بررسی و نقد گوشی اکسپریا XZ سونی – (Sony Xperia XZ)

مقدمه آخرین پرچم‎دار سونی، اکسپریا Z6 طراحی جدید، دوربین بهتر و یک به‎روزرسانی در مشخصات خواهد داشت. البته کمی صبر کنید، در واقع این گوشی اکسپریا XZ نامیده می‎شود ولی سایر موارد درست است. زمانی که سونی سری ایکس جدید خود را معرفی کرد، بعضی اعلام کردند که گوشی Xperia X Performance به منظور رقابت […]

مقدمه

آخرین پرچم‎دار سونی، اکسپریا Z6 طراحی جدید، دوربین بهتر و یک به‎روزرسانی در مشخصات خواهد داشت. البته کمی صبر کنید، در واقع این گوشی اکسپریا XZ نامیده می‎شود ولی سایر موارد درست است.

زمانی که سونی سری ایکس جدید خود را معرفی کرد، بعضی اعلام کردند که گوشی Xperia X Performance به منظور رقابت با گوشی‎هایی نظیر گلکسی اس 7 سامسونگ و اچ‎تی‎سی 10 تولید شده است ولی ما می‎دانیم که این گفته درست نیست. البته باید دقیق‎تر بگوییم “شک” داریم که سونی چنین هدفی نداشته است. کاملا مشخص است که سونی تمام توان خود را برای این فصل از رقابت معطوف اکسپریا XZ کرفده است و وجود حرف Z در اسم آن صحه‎ای بر قدرت اجداد این گوشی است.

در واقع، XZ دارای شباهت‎های زیادی با گوشی Z5 است. به عنوان مثال، نمایشگر همان اندازه و دقت نسل قبلی را دارد، که ضرورتا چیز بدی نیست، ولی XZ هم‎چنین مجهز به سه گیگابایت رم است که البته باعث می‎شود رقبای مدرن و روز این گوشی یک لبخند از روی خوشحالی با دیدن این مقدار رم بر روی لب داشته باشند.

ولی در واقع هیچ رقیبی به سایر مشخصات این گوشی نخواهند خندید یعنی چیپست اسنپ‎دراگون 820، دوربین اصلی 23 مگاپیکسلی با تمامی انواع فناوری‎های فوکوس خودکار و سرانجام قابلیت ضبط ویدئوهای 4K، یک دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی، پشتیبانی از درگاه میکرو اس‎دی، اسپیکرهای استریو، حسگر اثرانگشت (ولی هم‎چنان نه برای مدل مربوط به بازار آمریکا)، یک پورت یو‎اس‎بی Type-C، گواهینامه‎ی IP68 و موارد دیگر.

ویژگی‎های اصلی گوشی Sony Xperia XZ:

  • نمایشگر 5.2 اینچی با دقت فول‎ اچ‎دی، فناوری IPS، تراکم پیکسلی 424ppi، فناوری تری‎لومینوس، محافظ صفحه‎نمایش گوریلا گلس، فناوری X-Reality for Mobile
  • چیپست اسنپ‎دراگون 820 شرکت کوالکام، پردازنده‎ی 4 هسته‎ای Kryo (2 هسته با سرعت کلاک 2.15 گیگاهرتز + 2 هسته با سرعت کلاک 1.6 گیگاهرتز)، پردازنده‎ی گرافیکی Adreno 530،3  گیگابایت رم
  • فضای ذخیره‎سازی داخلی 32 گیگابایتی قابل ارتقاء با پشتیبانی از درگاه میکرو اس‎دی تا 200 گیگابایت
  • دارای گواهینامه IP68 / IP65 به منظور ضد آب و غبار بودن، تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه
  • دوربین 23 مگاپیکسلی با قابلیت ضبط ویدیو با کیفیت 1080p، لنزهای 24 میلی‎متری معادل لنزهای با نسبت کانونی f/2.0، قابلیت فوکوس خودکار لیزری و تشخیص فازی، فناوری SteadyShot، فلاش ال‎ای‎دی، کلید سخت‎افزاری اختصاصی شاتر دوربین، قابلیت ضبط ویدئوهای 2160p، فناوری لرزش‎گیر تصویر 5 محوری (در بعضی از صحنه‎ها)
  • دوربین جلوی 13 مگاپیکسلی با الگوریتم کاهش پارازیت، فناوری SteadyShot
  • مدل‎های تک و دو سیم‎کارت
  • پشتیبانی از شبکه LTE Cat.9 (سرعت دانلود 450 مگابیت در ثانیه/ آپلود 50 مگابیت در ثانیه)، باند دوتایی Wi-Fi a/b/g/n/ac، سرویس‎های مسیریابی GPS/GLONASS/Beidou، بلوتوث 4.2
  • لغو فعال نویز با میکروفون ثانویه‎ی اختصاصی، کیفیت صدای کیفیت بالای 24 بیتی/192 کیلوهرتز
  • اسپیکرهای استریو
  • باتری غیرقابل تعویض با ظرفیت 2900 میلی‎آمپر ساعت، پشتیبانی از فناوری QuickCharge 3.0
  • فناوری شارژ سریع QuickCharge 3.0 مورد تایید کوالکام، فناوری شارژ هوشمند مراقبت از باتری در شب Qnovo (وجود آن بستگی به بازار فروش دارد)
  • پورت یو‎اس‎بی Type-C
  • حسگر اثرانگشت در یک طرف گوشی (وجود آن بستگی به بازار فروش دارد)، درگاه هدفون 3.5 میلی‎متری

معایب اصلی گوشی Sony Xperia XZ:

  • 3 گیگابایت رم کافی نیست زمانی که رقبا 4 یا 6 گیگابایت رم دارند
  • نمایشگری با دقت فول اچ‎دی در حد یک پرچم‎دار نیست
  • قابلیت شناخت اثرانگشت در کشور ایالات‎متحده به چشم نمی‎خورد

در همین ابتدا باید اشاره کنیم که گوشی در اختیار ما هنوز نسخه‎ی نهایی نرم‎افزاری خود را ندارد. بنابراین به هنگام ارائه‎ی نسخه‎ی تجاری بخش نرم‎افزاری این گوشی، ما یقینا این پست را به‎روزرسانی می‎کنیم و اطلاعات کامل‎تر را در اختیار شما می‎گذاریم.

توجه داشته باشید که طبق تعریف با یک آپدیت نرم‎افزاری سخت‎افزار تغییر پیدا نخواهد کرد. برای همین در صفحات آتی ما به این مقوله می‎پردازیم چون قدرت یک گوشی را بیشتر سخت‎افزار آن تعیین می‎کند.

با این‎وجود باید ببینیم این کم بودن رم در واقع چه تاثیری بر روی عملکرد این گوشی داشته است. نمی‎توانیم تصویر کنیم چرا سونی به خاطر دوری از نقدهای بد یا نکوهش‎ها و افکار مردم 1 گیگابایت رم اضافه نکرده است، واقعا هزینه‎ی زیادی می‎توانسته است داشته باشد؟

محتویات جعبه فروش گوشی اکسپریا XZ

این گوشی دارای یک جعبه‎ی فروش سفید مقوایی ساده نظیر سایر گوشی‎های X است تا فرق گذاشتن بین این پرچم‎دار با سایر گوشی‎های سری X سونی مشکل باشد. ولی درون جعبه فروش، به دنبال باز کردن در، رنگ به اندازه‎ی کافی دیده می‎شود. درون جعبه‎ی فروش ما یک شارژر 5 ولتی/1.5 آمپری و یک کابل یو‎اس‎‌بی Type-C قرار داشت.

محتویات جعبه‎ی فروش این گوشی در بازارهای مختلف می‎تواند متفاوت باشد، در بعضی از بازارها ممکن است شارژر سریع و هدست دیده شود.

نمایی 360 درجه از گوشی Xperia XZ سونی

ابعاد گوشی Xperia XZ برابر با 146 در 72 در 8.1 میلی‎متر، دقیقا ابعادی برابر با اکسپریا Z5، است ولی به نسبت آخرین نسل Z سونی 0.8 میلی‎متر ضخیم‎تر است. ضخامت این گوشی در مقایسه با گوشی Xperia X Performance و ضخامت 8.7 میلی‎متری آن یا X Compact با 9.5 میلی‎متر، کمتر است.

با این وجود گوشی گلکسی اس 7 سامسونگ از هر طرف باریکتر است، گرچه صفحه‎ی نمایش آن نیز 0.05 اینچ کوچکتر است. در مقابل گوشی LG G5 را داریم که چند میلی‎متر با داشتن ابعادی برابر با 149.9 در 73.9 در 7.7 میلی‎متر بزرگتر است ولی نمایشگر اندکی بزرگتر نیز دارد. گوشی اچ‎تی‎سی 10 عملا از نظر ابعاد با اکسپریا XZ یکی و ضخامت آن کمتری بیشتر و برابر با 9 میلی‎متر است که دلیل آن خمیدگی‎ها و جناحین این گوشی با برش نامتقارن است.

گوشی Xperia XZ سونی

وزن گوشی جدید نسل اکسپریا ایکس به سنگینی پرچم‎دار اچ‎تی‎سی و 161 گرم است. G5 به مقدار 2 گرم سبکتر است و گلکسی اس 7 برنده‎ی این مبارزه با وزن 152 گرمی خود می‎شود. Z5 خود سونی 154 گرم وزن داشت، ولی گوشی اکسپریا ایکس پرفورمنس با داشتن وزن 164 گرمی از این لحاظ بیشتر نزدیک به Xperia XZ است.

مروری بر بخش سخت‎افزار

طراحی گوشی‎های پرچم‎دار سونی به شکل سنتی در رابطه با تحول، اصلاح و جلا دادن بوده است تا این‎که یک نسل تا نسل بعدی با تغییرات بارزی روبرو شود. با توجه به این حرف، طراحان XZ چیزی بیشتر در تغییر موقعیت دوربین جلو و سنسورها انجام داده‎اند.

حالا، گوشی Xperia XZ تقریبا با داشتن گوشه‎های تیز مستطیلی شکل است، شکلی که به نظر می‎رسد در خون طراحی گوشی‎های سونی جاری شده است. البته باید گفت لبه‎های گوشی تیزتر شده است.

گوشی Xperia XZ سونی

طراحی این گوشی در سراسر بخش‎ها ترکیبی بی‎نظیر از لبه‎های تیز و خمیدگی‎های یکدست و روان است. جناحین گوشی صاف و یکدست هستند، به نحوی که این یکدست بودن از جلو به عقب دیده می‎شود تنها بین قاب گوشی و سطوح نزدیک به آن شکاف‎های فوق‎العاده ریزی دیده می‎شود. سونی اسم این طراحی را “سطح حلقه‎ای” گذاشته است چون طراحی‎های مفهومی همواره با نام‎های پر زرق و برقی که به آن‎ها داده می‎شود جلوه‎ی بیشتری پیدا می‎کند، ولی جدا از این با گوشی با ظاهر عالی و جالب روبرو هستیم.

و البته توجه داشته باشید به هنگام گرفتن این گوشی در دست مواد مختلفی را لمس می‎کنید، شیشه در جلو (نسلی مشخص نشده از گوریلا گلس)، پلی‎کربنات بر روی بدنه و فلز ALKALEIDO در پشت.

در رابطه با کنجکاوی که در مورد آلیاژ ALKALEIDO وجود دارد باید بگوییم نامی تجاری متعلق به یک کارخانه‎ی فولاد ژاپنی به اسم Kobe Steel است و تحقیقات نشان داده که این آلیاژ نوعی آلیاژ آلومینیوم است.

طبق ادعای سونی، انتخاب آلیاژ ALKALEIDO به علت کامل کردن طراحی پرمیموم این گوشی با ماده‎ای بوده است که درخشش و جلای بیشتر به همراه حس دلپذیر در خود داشته باشد.

گرچه اطلاعات مربوط به این آلیاژ بسیار اندک است و چیزی در رابطه با خصوصیات مکانیکی آن بیان نشده است و بنابراین سطح دوام و استقامت آن مشخص نیست.

این‎طور تصور می‎شود که سونی به دنبال استفاده از این همه مواد مختلف در بحث ضدآب کردن این گوشی با چالشی روبرو بوده است. و چون هنوز موضوع مورد بحث‎مان همین موضوع است باید بگوییم که سونی به کاربران هشدار می‎دهد که گوشی خود را در آب فرو نبرند، از آب دریا، آب شور (دریا و اقیانوس) و آب کلر زده شده (استخرها) دوری کنند و اشاره می‎کند که گارانتی این گوشی بی احتیاطی و استفاده‎ی ناشایست را در بر نمی‎گیرد. توصیه‎ی اپل به کاربران خود نیز در رابطه با این موضوع به یک شکل است و سامسونگ به سادگی اعلام کرده است که باید حدود گواهینامه‎ی IP را رعایت کنید.

ضدآب بودن هنوز مقوله‎ای با مرزهای نامعین در گوشی‎های هوشمند است و قویا توصیه می‎کنیم عمدا گوشی خود را در محیط مرطوب به منظور بررسی میزان مقاومت آن در برابر نفوذ مواد، وارد نکنید.

طراحی گوشی Xperia XZ سونی

رنگ مدل تحت بررسی ما، مشکی معدنی نامیده می‎شود ولی بسته به برخورد نور به آن ممکن است به رنگ ارغوانی پر رنگ یا قهوه‎ای یا رنگی بین این دو، دیده می‎شود. باید این تنوع رنگی را مدیون سطح اطلسی مانند آلیاژ ALKALEIDO دانست که درخششی بی‎نظیر به وجود می‎آورد.

چیزی که این گوشی عملکرد خوبی در آن ندارد دور نگه داشتن اثرات انگشت و لک است. در زمان تمیز بودن با گوشی بی‎نظیر و تمیزی روبرو هستیم، ولی اگر بعد از هر بار استفاده آن را با پارچه‎ای تمیز نکنید مملو از لک و اثر چربی دست خواهد بود. ممکن است به دنبال نگاه از بعضی از زوایا چنین چیزی دیده نشود، ولی دلیلی برای عدم وجود آن نیست. البته باید اشاره داشت این قضیه مشکلی متداول برای گوشی‎های هوشمند امروزی است، فقط به نحوی انتظار داریم که گوشی‎های دارای پشت فلزی به نسبت آن‎هایی که دارای پنل پشتی شیشه‎ای هستند کمتر اثرانگشت و لک به خود بگیرند.

پشت این گوشی اکثرا از فلز ساخته شده است، همان آلیاژ LKALEIDO که در بالا به آن اشاره کردیم- به استثنای نواری که در انتها به چشم می‎خورد و از جنس پلاستیک است.

دوربین در گوشه‎ی بالا سمت چپ بخش پشتی با فلاشی در زیر آن دیده می‎شود. به همراه این فلاش (همچنان از نوع تک ال‎ای‎دی) چند سنسور دیده می‎شود، یکی برای فوکوس خودکار لیزری، دیگری برای ارزیابی رنگ نور در صحنه تا تعادل سفید دقیق‎تری به وجود آید.

از نظر مدیریت فضای اطراف گوشی، در Xperia XZ شاهد عملکرد همیشگی سونی هستیم، یعنی لبه‎های وسیعی در اطراف صفحه‎نمایش، ولی به خصوص در بالا و پایین نمایشگر قرار دارند. بدون شک، وجود اسپیکرهای استریو تا حدی این قضیه را جبران می‎کند، ولی نمی‎توانید احساس نکنید که یکی دو میلی‎متر از آن‎ها ظاهری کلی گوشی را خراب نمی‎کرده است.

در جلوی این گوشی، یکی از اسپیکرها را در مرکز پیدا خواهید کرد که هم‎چنین نقش بلندگوی مکالماتی برای تماس‎های ویدئویی را دارد. در سمت راست آن سنسورهای نور محیطی و مجاورتی قرار دارند و در سمت چپ شما دوربین سلفی را پیدا خواهید کرد.

به سمت چپ که برویم، تقریبا در کناره‎ی گوشی چراغ وضعیت ال‎ای‎دی قرار دارد.

در پایین پورت یو‎اس‎بی Type-C را مشاهده می‎کنید. Xperia XZ یکی از اولین گوشی‎های سونی است که دارای این پورت است اما ممکن است با پورتی از نوع Type-C روبرو باشیم که قابلیت‎های یک پورت یو‎اس‎بی 2.0 را دارد.

در کنار آن میکروفون اولیه دیده می‎شود.

پنل بالایی دارای میکروفون ثانویه و (خوشبختانه!) یک درگاه 3.5 میلی‎متری هدفون است. بعضی از تولیدکنندگان فکر می‎کنند دیگر نیازی به آن نیست ولی خیلی از کاربران هم‎چنان با این قضیه موافق نیستند.

لایه‎بندی کلیدهای کنترلی چیز جدیدی نیست. دکمه پاور/ حسگر اثرانگشت در سمت راست، اندکی بالاتر از نقطه‎ی میانی گوشی قرار دارد. به سادگی با انگشت شست دست راست، یا انگشت نشانه‎ی دست چپ می‎توان به آن دسترسی داشت بنابراین با هر دست که کار کنید نباید مشکلی داشته باشید. ولی اگر چپ دست هستید، ممکن است دسترسی به این حسگر اندکی به علت موقعیتی که دارد مشکل باشد. البته دست و انگشت‎های هر فردی با دیگری فرق دارد و ما مشکلی در استفاده از آن نداشتیم.

 این مسئله در رابطه با دکمه‎ی تنظیم حجم صدا صدق پیدا نمی‎کند، البته می‎توانست موقعیت آن کمی بالاتر باشد. باید سونی را به خاطر استفاده از یک کلید سخت‎افزاری شاتر دوربین تحسین کرد، ولی این تحسین کردن باید بیشتر به خاطر توانایی آن در باز کردن سریع دوربین و کمتر استفاده از آن به عنوان یک شاتر دوربین واقعی باشد. چون خیلی از کاربران به گرفتن تصویر با آهسته ضربه زدن بر روی نمایشگر دوربین عادت کرده‎اند، ولی مهم‎تر از آن به این علت است که فشار دادن چنین دکمه‎ی فیزیک کوچکی اغلب اوقات باعث می‎شود تصاویری گرفته شود که اندکی ترازبندی نامناسبی دارند و در چنین دستگاه‎های کوچکی که شما نمی‎توانید به محکمی آن‎ها را در دست بگیرید (در مقایسه با یک دوربین دیجیتالی واقعی) لرزش دوربین نیز به وجود می‎آید.

در سمت چپ این گوشی شیار قرارگیری سیم‎کارت دیده می‎شود. مدل تحت بررسی ما یک سیم‎کارت با قطع نانو و یک میکرو اس‎دی قبول می‎کند ولی مدل دو سیم‎کارت با یک شیار مشترک بین سیم‎کارت دوم و میکرو‎ اس‎دی نیز وجود دارد.

این شیار دارای یک درزبند لاستیکی است تا مانع ورود آب و غبار شود، ولی هر زمان که شما آن را بیرون می‎کشید گوشی ری‎استارت می‎شود. اگر جزو افرادی هستید که اغلب اوقات سیم‎کارت یا microSD عوض می‎کنید، این قضیه می‎توان آزاردهنده باشد.

نمایشگر 5.2 اینچی با دقت فول‎ اچ‎دی و فناوری IPS

سونی در رسیدن به یک نمایشگر با اندازه‎ و دقت شایسته‎‎ی یک پرچم‎دار با تولید گوشی اکسپریا Z2 اطمینان خود را به دست آورد و از آن زمان چنین روندی را در پیش گرفته است، حتی گوشی اکسپریا XZ این شرکت دارای یک صفحه‎نمایش 5.2 اینچی با دقت فول‎ اچ‎دی است، یعنی با داشتن تراکم پیکسلی 424 ppi با نمایشگری شارپ روبرو هستیم. گرچه، گوشی‎های شرکت‎های ال‎جی و سامسونگ در پرچم‎دارهای خود به استفاده از دقت QHD برای نمایشگرهایی با همین اندازه رو آورده‎اند و سونی در رقابت مربوط به مشخصات فنی پشت سر آن‎ها قرار می‎گیرد حتی اگر مزایای ملموس چنین تراکم پیکسلی بالایی به سادگی با چشم غیر مسلح احتمالا دیده نشود.

نمایشگر گوشی Xperia XZ سونی

جدا از مقوله‎‎ی شارپ بودن، Xperia XZ مجهز به یک پنل نمایش کیفیت بالا با فناوری IPS است. از زوایای مختلف به خوبی دیده می‎شود و امکان استفاده از این گوشی در روز روشن در محیط بیرون از خانه به خوبی وجود دارد.

در تست‎های ما، این گوشی در حالت تنظیم خودکار سطح روشنایی صفحه‎نمایش حداکثر میزان روشنایی 608 نیت را به دست آورد که به نسبت مقدار آن در حالت دستی یعنی 203 نیت بهتر است و در مقایسه با گوشی‎های اکسپریا ایکس پرفورمنس و اکسپریا Z5 یک پیشرفت به شمار می‎رود. سطح کنتراست نیز عالی و برابر با 1394:1، بهتر از X Compact ولی نه به زیادی X Performance است. کمترین مقدار روشنایی صفحه‎نمایش برای آسیب نزدن به چشم 5.2 نیت است.

دقت تولید رنگ ولی چشم‎گیر نیست، چون میانگین DeltaE برابر با 5.8 است. قضیه‎ای ناپسند این‎جا رنگ سفید و سطوح متغیر رنگ خاکستری است که یک ته مایه‎ی آبی‎رنگ بارزی در خود دارند. رنگ سفید از دقت خود بسیار خارج و بیشترین مقدار DeltaE برابر با 10.7 دارد.

خوانا بودن صفحه‎نمایش در نور خورشید از طرف دیگر بی‎نظیر است. پنل‎های نمایش ال‎سی‎دی با کیفیت بالای در این زمینه به پنل‎های آمولد سامسونگ دارند نزدیک‎تر می‎شوند حتی اگر با بهترین آن‎ها مطابقت نداشته باشند. Xperia XZ از نظر خوانا بودن محتویات نمایشگر در نور خورشید همپایه آیفون 6 اس و کمی پایین‎تر از آیفون 7 قرار می‎گیرد، ولی گوشی‎های LG G5 و اچ‎تی‎سی 10 به مراتب در رتبه‎های پایین‎تری قرار دارند.

قابلیت‎های برقراری ارتباط و پشتیبانی از شبکه‎ها

Xperia XZ در بحث پشتیبانی از شبکه‎ها و راه‎های ارتباطی به خوبی مجهز است. مدل تحت بررسی ما نسخه‎ی تک‎ سیم‎کارت (با شماره‎مدل F8331) است ولی یک مدل دو سیم‎کارت (F8332) نیز وجود دارد. ولی در مدل دوم شیار سیم‎کارت هیبریدی است یعنی یا سیم‎کارت دوم را می‎پذیرد یا میکرو اس‎دی، هر سه را نمی‎توانید با هم داشته باشید.

پشتیبانی از شبکه LTE Cat. 9 (حداکثر سرعت دانلود 450 مگ بر ثانیه، آپلود 50 مگ بر ثانیه) دیده می‎شود. این گوشی هم‎چنین از دو باند استاندارد Wi-Fi a/b/g/n/ac پشتیبانی می‎کند و دارای آنتن‎های 2×2 MIMO است تا در شبکه‎ی وای‎فای تا حداکثر سرعت 433 مگابیت در ثانیه را داشته باشید. از بلوتوث 4.2 به همراه کدک aptX، NFC نیز پشتیبانی می‎شود.

در بحث انعکاس محتویات صفحه‎نمایش می توان از شبکه وای‎فای به همراه پروتکل‎های میراکست، گوگل‎کست یا DLNA استفاده کرد. باید اشاره کردن زدن یک دسته DualShock به این گوشی باعث می شود یک کنسول پرتابل داشته باشید و بازی‎های پلی‎استیشن 4 خود را از طریق اپلیکیشن PS4 Remote Play استریم کنید. برای استفاده از گوشی در ماشین هم قابلیت MirrorLink به چشم می‎خورد.

برای مسیر و موقعیت‎یابی سرویس‎های جی‎پی‎اس، GLONASS و Beidou را داریم.

پورت یو‎اس‎بی از نوع Type-C است ولی تنها مشخصات پورت یو‎اس‎بی 2.0 و نه 3.0 و 3.1 را دارد. این پورت به شما اجازه‎ی وصل کردن لوازم جانبی و فلش را می‎دهد، ولی هر زمان که گوشی خود را به کامپیوتر شخصی می‎زنید باید حالت انتقال داده‎ها را فعال کنید چون در حالت پیش‎فرض تنها گوشی شارژ می‎شود.

سونی پشتیبانی از پورت MHL را حذف کرده است بنابراین امکان نشان دادن تصاویر گوشی خود بر روی یک تلویزیون با استفاده از سیم را ندارید.

این گوشی دارای رادیو اف‎ام نیز نیست. جالب است گوشی اکسپریا ایکس آن را دارد.

ویژگی‎های باتری گوشی Xperia XZ سونی

این گوشی از باتری با گنجایش 2900 میلی‎آمپر ساعت بهره می‎برد. همان ظرفیتی که در گذشته در اکسپریا Z5 استفاده می‎شد، در حالی‎که گوشی Xperia X Performance دارای باتری با ظرفیت 2700 میلی‎آمپر ساعت است. اکثریت پرچم‎دارهای فعلی اندرویدی نیز باتری‎هایی با همین گنجایش‎ها دارند، به نحوی که گوشی اچ‎تی‎سی 10 و گلکسی اس 7 سامسونگ باتری با ظرفیت 3000 میلی‎آمپر ساعت، ال‎جی G5 اندکی کمتر و باتری با ظرفیت 2800 میلی‎آمپر ساعت و آیفون 7 حتی گنجایش باتری کمتری و برابر با 1960 میلی‎آمپر ساعت دارد.

گوشی Xperia XZ سونی

در تست‎های ما عملکرد باتری گوشی اکسپریا XZ در بحث تماس‎های ویدئویی عالی و در سایر بخش‎های یک حد تعادلی برقرار بود. دوام باتری در بخش تماس در بستر اینترنتی 3G از وعده‎های سونی نیز فراتر رفت. مدت زمان 23:39 ساعت یک‎ ساعت به نسبت گلکسی اس 7 کمتر است ولی هیچ‎کدام دیگر از رقبا این قدرت را ندارد و آیفون 7 حتی قادر آماری برابر با نصفی از آن را به دست آورد. هم‎چنین نتیجه‎ی به دست آمده توسط XZ به نسبت X Performance 3 ساعت بیشتر است.

دوام باتری در بخش‎ گردش در وب با وای‎فای تنها کمی از 9 ساعت بیشتر است، آمار جالبی نیست ولی به نسبت آمار 7:40 ساعتی Z5 پیشرفت قابل توجهی است، از این نظر XZ با اچ‎تی‎سی 10 (9:08 ساعت) یکسان و از ال‎جی G5 (7:38 ساعت) بیشتر است. گرچه آمار گوشی گلکسی اس 7 اج در این بخش 5.5 ساعت بیشتر است!

در تست پخش ویدئوی ما زمانی که باتری به سطح 10 درصد رسید، گوشی Xperia XZ آماری برابر با 8.5 ساعت را به دست آورد که تقریبا مشابه با عملکرد اکسپریا X Performance در این بخش است. خارج از قلمروی سونی، گوشی اچ‎تی‎سی 10 همین آمار را (8:42 ساعت)، آیفون 7 کمی بیشتر (9:15 ساعت) و ال‎جی‎ G5 تمامی آن‎ها را (10:21 ساعت) شکست می‎دهد. البته به استثنای آمار دیوانه‎کننده‎ی گلکسی اس 7 اج و امتیاز 20 ساعته‎ی این گوشی در بخش پخش ویدئو.

به طور کلی دوام باتری 72 ساعت است که بالاتر از سطح رقابت است و تنها Galaxy S7 edge موفق به کسب یک امتیاز برتر (98 ساعت) می‎شود، در مقایسه گوشی اچ‎تی‎سی 10، 66 ساعت، آیفون 7 و LG G5 به ترتیب امتیاز 61 و 60 ساعت را به دست می‎آورند. امتیاز کلی گوشی Xperia X Performance نیز 61 ساعت، در حالی‎که Z5 با کسب امتیاز 48 ساعت واقعا وجهه‎ی خوبی در شرکت سونی برای خود به وجود نیاورده است.

دوام باتری گوشی اکسپریا XZ

بسیار شبیه به گوشی‎های قبلی سری ایکس، Xperia XZ از فناوری شارژ سازشی Qnovo استفاده می‎کند. فناوری Qnovo فرآیندهای الکتروشیمیایی سلولی را در زمان آنی بررسی می‎کند و سبب به حداقل‎رسانی آسیب به باتری و بالا بردن طول عمر آن می‎شود. شرکت سازنده آن ادعا می‎کند این باتری به نسبت باتری‎های لیتیومی سنتی عمر طولانی دارد و به دنبال صدها بار چرخه شارژ بیشتر دوام می‎آورد. یک یا دو سال بعد از خرید این گوشی هم چنان باتری آن عالی است. (امتیازی مهم برای گوشی‎هایی که باتری آن‎ها قابل تعویض نیست)

قابلیت اختصاصی دیگر سونی مراقبت از باتری (Battery Care) است، که با گوشی Xperia XZ به معرفی آن پرداخته است. البته در تمامی بازارهای فروش به چشم نمی‎خورد.

عملکرد این قابلیت به چه نحو است؟ فرض کنید گوشی خود را در طول شب شارژ می‎کنید، و به طور منظم آن را نیمه‎شب به پریز برق زده و ساعت 8 صبح از پریز می‎کشید. به مرور زمان گوشی این الگو را خواهد شناخت، باتری را تا 90 درصد شارژ و سپس شارژ کردن را متوقف می‎کند. و سپس به عنوان مثال ساعت 7:30 صبح دوباره شارژ را سر گرفته و با سرعت آهسته‎تری آن را به 100 درصد می‎رساند. البته اگر الگوی شارژ شما را متوجه نشود، به شکل استاندارد آن را شارژ می‎کند.

این گوشی هم‎چنین از فناوری شارژ QuickCharge 3.0 (و البته نسخه‎ی 2.0 آن) کوالکام پشتیبانی می‎کند، ولی مطمئن نیستیم که در جعبه‎ی فروش این گوشی شارژری با پشتیبانی از این فناوری دیده شود. به احتمال زیاد چنین چیزی بستگی به بازار فروش مناطق مختلف جغرافیایی خواهد داشت.

در بخش نرم‎افزاری ماجرا، قابلیت صرفه‎جویی‎کننده در باتری Stamina سونی نیز دیده می‎شود که دارای دو حالت است: Stamina معمولی و اولترا Stamina. حالت اول قابلیت‎های غیرضروری نظیر جی‎پی‎اس و ویبره گوشی را غیرفعال می‎کند و اندکی از قدرت عملکرد گوشی می‎کاهد.

حالت اولترا Stamina برای مواقع بسیار مهمی است که تا مدت طولانی انتظار ندارید به پریز برق دسترسی داشته باشید. فعال‎سازی این حالت باعث می‎شود اعمال معمولی یعنی شماره‎گیر و لیست مخاطبین تماس، امکان ارسال پیامک، دوربین و ساعت را تنها در یک صفحه‎ی هوم در اختیار داشته باشید. برای خارج شدن از این حالت باید گوشی خود ری‎استارت کنید.

سیستم‎عامل اندروید مارشملو به همراه لانچر ظریف اکسپریا

در مدل تحت بررسی ما Xperia XZ از همان ابتدا دارای سیستم‎عامل اندروید مارشملو 6.0.1 است. سیستم‎عامل اندروید نوقا تمامی هیاهوی دنیای اندروید را به خود اختصاص داده است، ولی شک داریم که سونی به اندازه‎ی کافی تا ماه بعد، زمانی که قرار است این گوشی عرضه شود، برای استفاده از اندروید نوقا 7.0 زمان داشته باشد. می‎توان اطمینان داشت که این شرکت در هنگام عرضه‎ی اکسپریا XZ از اندروید مارشملو استفاده خواهد کرد و چند ماه آپدیت نوقا را ارائه می‎دهد.

سونی ظاهر اندروید خام را حفظ کرده و چند تغییری تنها در بخش‎های مختلف داده است. حالت‎های اختصاصی صرفه‎جویی در باتری Stamina این شرکت و اپلیکیشن‎های مولتی‎مدیای اختصاصی سونی نیازی به اشاره کردن ندارند.

سیستم‎عامل اندروید مارشملو به همراه لانچر ظریف اکسپریا

حسگر اثرانگشت در یک سمت گوشی قرار دارد که به ادعای سونی تصمیم درستی است. این حسگر در دکمه پاور ادغام شده تا روشن کردن صفحه‎نمایش و از حالت قفل خارج کردن آن به شکل محکمی در ارتباط با هم باشد.

ما در زمان استفاده از این حسگر تجربه‎ی کابری عالی داشتیم. این حسگر سریع و دقیق است. یک تصویر پویا دیده می‎شود که به دنبال استفاده از حسگر قفل صفحه‎ی نمایش را از انگشت شست شما دور می‎کند، تا تاخیر عملکرد سنسور دیده نشود و بی‎نقص به نظر آید.

وجود قابلیت قفل هوشمند باعث می شود به دنبال وجود وجود دستگاه‎‎های قابل اطمینان مجاور، مکان‎ها، چهره‎ها یا حتی صداها نیازی به فرآیند از حالت قفل خارج کردن گوشی نباشد.

صفحه‎ی هوم ظاهراً با سایر گوشی‎های سری X سونی فرقی ندارد. این قضیه شامل یک سوایپ به سمت پایین می‎شود که باعث نشان دادن صفحه‎ای از اپلیکیشن‎ها می‎شود که بیشتر از همه استفاده شده‎اند و علاوه بر آن‎ها اپلیکیشن‎های جدیدی برای نصب پیشنهاد می‎شود، یک کادر جستجو نیز به چشم می‎خورد تا به دنبال تایپ اسم یک اپلیکیشن امکان پیدا کردن فوری آن باشد.

طبق سنت شاهد کشوی اپلیکیشن هستیم که بیشتر مملو از اپلیکیشن های سونی است. سونی با غرور اعلام می‎کند اپلیکیشن‎های گالری، موزیک و ویدیوی خود را جایگزین انتخاب‎های گوگل کرده است.

از تم‎ها نیز پشتیبانی می‎شود که امکان تغییر دادن ظاهر و پروفایل صوتی دستگاه را دارند.

ناحیه نوتیفیکیشن نسخه معمولی اندرویدی است، امکان مرتب کردن کاشی‎های تاگل‎های سریع و میزان روشنایی صفحه‎نمایش وجود دارد. البته خبری از تاگلی برای تنظیم خودکار روشنایی صفحه‎نمایش نیست (باید برای این کار به بخش تنظیمات بروید).

app switcher با ظاهر سه بعدی چرخ و فلکی خود همانند با همیشه آشنا است. ولی دیگر خبری از اپلیکیشن‎های کوچک (small apps) و اپلیکیشن شناور انجام دادن چندین کار با هم، نیست. امکان سنجاق کردن به صفحه‎نمایش برخلاف گوشی اکسپریا ایکس پرفورمنس به چشم نمی‎خورد.

قابلیتی به اسم Smart Cleaner دیده می‎شود که در بازه‎های زمانی حافظه‎ی موقت (کش) اپلیکیشن‎هایی که مدت زمانی می شود از آن‎ها استفاده نکرده‎اید را خالی می‎کند. امکان خاموش کردن این قابلیت وجود دارد یا به صورت دستی می توانید معین کنید که چه اپلیکیشن‎های خاصی تحت اثر این قابلیت قرار نگیرند.

گزینه دیگر وجود یک امکان شایسته نسخه پشتیبان گرفتن از گوشی شما است که می تواند از اپلیکیشن‎ها، لیست مخاطبین تماس، پیام‎ها و تنظیمات گوشی شما نسخه‎ی پشتیبان بگیرد. این اطلاعات می توانند بر روی حساب آنلاین سونی شما، کارت حافظه خارجی یا روی یک دستگاه اکسترنال دارای پورت یو‎اس‎بی ذخیره شود. امکان زمان‎بندی برای نسخه پشتیبان گرفتن وجود دارد و می توان شرایطی همانند با “زمان اتصال به شبکه‎ی وای‎فای” و “شارژ دستگاه” را مشخص کرد.

تست‎های بنچمارک و عملکرد گوشی Xperia XZ

Sony Xperia XZ نظیر اکثریت پرچم‎دارهای اندرویدی امسال مجهز به سیستم روی چیپ 820 اسنپ‌‎دراگون کوالکام است. این چیپست در بین سری گوشی‎های سونی منحصرا برای XZ نیز نیست، گوشی X Performance نیز از همین تراشه بهره می‎برد.

Xperia XZ

چیپست 820 اسنپ‌‎دراگون براساس معماری ساخت 14 نانومتری تولید شده، دارای 4 هسته‎ی سفارشی کریو (معمولا 2 هسته با سرعت کلاک 2.15 گیگاهرتز و 2 هسته‎ی دیگر با سرعت کلاک 1.6 گیگاهرتز) است و از واحد پردازش گرافیکی آدرنو 530 در بحث رندرسازی عناصر گرافیکی بهره می‎برد. چیزی که XZ را از سایر رقبای خود جدا می‎کند (نه از جنبه‎های مثبت) وجود تنها 3 گیگابایت رم است، سایر اسامی بزرگ در عرصه‎ی پرچم‎دارها 4 گیگابایت رم دارند و محصول شرکت وان‎پلاس یعنی وان‎پلاس نیز 6 گیگابایت رم دارد (گرچه در واقع از تمامی این میزان رم به صورت فعال استفاده نمی‎کند).

میزان رم نباید تاثیر چندانی بر نتایج بنچمارک GeekBench، یک بنچمارک متمرکز بر پردازنده، داشته باشد ولی با این‎ وجود Xperia XZ برخلاف سایر رقبا در این بخش درخششی نداشت. در تست تک هسته بنچمارک قدیمی‎تر GeekBench 3 این گوشی مکان آخر را در بین سایر دستگاه‎های دارای چیپ SD820 به دست می‎آورد و هم‎پایه با مدل دارای چیپست اگزینوس گلکسی اس 7 اج قرار می‎گیرد. حداقل باید گفت به نسبت گوشی P9 هوآوی، محصول سونی در این بخش بهتر است.

در تست چند هسته، گوشی جدید اکسپریا برای سخت‎افزاری که دارد عملکرد متوسطی نشان می‎دهد و فضای بین این گوشی و رقبای دیگرش حداقل است. پردازنده‎های هشت‎ هسته‎ای تراشه‎های Kirin 955 و اگزینوس 8890 در سطوح غیرقابل دسترسی قرار دارند.

بنچمارک GeekBench 4 به اندازه‎ی کافی عمر ندارد ولی دستگاه‎های کمی برای مقایسه با XZ در این بنچمارک وجود دارند. یقینا تراشه A10 اپل در آیفون 7 بسیار قوی است، ولی گوشی‎هوشمند سونی با یک اختلاف اندک چند درصدی پشت گلکسی اس 7 و وان‎پلاس 3 قرار می‎گیرد که از همین چیپست اسنپ‎دراگون 820 بهره می‎برند.

بنچمارک Basemark OS II 2.0 عملکرد کلی دستگاه‎ها را نشان می‎دهد. در این بخش XZ در گروهی با برادر X Performance و Xiaomi Mi5 قرار می‎گیرد. گلکسی اس 7 اج، مدل دارای چیپست اسنپ‎دراگون، و وان‎پلاس 3 امتیازهای اندکی بالاتر کسب می‎کنند و Moto Z بدون شک در بالا قرار دارد و آیفون 7 کاملا در راس خودنمایی می‎کند. جنبه‎ی مثبت ماجرا عملکرد بهتر محصول سونی به نسبت گوشی‎های جی 5 ال‎جی و اچ‎تی‎سی 10 است.

بنچمارک Xperia XZ

بنچمارک Antutu نیز باعث روشن کردن اوضاع Xperia XZ، در مقایسه با دستگاه‎های دیگر با همین چیپست، نمی‎شود. به استثنای Xperia X Performance، XZ رده پایین‎ترین گوشی‎هوشمند دارای چیپست اسنپ‎دراگون 820 در این تست است و گوشی‎های اچ‎تی‎سی 10 و Moto Z با اختلاف زیادی در بالا قرار دارند. بار دیگر گوشی Huawei P9 به پرچم‎دار سونی می‎بازد.

بنچمارک Xperia XZ

در بخش گرافیک، Xperia XZ در بنچمارک Basemark X امتیازهای خوبی هم‎طراز LG G5 و اندکی بیشتر از HTC 10 و Galaxy S7 edge (مدل دارای چیپست اگزینوس) به دست آورد. سایر مدل‎ها با همین سخت‎افزار امتیازهای بهتری به دست آوردند، قضیه به بهینه‎سازی‎های داخلی بر‎ می‎گردد.

بنچمارک Xperia XZ

در بنچمارک GFXBench، Xperia XZ جزو بهترین‎های دارای چیپست Snapdragon 820 است. به خصوص در بنچمارک Car Scene، این گوشی در بالای نمودار در بخش onscreen قرار می‎گیرد (البته باید توجه داشت بسیاری از رقبا صفحه‎نمایشی با دقت 1440p دارند)، ولی در بخش offscreen نیز به نسبت تمامی دستگاه‎ها بهتر بود. در بنچمارک Manhattan نیز در بخش onscreen در بین گوشی‎های دارای چیپ SD820 بهترین امتیاز و در بخش Offscreen در مقام دوم قرار گرفت. آیفون 7 با داشتن یک GPU قوی و رزولوشن پایین نمایشگر به راحتی در این تست‎ها اول می‎شود.

بنچمارک Xperia XZ بنچمارک Xperia XZ بنچمارک Xperia XZ بنچمارک Xperia XZ

پرچم‎دارهای اندرویدی در بنچمارک Basemark ES 3.1 به آهستگی شروع به حرکت پا به پای آیفون 6 اس کردند ولی آیفون 7 نیز به بازار آمده است و این نمودار اصلا شبیه به رقابت برابری نیست. Xperia XZ در مقامی مشابه با Mi5 شیائومی و G5 ال‎جی قرار دارد ولی سایر اندرویدی‎ها، از جمله Moto Z Droid امتیازهای بالاتری به دست می‎آورند. البته نه به زیادی آیفون 6 اس، ولی با این‎حال تلاششان را می‎کنند.

بنچمارک Xperia XZ

یک چیپست Snapdragon 820 همواره قرار بوده قدرتمند باشد و درون Xperia XZ عضلات خود را نشان می‎دهد. گرچه سایر شرکت‎ها عملکرد بهینه‎سازی بهتری براساس نیازهای خود داشته‎اند و XZ اغلب پشت سر آن‎ها قرار می‎گیرد. این چیپست بدون‎شک رده بالا است و شما کاری نیست که نتوانید با آن انجام دهید، فقط به پتانسیل‎های این گوشی بر می‎گردد که در گوشی‎های دیگر اندکی بیشتر است.

اپلیکیشن Phone

گوشی اکسپریا XZ تحت بررسی ما مدل تک‎ سیم‎کارت (با شماره‎مدل F8331) است. یک مدل دو سیم‎کارت نیز در بعضی از بازارها با شماره‎مدل F8332 دیده می‎شود. در این مدل درگاه هیبریدی برای کارت حافظه‎خارجی یا سیم‎کارت دوم دیده می‎شود.

گزارش تماس‎ها از بخش لیست مخاطبین تماس جدا است، ولی میانبری برای آن در گوشه‎ی بالا سمت راست به چشم می‎خورد. امکان گزارش‎گیری بر اساس تماس‎های از دست رفته، ورودی و خروجی وجود دارد. یک شماره‎گیر هوشمند نیز دیده می‎شود.

بلندگو

گوشی سونی اکسپریا XZ دارای یک جفت اسپیکر استریو، نظیر هر پرچم‎دار دیگر سونی بعد از Z2 (و بعضی از میان‎رده‎های اخیر این شرکت )است.

از نظر بلندی حجم صدا کیفیت اسپیکرها در حد متوسط و در تست‎های ما در دسته‎ی زیر متوسط قرار می‎گیرند. این گوشی از هیچ‎کدام از رقبای اصلی واقعا در این بخش بهتر نیست، ولی با این‎وجود از تمامی گوشی‎های اکسپریا بهتر است.

بلندگو گوشی اکسپریا XZ

اپلیکیشن پیام‎دهی

این گوشی دارای یک اپلیکیشن پیام‎دهی زیبا با طراحی متریال است. همان حس و حال پیام‎رسان‎های فوری که ممکن است به آن‎ها عادت کرده باشید در خود دارد، از جمله کاغذدیواری‎هایی مخصوص مکالمه‎‎ها و استیکرهای زیبایی که می‎توانید ارسال کنید. مدل تحت بررسی ما دارای استیکرهای از پیش نصب‎ شده‎ی پاندا بود ولی شما می‎توانید استیکرهای بیشتری را دانلود کنید (هم مجموعه‎ استیکرهای رایگان و هم پولی موجود است). شما می‎توانید حتی طرح‎هایی را که با اپلیکیشن Sketch کشیده‎اید ایجاد کنید (البته چنین چیزی باعث می‎شود نوع پیامک کوتاه به MMS تغییر یابد).

برای وارد کردن متن، سونی صفحه‎کلید Swiftkey را انتخاب کرده است. این صفحه‎کلید به خاطر ژست‎های حرکتی سوایپ مانند خود مشهور شده است ولی امکان آهسته ضربه زدن به منظور تایپ به همراه اصلاح متن تایپ شده نیز دیده می‎شود.

از نظر خیلی افراد این صفحه‎کلید بهترین الگوریتم پیش‎بینی متن را دارد که برای افرادی که از آن استفاده می‎کند عالی است، ولی یعنی شما نمی‎توانید نوار پیشنهاد کلمات را اصلا حذف کنید. جدا از این محدودیت، این صفحه کلید دارای چند لایه‎بندی و تم، 5 اندازه‎ی مختلف، ظاهر شدن نمادهای ثانویه به دنبال یک فشار طولانی، امکان وارد کردن متون با سوایپ، به معنای تقریبا هر قابلیتی، است.

سایر اپلیکیشن‎ها

اپلیکیشن Lifelog مجموعه‎ای از فعالیت‎های روزانه را دنبال می‎کند، از جمله قدم‎زدن، دویدن و خوابیدن، و هم‎چنین موزیکی که شما به آن گوش می‎کنید و تصاویری که گرفته‎اید یا اپلیکیشن‎هایی که استفاده می‎کنید. این اپلیکیشن سپس اطلاعات را با تقسیم کردن صفحه‎ی نمایش با یک تایم‎لاین در بالا به همراه جزئیات عددی در پایین، نشان می‎دهد.

اپلیکیشن News یک خبرخوان است که براساس انتخاب شما اخبار را از منابع اطلاعاتی بیرون کشیده و در اختیار شما می‎گذارد. این بخش هم‎چنین می‎تواند یک خبرنامه‎ی دو روزه برای زمانی که شما تعیین می‎کنید چاپ کند تا رویدادهای فعلی دنیا را از دست ندهید.

Xperia lounge اپلیکیشن سرگرمی خود سونی است، که در اختیار شما محتوایی انحصاری و مسابقه‎هایی مربوط به موزیک، فیلم‎ها و بازی‎ها قرار می‎دهد.

عجیب است که از فایل منیجری بر روی این گوشی از پیش نصب شده دیده نمی‎شود، در نتیجه نیاز خواهید داشت که خودتان به تهیه‎ی آن اقدام کنید. تنها چیزی که در اختیار شما قرار گرفته است میانبری به یک پوشه‎ی دانلودها است.

اپلیکیشن Album سونی یکی از بهترین‎ها است

اپلیکیشن آلبوم (Album) در بین جامع‎ترین و کامل‎‌ترین اپلیکیشن‎های نوع خود است، استفاده از آن هم ساده و هم سریع است! تصاویر بر اساس ماه مرتب می‎شوند و شما می‎توانید برای تغییر اندازه‎ی تصاویر از امکان زوم به شکل نیشگون گرفتن روی آن‎ها استفاده کنید.

در بالای لیست تصاویر یک اسلایدشو به چشم می‎خورد که تصاویر شما را نشان می‎دهد و اولین تصویر از هر ماه در قسمت پایین قرار دارد که با اندازه‎ای دو برابر سایر تصاویر نشان داده می‎شود.

شما می‎توانید در بین تصاویر بر روی یک نقشه (می‎توانید اطلاعات مربوط به محل جغرافیایی گرفتن آن‎ها را نیز به صورت دستی اضافه کنید) یا بر اساس پوشه گردش کنید. این بخش یک قابلیت ذخیره‎سازی شبکه‎ای هم دارد تا شما بتوانید از یک سرور  DLNA  (به عنوان مثال کامپیوتر خانگی خود) تصاویرتان را مشاهده کنید. قابلیت یکپارچگی با آلبوم‎های آنلاین، فیس‎بوک، پیکاسا و فلیکر، نیز دیده می‎شود.

از طریق چندین اپلیکیشن می‎توان نسبت به ویرایش تصاویر اقدام کرد از جمله Sketch و Sticker maker (تا بتوانید استیکرهای خاص خود را برای ارسال به دوستانتان بسازید).

اپلیکیشن Sketch به شما اجازه می‎دهد یک تصویر را یا بافت شبه کاغذی را با انگشت خود رنگ کنید، متن، استیکر، تصاویر و موارد متعدد دیگر به آن اضافه کنید. اگر استعداد داشته باشید، می‎توانید چیزهایی که خلق کرده‎اید را روی شبکه‎ی مینی اجتماعی Sketch به اشتراک‎ بگذارید و اگر این قصد را ندارید، می‎توانید در بین چیزهایی که سایرین طراحی کرده‎اند به گردش بپردازید.

اپلیکیشن Movie Creator نظیر قابلیت دستیار سرویس Google Photos است. به صورت خودکار ویدئوهایی کوتاه از تصاویر و ویدئوهایی که گرفته‎اید ایجاد می‎کند. شما می‎توانید این کار را به صورت دستی نیز انجام دهید یعنی: ویدئوها و تصاویر را انتخاب کنید، ترتیب آن‎ها را تغییر دهید و افکت‎های رنگی و موزیک به آن‎ها اضافه کنید (شما برای شروع یک مجموعه‎ آهنگ کوچک در اختیار خواهید داشت ولی می‎توانید فایل‎های خود را نیز استفاده کنید). سپس روی دکمه‎ی به اشتراک‎گذرای آهسته ضربه بزنید و اسلایدشوی پویای خود را برای افراد ارسال کنید.

اپلیکیشن موزیک

اپلیکیشن موزیک جزوی از همان بسته‎ی نرم‎افزاری همیشگی سونی حس می‎شود. منوی جانبی همان گزینه‎های همیشگی گردش در فایل‎ها، بر اساس پوشه، پوشه در شبکه و خدمات آنلاین (در اینجا سرویس Spotify –  ولی تنها لینکی به اپلیکیشن Spotify  است) را دارد. شما می‎توانید بر روی پلیرهای سازگار فایل‎های موزیک خود را به اشتراک‎ بگذارید.

دیگر شاهد وجود دکمه‎ی Infinite نیستیم، ولی عملکرد آن حالا تحت گزینه‎ی More about this در منوی اپلیکیشن حفظ شده است. این گزینه می‎تواند ویدئوی یک آهنگ را روی یوتیوب، اطلاعات مربوط به هنرمند را در ویکی‎پدیا پیدا کنید و به دنبال متن آهنگ در گوگل بپردازد.

قابلیت Gracenote این‎جا نیز استفاده شده است و می‎تواند به صورت خودکار اطلاعات مربوط به آهنگ‎های شما و کاور آلبوم را دانلود کند.

اپلیکیشن موزیک تنظیمات صوتی گوناگونی در اختیار شما می‎گذارد. قابلیت ClearAudio+ برای بهترین کیفیت صوتی بر اساس آهنگی که دارید گوش می‎کنید، بهترین تنظیمات را انتخاب می‎کنید.

سپس قابلیت DSEE HX دیده می‎شود که تقریبا از الگوریتم عجیبی بر روی فایل‎های فشرده‎ی موزیک، نظیر MP3 ها استفاده می‎کند و کیفیت صدای نسبتا بالایی را بر می‎گرداند یا به ترجیحا برون‎یابی می‎کند. طبق گفته‎ی سونی، نتایج به دست آمده در حد کیفیت صدای بالا است. نمی‎توان با قطعیت در این رابطه نظر داد ولی به نظر این قابلیت واقعا کیفیت صدا را به شکل بارزی افزایش می‎‎دهد. البته باید اشاره کرد این قابلیت تنها به دنبال اتصال هدفون‎های سیمی کار می‎کند.

حالت Dynamic normalizer تفاوت‎های حجم صدا را در بین آهنگ‎ها یکنواخت می‎کند که اگر چندین آلبوم میکس شده از چندین منبع داشته باشید، بسیار عالی است.

خبری از رادیو اف‎ام در گوشی اکسپریا XZ نیست و اپلیکیشن شناخت آهنگ اختصاصی سونی یعنی Track ID نیز از پیش نصب نشده است. البته امکان دانلود آن از پلی‎استور وجود دارد.

اپلیکیشن ویدئو

دیگر شاهد استفاده از اپلیکیشن Movies نیستیم و جای آن را یک اپلیکیشن ساده‎تر به اسم ویدئو (Video) گرفته است.این اپلیکیشن بیشتر از یک پلیر است. یقینا، شما می‎توانید ویدئوهای لوکال و ویدئوهای روی شبکه‎ی خانگی خود را پخش کنید، به علاوه‎ی این‎که تنظیمات وسیعی هم در بحث زیرنویس دارد. همانند با همیشه شما می‎توانید ویدئوها را در پس‎زمینه به حالت پخش داشته باشید.

قابلیت دیگر این است که برای اپلیکیشن موقعیت جغرافیایی خود را مشخص می‎کنید و اگر بین نقاط تحت پشتیبانی قرار داشته باشد، جدول زمانی پخش برنامه‎های تلویزیون، برنامه‎های در حال پخش و اهم مطالب را طبق انتظار شما را از اینترنت بیرون کشیده و در اختیار شما قرار می‎دهد.

خروجی صدای خوب، ولی نه عالی

گوشی اکسپریا XZ سونی زمان اتصال به یک آمپلی‎فایر فعال خارجی خروجی صدای واقعا شفافی داشت، به نحوی که بهترین امتیازها را به دست آورد. بلندی خروجی صدای این گوش بالاتر از حد متوسط بود بنابراین عملکرد کلی قابل قبولی را شاهد بودیم.

زمان اتصال هدفون‎ها ولی میزان اوج‎گیری نویز القایی استریو بیشتر از چیزی است که در سایر پرچم‎دارها دیده‎ بودیم، اندکی اعوجاج اینتر مدولاسیون و کمی پاسخ فرکانس لرزان‎تر به چشم خورد. بدون سخت‎افزار تخصصی کشف چنین چیزهای مشکل است، ولی افت حجم صدا را به راحتی می‎توان حس کرد. در خروجی صدای گوشی XZ سونی اکثریت کاربران را راضی خواهد کرد، ولی یقینا از پرچم‎دارهای امروزی عملکرد بهتری را انتظار داریم.

و نتایج زیر را برای مقایسه در اختیار شما می‎گذاریم

کیفیت صدا گوشی Xperia XZ پاسخ فرکانسی گوشی اکسپریا XZ

دوربین گوشی اکسپریا XZ سونی

دوربین اصلی 23 مگاپیکسلی گوشی Xperia XZ سونی همان سنسور آشنایی است که در مدل‎های رده‎بالای این شرکت به چشم می‎خورد، ولی از بعضی از جهات از تمامی آن‎ها بهتر است.

با گوشی اکسپریا Z5 شروع می‎کنیم، شرکت سونی در این گوشی از یک سنسور با چند نسبت تصویر 24.8 مگاپیکسلی (که حالا به صورت رسمی به عنوان سنسور Sony IMX300 از آن یاد می‎شود، یک سنسور سفارشی که تنها در گوشی‎های هوشمند سونی استفاده می‎شود) استفاده کرده بودد. همان‎طور که حدس می‎زنید دقت آن تقریبا 25 مگاپیکسلی است.

بسته به عکاسی شما با نسبت تصویر 4:3 یا 16:9، بخش‎های متفاوتی از این سنسور مورد استفاده قرار می‎گیرد تا به ترتیب یک تصویر 22.8 مگاپیکسلی یا 20.1 مگاپیکسلی به وجود آید.

در بین مزایای چنین سنسوری با چند نسبت تصویر میدان دید مشابه در هر دو حالت و تصاویر با رزولوشن بالاتر گرفته شده در حالت 16:9 به نسبت زمانی به چشم می‎خورد که از برش تصاویر معمولی 23 مگاپیکسلی با نسبت تصویر 4:3 به دست می‎آید.

همان‎طور که اشاره کردیم، در ابتدا این سنسور در گوشی Xperia Z5 مورد استفاده قرار گرفت. سپس، همین سنسور در گوشی‎های اکسپریا ایکس و اکسپریا ایکس پرفورمنس استفاده شد. هم‎چنین حالا به عنوان دوربین گوشی اکسپریا XZ سونی دیده می‎شود.

دوربین گوشی اکسپریا XZ سونی

این سنسور پشت لنزهای 6 عنصری با زاویه‎ی فوق‎العاده باز 24 میلی‎متری معادل میدان دید و نسبت کانونی f/2.0 قرار دارد. مشخصات این دوربین عملا از زمان اکسپریا Z5 تغییری نکرده است.

ابتدای به امر باید به قضیه‎ای اشاره کنیم و آن هم در مورد فناوری لرزش‎گیری 5 محوری تصویر این دوربین است. این فناوری برخلاف تصور اولیه‎ی ما اپتیکال نیست و به جای آن با یک فناوری لرزش‎گیر دیجیتال روبرو هستیم که تنها در صحنه‎هایی با میدان دید محدود، در زمان فیلم‎برداری، کار می‎کند. فعال‎سازی آن تنها در حالت ضبط ویدئو با کیفیت فول اچ‎دی و زمان فیلم‎برداری از نمای بسته دیده می‎شود. در مواردی که این دو شرایط دیده نمی‎شود، سونی به استفاده از الگوریتم 3 محوری رو می‎آورد.

حالا به ادامه‎ی نقد دوربین گوشی اکسپریا XZ می‎پردازیم.

اگر به گذشته نگاه کنیم، دوربین‎های پرچم‎دار اکسپریا از فناوری رفع لرزش اپتیکال تصویر استفاده نکرده‎اند و XZ هم پیروی‎ کننده‎ی همین سنت است. فناوری SteadyShot سونی با قابلیت Intelligent Auto ولی آپگرید شده است و حالا دارای لرزش‎گیری تصویر 5 محوری است. البته باید اشاره داشت اصطلاح “محور” زیاد جالب نیست با آن‎که در بین گوشی‎های هوشمند استفاده از آن به منظور توصیف چیزی که یک “درجه از آزادی” به شمار می‎رود محبوب شده است، ولی تمامی صحبت ما این است که سیستم سونی قادر به بهره گیری هم‎زمان از دو سیستم درون لنز و دوربین، به بهترین نتیجه در عکاسی و فیلمبرداری است که ویژگی با ارزش آن، این است که در صورت استفاده از یک لنز بدون لرزش‎گیر، هم‎چنان از طرف دوربین قابلیت استفاده از لرزش‎گیر وجود دارد.

قابلیت‎های جدید دوربین اکسپریا XZ سونی محدود به این نمی‎شود. از گوشی Z5 به بعد، اکسپریا‎های رده‎بالای سونی دارای فناوری فوکوس خودکار تشخیص فازی/ کنتراست هیبریدی بوده‎اند و XZ به این ترکیب فوکوس خودکار لیزری را اضافه می‎کند تا سرعت عملکرد دوربین بالاتر رود و اشیائی که از نمای نزدیک گرفته می‎شوند کیفیت بهتری داشته باشند و در همین حین به سایر سیستم‎ها اجازه داده شود تمرکز بر سایر محدوده‎ی فوکوس داشته باشند.

ولی صبر کنید داستان به همین‎جا ختم نمی‎شود. سونی هم‎چنین یک سنسور RGBC-IR (سبز قرمز آبی مادون سرخ شفاف) نصب کرده است تا به سنسور تصویر در درک دمای رنگ نور محیطی و تنظیم تعادل سفید مطابق با آن، کمک کند.

گرچه به همراه این دوربین تنها یک فلاش ال‎ای‎دی دیده می‎شود.

قابلیت فوکوس خودکار پیش‎بینی کننده نیز دیده می‎شود که معرفی آن در گوشی اکسپریا ایکس صورت گرفت. شما حالا می‎توانید بر روی سوژه‎ی خود آهسته ضربه بزنید و دوربین حرکت آن را دنبال کند و در همان حین فوکوس را روی آن قفل کرده باشد. وجود این قابلیت برای سوژه‎هایی که در تمامی بخش‎های صحنه حرکت دارند، بی‎نظیر است.

اینترفیس دوربین گوشی اکسپریا XZ سونی

آخرین رابط کاربری دوربین گوشی‎های سونی نسبتا ساختار ساده‎ای به دست آورده است . شما با سوایپ کردن به سمت بالا و پایین (یا اگر گوشی را به صورت افقی گرفته‎اید به طرف چپ و راست) حالت‎های مختلف عکاسی را تغییر خواهید داد. همانند همیشه و طبق روال گوشی‎های سونی حالت Superior Auto  یقینا اصلی‎ترین حالتی خواهد بود که استفاده می‎کنید، گرچه حالت Manual را نیز داریم. تغییر بارز دیگری که در دوربین این گوشی به خصوص دیده می‎شود حالت دستی جدیدی است که قدرت‎ بیشتری به نسبت سایر گوشی‎های اکسپریا به آن داده شده است. در گذشته کاربران تنها می‎توانستند تعادل سفید و میزان نوردهی را کنترل کنند ولی حالا به کنترل کامل سرعت شاتر دوربین (1/4000 ثانیه تا 1 ثانیه) و یک اسلایدر برای فوکوس دستی توسعه داده شده است. گرچه تنظیمات مربوط به ISO در این منو مخفی است.

زبانه‎ی اپلیکیشن دوربین چند قابلیت مفید در خود دارد که فقط محض جالب کردن عکس‎ها در آن‎جا دیده می‎شود و بعضی از حالات دیگر نیز دیده می‎شوند از جمله Sweep Panorama، ویدئو اسلوموشن، چهره در تصویر،Sound Photo  و سایر موارد.

مهم‎ترین چیزی که حالا در این گوشی سرانجام شاهد آن هستیم امکان ضبط ویدئوهای اولترا اچ‎دی است، قابلیتی که در حالت‎های مربوط به ضبط ویدئو قرار نگرفته و حالت مختص به خود را دارد.

موارد بالا تنها حالت‎های از پیش نصب شده هستند و امکان دانلود حالت‎های بیشتر نیز وجود دارد.

دوربین جلوی این گوشی با یک سری تفاوت‎های جزئی (خبری از تغییر ISO در حالت دستی نیست یا اسلایدر مربطو به فوکوس دستی) همان قابلیت‎های دوربین عقب را دارد. حتی به هنگام گرفتن تصاویر به شما یادآوری می‎شود به دوربین نگاه کنید.

دوربین اکسپریا XZ سونی به شما اجازه می‎دهد لحظات دلخواه خود را در عرض مدت کوتاهی بگیرید، این گوشی در حالت قفل شده قادر است اولین تصویر را در عرض تنها 0.6 ثانیه بگیرد. البته باید اشاره داشت این قابلیت را بایستی از قسمت تنظیمات گرفتن تصویر در هنگام اجرای دوربین با کلید شاتر فعال کنید.

نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین اکسپریا XZ

چطور می‎توان بیان کرد. بخواهیم ساده بگوییم خروجی دوربین گوشی Xperia XZ قابل قبول است. در نشان دادن جزئیاتی نظیر شاخ و برگ درختان در شرایط نوری خوب بی‎نظیر عمل می‎کند، ولی با توجه رزولوشن خالص 23 مگاپیکسلی تصاویر اگر جز این بود، جای تعجب داشت. تمامی جزئیات ولی با ترکیبی از نویز و مصنوعات ناشی از کاهش پارازیت همراه هستند که زمان مشاهده در سطح پیکسلی خوب به نظر نمی‎آیند.

اگر بزرگنمایی را در سطح صفحه‎نمایش داشته باشیم تحسین کننده‎ی دامنه‎ی دینامیک و تولید رنگی بی‎نظیر به ویژه در نور طبیعی خواهید بود.

همانند با همیشه، نمونه‎هایی از یک صحنه گرفته شده با حالت دستی فراهم کرده‎ایم. با آن‎که ممکن است تفاوت ظریفی در بعضی از صحنه‎های خاص دیده شود، ولی این تفاوت‎ها در حالت کلی با چیزی که در حالت Superior Auto گرفته می‎شوند فرق زیادی ندارند. مگر این‎که شما به طور خاصی بخواهید مواردی نظیر سرعت شاتر دوربین، ISO یا فوکوس را تغییر دهید.

منبع نوری مصنوعی زمانی است که RGBC-IR اختصاصی این گوشی بایستی در تعادل سفید کمک کننده باشد و با آن‎که ممکن است به خوبی قادر به قضاوت کامل دمای رنگ باشد ولی دمای رنگ از چیزی که ما دوست داشته باشیم خنک‎تر بود. نور درخشنده به ویژه بسیار خنک‎تر نسبت به چیزی که یک شخص معمولی با چشم‎های خود ببینید، رندر می‎شود.

قابلیت برتر دیگر در این گوشی فوکوس خودکار سه هیبریدی با کمک لیزر است که به قابلیت‎های تشخیص کنتراست و فازی می‎پیوندد. لیزر در محدوده‎ی نزدیک کار می‎کند و به خصوص باید در شرایط نوری کم مفید باشد.

در گذشته دوربین گوشی‎های هوشمند سونی مشکلاتی در بحث لنزها داشتند و در XZ و هم‎چنین X Compact مشکل معمول افت شارپ بودن تصویر در لبه‎ها را شاهد بودیم. این دو گوشی ولی به نظر می‎رسد که مستعد لنز فِلِیر هم باشند که در بعضی از نمونه‎های زیر به چشم می‎خورد.

موقعیت‎های با کنتراست بالا را می‎توان به دو طریق مدیریت کرد. یا شما می‎توانید در حالت Superior Auto عکاسی کنید و به گوشی اجازه دهید بهترین تنظیمات را برای شما در نظر بگیرید یا می‎توانید در حالت دستی تاگل HDR را خودتان فعال کنید. در گوشی X Compact حالت اختصاصی HDR تصاویر بسیار روشن‎تری به نسبت حالت Superior Auto به وجود آورد. در XZ پردازش تصویر با مهار بیشتری همراه است و نتایج بسیار دلنشین‎تر هستند ولی در عمل با حالت Superior Auto نیز فرقی ندارند. مشکل این‎جاست که بدون دیدن پیش‎نمایشی زنده در حالت HDR شما هرگز نمی‎توانید کیفیت تصویر نهایی را متصور شوید.

در شرایط نوری کم ولی اوضاع زیاد مناسب نیست. نمونه تصاویر زیر به هنگام غروب گرفته شده‎اند و با آن‎که میزان در معرض‎گذاری با نور دقیق است و رنگ‎ها شسته‎شده به نظر نمی‎آیند ولی به داخل تصاویر زوم کردن نشان از ملایم بودن و عدم وجود جزئیات کافی دارد. و حتی هنوز شب نشده است.

تصاویر سراسرنما

تصاویر سراسرنمای گوشی‎های سونی هم‎چنان در بین پرچم‎دارها ضعیف‎ترین است، هم از نظر اینترفیس کاربری و هم کیفیت تصویر. درست است، یک حالت Sweep panorama دیده می‎شود، ولی شما هم‎چنان باید به صورت دستی بین جهت حرکت دادن دوربین انتخاب کنید و تصاویر رزولوشن پایین و مشکلات سرهم‎بندی بدی دارند.

دوربین جلوی 13 مگاپیکسلی

Xperia XZ مجهز به یک دوربین جلوی 13 مگاپیکسلی است که در یک پرچم‎دار این بیشترین رزولوشن برای دوربین جلو است. کیفیت تصاویر ایجاد شده عالی، مملو از جزئیات و با دامنه دینامیکی خوب است. گرچه در شرایط نوری کم مشکلاتی دارد.

قابلیت ضبط ویدئو

گوشی Xperia XZ تنها مدلی در سری X سونی است که قابلیت ضبط ویدئوهای 4K را در اختیار دارد، یک تصمیم بزرگ در بحث بازاریابی چون گوشی‎های Xperia X, X Perfomance و X Compact همگی دارای سخت‎افزار لازم برای این کار هستند. البته، شما گزینه‎های ضبط ویدئوهای استاندارد فول اچ‎دی با نرخ 30 فریم و 60 فریم بر ثانیه را نیز در اختیاز دارید.

البته باید به مواردی اشاره داشت. به عنوان مثال، ضبط ویدئو با کیفیت 2160p به جای این‎که تنظیماتی در بخش ضبط ویدئو باشد، خود یک حالت فیلم‎برداری مجزا است. رفع لرزش دیجیتال، از نوع SteadyShot Standard، دیده می‎شود ولی به نظر می‎رسد که سونی برای این سنسور تنها مرکز بخش 3840 در 2160 پیکسل را به کار می‎گیرد، بنابراین نتیجه یک میدان دید شدیدا باریک، در مقایسه با تصاویر ثابت، است.

حالت ضبط ویدئو‎های فول اچ‎دی با نرخ 60 فریم بر ثانیه نیز از فناوری SteadyShot Standard استفاده می‎کند. در مقابل، حالت ضبط ویدئو‎های فول اچ‎دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه گزینه‎ای برای انتخاب از بین دو حالت استاندارد و فعال هوشمندانه (Intelligent Active) قرار می‎دهد. در این حالت دوم رفع لرزش 5 محوری (همچنان از نوع دیجیتال) استفاده می‎شود، ولی تنها زمان ضبط فیلم از سوژه از نمای بسته.

بیت ریت ویدئوهای 4K برابر با 56 مگابیت در ثانیه، فول اچ‎دی با نرخ 60 فریم بر ثانیه برابر با 30 مگابیت در ثانیه و فول اچ‎دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه برابر با 17.5 مگابیت در ثانیه است. صدا در تمامی موارد با کیفیت 156 کیلوبایت در ثانیه ضبط می‎شود.

ویدئوهای 4k سطح جزئیات کمی دارند. سطح جزئیات در مناطق سایه‎دار زیاد نیست. صحنه‎های دارای شاخ و برگ درختان ولی نویز ندارند و طبیعی به نظر می‎آیند.

چرا زمانی که کیفیت 4K است با کیفیت فول اچ‎دی فیلم بگیرید؟ یقینا این سوالی است که یکی از اعضای کادر فنی سونی پرسیده است چون ویدئوهای فول اچ‎دی این گوشی چیز خاصی نیستند. جزئیات ویدئوهای فول اچ‎دی گرفته شده با دوربین گوشی Xperia X Compact به مراتب بیشتر هستند. و با توجه به میدان دید محدودی که حالت 4k دارد، اغلب اوقات باید از رزولوشن‎های پایین‎تر برای قرار دادن جزئیات بیشتر در قاب تصویر استفاده کنید که در نهایت با توجه به تفاوت در کیفیت مایوس خواهید شد.

شما می‎توانید نمونه ویدئوهای تغییر نیافته‎ی گرفته شده با دوربین این گوشی را از لینک‎های زیر دانلود کنید.

2160p (11s, 72MB), 1080p at 60fps (14s, 51MB), 1080p at 30fps (10s, 23MB).

نتیجه‎گیری

زمانی که اوایل سال جاری میلادی گوشی Xperia X Performance سونی به بازار آمد، شبیه به یک پرچم‎دار بود ولی واقعا چنین قابلیتی را نداشت. در آن زمان در رابطه با XZ صحبتی نشد و از X Performance به عنوان مدل رده‎بالای شرکت سونی یاد شد، که یقینا این‎طور است، ولی تنها قیمتی مشابه با یک پرچم‎دار حقیقی دارد.

Xperia XZ سونی

حالا که گوشی Xperia XZ اداره‎ی امور را به دست گرفته است، اکسپریا ایکس پرفورمنس می‎تواند در آرامش باشد. شاهد برگشتن واجبات سری Z سونی هستیم که با تخیلی دیگر داخل بهترین گوشی X قرار گرفته است، بدنه‎ی حجیم و مستطیلی شکل حالا مزین به آلیاژ ALKALEIDO است، در حالی‎که نمایشگر 5.2 اینچی همان دقت و ابعاد را دارد، دوربین بسیار بهتر است و از فناوری مشهور فوکوس سونی و یک سنسور دمای رنگ اضافی بهره می‎برد. چطور می‎توان چنین چیزهایی را یک آپگرید ارزشمند نسبت به Z5 نداست، به قدری خوب که دیگر برای مرگ سری Z سونی سوگواری نکنیم.

این گوشی از هر جهتی به نسبت Z5 بهتر است، شکی در این رابطه وجود ندارد. شاید بزرگترین تفاوت بارز بین این دو گوشی عمر باتری باشد که Z5 عملکرد مایوس کننده‎ای داشت. نمایشگر XZ هم‎چنین با پیشرفت، هم در دید عادی و هم تحت تست‎ها، روبرو بوده است.

ولی نمی‌‎توان هیجان زیادی نسبت به دوربین سونی از خود نشان داد. ممکن است با هرگونه فناوری مهندسی قابل توجهی که سونی در ذهن داشته است مجهز باشد، ولی با این‎ وجود شما می‎توانید تصاویر دلنشین‎تری با دوربین گوشی‎های رقیب بگیرید. اشتباه نکنید، منظور این نیست که دوربین گوشی اکسپریا XZ بد است، به عبارتی بهترین نیست ولی هم‎چنان این سوال ایجاد نمی‎شود که چرا سونی، با این پیشینه‎ی قدیمی در بحث دوربین، نمی‎تواند یک دوربین عالی برای گوشی‎های هوشمند خود بسازد.

 

پیشنهاد ویژه : قیمت ارز دیجیتال
پیشنهاد ویژه : سرور HP
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران

پیشنهاد ویژه

خرید بلیط هواپیما فلای تودی

پیشنهاد ویژه

لیست کامل و نرخ لحظه ای ارزهای دیجیتال