آموزش قدم به قدم اورکلاک کارت گرافیک (افزایش قدرت کارت گرافیک) – بخش دوم
بخش اول از توضیحات مربوط به اورکلاک را به توضیحات قسمت های مختلف کارت گرافیک اختصاص دادیم و امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعاتی مختصر و مفید را در رابطه با کارت های گرافیک در اختیار شما قرار دهیم. اگر بخش اول از مقاله ی “آموزش قدم به قدم اورکلاک کارت گرافیک” را مطالعه نکرده اید، پیشنهاد میکنم […]

بخش اول از توضیحات مربوط به اورکلاک را به توضیحات قسمت های مختلف کارت گرافیک اختصاص دادیم و امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعاتی مختصر و مفید را در رابطه با کارت های گرافیک در اختیار شما قرار دهیم. اگر بخش اول از مقاله ی “آموزش قدم به قدم اورکلاک کارت گرافیک” را مطالعه نکرده اید، پیشنهاد میکنم جهت آشنایی با کارت گرافیک و راحتی انجام اورکلاک، آن را مطالعه نمایید.
حال نوبت می رسد تا به صورت کاملا عملی و قدم به قدم، آموزش اورکلاک کارت گرافیک را یاد بگیریم و از آن استفاده کنیم.
اما اورکلاک چیست؟
اورکلاک به معنای افزایش فرکانس برخی از پارامتر های کارت گرافیک به وسیله ی نرم افزار های مخصوص که از حالت استاندارد و کارخانه ای که برای آن مشخص شده است، می باشد و بسته به ساخت و مدل هر کارت گرافیکی، می تواند عملکرد خود را نشان دهد.
چه بخش هایی از کارت گرافیک را می توان اورکلاک کرد؟
Core Clock و Memory Clock، بخش هایی هستند که می توان آنها را افزایش داد. در کارت های گرافیک شرکت انویدیا نیز می توان پارامتری با نام Shader یا واحد های سایه زن را تغییر داد. البته باید توجه داشت که این پارامتر با ضریب مشخصی که برابر با 2.12 می باشد، نسبت به فرکانس هسته افزایش پیدا می کند که در ادامه توضیحات بیشتری خواهیم داد.
پیش از اورکلاک
نکاتی هست که باید پیش از اورکلاک توجه داشت. در درجه ی اول سعی کنید موقع اورکلاک کردن کارت گرافیک، از جدیدترین درایور کارت گرافیک خود که توسط Nvidia و AMD عرضه می شود، استفاده نمایید.
موضوع دیگر، نیاز شما به چند نرم افزار مختلف است. نرم افزار های زیادی برای اورکلاک کردن وجود دارند که از معروفترین آنها می توان به AMD OverDrive، EVGA PrecisionX و MSI AfterBurner که ما به شما نرم افزار MSI AfterBurner را پیشنهاد می کنیم.
همچنین برای تست پایداری کارت گرافیک، به نرم افزارهای مرتبط نیاز داریم که باز هم پیشنهاد ما، نرم افزار شرکت MSI با نام Kombustor می باشد. البته این نرم افزار در کنار تست پایداری، یک امتیاز به کارت گرافیک نیز می دهد که می تواند نشان دهد قدرت کارت گرافیک افزایش پیدا کرده است. نرم افزار GPU-Z نیز برای مشاهده ی دقیق مشخصات کارت گرافیک مورد نیاز است.
همچنین توجه داشته باشید که هدف ما از اورکلاک، رکورد زدن نیست و تنها می خواهیم توان کارت گرافیک را افزایش دهیم. به همین دلیل، به بخش هایی همچون افزایش ولتاژ و … کاری نداریم.
می رسیم به آموزش قدم به قدم اورکلاک کارت گرافیک
خب در این آموزش، ما یک کارت گرافیک AMD Radeon HD 6790 XFX 1GB GDDR5 را اورکلاک می کنیم. در ادامه دلیل این کار را نیز بیان خواهیم کرد…
ویندوزی که ما اورکلاک را بر روی آن انجام می دهیم، ویندوز 8.1 و از نوع 64 بیتی می باشد. همچنین درایور مورد استفاده، درایور 14.4 می باشد چرا که بسیار پایدار بوده (البته ما پیشنهاد میکنیم درایور جدید 14.9 را دانلود نمایید)
ابتدا نرم افزار GPU-Z را جهت مشاهده ی مشخصات فنی این کارت گرافیک اجرا می کنیم.
همانطور که مشاهده می کنید فرکانس هسته که با نام GPU Clock و در قسمت پایین مشخص شده است، 840 مگاهرتز می باشد که مقدار پیش فرض آن است. همچنین میزان سرعت حافظه یا Memory Speed که پس از GPU Clock نوشته شده است، 1050 مگاهرتز می باشد.
حال می خواهیم این کارت گرافیک را اورکلاک کنیم. پیش از اورکلاک کردن، باید به 3 قسمت دیگر توجه کنید، قسمت هایی که نشان می دهد قدرت پردازشی کارت گرافیک افزایش یافته است. این قسمت ها Bandwidth, Pixel Filtrate, Texture Filtrate می باشند.
یک نکته ی بسیار مهم وجود دارد و آن ترتیب اورکلاک کردن است. همیشه برای اورکلاک، ابتدا کلاک هسته یا فرکانس هسته را اورکلاک می کنیم چرا که ناپایداری بیشتری را به همراه می آورد. پس از آن به سراغ Memory Speed می رویم چرا که این پارامتر، ناپایداری کمتری را به همراه خود دارد و همچنین تاثیر کمتری در قدرت پردازشی کارت گرافیک دارد. همچنین افزایش فرکانس ها در مقیاس های 10 تا 15 مگاهرتز انجام می شود.
در رابطه با ناپایداری کارت گرافیک نیز، ناپایداری در نرم افزار Kombustor به صورت دانه های ریز، رشته های ریز یا هر اتفاق غیر طبیعی دیگری که آرتیفکت نام دارند، مشاهده می شود که می توانید نمونه های آن را در تصاویر زیر مشاهده نمایید.
پس به هنگام اورکلاک باید به دقت مشاهده کرد که هیچ نا پایداری ای مشاهده نشود. همچنین باید دمای کارت را نیز در نظر داشت تا بالاتر از 80 درجه نرود.
حال اورکلاک را با نرم افزار AfterBurner شروع می کنیم. توجه داشته باشید که به خاطر طولانی نشدن مطلب، از قرار دادن تصاویر مرحله به مرجله خودداری کرده و نتیجه ی نهایی را قرار می دهیم.
1. در ابتدا یک تست پایداری با نرم افزار Kombustor از کارت گرافیک می گیریم تا علاوه بر مشاهده ی محیط کلی نرم افزار، امتیاز کارت گرافیک خود را مشاهده کنیم تا بتوانیم آن را پس از اورکلاک، مقایسه کنیم. تنظمیات را به صورت پیش فرض قرار داده و گزینه ی Preset را بر روی 720 قرار دهید.
حال بر روی Start Benchmark کلیک کنید تا تست شروع شود. امتیاز کارت گرافیک ما 1656 شد.
2. حال نرم افزار AfterBurner را اجرا می کنیم و شروع به اورکلاک کارت گرافیک می کنیم. همانطور که مشاهده می کنید مقادیر Core Clock و Memory Clock به صورت پیش فرض مشخص شده اند.
3. حال شروع می کنیم در اندازه های 10 تا 15 مگاهرتز، مقدار Core Clock را افزایش می دهیم و پس از هر بار انجام این کار، به مدت 10 دقیقه تست پایداری را با نرم افزار MSI Kombustor اجرا می کنیم. با همان شرایط و همان تنظمیات، اما این بار بر روی گزینه ی Start Stress Test کلیک کنید.
4. پس از اینکه هیچ آرتیفکت یا ناپایداری ای را مشاهده نکردید (تصاویر بالا)، به کار خود ادامه دهید. مقدار Core Clock را مجددا افزایش دهید و این بار پس از افزایش 10 مگاهرتز، 20 دقیقه تست پایداری انجام دهید.
5. این کار را تا جایی ادامه دهید که بتوانید آرتیفکت ها یا ناپایداری ها را مشاهده نمایید. پس از اینکه آرتیفکت مشاهده شد، 5 گاهرتز فرکانس را پایین آورید و به مدت 30 دقیقه تست پایداری انجام دهید تا بهترین فرکانس به دست بیاید.
پیوسته دما ار با خود نرم افزار افتربرنر مشاهده و دنبال کنید تا بالاتر از 80 نرود!
6. حال نوبت به Memory Clock می رسد. این کار را نیز دقیقا همانند Core Clock انجام دهید تا به بهترین میزان و فرکانس که پایدار است دست پیدا کنید.
نتیجه گیری نهایی
ما توانستیم فرکانس هسته را از 840 تا 890 و سرعت حافظه را از 1050 تا 1140 افزایش دهیم و هیچ ناپایداری یا آرتیفکتی را مشاهده نکردیم. امتیاز کارت ما در این شرایط در نرم افزار Kombustor از 1656 به 1745 افزایش پیدا کرد و فریم در ثانیه (FPS) نیز از 27 به 30 افزایش پیدا کرد. همچنین دمای کارت از 77 درجه نیز فراتر نرفت.
در تصویر زیر نیز می توانید مشخات فعلی کارت گرافیک را بعد از اورکلاک کردن، مشاهده نمایید.
به وضوح مشخص است که میزان Bandwidth, Pixel Filtrate, Texture Filtrate افزایش پیدا کرده است! افزایش بسیار زیاد Bandwith به علت افزایش زیادی Memory Speed می باشد.
اما چرا ما این کارت را انتخاب کردیم؟
دلیل این کار، این بود که کارت که ما در اختیار داشتیم مدل رفرنس بود، یعنی مدلی که محدودیت ها بسیار زیادی دارد و اصلا مناسب اورکلاک نیست. به همین دلیل ما نتوانستیم Core Clock را که اصلی ترین مقیاس برای افزایش توان پردازشی کارت گرافیک می باشد، بیشتر کنیم چون دما بالاتر می رفت.
مدل غیر رفرنس این کارت، دارای 2 فن می باشد و توانایی خنک سازی بسیار بالایی دارد، کارت 6790 نیز توانایی زیادی در اورکلاک شدن دارد اما به علت اینکه کارت ما رفرنس بود، نتوانستیم آن را چندان اورکلاک کنیم.
البته باید این نکته را ذکر کنیم که نویسنده ی این مطلب و وب سایت منتشر کننده ی آن، هیچ مسئولیتی در قبال به وجود آمدن مشکل برای کارت گرافیک را نمی پذیرد. همچنین این آموزش به صورت کاملا اختصاصی برای وب سایت تکنولوژی نیوز نوشته شده است و هر گونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع، غیر مجاز می باشد!
امیدوارم این آموزش بتواند شما را در جهت اورکلاک کارت خود و افزایش کارایی سیستم، به ویژه به هنگام بازی کردن، یاری نماید.
لینک کوتاه | منبع : Tech-News.ir
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
سلام خسته نباشید گرافیک من amd hd 7770 1gig gddr5 هست آیا قابلیت اورکلاک داره بهتر بگم مناسب اورکلاک هست یا نه
سلام ارادت خسته نباشید من همه چی رو در این نرمافزار بالا بروم هیچ تاثیری حس نکردم حتی دما هم یه ذره هم بالا نرفت مشکل از کجاست ?
سلام خسته نباشید بابت اموزش خوبتون من کارت گرافیکم amd redeon r5 240 هست .
من فرکانس هسته رو از 825 به 885 تغییر دادم و مموری رو از 1000 به 1022 تغییر دادم و هیچ مشکلی پیش نیومد دما هم از 58 بالاتر نرفت البته میتونستم فرکانس ها رو بالاتر ببرم اما این کار رو نکردم چون دماش خیلی بالا میرفت .
سلام حوصلم سر رفت گفتم همه رو بکشم آخر
آقا کشیدم یهو سیستم هنگید فن گرافیک آروم شد بعد امتیازم 1500 بود تست کردم شده بود 200 کامپیوتر رو سریع ریست کردم برگشت سر جاش شانس آوردم گفتم که یه موقع خل نشید حرکت منو بزنید خخخ
سلام کارت گرافیک من 2گیگ radeon hd 5570 هست من مموری و کور رو تا اخر بالا بردم ولی دما خیلی بالا نرفت حدودا50 و ناپایداری هم نشون نداد مشکلی نداره؟؟؟ چون هیچ چیز خاصی دیده نشد خواستم بدونم اصلا کار کرده رو سیستمم؟
با سلام و خسته نباشید من لپ تاپ لنوو سری B50 دارم دوتا گرافیک داره
intel hd graphics 5500
amd radeon HD 8500 m
که با kombustor بنچمارکشو تست کردم
امتیاز گرافیک اینتل بیشتر میشه 908
و گرافیک اینتل هم 564
من اصلا متوجه نمیشم چرا باید گرافیک ضعیفتری برام بزارن رو سیستمم؟
سلام
کارت گرافیک intel آنبورت هستش
یعنی رو خود cpu نصب شده
و برای کارای سبک از اون استفاده میشه
تا باتری لپ تاپ به خاطر کارت گرافیک مجزا شارژ الکی هدر نده
اون یکی هم amd
برای کارای سنگین خودش خودکار سوییچ میشه
مثل بازی ها
امیدوارم متوجه شده باشید
سلام
باید تنظیمت رو سیو کرد؟
من اورکلاک کردم جواب داد ولی بعد از خاموش و روشن شدن کامپیوتر تنظیمات به حالت اولیش برگشت!
سلام من یه کارت GTX970 G1 Gaming دارم
تا چه اندازه به طور ایمن میشه اورکلاک کرد؟؟؟؟
تا جایی که میدونم تو بازی ها vram کم میاره میشه طوری حلش کرد اینو؟؟؟
باسلام و خسته نباشید..بعد ا زاینکه اور کلاک تموم شد باید برنامه Afterburner رو ببندم یا minimize کنم؟
سلام خسته نباشید
من کارت گرافیک gt840mدارم با برنامه msi after burnerفقط تونستم ١٣۵مگاهرتز core clockرو بیشتر کنم رمش رو هم ٢٠٠مگاهرتز اورکلاک کردم ولی قسمت ولتاژ قفله نسخه extereme msi after burnerهم از کارت گرافیک من پشتیبانی نمیکنه راهی وجود داره که بشه بیشتر از ١٣۵مگاهرتز core clockرو بیشتر کنم و قسمت ولتاژ رو از حالت قفل در بیارم
با سلام و خسته نباشید
من یه کارت گرافیک nvidia gt 610 دارم و تونستم تا یه حدی اورکلاک رو انجام بدم بدون اینکه ارتیفکتی ببینم ولی وقتی توی بازی میرم بعد از اینکه بازی اجرا میشه کارت گرافیک در گوشه سمت راست ارور display میده و تنظیمات اورکلاک هم بر میگرده به حالت قبل از اورکلاک میخواستم ببینم مشکل از کجاست با تشکر
سلام من مقداری افزایش دادم هر دو گزینه رو.اما وقتی تست که انجام میدهم قبل اینکه ده دقیقه بشه و خیلی زودتر دما به هشتاد میرسه..این یعنی باید به حالت اولیه برگردونم تنظیمات رو ؟بیرون از دست دما 48 است اما موقع تست خیلی زود به هشتاد میرسه.
منظور اینکه دما نباید موقع تست به هشتاد برسه ؟اگه رسید یعنی کارت گرافیک ما قابلیت این افزایش مقدار رو نداره ؟؟؟؟؟
سلام آیا کارت گرافیک Nvidia GT630 قابلیت اوور کلاک کردن داره یا نه ….ممنون
سلام از دوستان عزیز سوالی داشتم که اگر جواب بدید بینهایت ممنون میشم
سوال اول:دوستان عزیز من کارت گرافیکم nvidia G210 هست که میدونم کارت ضعیفیه ولی وقتی کنترل پنل انویدیا از درایو جدید نصبی و باز میکنم همه تیک های سیستمم اوکیه فقط کارت گرافیکم ضربدر خورده معناش چیه؟ حالا عکس میزارم
سوال دوم اینکه بجز گرافیک سیستمم در چه حدیه؟ motherboard:asus H61M-c -cpu:intel G2030 3.00GHz ram:6gig
یک سوال دیگه اینکه مادر برد 64 بیتیه یعنی چی؟یعنی در ویندوز 64 بیتی برنامه ها و بازی بهتر جواب میده؟
سلام دوست من
خواهش میکنم
در مورد سوال اولتون، اصلا بنده متوجه نشدم منظور شما رو، بهتره عکس قرار بدین تا بشه بهتر راهنمایی کرد
در مورد سوال دوم، احتمالا باید بدونید که سیستمتون قدیمی هست … اینکه سیستم در چه حدی باشه به خیلی چیزا بستگی داره و تعریف شما از اون “حد”، ولی در کل سیستم قدرتمندی نیست و بیشتر به درد انجام کارهای روزمره میخوره
در مورد سوال آخر، خیر، معنی 64 بیتی بودن مادربورد، پشتیبانی کردن اون از پردازنده های 64 بیتی هست که تمامی مادربوردهای امروزی، چه ارزون و چه گرون، همه از پردازنده های 64 بیتی پشتیبانی میکنند
به هیچ وجه نباید تصور کنید که این موضوع تو سرعت یا عملکرد سیستم تاثیر میذاره
موفق باشید.
سلام خسته نباشید،من کارت گرافیک رو اورکلاک نمیکنم اما وقتی تست میگیرم نا پایداری نشون میده! از روز اول که لب تاپو گرفتم همینطوری بوده!تصویری که به عنوان تست نشون میده هیچ هنگی نداره فقط این خطه اینطوری نا پایداره(البته شکل تیک نیست فقط مثل تصاویر یکم بالا پایین میره)
nvidia 960m 4GB GDDR5
سلام، ممنونم
میبخشید دیر جواب میدم.
درسته حتما نباید سیستم هنگ کنه … آرتیفکتها که نشونه ناپایداری هستند هم هر کدوم به یک شکلی ظاهر میشن
اون مورد میتونه علت های مختلفی داشته باشه
به هر حال مشکلی در این مورد وجود نداره و نیازی به نگرانی نیست
سلام ببخشید سوالم ربطی به تاپیک نداره
من یه مشکلی با نرم افزار gpu-z دارم اونم اینه که دو تا مشخصات از یه کارت گارفیت نشون میده وقتی مثلا میرم روی کارت اینتل دوباره بر میگردم رو این کارت کاملا مشخصات عوض میشه. یعنی اینجوری:
مشکل از کجاست
سلام دوست عزیز
امیدوارم سلامت باشید
از کدوم نسخه از این نرمافزار استفاده میکنید؟
سعی کنید یک بار این نرمافزار رو از این لینک هم دانلود و تست کنید
http://www.techpowerup.com/downloads/2627/techpowerup-gpu-z-v0-8-7
ببخشید اما من دارم از همین نسخه نرم افزار استفاده می کنم. امکان داره با اپدیت درایور این مشکل حل بشه؟
بله دوست عزیز این احتمال وجود داره
با سلام
این مشکلی که عرض میکنم فقط هنگام کار با ویندوز 7 پیش میاد در ویستا و یا 8 این مشکل پیش نمیاد.
صفحه لپ تاپ هنگام فیلم دیدن یهویی تاریک میشه و در حالت عادی هم صفحه یهویی به رنگ آبی در اومده و صدای موتور میده و تا از دکمه پاور خاموش روشنش نکنم صفحه همچنان تاریک میمونه.
مدل لپ تاپ من سونی VGN FW 490 DDB
سلام دوست عزیز
چنین چیزی نمینونه به این صورت باشه که مثلا در ویندوز 7 پیش بیاد
مشکلاتی که شما میگید میتونن به خاطر مشکلات سختافزاری و ایراداتی که بعضی هاردها در طول زمان پیدا میکنن، به وجود بیاد .. منظورم این هست که چیزی که شما میگید چندان معقول به نظر نمیرسه
سوالی دارم، از چه نسخهای از ویندوز 7 استفاده میکنید؟ سعی کنید حتما یه نسخهی دیگه رو هم تهیه و امتحان کنید.
سلام من میخام بدونم اگه شر کنم بازی هارو میتونم رو گرافیک بالا تر اجرا کنم در ضمن لپ تاپ من صعنتیه و به گفته ی خودشون تا 16گیگ شر میشه اینم عکس :
http://gpuz.techpowerup.com/15/12/15/w2t.png
سلام دوست عزیز
معذرت میخوام دیر پساخ میدم
اورکلاک کردن گرافیک لپتاپ اصلا توصیه نمیشه … در مورد لپتاپ شما هم به خاطر مدل کارت گرافیک، با اورکلاک کردن نمیتونید عملکرد دستگاه رو بهتر کنید چون قابلیت اورکلاک این کارت خیلی پایین هست
در کل اصلا توصیه نمیشه که بخواید لپتاپ رو اورکلاک کنید چون لپتاپ ها سیستم خنککنندگی مناسبی ندارن و اورکلاک پردازنده، رم و یا کارت گرافیک لپتاپ هم فقط باعث ایجاد گرمای بیشتر میشه که خب لپتاپ نمیتونه اون رو خارج کنه و ممکنه به کل دستگاه اسیب برسه
در مورد 16 گیگ متوجه نشدم منظورتون رو
سلام. ببخشید هر دفعه که سیستم خاموش میکنیم باید اورکلاک کنیم ؟
سلام
برای اینکه هر دفعه نخواید اورکلاک کنید، باید یه پروفایل درست کنید … به عکس نرمافزار Afterburner نگاه کنید
زیر اون قسمتی که ما اعداد رو عوض میکنیم، Fan Speed و Memory Clock و …
اونجا اگر ببینید، اعداد 1 تا 5 جلوی عبارت Profile نوشته شده برای همین کار هست
شما تنظیمات دلخواه رو اعمال کنید، بعد روی یکی از اعداد کلیک کنید و ذخیره کنید پروفایلتون رو
اینطوری نه نیازی نیست به اورکلاک مجدد … حتی با خاموش کردن کامپیوتر، چون تنظیمات ذخیره میشن تو سیستم
باز این مورد رو چک کنید خودتون.
سلام و خسته نباشد
لپ تاپ من مدل asus x550l هست و کارت گرافیک اون nvidia getforce 720m هستش
نمیدونم چرا گرافیک لازم و نداره اگه این کار رو انجام بدم درست میشه؟؟؟؟ لطفا راهنماییم کنید با تشکر
سلام دوست عزیز، ممنونم
منظورتون رو از اینکه میگید گرافیک لازم رو نداره متوجه نمیشم
منظورتون در چه موردی هست؟ در اجرای بازیهای کامپیوتری؟
در کل، کارت گرافیک GT 720M، جزو کارتهای ردهپایین و ارزانقیمت انویدیا تلفی میشه و در حالت کلی، اصلا قوی نیست
حالا باز اگر بهتر توضیح بدید منظورتون رو، شاید بیشتر بتونم کمک کنم
سلام ممون از اینکه جواب دادین منظورم در کل هست گرافیک لپ تاپ واقعا بده تو همه موارد تو بازی و ….
میتونم کارت گرافیکشو عوض کنم؟؟ اگه میشه باید چی کار کنم؟؟
خواهش میکنم
آهان خب درسته، همونطور که گفتم، این کارت واقعا قدرت پایینی داره و متاسفانه راهی هم برای افزایش قدرت اون وجود نداره
هر چند بنده الان سرچ کردم، مدل کارت گرافیک لپتاپ شما جدیدتر هست، یعنی GT 820M
توجه کنید، کلا لپتاپها برای بازی کردن ساخته نشدن و حتی لپتاپهایی با قیمت 4 میلیون تومن هم به سختی میتونن بازی ها رو اجرا کنن …. در عوض این لپتاپها و لپتاپ شما، پردازندهی بسیار قدرتمندی دارن، چون برای کارهای نرمافزاری تولید شدن
در مورد اورکلاک هم واقعا اورکلاک کردن نمیتونه قدرت کارت شما رو افزایش بده … حالا من الان خاطرم نیست ولی انویدیا امکان اورکلاک کردن رو در درایور جدید نرمافزاریش حذف کرده بود و نمیدونم الان اصلا این امکان برای شما وجود دارد که بتونید کارت گرافیک لپتاپتون رو هم اورکلاک کنید یا نه…
سلام می خواستم ببینم این کارت گرافیک اورکلاک میشه یا نمیشه باتشکر اگه می شه زودتر جواب بدین خیلی ممنون
سلام دوست عزیز
بله، نه اینکه اورکلاک نشه، اما این کارت قدرت زیادی تو این زمینه نداره و اصلا نمیشه تو بحث افزایش کارایی، روش مانور داد
هنگام اجرا برنامه کا بوسترسیستم خیلی کند میشه یعنی مشکل داره ؟
سلام دوست عزیز
ببنید کارت شما GT 210 هست که اصلا قابلیت بالایی در اورکلاک نداره و اگر شرایط بهینه باشه و کارت شما هم از سیستم خنککنندگی خوبی استفاده کنه، شاید بین 2 تا 5 درصد حداکثر افزایش کارایی داشته باشید..
در مورد خود مراحل اورکلاک، خیر مشکلی وجود نداره و دمای کارت تا 85 هم مجاز هست بالا بره … البته باید دقت کنید که تست استرس یا تست پایداری، باید حداقل 10 دقیقه باشه و بعد از اضافه کردن کلاک ها به صورت پلکانی، میزان تست بیشتر هم بشه
در مورد کند شدن، احتمالا به سیستمتون برمیگرده … چون برای شروع تست، هستههای پردازنده برای چند ثانیه همه زیر لود میرن و سیستم به صورت کلی یه بار زیر لود میره، که خب اگر سیستم قوی باشه معمولا چنین چیزی مشاهده نمیشه
اما اگر این مشکل در مورد سایر نرم افزارها وجود داره، معنای اون ناپایداری هستش
کارت گرافیک 10افزایش دادم clock رو 5 افزایش دادمmemory دما بین60تا61 هست مشکلی جیزی نداره؟اول یکمی سیستم کند شد بعد که این برنامه ها روبستم درست شد
سلام – خسته نباشید.من یه کارت گرافیک چینی خریدم چند سال پیش تمامی بازی ها رو به راحتی بر روی ultra اجرا میکرد اما بازی هایی که الان هست رو باید روی مدیوم یا لو بذارم تا بدون لگ اجرا کنه.
این مشخصات کارت منه : http://s1.freeupload.ir/i/00084/bv1c28gkashx.jpg
میخواستم بدونم نمیشه به جای زیاد کردن gpu clock مقدار memory را بیشتر زیاد کنیم ؟
چون همونطور که تو تصویر مشاهده میکنید memory کارت گرافیک من خیلی پایینه و فکر میکنم اجرای ضعیف بازی ها به کم بودن memory کارت گرافیکم بر میگرده . در ضمن من با برنامه Kombustor تست پایداری گرفتم و دمای گرافیک من از 66 بیشتر نشد. میخواستم بدونم memory کارت گرافیک من بعد از اورکلاک به طور تقریبی چقدر زیاد میشه.
باتشکر از سایت خوبتون
سلام دوست عزیز
کارت شما در سال های اخیر از بهترین محصولات بازار بوده اما الان که بازی ها واقعا سنگین شدن، تنها راه حل خرید یه سیستم جدید هست
این کارت قابلیت اورکلاک بالایی نداره و خیلی نمیتونید قدرت اون رو افزایش بدید…کارت گرافیکی که ما تو تست هم استفاده کردیم واقعا برای اورکلاک مناسب نیست و من گفتم، مدل غیر مرجع این کارت از برند XFX دو تا فن داره که هم قیمتش بالاتره و چون سیستم خنک کنندگی بهتری داره، دما رو بهتر مهار میکنه…
در مورد میزان memory، هر چه عدد پایینتر باشه نباید زیاد بشه…سرعت حافظه یا memory clock، تنها برای پهنای باند کارت هست که واقعا تاثیری تو قدرت کارت گرافیک و پردازشش نداره اما core clock یا کلاک هسته، اصلی ترین بخش هست که اگر اون رو زیاد کنید، شاهد افزایش دمای کارت خودتون خواهید بود.
به صورت تقریبی هم به هیچ وجه نمیشه گفت و به هیچ وجه نباید انجام داد…شما باید توجه کنید که اگر میخواید مشکلی پیش نیاد، باید قدم به قدم این کار رو انجام بدید و اصلا نباید یهو بپرید روی پله ی آخر! چون ممکنه برای کارتتون مشکلی به وجود بیاد و پس از اون، باعث آسیب دیدن سیستم هم بشه
سلام خسته نباشید
من اینکار را کردم و اون نقاطی که گفته بودید را ندیدم و هیچ مشکلی پیش نیومد ولی کامپیوتر هنگ میکرد اصلا هیچ کدوم از دکمه ها هم کار نمیکرد، تا ریستارت نمیکردمش درست نمیشد،بنظر شما اشکال از چیه؟
سلام، ممنونم
مدل کارت گرافیکتون چی هست؟ مدل دقیقش رو میگم
خب ببینید این مورد هم احتمالا به خاطر ناپایداری هست و احتمالا دما بیش از حد بالا میرفته…دما رو چک کردید؟ حداکثر رو چند بود؟
به صورت کلی، هیچ ناپایداری نباید تو سیستم دیده بشه
ممکنه شما کارتتون رو اورکلاک کنید، بعد توی بازی که برید، بازی همش کرش کنه و یا ارورهای مختلف بده که این هم دوباره از نتایج ناپایداری هسش
البته صرفا نباید ایرادات و نقطهها و … تو اون تصاویر دیده بشه، همین که کامپیوتر خودش اینطوری هنگ میکنه، میشه بدترین ناپایداری!
روی کارت گرافیک intel HD graffics 4400 میشه اجرا کرد؟
سلام دوست عزیز
بله میشه گرافیک های مجتمع پردازنده ها رو هم اورکلاک کرد ولی احتمالا با این نرم افزار سازگاری نداشته باشه
اما، به هیچ عنوان توصیه نمیشه که لپتاپ رو اورکلاک کنید.
حتی اگر دما رو هم کنترل کنید باز هم اورکلاک کردن پردازنده و کارت های گرافیک لپتاپ ها بسیار خطرناک هستش، چون در صورت کوچکترین اشتباهی، آسیب جدی وارد میشه.
ممنون بسیار عالی اموزش داده بودید …
سلام دوست عزیز
ممنون از لطفتون
سلام
ممنون از آموزش خوبتون.
الان این کار رو توی با برنامه خود کارت گرافیک نمیشه انجام داد؟ (AMD Catalyst Control Center)
آخه من اورکلاک رو تا همین مقدار با برنامه خود کارت انجام دادم.
فرقی میکنه؟
کارتمم دقیقاً همین مدله…
با سپاس فراوان 🙂
سلام
خواهش میکنم
نه این قسمت از نرم افزار، مخصوص تنظیمات کنترل هستش
اگر دقت کنید تو خود همون قسمت اگر برید به مسیر AMD Catalyst Control Centrt > Performance > AMD Overdrive باید نرم افزار Overdrive رو دانلود کنید
هیچ فرقی نمیکنه به کدوم وسیله انجام بدید…مهم این هست که بعد از هر تستی، هر تنظیم کور کلاک و مموری کلاکی، یه تست پایداری بگیرید تا مطمئن بشید مشکلی پیش نمیاد.
امیدوارم بتونید این کارت رو به بهترین نحو اورکلاک کنید
ولی اگر دقیقا همین مدل رو که عکسش رو گذاشتم، از همین مدل دارید، خیلی نمی تونید اورکلاک کنید. چون این کارت رفرنس یا مرجع هست و مدار برقش ضعیفه و از یک کانکتور 8 پین اگر اشتباه نکنم استفاده میکنه، به همین دلیل نمیشه خیلی اورکلاکش کرد
خوشحال میشیم نتایجتون رو به اشتراک بگذارید 🙂