نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force)

امسال شرکت لنوو دو گوشی پرچمدار شرکت موتورولا را با نام موتو زد و موتو زد فورس به طور رسمی معرفی کرد. این گوشی‌ها به ترتیب جایگزین موتو ایکس و موتو ایکس فورس شدند. موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force)، نسخه مستحکم‌تر در این سری به حساب می‌آید اما در هر صورت بهتر است بدانید که […]

امسال شرکت لنوو دو گوشی پرچمدار شرکت موتورولا را با نام موتو زد و موتو زد فورس به طور رسمی معرفی کرد. این گوشی‌ها به ترتیب جایگزین موتو ایکس و موتو ایکس فورس شدند. موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force)، نسخه مستحکم‌تر در این سری به حساب می‌آید اما در هر صورت بهتر است بدانید که از نظر طولی و عرضی کاملا مشابه با نسخه موتو زد است. اما از نظر میزان ضخامت بدنه این دو گوشی جدید کمی با یکدیگر تفاوت خواهند داشت. در ادامه بیشتر به گوشی موتو زد فورس خواهیم پرداخت. پس در ادامه با تک‌نیوز همراه باشید؛
نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (3)

دیگر تفاوت میان این گوشی و موتو زد مربوط به باتری بزرگتر این نسخه و همچنین دوربین اصلی آن با دقت بیشتر است. اما مهم و بزرگترین اختلاف در این بخش مربوط به قابلیت‌های مقاومتی این گوشی است. برای مثال این گوشی به یک نمایشگر نشکن مجهز است که در برابر سقوط از ارتفاع 1.5 متری بر روی نمایشگر مقاومت خواهد کرد. از این رو این گوشی رقیب بسیار خوبی برای گلکسی اس 7 اکتیو سامسونگ خواهد بود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (2)

مشخصات فنی موتو زد فورس موتورولا

– نمایشگر 5.5 امولد با دقت QHD (برابر با 1440×2560 پیکسل)، میزان چگالی تصویر 535 پیکسل در هر اینچ، دارای نسخه چهارم لایه محافظ گوریلا گلس

– صفحه نمایش مقاوم در برابر شکستن و خرد شدگی

– بدنه نسبتا مقاوم در برابر نفوذ آب توسط پوشش نانو (مقاوم در برابر ریخته شدن تصادفی آب نه فرو بردن آن در مایعات)

– دارای تراشه اسنپدراگون 820 کوالکام؛ شامل دو هسته کرایو با فرکانس کاری 2.15 گیگاهرتز و دو هسته کرایو با فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتز (در بخش CPU)، واحد گرافیکی آدرنو 530، حافظه رم چهار گیگابایتی

– دارای نسخه‌های 32 و 64 گیگابایتی (میزان حافظه داخلی)، قابل افزایش توسط کارت حافظه جانبی میکرو اس‌دی تا میزان دو ترابایت

– نسخه 6.0.1 سیستم عامل اندروید موسوم به مارشملو به همراه رابط Moto Enhancements (شامل Moto Voice و Moto Display به همراه Moto Actions)

– دوربین اصلی با دقت 21 مگاپیکسلی، بیشینه نسبت کانونی f/1.8، ابعاد پیکسلی 1.12 میکرون، سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، سیستم فوکوس خودکار لیزری،‌ فالش دو گانه دو رنگ، قابلیت فیلمبرداری 1080p با نرخ 60 فریم، 4K با نرخ 30 فریم

– دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی با زاویه دید گسترده به همراه فلاش LED

– حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت

– باتری با ظرفیت 3500 میلی‌ آمپر ساعت، شارژر سریع Moto Turbo Charger از طریق درگاه USB-C با آداپتور 30 واتی

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (1)

بزرگترین معایب و کاستی‌های موتو زد فورس موتورولا

– عدم قرارگیری کابل مجزا به منظور انتقال اطلاعات در بسته خرده فروشی گوشی (کابل به آداپتور شارژر متصل است)

– عدم وجود سوکت جک 3.5 میلی‌متری صدا (با استفاده از آداپتور USB Type C مشکل حل خواهد شد)

– قیمت نسبتا بالای ماژول‌های Moto Mods

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (4)

گلکسی اس 7 اکتیو سامسونگ رقیبی بسیار جدی برای این گوشی به حساب می‌آید. زیرا هر دو گوشی دارای قابلیت ضد آب بودن بوده (نماینده موتورولا به طور نسبی این ویژگی را دارد) و همچنین هر دو گوشی از نمایشگری نشکن به همراه بدنه‌های بسیار قدرتمند و مستحکم در کنار باتری بزرگ برخودار هستند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (5)

همان طور که احتمالا می‌دانید این گوشی نسبت به نسخه معمولی دارای قابلیت‌های اضافی بسیار کاربردی و خوبی است. در نیتجه کاربران خاصی به سمت خواهند دفت. البته در این حالت می‌بایست هزینه اضافی 96 دلاری را نیز به دلیل حرفه‌ای‌تر بودن آن پرداخت نمایند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (6)

موتو زد فورس همانند موتو زد از ماژول‌های موتو مود پشتیبانی خواهد کرد. همان طور که گفته شد این گوشی ضخیمتر از نسخه معمولی است. این میزان 25 درصد بیشتر از ضخامت 5.2 میلی‌متری موتو زد موتورولا برآورد می‌شود. با قرارگیری موتو مودها در بخش پشتی گوشی این میزان باز هم افزوده خواهد شد. هر چند در حالت اولیه نیز این گوشی‌ها خود از جمله باریک‌ترین تلفن‌های هوشمند به حساب خواهند آمد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (7)

عملکرد دوربین موتو زد در بررسی‌های به عمل آمده بسیار خوب برآورد شد. از طرفی این گوشی دارای حسگری با دقت بیشتر می‌باشد. باید در ادامه منتظر بود و دید که در بخش دوربین این گوشی چه عملکردی را از خود به نمایش خواهد گذاشت.

محتویات درون جعبه

بسته خرده فروشی مربوط به گوشی موتو زد فورس موتورولا از هر نظر استاندارد و معمولی به نظر می‌رسد هر چند نسبت به نسخه معمولی کمی ضخیم‌تر است. برای اولین بار در تاریخچه مالکیت شرکت لنوو شاهد قرارگیری نشان این شرکت بر روی جعبه محصول شرکت دیگری هستیم. با گشودن این جعبه در قسمت بالایی با خود گوشی ملاقات خواهیم کرد. سپس در زیر آن به موارد دیگر برخورد خواهیم کرد. دفترچه‌های راهنما و گارانتی گوشی، سوزن مربوط به شیار گوشی، آداپتور شارژر 30 واتی Turbo Charger، آداپتور تبدیل USB-C به جک 3.5 میلی‌متری صدا و یک گیره پلاستیکی به منظور نگه‌داشتن هدفون در درون خود از جمله این موارد خواهند بود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (12)

جالب است بدانید که شارژر 30 واتی Turbo Charger موجود در بسته خرده فروشی این گوشی به طور پیشفرض از هیچ گونه کابلی برخوردار نیست. در حقیقت کابل شارژر به خود آداپتور چسبیده است و از آن جدا نمی‌شود. از طرفی اگر کاربر قصد داشته باشد این گوشی هوشمند را به کامپیوتر یا پاور بانک متصل نماید این موضوع به سادگی امکان پذیر نخواهد بود. زیرا این گوشی بر روی بدنه خود از درگاه USB-C برخوردار است. بنابراین در این حالت می‌بایست یک کابل USB-C را خریداری نمایید یا این که یک تبدیل USB-C به microUSB  را خریداری نمایید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (16)

علاوه بر آن یک بند پلاستیکی هم در درون بسته خرده فروشی این گوشی یافت می‌شود که احتمالا به منظور جمع کردن سیم‌ها و کابل‌های هدفون مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این گیره پلاستیکی در درون هیچ گونه بسته خاصی قرار داده نشده بود. از طرفی زمانی که از ماژول‌های موتو مود استفاده نمی‌کنید، یک قاب پشتی برای این گوشی در نظر گرفته شده است که می‌تواند بر روی آن بخش قرار گرفته و از قسمت خلفی دستگاه محافظت نماید. به طور پیشفرض یکی از آنها در این بسته وجود دارد. البته این شرکت به طور مجزا نیز این قاب را به فروش می‌رساند. نسخه‌های چوبی یا رزین این قاب 20 دلار و مدل‌هایی با چرم باکیفیت 25 دلار قیمت خواهند داشت.

نمایشگر

موتو زد فورس شرکت موتورولا از نمایشگری 5.5 اینچی امولد با دقت QHD (برابر با 2560×1440 پیکسل) برخوردار است. این ساختار را قبلا در گوشی موتو ایکس سال 2015 این شرکت نیز دیده بودیم. البته نمایشگر آن گوشی بجای امولد از نوع LCD بود. همان طور که احتمالا می‌دانید نمایشگرهایی مجهز به پنل نمایشی امولد، رنگ سیاه را با حداکثر غلظت ممکن نمایش می‌دهند. از طرفی نمایش رنگ‌ها نیز با غلظت بیشتری انجام خواهد شد. میزان خوانایی نمایشگر در زیر نور آفتاب در این سری از گوشی‌ها نیز بسیار مناسب بوده و در کنار تمامی این موارد به دلایلی خاص همچون خاموش کردن پیکسل‌های نمایش دهنده رنگ سیاه، این سری از پنل‌ها در مصرف انرژی باتری بسیار صرفه‌جو و بهینه هستند. این ویژگی زمانی که صفحه نمایش گوشی در حال استفاده از ویژگی Moto Display است بسیار ملموس‌تر خواهد بود.

gsmarena_100

طی بررسی‌های به عمل آمده متوجه شدیم که نمایش رنگ‌ها در نمایشگر موتو زد فورس کمی غلیظ است. البته این گوشی دارای بخشی به منظور تنظیم نمایش رنگ‌ها است که اگر گزینه استاندارد را انتخاب نمایید رنگ‌ها در حالتی دقیقتر به نمایش در خواهند آمد. گرچه با انتخاب آن نیز به دقت بالایی همچون پنل‌های LCD دست نخواهید یافت.

Untitled

در هر صورت همان طور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید میزان حداکثر روشنایی نمایشگر این گوشی در حالت دستی برابر با 352 نیت است که میزانی میانگین و رو به ضعیف محسوب خواهد شد. اما در حالت خودکار زمانی که در یک محیط باز قرار می‌گیرید میزان حداکثر روشنایی نمایشگر گوشی تا میزان 517 نیت قابل افزایش خواهد بود. مسلما در حالت خودکار زمانی که در یک محیط باز قرار بگیرید هیچ گونه مشکلی با این صفحه نمایش و خوانایی آن نخواهید داشت. نمایشگر این گوشی دارای کیفیت بسیار بالایی است. در هنگام مشاهده آن در حالت عادی هیچ گونه تغییر در نمایش رنگ‌ها دیده نمی‌شود. اما زمانی که از زاویه 80 درجه به بعد به آن نگاه کنید شاهد تغییر در نمایش رنگ‌ها خواهید بود. با چشم پوشی از نمایش ضعیف بعضی از رنگ‌ها می‌توان صفحه نمایش این گوشی را در کنار بهترین نمایشگر‌های گوشی‌های هوشمند قرار داد.

باتری

همان طور که احتمالا می‌دانید این گوشی نسبت به نسخه معمولی موتو زد دارای باتری نسبتا بزرگی می‌باشد. در نتیجه تا به این جای کار نمی‌بایست در مورد عملکرد باتری آن هیچ گونه نگرانی خاصی داشته باشیم. در حقیقت این گوشی از یک باتری با ظرفیت 3500 میلی‌آمپری است که در برابر باتری 2600 میلی‌آمپر ساعتی موتو زد، 35 درصد بزرگتر بر آورد خواهد شد. اما در هر صورت هر چه که باشد از امتیازات به دست آمده پیداست که این باتری این گوشی توانسته‌ است عملکرد خوبی را از خود نشان دهد. بله درست است. این گوشی یکی از باریک‌ترین تلفن‌های هوشمند موجود در بازار به حساب می‌آید و البته در کنار آن دارای باتری بسیار قدرتمندی نیز می‌باشد. این گوشی محصولی است که از یک نمایشگر 5.5 اینچی با دقت بسیار  بالای QHD برخوردار است و در کنار آن از قابلیت‌های Moto enhancements همچون حسگرهای مربوط به حرکت یا کلامی استفاده می‌کند. خوشبختانه باتری این گوشی می‌تواند به میزان مصرف انرژی گوشی پاسخ مثبت دهد. از طرفی جالب است بدانید که این گوشی از شارژر 30 واتی Turbo Charger به طور پیشفرض برخوردار است که باعث می‌شود باتری دستگاه در عرض نیم ساعت به میزان 62 درصد شارژ شود. این موضوع بسیار شگفت‌انگیز است از این رو که موتو زد معمولی از شارژر 15 واتی برخوردار بود که در همین مدت 52 درصد گوشی را شارژ می‌کرد.

gsmarena_001

در تست به عمل آمده بر روی باتری این گوشی،‌ دستگاه مزبور توانست امتیاز کلی بسیار خوب 88 ساعت را از آن خود نماید. در تست پخش ممتد ویدئو با یک بار شارژ کامل، این گوشی توانست به مدت 16 ساعت دوام آورد. در حالت وب‌گردی نیز امتیاز باتری این گوشی معادل 10 ساعت و 50 دقیقه بود. از طرفی در زمان مکالمه صوتی تحت شبکه 3G نیز نتیجه‌ای برابر با 21 ساعت 46 دقیقه حاصل شد. جالب است بدانید که گوشی گلکسی اس 7 اج سامسونگ با باتری و نمایشگر و تراشه مشابه امتیاز 87 ساعت را بدست آورده بود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (5)

جالب است بدانید که گوشی موتو ایکس پیور ادیشن، سال گذشته توانسته بود در طی تست‌های به عمل آمده مشابه امتیاز 63 ساعت را از آن خود نماید. اما در هر صورت بهتر است به این نکته نیز اشاره کنیم که نتیجه بدست آمده توسط این گوشی با توجه به ضخامت دستگاه و همچنین قابلیت‌های متعدد نرم افزاری بسیار عالی بود. اگر شخصی هستید که میزان بسیار زیاد از برنامه‌های گرافیکی و سنگین استفاده می کنید و یا به طور ممتد در حال اجرای بازی‌‌ هستید، مسلما با استفاده از این گوشی به مشکل بر نخواهید خورد.

اما در سمت دیگر ماجرا بهتر است بدانید که این گوشی به یک آداپتور شارژ سریع گوشی مجهز است که می‌تواند با سرعت بسیار زیادی گوشی هوشمند شما را شارژ نماید. این گوشی به مدت بیش از یک روز کامل برای نیازهای شما دوام خواهد آورد. اما در هر صورت حمل این شارژر مفید خواهد بود. لازم است بدانید که این گوشی دارای ماژول موتو مود اختصاصی و ویژه‌ای است که نقش یک پاور بانک یا همان باتری اضافی را برای شما بازی خواهد کرد. این ماژول دارای یک باتری با ظرفیت 2,300 میلی‌آمپر ساعت است که از این رو در تست‌های به عمل آمده متوجه شدیم که به میزان 41 درصد به عمر و پایداری شارژ گوشی در هنگام اتصال به آن خواهد افزود. اما این باتری زمانی که به دستگاه چسبیده باشد، تقریبا یک ساعت و نیم طول خواهد کشید تا بتواند باتری اصلی گوشی را پُر کند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (3)

در بخش زیر به طور کامل روند پر شدن باتری این گوشی توسط ماژول باتری در نظر گرفته شده برای آن به نمایش در آمده است:

– 30 دقیقه اول:‌ شارژ باتری گوشی از صفر به 15 درصد خواهد رسید (68 درصد از شارژ ماژول باقی مانده است)

– یک ساعت اول: گوشی هوشمند تا میزان 30 درصد شارژ خواهد شد (34 درصد از شارژ ماژول باقی مانده است)

– طی یک ساعت و 30 دقیقه:‌ باتری ماژول کاملا خالی شده و باتری گوشی نیز تا میزان 41 درصد شارژ می‌شود

رابط کاربری

موتو زد فورس موتورولا از نظر رابط کاربری شبیه به گوشی‌های سری موتو ایکس نیست. گوشی‌های سری موتو ایکس از اندروید خام و ساده استفاده می‌کردند، اما این در حالی است که در رابط کاربری جدید این شرکت شاهد قرارگیری ویژگی‌های بسیار زیادی نظیر Moto Voice (فرمان صوتی)، Moto Actions (هوشیاری نسبت به حرکت) و Moto Display (نمایش اعلانات) هستیم. در ادامه در مورد این قابلیت‌ها بیشتر توضیح خواهیم داد. رابط کاربری اصلی این گوشی دارای موارد بسیار زیادی است که شاید در ابتدای کار شما را به یاد گوشی‌های سری موتو ایکس بیندازد. در واقع با این که شرکت لنوو نسل جدیدی را با نام موتو زد معرفی کرده است اما هنوز هم اثراتی از رابط کاربری قبلی در این سری از گوشی‌ها به چشم می‌خورد. در هر صورت سری موتو زد علاوه بر قابلیت‌های مفید موجود در سری موتو ایکس، دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خود نیز بوده و از طرفی بخش نرم افزاری آن بهینه‌سازی نیز شده است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (7)

در کنار این موارد شاید بهتر است بدانید که هیچ یک از گوشی‌های تولید شده در سری ایکس این شرکت از حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت برخوردار نبودند. اما با این حال هم اینک این گوشی دارای حسگر اثر انگشت است که البته این سنسور در بخش زیرین نمایشگر گوشی جای داده شده است. مسلما از طراحی و شکل مربعی آن طرفداری نخواهیم کرد اما در هر صورت قرارگیری آن در بخش جلویی گوشی را در مقایسه با پنل خلفی می‌پسندیم. البته مسلما برای این گوشی حسگر اثر انگشت نمی‌توانست در بخش پشتی قرار بگیرد زیرا در آن بخش قرار بود ماژول‌های موتو مود جای بگیرند.

این گوشی دارای قابلیت‌های جدیدی است که از این رو کار شما را به منظور روشن و خاموش کردن نمایشگر گوشی بسیار آسانتر از قبل کرده است. شرکت لنوو در این گوشی ویژگی روشن شدن نمایشگر گوشی با استفاده از حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت را قرار داده است که با استفاده از آن زمانی که انگشت خود را بر روی این سنسور قرار می‌دهید، نمایشگر به طور خودکار روشن خواهد شد. ویژگی جالب دیگری که شما را از فشردن کلید پاور بی‌نیاز خواهد کرد مربوط به این قابلیت است که در صورت روشن بودن نمایشگر گوشی اگر هر کدام از انگشتان خود را به مدت تقریبی نیم ثانیه بر روی حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت قرار دهید، صفحه نمایش غیر فعال خواهد شد. قفل صفحه یا همان لاک اسکرین این گوشی شباهت بسیار زیادی به موارد ارائه شده در سری نکسوس دارد. در صورت تمایل به باز کردن قفل می‌بایست ابتدا صفحه را بالا کشیده و سپس پسورد، پین یا نمایه  مورد نظر خود را وارد نماید. اگر از سمت راست به چپ نمایشگر حرکت کنید، برنامه دوربین باز خواهد شد و در صورتی که از سمت چپ به راست بروید، سرویس فرمان صوتی گوگل گشوده خواهد شد.

در کنار آن لانچر این گوشی شباهت بسیار زیادی به لانچر Google Now دارد. اما در هر صورت این میزان زیاد نبوده و برای مثال گزینه‌های زیادی همچون انتخاب تم‌ها قابل دسترسی نخواهد بود. در صورتی که از لانچر این گوشی رضایت ندارید یا این که از ظاهر آیکون‌ها یا تم گوشی خوشتان نمی‌آید می‌توانید به سادگی لانچر جدیدی که مناسب جهت نیازهایتان است را نصب نمایید.  کشوی برنامه‌ها در این گوشی به صورت عمودی حرکت می‌کند. در بخش بالایی این بخش یک فیلد جستجو وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید در صورت گسترده بودند لیست برنامه‌ها به سادگی و در کوتاه‌ترین زمان اپلیکیشن مورد نظر خود را بیابید. متاسفانه امکان اضافه کردن و یا ایجاد فولدر یا پوشه در این بخش وجود ندارد. این در حالی است که در رابط کاربری گوشی‌های شرکت‌های سامسونگ یا اچ‌تی‌سی این مورد به یک استاندارد تبدیل شده است.

از سویی دیگز با پایین کشیدن صفحه مربوط به اعلانات گوشی با بخشی روبه‌رو خواهید شد که اعلانات جدید را به نمایش می‌گذارد. در این قسمت می‌توانید با لمس کلید CLEAR تمامی موارد نمایش داده شده را ناپدید سازید. در صورتی که بر روی همان بخش یک بار دیگر از بالا به پایین نمایشگر را پایین بکشید این بار صفحه مربوط به تاگل‌ها به نمایش در خواهد آمد. در این بخش می‌توانید میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی را نیز تنظیم نمایید. در کناره سمت راست و بالا نمایشگر گوشی میانبری وجود خواهد داشت که با استفاده از آن می‌توانید به بخش تنظیمات گوشی وارد شوید. تنها بخشی که در آن قسمت مربوط به گوشی‌های سری زد است، Moto Mods خواهد بود. با استفاده از این گزینه زمانی که ماژول‌های موتو مود به گوشی اتصال داشته باشند می‌توانید تنظیمات و تغییرات مربوطه را بر روی آنها اعمال نمایید.

قابلیت‌های Moto Enhancements

Moto Enhancements به ویژگی‌هایی گفته می‌شوند که به طور اضافی و البته نه در سری‌های دیگر در این دسته از گوشی‌ها قرار می‌گیرند. البته بهتر است بدانید که این سری از ویژگی‌ها گرچه به میزان کم در اولین گوشی سری موتو ایکس در سال 2013 نیز وجود داشتند اما نه با این اسم. ویژگی‌های Active Display و Touchless Controls مربوط به سری ایکس می‌شود. در هر صورت هم اینک تمامی این ویژگی‌ها دارای اسم واحدی به نام Moto Enhancements هستند. این قابلیت‌ها از طریق برنامه Moto موجود در گوشی قابل دسترسی و تنظیم خواهند بود. زمانی که به برنامه Moto وارد می‌شوید تمامی گزینه‌های موجود برای سری زد به نمایش در خواهد آمد. این گزینه‌ها برای این گوشی شامل Moto Voice (فرمان صوتی) و Moto Display (نمایش اعلانات) هستند. با استفاده از این ویژگی‌ها و البته تنظیماتی که برای آنها وجود دارد و از طرفی با استفاده از جسجرها و فرمان‌های صوتی و حرکتی در نظر گرفته شده می‌توانید سریع و البته راحتتر از گذشته بر روی گوشی خود کنترل داشته باشید.

از بهترین قابلیت‌های موجود در این گوشی که هم اینک حتی بهترین و مشهور‌ترین شرکت‌های تولید کننده گوشی هم نتوانسته‌اند همانند آن را بسازند، قابلیت Moto Display این گوشی است. با استفاده از این ویژگی‌ زمانی که نمایشگر گوشی خاموش باشد، در زمان مناسب اطلاعات مربوط به زمان و یا اعلانات جدید  بر روی نمایشگر گوشی به نمایش گذاشته خواهد شد. از طرفی امکان انتخاب و پیش نمایش این سری از اعلانات نیز وجود دارد. با بالا کشیدن نمایشگر گوشی نیز می‌توانید قفل صفحه را باز کرده و به برنامه مربوطه وارد شوید. با پایین کشیدن نمایشگر گوشی نیز از گشودن برنامه صرف نظر خواهید کرد. در مقایسه‌ای یکسان، گوشی‌های سری نکسوس دارای قابلیت Ambient display هستند که دارای ایده‌ای مشابه است. متاسفانه ویژگی مورد نظر در گوشی‌های سری نکسوس همیشه خوب و مناسب کار نمی‌کند. از طرفی حساسیت آن به حرکت نیز نسبت به قابلیت Moto Display کمی بیشتر بوده که البته این موضوع خود باعث مشکل می‌شود. فکرش را بکنید زمانی که گوشی در جیبتان قرار داشته باشد و البته مسلما در این حین نیازی به نمایش اعلانات نیست.

ویژگی دیگری که می‌توان در این بخش به آن اشاره کرد مربوط به قابلیت Moto Voice می‌شود. با استفاده از این ویژگی ابتدا می‌بایست یک فرمان صوتی را به گوشی خود آموزش دهید و سپس زمانی که گوشی غیر فعال بوده و نمایشگر آن خاموش است، با گفتن آن کلام صوتی، گوشی به طور خودکار آن را اجرا خواهد کرد. برنامه ویژه تعیین شده برای این قابلیت شما را در این زمینه بیشتر راهنمایی خواهد کرد. این برنامه بسیار هوشمند است زیرا در ابتدای کار یک صدای بیپ را از خود به بیرون فرستاده تا میزان شنوایی و نویز موجود در محیط قرارگیری شما را بسنجد. سپس شروع به ضبط عبارات مورد نظر شما خواهد کرد. در تست‌های به عمل آمده متوجه شدیم که عملکرد این برنامه در اتاق ساکت بسیار عالی است. از طرفی زمانی که در یک اتاق شلوغ نیز قرار می‌گیرید عملکرد آن بسیار مناسب بوده و هیچ گونه مشکل خاصی برای آن پیش نخواهد آمد.

گزینه‌های موجود در بخش Moto Assist به تازگی به قابلیت‌های موجود در سرویس Moto Enhancements افزوده گشته است. در حقیقت باید گفت که ویژگی‌های موجود در Moto Assist در بین دیگر سرویس‌های این گوشی پخش شده است. یکی از این ویژگی‌ها مربوط به زمانی است که برنامه به طور خودکار تشخیص می‌دهد کاربر در درون خودرو قرار داشته و در حال رانندگی است. از این رو گوشی به طور خودکار پیام‌ها و اعلانات جدید را با صدای بلند روخوانی خواهد کرد. از این رو به میزان بسیار کمتری حواس کاربر پرت خواهد شد. هم اینک این ویژگی را می‌توانید در سرویس Moto Voice و در بخش Talk to me بیابید. در کنار آن گزینه‌ای که مربوط به غیرفعال کردن صداهای هشدارها است در این گوشی به منو Flip for Do Not Disturb در Automatic Rules انتقال پیدا کرده است. بله درست است. راه دسترسی به آن هم اینک بسیار دور شده است.

در این گوشی هوشمند می‌توان شش نوع جسجر حرکتی برای ویژگی Moto Actions را در نظر گرفت. البته ویژگی‌های قبلی که در سری موتو ایکس وجود داشتن نیز در این بخش حضور دارند. این موارد شامل حرکت دادن بادبزنی دست بالا نمایشگر به منظور نمایش زمان و اطلاعات اعلانات جدید، دو بار تکان دادن گوشی به جهت روشن شدن فلاش گوشی و همچنین چرخاندن مچ دست دو بار به منظور باز کردن برنامه دوربین هستند. دیگر فرمان‌ها و جسجرهای حرکتی موجود در این گوشی شامل Attentive Display (زمانی که به نمایشگر گوشی خود نگاه می‌کنید، صفحه نمایش روشن خواهد شد)، Flip for Do Not Disturb (به منظور فعال کردن حالت Do Not Disturb Mode، گوشی را بر روی سمت نمایشگر بچرخانید)، برداشتن گوشی به منظور قطع شدن صدای زنگ، و در نهایت تقسیم و کوچک کردن نمایشگر (با کشیدن دست بر روی آن به منظور کار کردن راحتتر با صفحه نمایش به وسیله یک دست) خواهند بود.

طراحی و کیفیت ساخت

در مقایسه با موتو زد، نسخه فورس دارای 16 درصد اضافه وزن و همچنین 25 درصد ضخامت بیشتر بوده که البته این موضوع به دلیل باتری بزرگتر این گوشی حاصل شده است. تنها بخشی که در این گوشی به میزان بسیار بیشتری ضخامت پیدا کرده است مربوط به لنز بیرون زده دوربین است که البته در صورت استفاده از قاب در بخش پشتی آن، هیچ گونه بیرون‌زدگی لنز را مشاهده نخواهید کرد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (9)

کاور یا قابی که در این مقاله بررسی در جعبه خرده فروشی این گوشی وجود داشت و البته در تصویر بالا نیز آن را مشاهده می‌کنید از جنس چوب مصنوعی بوده که در هنگام در دست گرفتن حس بسیار خوبی را به کاربر منتقل خواهد کرد. ظاهر چوبی این قاب بسیار لوکس بوده و از طرفی دارای حاشیه امنی به منظور در دست گرفتن آن نیز می‌باشد. در کنار به دلیل انحنای خاصی که این قاب دارد زمانی که آن را در دست گرفته‌اید حتی می‌توانید به سادگی فریم فلزی کناره‌های گوشی را نیز با دستان خود احساس کنید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (10)

این موضوع که بخواهید از این قاب استفاده کنید یا نه کاملا به شما و نظرات شخصیتان بستگی خواهد داشت. اما در نهایت بهتر است به این نکته نیز توجه داشته باشید که در صورت قرارگیری این قاب بر روی بخش پشتی گوشی ممکن است در هنگام تعویض و قرار دادن یکی از ماژول‌های موتو مود، میزان زمان بیشتری صرف این جابه‌جایی شود. در کنار آن وجود بدنه باریک و لوکس بودن نسبی ظاهر آن را نیز از دست خواهید داد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (11)

در هر صورت توصیه می‌شود زمانی که از هیچ گونه قاب محافظی استفاده نمی‌کنید حداقل از یکی از قاب‌های تعیین شده برای این گوشی استفاده کنید. زیرا ممکن است در صورت قرار گیری این گوشی از بخش پشتی آن بر روی یک سطح، لنز بیرون زده آن به میزان بسیار بیشتری نسبت به دیگر بخش‌ها آسیب ببیند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (13)

با این حال شاید تمایل داشته باشید بدون هیچ گونه قابی این گوشی را در دست گرفته و با آن کار کنید. در هر صورت باید که از تجربه در دست گرفتن گوشی‌های نکسوس 6 یا دیگر گوشی‌های موجود در سری موتو ایکس باید گفت که این گوشی نیز دارای ارگونومی بسیار خوبی حتی در زمان قرارگیری قاب پشتی بر روی آن بوده و البته با در نظر گرفتن نمایشگر بزرگ 5.5 اینچی آن، مسلما در دست گرفتن و کار کردن با آن به دلیل ضخامت 7.0 میلی‌متری دستگاه و همچنین وزن 163 گرمی آن، بسیار خوشایند و جالب خواهد بود. هم اکنون در حالت عادی گودی و انحنای بخش پشتی این گوشی از بین رفته و کاملا تخت است. از طرفی شایعه شده بود که حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت قرار است در بخش پشتی گوشی قرار بگیرد. اما این طور نشد. مسلما وجود ماژول‌های موتو مود یکی از دلایل قرارگیری سنسور تشخیص دهنده اثر انگشت در بخش جلویی دستگاه بوده است. در کنار آن تخت شدن بخش پشتی گوشی که از زمان موتو ایکس 2013 دیگر شاهد آن نبودیم، خود می‌توان به دلیل وجود همان موتو مودها باشد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (15)

در کناره سمت راست موتو زد فورس موتورولا شاهد قرارگیری سه کلید فیزیکی هستیم. البته بهتر است بدانید که این سه کلید، تنها دکمه‌های فیزیکی این گوشی نیز هستند. در حقیقت حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت این گوشی یک کلید فیزیکی به حساب نخواهد آمد. کلید‌های ناوبری این گوشی نیز تماما لمسی هستند. محل قرارگیری این کلیدها کاملا جدید و نو است. پس ممکن است به منظور عادت کردن به مکان جدید آنها کمی طول بکشد. البته بهتر است بدانید که کلید پاور این گوشی بر روی سطح خود دارای بافت‌های بسیار ریزی نیز هست و از این رو می‌توانید آن را با کلید‌های کنترل صدا تمیز دهید. کلیدهای مورد نظر کاملا راضی کننده و مناسب هستند. از طرفی تغییر مکان آنها نیز هیچ گونه مزاحمتی ایجاد نخواهد کرد. نه آنقدر سفت هستند که نتوان فشرد و نه آنقدر نرم که به صورت تصادفی لمس و فشرده شوند. در کنار آن بهتر است بدانید که کلیدهای کنترل صدا خود دارای کناره‌هایی هستند که لمس آنها بسیار لذت‌بخش خواهد بود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (4)

قسمت پشتی این گوشی بدون قاب حرف‌های بسیار زیادی برای گفتن دارد. در این بخش در قسمت بالا و پایین شاهد دو پنل هستیم که احتمالا مربوط به آنتن‌های گوشی و همچنین بلوتوث و NFC است تا بتواند بدون اختلال هر چه بهتر با بیرون از گوشی ارتباط برقرار نماید. ماژول دوربین این گوشی به طور کامل خود را از دیگر بخش‌ها مجزا کرده است. در این بخش در کنار لنز دوربین اصلی شاهد دو فلاش LED هستیم که در درون حلقه مربوط به ماژول دوربین اصلی قرار گرفته است. میان لنز دوربین و فلاش‌های دوگانه نیز نام دروید به چشم می‌خورد. بدین معنا که این گوشی به طور انحصاری به اپراتور ورایزن تعلق خواهد داشت. جالب است بدانید که نشان کمپانی ورایزن در هیچ کجای این گوشی یافت نخواهد شد. حتی زمانی که گوشی در حال بوت شدن و روشن شدن است، باز هم تنها با نام دروید مواجه خواهید شد. همان طور که مشاهده می کنید قاب فلزی پشتی گوشی دارای رنگ خاکستری (در نسخه تحت بررسی) و طراحی راه راه است. تمیز و پاکیزه نگه داشتن همیشگی این بخش از گوشی به دلیل نقوش آن بسیار سخت خواهد بود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (18)

از سویی دیگر در بخش زیرین این بخش از گوشی شاهد قرارگیری تعدادی پین هستیم. این پین‌ها و کانکتور‌های مغناطیسی در ارتباط با ماژول‌های موتو مود قرار خواهند گرفت و از این رو به آنها متصل خواهند شد. در قسمت ماژول‌های موتو مود بیشتر در این زمینه صحبت به میان خواهیم آورد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (17)

کناره سمت چپ گوشی خالی بوده و میزبان شیار یا کلید خاصی نیست.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (5)

در ناحیه بالایی این گوشی شاهد قرارگیری میکروفون ثانویه گوشی هستیم که به منظور حذف صدای نویز استفاده خواهد شد. شیارهای مربوط به سیم کارت و کارت حافظه جانبی میکرو اس‌دی نیز در این بخش دیده می‌شود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (7) نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (8)

در بخش تحتانی این گوشی تنها درگاه USB-C دستگاه وجود دارد. به یاد داشته باشید که این گوشی از هیچ گونه سوکت جک 3.5 میلی‌متری صدای برخوردار نبوده و از این رو ضخامت آن به میزان بسیار زیادی کاهش یافته است. البته بهتر است بدانید که آداپتور تبدیل USB-C به سوکت جک 3.5 میلی‌متری به طور پیشفرض در جعبه خرده فروشی آن موجود است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (6)

اما در بخش جلویی گوشی شاهد همان آرایش سنسورها در قسمت بالا نمایشگر دستگاه هستیم که در گوشی‌های سری موتو ایکس نیز دیده می‌‌شد. از طرفی همان حسگر حرکت‌سنج که در موتو ایکس وجود داشت در این گوشی نیز یافت می‌شود. لازم به ذکر است که با استفاده از این سنسور زمانی که اعلانات از دست رفته داشته باشید، نمایشگر گوشی به صورت خودکار روشن خواهد شد. در این بخش از گوشی شاهد نمایشگر 5.5 اینچی امولد QHD دستگاه هستیم که البته در زیر آن دو عدد میکروفون دیگر نیز وجود دارد. جالب است بدانید که به منظور عملکرد بهتر بخش دستیار صوتی دستگاه، چهار میکروفون در کناره‌های گوشی قرار داده شده است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (1)

در همین ناحیه بلندگوی مکالماتی گوشی که در بخش فوقانی نمایشگر گوشی قرار دارد به عنوان بلندگوی اصلی دستگاه نیز عمل خواهد کرد. در کنار آن جالب است بدانید که در سمت دیگر دوربین سلفی شاهد قرارگیری یک عدد فلاش LED در این قسمت نیز هستیم. لازم به ذکر است که این گوشی از هیچ گونه چراغ LED اعلانات در این بخش برخوردار نیست زیرا بدین منظور از ویژگی‌ Moto Display استفاده خواهد کرد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (2)

همانطور که در تصاویر بالا مشاهده می‌کنید، گوشی موتو زد فورس موتورولا را در کنار رقیب‌های دیگر خود یعنی گلکسی اس 7 اج و گلکسی نوت 7 سامسونگ قرار دادیم.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (3)

با این که موتو زد فورس دارای نمایشگری کوچکتری است اما با این حال به نظر می‌رسد گوشی نوت 7 کمی کوچک و جمع و جورتر باشد. جالب است بدانید که نوت 7 دارای یک نمایشگری بزرگ 5.7 اینچی بوده و شرکت سامسونگ نیز سعی کرده است ابعاد آن را کاهش دهد. به دلیل وجود نمایشگر خمیده، عرض دستگاه به میزان بسیار زیادی کاهش یافته است.

موتو مودها

گوشی‌های سری زد موتورولا هم اینک دارای ویژگی منحصر به فردی هستند که با استفاده از آن کاربر می‌تواند ماژول‌های بسیار زیادی را به گوشی هوشمند متصل نماید. این ماژول‌ها شامل پک باتری اضافی، بلندگوی بسیار باکیفیت و قدرتمند و در نهایت پروژکتور موتورولا (که با نام Moto Insta-Share Projector نیز شناخته می‌شود) هستند.

هنگامی که یک موتو مود به بخش خلفی گوشی متصل می‌شود، اگر این اتصال به طور کامل و به درستی برقرار شده باشد ابتدا گوشی به لرزش در آمده و سپس یک صدا خاص به معنای تایید اتصال از خود نشان خواهد داد. در صورت استفاده از این حالت برای اولین بار، بر روی نمایشگر پیام و راهنمای خوشامد گویی و همچنین نحوه کار کردن با این سامانه به نمایش در خواهد آمد. محل اتصال ماژول‌ها به بخش پشتی گوشی دارای قدرت مغناطیسی بسیار بالایی بوده و از این رو هیچ گونه نگرانی بابت اتصال ناقص آن به این بخش از گوشی هوشمند وجود نخواهد داشت. به منظور چک کردن میزان باتری موتو مود متصل به گوشی خود می‌توانید به سادگی به منو مربوط به تاگل‌ها وارد شوید. این کار از طریق پایین کشیدن و نمایش صفحه اعلانات و ورود به صفحه تاگل‌ها امکان پذیر خواهد بود. بهتر است بدانید که هر کدام از موتو مودهای JBL SoundBoost Speaker و Moto Insta-Share Projector دارای باتری مخصوص به خود می‌باشند. از طرفی ویجت Moto موجود در صفحه اصلی یا هوم اسکرین گوشی نیز می‌تواند میزان انرژی باتری هر ماژول موتو مود را به نمایش بگذارد. در نهایت می‌بایست به این موضوع نیز توجه کنید که اگر قصد شارژ کردن باتری موتو مود خود را دارید و بدین منظور زمانی که ماژول به گوشی متصل است آن را به شارژر متصل می‌نمایید، در این شرایط باتری موتو مود شارژ نخواهد شد. این مورد تنها زمانی ممکن خواهد بود که با انجام این کار شارژ باتری گوشی به میزان 75 درصد افزایش یابد.

موتو مود (9)

خوشبختانه موتو مودهای بلندگوی JBL و پروژکتور Insta-Share ارائه شده برای این سری از گوشی‌ها خود دارای درگاه USB-C مجزا هستند و از این رو می‌توانید این دو موتو مود را به طور مستقل شارژ نمایید. ماژول باتری این گوشی ساخته شده توسط شرکت Tumi است. جالب است بدانید که این موتو مود بر روی بدنه خود به طور مستقل هیچ گونه درگاه USB-C به منظور شارژ شدن ندارد. در نتیجه تنها راه شارژ کردن آن این است که این موتو مود را به گوشی متصل کرده و بعد از آن گوشی را شارژ نمایید. هر کدام از موتو مودها دارای نشان‌گر مربوط به میزان باتری مخصوص به خود است. هر موتو مود بر روی بخش تخت خود یک کلید دارد که در صورت فشردن آن میزان باقی مانده شارژ ماژول به صورت نسبی توسط چراغ‌های LED به نمایش درخواهد آمد.

موتو مود باتری Tumi 

از ماژول‌های محبوب در میان دیگر موارد ارائه شده برای این سری، مسلما پک باتری Tumi خواهد بود. به این دلیل که این گوشی هوشمند دارای باتری نسبتا ضعیفی بوده و از این رو کاربران احتمالا زود به زود می‌بایست از این موتو مود استفاده کرده و آن را به سادگی به بخش پشتی گوشی خود متصل نمایند. موتو مود باتری در نظر گرفته برای این گوشی در درون خود دارای یک باتری 2,200 میلی‌آمپر ساعتی است که با اتصال به گوشی‌های هوشمند سری زد موتورولا، میزان باتری آنها را از صفر تا 41 درصد افزایش خواهد داد.

در کنار آن یک پک باتری دیگر از برند Kate Spade نیز وجود دارد که با استفاده از آن گوشی هوشمند می‌تواند به صورت بی‌سیم شارژ شود. البته بهتر است بدانید که نسخه بی‌سیم باتری Tumi نیز وجود دارد. احتمالا این سری از پک‌های باتری برخلاف مورد پیشفرض بتوانند به صورت مستقل از گوشی شارژ شوند. اگر می‌خواهید نسخه بدون فناوری بی‌سیم پک باتری موتو مود این سری از گوشی‌های هوشمند را خریداری کنید می‌بایست قیمت 60 دلار آنها را نیز بپردازید. از طرفی اگر قصد دارید نسخه مجهز به فناوری بی‌سیم را داشته باشید، این بار باید 90 دلار پرداخت کنید.

موتو مود بلندگو JBL

کمپانی بزرگ JBL که در زمینه تولیدات صوتی فعالیت گسترده‌ای دارد برای سری گوشی‌های زد یک موتو مود بلندگوی اختصاصی طراحی و تولید کرده است. برای اتصال این موتو مود به گوشی هوشمند نیاز به هیچ گونه جفت شدن یا نصب برنامه وجود نخواهد داشت. تنها موردی که برای استفاده از این ماژول نیاز خواهد بود این است که این موتو مود را به بخش پشتی گوشی بچسبانید و سپس می‌توانید هر گونه موزیک یا ویدئویی را با استفاده از صدای خروجی این ماژول گوش دهید.

زمانی که در حال تماشای یک ویدئو یا فیلم هستید و نمی‌خواهید گوشی را بر روی پشت خود روی سطحی تخت و صاف قرار دهید می‌توانید از پایه در نظر گرفته شده در قسمت پشتی آن استفاده کرده و از این رو با زاویه‌ای خاص به تماشای نمایشگر گوشی بپردازید. همان طور که قبلا به آن اشاره شد این موتو مود به طور مجزا دارای باتری می‌باشد که بر این اساس JBL اعلام کرده است که باتری آن می‌تواند تا 10 ساعت پخش موزیک را پشتیبانی نماید. البته این موضوع به منظور خالی نشدن باتری گوشی هوشمند به اجرا در خواهد آمد. برخلاف موتو مود باتری، بلندگوی SoundBoost شرکت JBL به طور اختصاصی دارای درگاه USB-C نیز هست و از این رو می‌توانید به صورت مستقل آن را شارژ نمایید.

موتو مود پروژکتور Insta Share

همان طور که در تصاویر زیر مشاهده می‌کنید ماژول پروژکتور این سری که با نام Moto Insta-Share Projector نیز شناخته می‌شود یکی از جالب‌ترین موتو مودهای ارائه شده برای این گوشی به حساب می‌آید. این مینی پروژکتور می‌تواند تصاویر مربوطه را بر روی دیوار یا پرده‌ مورد نظر با حداکثر قطر 70 اینچ به نمایش بگذارد. این پروژکتور می‌تواند هر گونه تصاویر به نمایش در آمده بر روی نمایشگر گوشی نظیر آلبوم عکس‌ها یا صفحه یوتیوب را به تصویر بکشد. در واقع این پروژکتور زمانی کاربردی خواهد بود که می‌خواهید از روی نمایشگر گوشی خود یک مورد را به گروهی از دوستانتان نشان دهید. به جای ازدحام دور نمایشگر گوشی می‌توانید آن را از این راه به صورت یکسان برای همگان به نمایش بگذارید. زمانی که در حال استفاده از پروژکتور این گوشی هوشمند بودیم و یک فیلم را بر روی پرده پخش می‌کردیم، به میزان نسبتا کمی بدنه دستگاه گرم شد که البته این مورد برای پروژکتورها عادی به حساب می‌آید. البته به لطف وجود فن مناسب در این بخش، میزان گرمای کل حاصل شده بسیار کاهش یافته است.

این ماژول قرار است با قیمت 300 دلار به فروش برسد. این پروژکتور تنها با گوشی‌های سری موتو زد قابلیت فعالیت داشته و از طرفی دقت تصویر 480p (معادل 854 × 480 پیکسل) را ارائه می‌دهد. البته جالب است بدانید که این موتو مود به طور مجزا خود دارای باتری با ظرفیت 1,100 میلی‌آمپر ساعت است که می‌تواند تا زمان خالی شدن کامل باتری گوشی، یک ساعت دوام آورد. از طرفی بهتر است بدانید که به لطف وجود درگاه مجزای USB-C، می‌توانید این موتو مود را به صورت مستقل از گوشی شارژ نمایید. اما در مورد انتقال صدا به پروژکتور، سه راه پیش رویتان قرار خواهد داشت: استفاده از خروجی USB-C (با استفاده از آداپتور تبدیل کج 3.5 میلی‌متری صدا)، بلندگوی داخلی گوشی هوشمند و یا اتصال به بلندگو‌های بلوتوث از جمله این مسیرها خواهند بود. در هر صورت متاسفانه نمی‌توان هر دو موتو مود بسیار کارا و مفید پروژکتور Insta-Share و بلندگوی JBL SoundBoost را بصورت همزمان استفاده کرد.

قابلیت‌های ارتباطی

موتو زد فورس در بخش تحتانی بدنه خود از یک درگاه USB-C برخوردار است که البته نقش درگاه مربوط به هدفون را نیز بازی خواهد کرد. در حقیقت با استفاده از آداپتور تبدیل قرار گرفته در بسته خرده فروشی این گوشی می‌توانید هدفون معمولی خود را به این دستگاه متصل نمایید. این موضوع به این دلیل رخ می‌دهد که بر روی بدنه این گوشی هیچ گونه سوکت جک 3.5 میلی‌متری صدا وجود ندارد. به همین خاطر هیچ گونه سرویس رادیو FM نیز در این گوشی به چشم نمی‌خورد.

Moto Z Force

قابلیت‌های ارتباطی دیگر این گوشی شامل برخورداری آن از وای‌فای با استاندارد a/b/g/n/ac، نسخه 4.1 LE از بلوتوث، NFC به همراه A-GPS و وای‌فای دایرکت، و همچنین داک اتصال موتو مود است. علاوه بر آن بهتر است بدانید که این گوشی دارای سرویس Android Pay نیز هست که در این دستگاه به عنوان سرویس پرداخت پیشفرض انتخاب شده است. اندروید پِی با استفاده از NFC موجود در این گوشی فعالیت کرده و در تمامی فروشگاه‌های مجهز به سرویس tap-to-pay قابل فعال شدن خواهد بود. متاسفانه کابل شارژر موجود در بسته خرده فروشی این گوشی به آداپتور شارژر آن متصل بوده و در واقعا این دو را از یکدیگر جدا کرد. در بسته خرده فروشی این گوشی هیچ گونه کابلی به منظور اتصال به کامپیوتر با دیگر دستگاه‌ها وجود ندارد تا برای مثال بتوانید از درگاه USB-C به منظور انتقال اطلاعات استفاده کنید. در نتیجه در صورت تمایل می‌بایست یک کابل USB-C خریداری نمایید.

برنامه گالری

این دستگاه در زمینه نمایش تصاویر به برنامه اختصاصی شرگت گوگل وابسته است. با استفاده از این برنامه محتواهایی همچون تصاویر، فیلم‌ها یا کلیپ‌ها صوتی و موزیک قابل مشاهده هستند. در حقیقت برنامه گالری این گوشی بر مبنای سرویس Photos گوگل کار خواهد کرد. در نتیجه اگر قبلا با برنامه Photos گوگل کار کرده باشید رابط کاربری برنامه گالری این گوشی برایتان بسیار آشنا خواهد بود. این برنامه پیشفرض دارای ابزارهای ساده بسیار زیادی نظیر برش، چرخاندن یا تغییر رنگ و روشنایی است. از طرفی با استفاده از سرویس auto enhance موجود در این گوشی تصاویر به شکل خودکار آن طور که شرکت گوگل در نظر داشته است تغییر پیدا خواهند کرد.

برنامه ویدئو پلیر

نمایش ویدئو همانند پخش تصاویر در شرایطی کاملا ساده انجام خواهد گرفت. جالب است بدانید که این برنامه به طور پیشفرض دارای ابزار برش نیز هست که البته با استفاده از آن تنها می‌توانید ویدئو مربوطه را به قسمت‌های مختلف تقسیم کنید. متاسفانه برنامه پیشفرض در نظر گرفته شده برای این بخش به هیچ وجه قابل مقایسه با اپلیکیشن‌های جانبی پخش کننده فیلم نیست. در نتیجه حتما به فروشگاه Play Store گوگل سر زده و برنامه‌های بهتری فعال در این زمینه را دانلود و استفاده کنید تا قابلیت‌های بسیار گسترده‌تری همانند پخش فیلم‌ها با انواع فرمت‌ها یا نمایش زیرنویس در پیش رویتان قرار گیرد.

برنامه موزیک پلیر

موتو زد فورس در این زمینه به‌طور پیشفرض از برنامه گوگل پلی موزیک استفاده خواهد کرد. در این برنامه شاهد سرویس‌های استریم رایگان موزیک همانند یوتیوب (تنها برای موزیک که البته تبلیغات نیز در این شرایط به نمایش در خواهد آمد) هستیم. امروزه بیشتر کاربران دنیا از سرویس‌های استریم رایگان موزیک استفاده می‌کنند. در حقیقت نسلی که چندین گیگابایت موزیک را در حافظه جانبی گوشی خود ذخیره می‌کرد در حال انقراض است.

زمانی که با استفاده از برنامه گوگل پلی موزیک در حال گوش دادن به یک موسیقی هستید ممکن است آیکون یوتیوب در کنار آن به نمایش در آید. این موضوع به آن معنا خواهد بود که این موزیک دارای کلیپ موزیک ویدئو بوده که می‌توانید از طریق یوتیوب به تماشای آن بنشینید. در کنار صفحه در حال پخش یا همان Now Playing، تصاویر و نمایه‌ آلبوم موسیقی در کنار کنترل‌های مربوط به موزیک در صفحه اعلانات قابل مشاهده خواهد بود. در صفحه لاک اسکرین گوشی نیز تصویر آلبوم به ابعاد بزرگتر قابل مشاهده است.

دوربین

با نگاهی به گوشی موتو ایکس استایل و مقایسه آن با موتو زد فورس متوجه خواهیم شد که از نظر سخت‌افزاری سری موتو زد پیشرفت‌های بسیار خوبی کرده است. در واقع نسبت کانونی f/1.8 نسبت به f/2.0 و همچنین افزایش دقت تصویر 21 مگاپیکسلی نسبت به 13 مگاپیکسل نسخه قدیمی از این جمله به حساب می‌آید. در کنار آن سیستم فوکوس خودکار در این گوشی از حالت تشخیص فاز به فوکوس لیزری تغییر یافته است تا گوشی هوشمند بتواند در محیط‌های تاریک نیز به خوبی بر روی سوژه‌ها فوکوس کند. میزان ابعاد پیکسل‌ها در حسگر موجود در دوربین اصلی این گوشی هوشمند نسبت به سال پیش تغییر خاصی نکرده است و برابر با همان 1.12 میکرون می‌باشد. این در حالی است که هم اینک شرکت‌های بزرگ و مشهور بر روی ابعاد حسگر و پیکسل‌ها و در واقع کیفیت نهایی تصاویر تمرکز کرده‌اند. از طرفی با توجه به زیاد شدن دقت تصویر حسگر دوربین اصلی این گوشی نسبت به نسل پیشین و برابر بودن ابعاد پیکسلی می‌توان نتیجه گرفت که حتی ابعاد کلی حسگر نسبت به مدل قبلی کاهش یافته است.

gsmarena_011

رابط کاربری

رابط کاربری دوربین گوشی موتو ایکس استایل بسیار ساده بود. این بخش در گوشی موتو زد کماکان کمی تغییر یافته است. در حقیقت در این گوشی شاهد رونمایی از رابط کاربری جدید دوربین هستیم. البته بهتر است بدانید که این بخش نرم افزاری بر پایه رابط کاربری سری موتو ایکس انتخاب شده است. البته شاید نمای آن کمی پیچیده و گیج کننده باشد اما در هر صورت به آن عادت خواهید کرد. ویژگی‌های بسیار زیاد و گسترده‌ای در رابط کاربری بخش دوربین این گوشی به چشم می‌خورد. قابلیت خواندن و اسکن بارکد و یا نمایه‌های QR بدون نیاز به دانلود برنامه‌های مستقل از پلی استور از این جمله می‌باشند. در کنار آن قابلیت‌هایی در سطح حرفه‌ای نیز در این گوشی به چشم می‌خورد که شامل دستکاری و تنظیم دستی شاخصه‌هایی همچون سرعت شاتر و فوکوس و همچنین میزان حساسیت سنسور (ISO) است.

از طرفی هنگامی که برای اولین بار برنامه دوربین این گوشی را باز می‌کنید می‌توانید از بین دو گزینه “لمس نمایشگر برای عکاسی” و همچنین “ایجاد دکمه اختصاصی شاتر” یکی را انتخاب کنید. شخصا مورد دوم را ترجیح می‌دهیم. البته بهتر است بدانید کلیدهای کنترل صدا نیز می‌توانند نقش کلید شاتر فیزیکی گوشی را بازی کنند.

وقتی که گوشی در حالت عمودی قرار بگیرد کلیدهای عکاسی HDR، فلاش و تایمر در بخش بالایی نمایشگر گوشی به چشم می‌خورند. از طرفی هنگامی که در حالت افقی قرار دارد این موارد در کناره سمت چپ قرار خواهند گرفت. از سویی دیگر با لمس هر یک گزینه‌های دیگر در زیر مجموعه آن به نمایش در خواهند آمد. در هنگامی عکاسی با دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی این گوشی یک ویژگی اضافی به این بخش اضافه می‌شود که آنها هم مود beauty  نام دارد. برای این حالت سه گزینه در نظر گرفته شده است. حالت خودکار، دستی و خاموش از این جمله می‌باشند. در حالت دستی بخشی به نمایش در خواهد آمد که با استفاده از آن می‌توانید میزان تار شدگی و کاهش نویز چهره خود را تنظیم نمایید.

به جهت تغییر و جابه‌جایی میان حالت‌ها و مودها می‌بایست بر روی گزینه این چنینی قرار گرفته در کنار دکمه شاتر دوربین اشاره کرده و سپس از میان موارد به نمایش گذاشته شده یکی را انتخاب کنید. متاسفانه هیچ گونه کلید مجزایی به منظور فعال کردن حالت فیلم برداری وجود داشته و به همین دلیل می‌بایست با لمس این دکمه به منو باز شده رفته و سپس دکمه ضبط فیلم را انتخاب نمایید.

gsmarena_107

در مود عکاسی حرفه‌ای یا Professional mode، همانند دیگر گوشی‌های حرفه‌ای هوشمند کاربر می‌تواند با استفاده از موارد به نمایش در آمده بر روی نمایشگر گوشی به دستکاری گزینه‌ها بپردازد. در حقیقت با استفاده از محورهای به نمایش در آمده در این بخش می‌توانید به سادگی شاخصه‌های مختلف را تنظیم کنید.

عکاسی

در هنگام عکاسی با دوربین اصلی موتو زد فورس متوجه شدیم که این بخش از دستگاه دارای اشکالاتی است. برای مثال بعضی از مواقع دوربین گوشی به هیچ وجه در حالت خودکار بر روی سو‌زه‌ها فوکوس نمی‌کند. در این حالت تنها راه کار این است که به طور دستی بر روی نمایشگر گوشی لمس کرده تا عملیات فوکوس شروع شود. با این اوصاف با نگاهی به تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی این گوشی متوجه خواهیم شد که در محیط‌هایی با میزان نور کافی و مناسب، تصاویر نسبتا خوبی با میزان جزئیات تصویر خوب و همچنین نمایش رضایت‌بخش رنگ‌ها را ارائه ‌می‌دهد. البته با این حال زمانی که کاربر در شرایط نوری ضعیف قرار می‌گیرد از کیفیت نهایی تصاویر به میزان بسیار زیادی کاسته خواهد شد. از این رو پیشنهاد می‌شود در این شرایط دست خود را کاملا ثابت نگه دارید.

همان طور که مشاهده می‌کنید بعضی از عکس‌های دوربین اصلی گوشی موتو زد فورس موتورولا دارای نسبت تصویر 16:9 است. این موضوع به این خاطر است که در حالت پیشفرض نسبت تصویر حسگر دوربین اصلی این گوشی مستطیلی بوده و از این رو میزان دقت تصویر از 21 به 16.1 مگاپیکسل کاهش می‌یابد. شاید در ابتدای کار بسیاری از کاربران تعجب کنند که چرا تصاویر ثبت شده آنها 21 مگاپیکسلی نیست و دقت تصویر کمتری دارد. در بررسی نزدیک تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی این گوشی متوجه شدیم که میزان شارپنس تصاویر مناسب بوده و از طرفی اثرات مربوط به افراط در شارپنس که باعث افزایش نویز تصویر و کاهش جزئیات تصویر است نیز در آن دیده نمی‌شود. نمایش رنگ‌ها در تصاویر هنگامی که کاربر در محیط‌های باز با شرایط نوری خوب قرار می‌گیرد مناسب و کافی بوده و البته این در حالی است که در محیط‌های تاریک این موضوع برای گوشی هوشمند و پردازنده تصویر آن کمی مبهم خواهد شد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (1)

از طرفی هنگامی که کاربر در یک محیط تاریک قرار می‌گیرد و از این رو به منظور افزایش نور وارد شده و رسیده به حسگر نیاز به زمان بیشتری خواهد بود، سرعت شاتر دوربین کاهش خواهد یافت. در نتیجه در این حالت نیاز است کاربر دوربین را ثابت نگه دارد تا از تار شدن تصویر نهایی جلوگیری به عمل آید. در این حالت پیامی بر روی نمایشگر گوشی با عنوان “Hold camera steady” به معنای این که “گوشی خود را ثابت نگه دارید” به نمایش در خواهد آمد. خوشبختانه زمانی که در شرایط نوری مختلف با دوربین اصلی این گوشی به عکاسی پرداختیم هیچ گونه میزان نویز تصویر خاصی را مشاهده نکردیم.

gsmarena_111

همان طور که در تصاویر زیر مشاهده می‌کنید عملکرد پردازشگر تصویر دوربین این گوشی در بخش عکاسی HDR بسیار خوب بود. در این بخش شاهد ثبت بسیار طبیعی عکس‌های HDR بودیم. البته زمانی که این گوشی قصد دارد بخش‌های سایه تصویر را روشن کند، میزان غلظت رنگ‌ها را نیز در آن بخش‌ها به میزان اغراق آمیزی افزایش خواهد داد. در نهایت نمی‌توان به عملکرد پردازشگر تصویر این گوشی خرده گرفت:

زمانی که در شرایط نوری ضعیف قرار گرفتیم عملکرد دوربین اصلی موتو زد فورس بالاتر از حد میانگین و متوسط بود. البته در بعضی از نمونه‌ها شاهد آبرنگی شدن عکس‌ها و همچنین لکه‌دار شدن آنها نیز هستیم. در این گونه شرایط میزان جزئیات تصویر به میزان بسیار زیادی کاهش یافته از این رو به این مشکل اثر آبرنگی شدن عکس‌ها می‌گویند. مسلما در این گونه شرایط زمانی که سوژه‌ها در حال حرکت در کادر باشند، عکاس با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهد بود.

نحوه عکاسی پانوراما در این گوشی نیز همانند دیگر گوشی‌های هوشمند است. بدین منظور تنها کافیست کلید شاتر را فشرده و سپس در محور افقی گوشی خود را حرکت دهید. متاسفانه در این حالت از عکاسی نمی‌توانیم زاویه دیدی بیشتر از 100 درجه داشته باشیم.

gsmarena_001

همانند نسل پیشین در سری ایکس، موتو زد نیز در بخش جلویی گوشی و در کنار دوربین سلفی از یک عدد فلاش LED برخوردار است. با استفاده از فلاش قرار گرفته در این بخش می‌توانید تصاویر سلفی بسیار باکیفیتی را به ثبت برسانید. از طرفی دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی موجود در بالای نمایشگر گوشی نیز تصاویر بسیار خوبی را از خود به ثبت می‌رساند. در بررسی‌های به عمل متوجه شدیم که عملکرد دوربین سلفی این گوشی بالاتر از حد انتظاراتمان بود.

gsmarena_023

در شریط معمولی زمانی که در یک محیط باز به عکاس می‌پردازید تصاویری با میزان جزئیات مناسب پدید می‌آید. در حالت HDR نیز گستره دینامیکی وضعیت بهتری پیدا کرده و رنگ‌ها نیز زنده‌تر به نمایش گذاشته می‌شوند. البته رفتار پردازشگر در این بخش کمی غیر قابل پیش بینی است. همانند دوربین اصلی زمانی که از HDR در این بخش استفاده می‌شود میزان غلظت رنگ‌ها کمی بالاتر از میزان میانگین می‌شود. در میان گوشی‌های پرچمدار معرفی شده در سال میلادی کنونی، تصویر سلفی ثبت شده در محیط تاریک توسط این گوشی بسیار باکیفیت و مناسب بوده و از این نظر قابل تحسین است. از طرفی زمانی که با استفاده از فلاش LED به عکاسی سلفی می‌پردازید باز هم به کیفیت نهایی تصاویر افزوده خواهد شد.

فیلمبرداری

این گوشی هوشمند قادر به ضبط فیلم با دقت 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه است. علاوه بر آن گزینه‌ای به منظور فیلم برداری 1080p با نرخ 60 فریم بر ثانیه نیز وجود دارد. گرچه در تست‌های به عمل آمده به نظر می‌آید که در حالت 1080p با نرخ 30 بر ثانیه، تصاویر بسیار یکنواخت و روانتری را شاهد باشیم. زیرا در این حالت از فیلم برداری از هد دو تثبیت کننده دیجیتالی و اپتیکالی استفاده می‌شود. از طرفی زمانی که از دقت 4K یا نرخ 60 فریم بر ثانیه استفاده می‌شود شاهد لرزش تصاویر هستیم. در نتیجه در هنگام استفاده از این حالات بهتر است دوربین را بر روی سه پایه قرار دهید. جالب است بدانید که نرخ حجمی حالت 60 فریم بر ثانیه با نوع 30 فریم بر ثانیه برابر است! این موضوع به این خاطر روی می‌دهد که دوربین گوشی به جای ثبت 60 فریم عکس با دقت کامل،‌ از دقت تصویر خواهد کاست و به تعداد فریم‌ها اضافه خواهد کرد. به همین دلیل است که تصاویر ضبط شده در حالت 30 فریم بر ثانیه بسیار شارپ و واضح‌تر از حالت 60 فریم بر ثانیه به حساب می‌آید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (4)

از سویی دیگر زمانی که در حالت 4K به ضبط فیلم می‌پرداختیم متوجه شدیم که دستگاه به طور ممتد در حالت انجام فوکوس بود. از طرفی این مشکل در دو حالت دیگر فیلم برداری ظاهر نشد و تنها مختص به این دقت از فیلم برداری بود. این گوشی در بخش فیلم برداری خود دارای بخشی به نام HDR نیز هست که مربوط به ضبط فیلم می‌شود. زمانی که در حالت ضبط فیلم با دقت 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه بودیم تصادفا مود را بر روی HDR قرار دادیم. این مود در تمامی شرایط و صحنه‌ها حالت خوب و مناسبی را به تصویر نمی‌کشد. در تست‌های به عمل آمده متوجه شدیم که سایه‌ها کمی روشنتر شده و از طرفی به میزان کمی از نور مستقیم خورشید نیز کم شد.

ضبط صدا توسط این گوشی در حالت استریو با نرخ حجمی 128 کیلوبیت بر ثانیه انجام شده و نرخ 48 کیلوهرتزی در آن رعایت شده است. در حالت 4K با نرخ حجمی 50 و در نوع 1080p نیز با نرخ حجمی 17 مگابیت بر ثانیه محتوا در حافظه گوشی ذخیره می‌شوند. در نهایت در لینک‌های زیر می‌توانید فایل مربوط به فیلم برداری با تنظیمات مختلف این گوشی را بدون هیچ گونه دستکاری دانلود و تماشا کنید:

(4K@30fps (90MB

(1080p@30fps (30MB

(1080p@60fps (30MB

بنچمارک‌ها و قدرت سخت افزاری

موتو زد فورس از فناوری Mobile Computing System شرکت موتورولا استفاده می‌کند که با قدرت پردازشی تراشه اسنپدراگون 820 کوالکام آمیخته شده است. فناوری‌های Natural Language Processor و Contextual Computing Processor از دیگر موارد قابل اشاره در این بخش به حساب می‌آیند. اما می‌رسیم به تراشه اسنپدراگون 820 کوالکام؛ این چیپ در بخش CPU از چهار هسته برخوردار است. این موارد شامل دو هسته کرایو 2.15 گیگاهرتزی و دو هسته کرایو 1.6 گیگاهرتزی هستند. از طرفی این تراشه دارای واحد گرافیکی قدرتمند آدرنو 530 به همراه چهار گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR4 نیز هست. در بخش CPU تراشه موجود در این گوشی نسبت به نسل قبل یعنی موتو ایکس پیور ادیشن (که با نام موتو ایکس استایل نیز شناخته می‌شود) که از چیپ شش هسته‌ای اسنپدراگون 808 کوالکام استفاده می‌کرد، بهینه‌سازی‌های خوبی دیده می‌شود.

gsmarena_010

چیپ اسنپدراگون 820 کوالکام در گوشی‌های سطح بالا و حرفه‌ای بسیار زیادی قابل مشاهده می‌باشد. جی5 ال‌جی، گلکسی اس 7 سامسونگ (نسخه ایالات متحده)، اچ‌تی‌سی 10 و دیگر گوشی‌های این چنینی از جمله این موارد هستند. عملکرد تمامی این گوشی‌های هوشمند در بنچمارک‌ها تقریبا برابر و مشابه است. تفاوت‌هایی که میان آنها دیده می‌شود نیز اکثرا به دلیل میزان حافظه رم متفاوت یا میزان حافظه داخلی گوناگون و یا میزان دقت‌تصویر غیر‌یکسان نمایشگر گوشی‌ها است.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (2)

از بنچمارک گک بنچ 3 که به طور اختصاصی به بررسی عملکرد خام CPU تراشه‌ها می‌پردازد شروع خواهیم کرد. همان طور که مشاهده می‌کنید در بخش تک هسته‌ای گوشی آیفون 6 اس اپل طبق معمول همیشه با در اختیار داشتن هسته‌ها قدرتمند مکان اول را در اختیار دارد. البته این موضوع به دلیل بهینه‌سازی‌های نرم افزاری بسیار گسترده بر روی این گوشی و سخت‌افزار آن نیز رخ می‌دهد. اما در پشت سری این گوشی سه دستگاه دیگر هستند که تمامی آنها دارای تراشه اسنپدراگون 820 بوده و جالب است بدانید که امتیاز گوشی تحت بررسی ما با نسخه اسنپدراگون 820 گلکسی اس 7 اکتیو تقریبا برابر شده است.

Untitled

اما هنگامی که به بخش چند هسته‌ای این تست وارد می‌شویم قابل مشاهده خواهد بود که نسخه اگزینوس 8890 گلکسی اس 7 اج سامسونگ در مکان اول این قسمت قرار گرفته است. عملکرد موتو زد فورس در این بخش بسیار خوب بود.

Untitled

تست بیس مارک 2 که یک بنچمارک ترکیبی به حساب می‌آید در کنار عملکرد CPU، مواردی همچون حافظه رم و حافظه داخلی را نیز اندازه‌گیری می‌کند. در نهایت امتیاز کلی به عملکرد گوشی داده خواهد شد. گوشی هوشمند موتو زد فورس با عملکرد بسیار خوب خود در این بخش در رتبه اول قرار گرفت.

Untitled

گوشی هوشمند موتو زد فورس موتورولا در تست ترکیبی و مشهور آنتوتو 6 نیز توانست امتیاز خوبی را از خود بر جای بگذارد. در این بخش این گوشی با اختلاف امتیاز بسیار اندک با اچ‌تی‌سی 10 توانست رتبه دوم را از آن خود نماید.

Untitled

در قسمتی مجزا به طور اختصاصی و ویژه به بررسی عملکرد واحد گرافیکی تراشه موجود در گوشی موتو زد پرداختیم. همان طور که می‌دانید این گوشی دارای واحد گرافیکی قدرتمند آدرنو 530 است. در تست‌های صفحه خاموش یا همان offscreen به دلیل عدم تاثیر دقت تصویر نمایشگر،‌ این گوشی توانست امتیازات بسیار درخشانی را از آن خود نماید. امتیازات کسب شده در این بخش شباهت بسیار زیادی به نتایج کسب شده توسط نسخه اسنپدراگون گلکسی اس 7 اکتیو سامسونگ دارد.

Untitled Untitleds

اما در قسمت صفحه روشن یا همان onscreen این سری از بنچمارک‌ها، نسبت به دقت تصویر QHD نمایشگر این گوشی، موتو زد فورس توانست امتیاز بسیار خوبی را کسب کند. حتی جالب است بدانید که امتیازات کسب شده توسط این گوشی به صورت تقریبی حتی بالاتر از نسخه اگزینوس گلکسی اس 7 اج می‌باشد. این موضوع را در خاطر داشته باشید که گوشی‌های مجهز به نمایشگر با دقت تصویر کمتر به دلیل بار پردازشی کمتر بر روی واحد گرافیکی می‌توانند در نهایت امتیازات بالاتری را در این بخش کسب کنند. گوشی‌های اکسپریا ایکس سونی، وان پلاس 3 و آیفون 6 اس پلاس در این دسته قرار خواهند گرفت.

Untitleds 22222

در پایان باید گفت زمانی که با این گوشی در حال اجرای بازی‌های سنگین و گرافیکی با پردازش‌های بسیار سنگین بودیم، بدنه گوشی به میزان کمی داغ شد که البته این میزان در این شرایط استاندارد و معمولی به حساب خواهد آمد. اما بهتر است بدانید که در هنگام اجرای بازی‌ پوکمن گو که از GPS و دوربین گوشی نیز استفاده خواهد کرد، دستگاه به میزان بسیار بیشتری داغ خواهد شد. اما در هر صورت بهتر است بدانید که تراشه اسنپدراگون 820 کوالکام قدرتمندترین چیپ موبایلی تا به این تاریخ به حساب می‌آید. در نتیجه در زمینه اجرای هر گونه بازی یا برنامه سنگین،‌ گرافیکی یا سه بعدی همچون RipTide2 نمی‌بایست هیچ گونه نگرانی خاصی داشته باشید.

کیفیت صدای خروجی گوشی

وقتی گوشی مزبور را به یک پخش‌کننده خارجی متصل کردیم شاهد این موضوع بودیم که صدای خروجی بسیار شفاف بود. از این نظر این گوشی توانست امتیازات بسیار خوبی را از آن خود کند. میزان بلندی و شیوایی صدا نیز در حد بسیار بالایی قرار داشت. مسلما این موضوع برای گوشی مزبور که از هیچ گونه سوکت جک 3.5 میلی‌متری بر روی بدنه خود برخوردار نیست بسیار عالی و درخشان بوده است. از طرفی زمانی که هدفون‌های استاندارد این تست را به گوشی متصل کردیم شاهد این موضوع بودیم که کمی از هماهنگی صدای استریو کاسته شده اما با این حال جالب اینجاست که بر خلاف دیگر گوشی‌های هوشمند، از میزان شفافیت و بلندی صدای گوشی کاسته نشده و از این رو این گوشی توانست در این بخش نیز امتیازات درخشان خود را حفظ کند. در بخش زیر شاهد نمایش نتایج بدست آمده توسط این گوشی و دیگر رقبای آن هستید:

22222

رسایی صدای بلندگو

اما در مورد عملکرد فعالیت مستقل بلندگوی موتو زد فورس موتورولا باید گفت که در مقایسه با نسخه‌های پیشین یعنی موتو ایکس فورس،‌ تفاوت داشته و با اینکه گوشی هوشمند موتو ایکس فورس از دو بلندگوی قدامی بر روی بدنه خود برخوردار بود که صدای استریو  را پخش می‌کردند. اما در سمت دیگر ماجرا موتو زد فورس که تنها از یک بلندگو آن هم مشترکا با بلندگوی مکالماتی بالای نمایشگر گوشی استفاده می‌شد توانست صدای بسیار بلند و رساتری را منتشر کند.

Untitleds

سخن پایانی

مطمئنا گوشی هوشمند موتو زد فورس موتورولا (یا لنوو)، یکی از دستگاه‌های سطح بالا و حرفه‌ای سال 2016 این شرکت، یکی از بهترین و البته لوکس‌ترین گوشی‌های ساخته شده تا به امروز به حساب می‌آید. این تلفن هوشمند هم اینک از نظر ظاهری و کیفت ساخت بدنه بسیار مناسب بوده و دستگاه بسیار زیبا و مستحکم به حساب می‌آید. از طرفی به دلیل تجهیز این گوشی به دوربین‌های اصلی بسیار جدید و باکیفیت در کنار نمایشگر بسیار خوب و باتری بادوام و البته تراشه بسیار قدرتمند در کنار طراحی ماژولار، این گوشی باریک را نمی‌توان تنها یک بروزرسانی معمولی از نسل پیشین خود معرفی کرد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی موتو زد فورس موتورولا (Motorola Moto Z Force) (6)

از نظر قیمتی، نسخه 64 گیگابایتی این گوشی در بازارهای جهانی 720 دلار ارزش‌گذاری شده است. این گوشی هنوز به طور رسمی وارد ایران نشده است. پیش بینی شده است که در ماه شهریور سال 1395 این گوشی به طور جهانی عرضه گردد. در پایان باید گفت که اگر قصد در اختیار داشتن یک گوشی باریک تمام عیار، زیبا، قدرتمند به همراه آخرین تکنولوژی نرم افزاری و دوربین‌های قوی، باتری بسیار پایدار و نمایشگر باکیفیت به همراه حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت بسیار سریع و دقیق و همچنین طراحی نوآورانه و بدنه و نمایشگر مستحکم را داشته باشید و از طرفی میزان پرداخت هزینه به منظور در اختیار داشتن یکی از لوکس‌ترین و بهترین گوشی‌های اندرویدی موجود در بازار برایتان آن چنان مهم نباشد، مطمئنا جواهر لوکس چینی یعنی گوشی هوشمند موتو زد فورس موتورولا، یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شما در این حوزه خواهد بود.

پیشنهاد ویژه : قیمت ارز دیجیتال
پیشنهاد ویژه : سرور HP
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران

پیشنهاد ویژه

خرید بلیط هواپیما فلای تودی

پیشنهاد ویژه

لیست کامل و نرخ لحظه ای ارزهای دیجیتال