتر دارد و مجهز به سیستم دوربین دوگانهی جدیدی است که از لنزهای معمولی و تلهفوتو استفاده میکند. شاید هم، اگر ضد آب بودن و اسپیکرهای استریو چیز خاصی برای شما نیستند، دوست داشته باشید برای 10 مین سالگرد آیفون در سال بعد صبر کنید.
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
سلام. شما نقدو بررسی های سایت gsmarena رو ترجمه میکنید؟ یعنی اینقدر به ترجمه تخصصی مهارت دارید؟ یا از روش دیگه ای این کار رو انجام میدید